Değerli arkadaşlar;
Öncelikle hayırlı cumalar diliyorum...
1. Gösterilen ilgi için teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede BOXER 150 için de benzer bir turun yapılmasını planladık. Sizlerle paylaşacağız. Bu modelin de kendisine has özellikleri var. Şahsen her yönü ile tanınmasını isterim. Bana göre süpriz bir model. Sadece Nijerya'da 2013 yılı satış rakamı 495.000 adet...
2. Metin çok detaya girmeden ve normal kullanıcının sorularına cevap verebilecek şekilde hazırlandı. Detayları çok inceleyen arkadaşlar için tatmin edici olmayabilir. Ayrıca arkadaşımız olumlu-olumsuz yönünü abartıya girmeden izah etmiş. Bazı arkadaşlarımız reklam kokuyor yorumları yapmış. Şahsen öyle düşünmüyorum. Zaten şu anda ürün yollarda. En değerli yorumlar sizden geliyor zaten.
3. Şunu doğru değerlendirmek gerekir. Bu metinde 125 CC commuter segmentinde bir ürün değerlendiriliyor. Her yönü ile ortaya konulmaya çalışılıyor. Değerlendirmeyi kendi segmentindeki tüm markalar ile yapmak gerekir. İddia ediyorum; Fiyat-teknoloji-yedek parça-sağlamlık-performans-yakıt tüketimi denklemi ile düşünüldüğü zaman ürünün oldukça iddialı olduğu görülecektir.
4. Bazı arkadaşlarımızın acaba uzun ömürlü mü sorusu var? Bajaj'ı scooter zamanlarından bilenler çok iyi bilir. 20 seneden fazla süre geçtiği halde halen kullanımda olanlar vardır. Uzun ömür ve sağlamlık BAJAJ'ın temel felsefelerinin içinde. Bu maksatla kullanılan bazı detay malzemeleri belirtiyorum. Konu daha iyi anlaşılacaktır;
a. Mikuni fabrikasının Hindistan için ürettiği Ucal marka TPS karburatör,
b. SKF, FAG,INA marka rulmanlar (Dünyada en iyiler),
c. Hindistan'ın büyük markalara üretim yapan Advik şirketi üretimi eksantrik gergileri,
d. Paslanabilecek materyallere uygulanan yeşil pasivasyon teknolojisi ile ömür boyu paslanmaya mukavemet sağlamak,
e. LGB marka egzantirik zincirleri,
f. Flash marka CDI ünitleri, marş motoru,röleler,
g. BOSCH marka enjektörler,(Pulsar modeli için).
h. BAJAJ için üretilmiş yüksek kaliteli lastikler, kuru ve yağışlı havada üstün yol tutuşu (fuarda Pulsar modelin gösterileri üzerindeki orijinal lastikler ile gerçekleştirildi),
ı. LUMAX marka stop lambaları sinyaller,
j. Suya dayanıklı soketler,
h. Brembo marka fren sistemi (pulsar için),
ı. ECU 8 BİT mikro işlemci (discover için),
k. Molikot kaplama pistonlar,
Bütün bunların anlamı kesinlikle uzun yıllar güvenli sürüş demektir. Bazı detaylar anlaşılmayabilir ama çok detaycı arkadaşlarımız için eminim ki bunlar çok şey ifade ediyor.
Son olarak bazı arkadaşlarım bazı yorumlara çok tepki gösteriyorlar. Bunların hepsi olabilir. Burada hiç bir akadaşımızın kötü niyetli olmadığı aşikar. Aslında çoğu zaman da seviyeli yorumlar yapılıyor. Bundan şahsen çok mutlu oluyorum. Çok da istifade ediyorum. Ama bazı arkadaşlarımızın da üzerine fazla gidiliyor gibi mi geliyor? Sayın Twonna kardeşimize sanki böyle yapıldı.Ama şahsen gördüğüm kadarı ile bu arkadaşımız sektöre çok meraklı ve güzel ve detaylı yorum yapan bir arkadaşımız. Elbette kendi olumsuz yorumlarını yapacak. Ben şahsen firma yetkilisi olarak bundan gocunmuyorum, blakis istifade ediyorum. Bence her düşünceden alınacak çok şey var.
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bazı arkadaşlarıma klişeleşmiş gibi gelecek ama motosiklet kullanıcısı artık çok bilinçli. 2000 li yıllardaki hatasını tekrarlamak istemiyor. Dün Şanlıurfa ve Gaziantep'te idim. Hep aynı şeyleri konuştuk. Artık tüketici sorunsuz ürünü uygun koşullarda almak istiyor. Sorunlu ürünlerden büyük bir bıkkınlık var. Bunu son 3 yıldır açık bir şekilde gözlemlemiştik. Ama 2014 yılında bu ayrışma çok daha net olacak görünüyor.
Selam ve saygılarımla...