Herkese selamlar,
Geçtiğimiz hafta sonu gezilerimi yeni paylaşmaya fırsat buldum.
Cumartesi Bakkoz denilen tepeye gün batımını fotoğraflamaya gitmiştim
Pazar günü de eşimle Işıklı'nın yukarısındaki Ardeşen ve Pazar ilçelerini tepeden gören seyirli bir yere hem gezmeye hem de gün batımını seyretmeye gittik. Üzücü bir haber ki gittimiz bu tepenin hemen komşu tepesi ise dün çıkan yangında tamamen yanmış nerdeyse, bu sabaha karşı ancak söndürülmüş.
İlk önce cumartesi gezimi paylaşıyorum
Bu arada daha önce Ramzey motorumla buralara defalarca çıkmışlığım var
Çıkarken Kaçkar dağlarını güneşin son ışıkları bürümüş, tepeye gün batmadan yetişmem lazım
Kafadan arka manzara süper duruyo, bu tarz fotoğrafı çok seviyorum
Motorsuz Kaçkar dağları manzarası
Bu arada tepeye az kaldı, burası kıpkırmızı bir toprak, burası çamurken Ramzeyle ne uğraşmıştım buralarda ya, hey gidi ramzeyli günlerim Tabi KLE 500 ile hiç bulaşmıyorum bu çamur işine, kuru yerlerden devam
tepeye vardım, ama malesef gün battı ben çıkarken, yetişemedim ama olsun , bu manzara da fena değil
Günün favori fotoğrafı bence bu
Kafa grenajdan gün batımı, arka planda bu sıcaktan soğuğa çalan renkler çok süper duruyo
Bu arada yol devam ediyo, aslında bu yolun sonunda tam tepelik yer, fakat hava karardığından ve tek olduğumdan biraz tırstım, geri döndüm buradan
Son bir manzara fotoğrafı alıp geri dönüyorum. Bu fotoğrafın aşağısında görünmeyen yerde Pazar ilçesi var
Bu dönüşe ve şu karşıdaki toprağa bayılıyorum, kıpkırmızı ve üstünde çaylıklar
Burası da dönüşün diğer tarafı
Buralardan aşağı ineceğim, hava tam kararmadan inmem lazım, acele ediyorum biraz, karşıda Kaçkarlar yine büyülüyor
Kaçkarları çekmeden duramıyorum
Bundan sonrası eşimle pazar günkü gezimden:
Şu karşıdaki küçük tepelere çıkacağız, fakat arka taraflardan bi kaç dane dağ tepe aşarak varacağız oraya.
Bu arada yanan yer sanırım bu fotoğrafta sol taraftaki büyük tepeymiş
Finduk ağaçları arasından Işıklı'nın yukarısına doğru ilerliyoruz
teleferik
Aşağısı çaylıklar, aslında bu düzlüklerde güzel pirinç de olur
Eşim bizim canavarcıkla bir poz veriyor, şu an keyfi yerinde, fakat ilerledikçe nolur belli olmaz
Aslında kestirmeden şu toprak yoldan yukarı gitmemiz lazım, fakat bu yol bizi bayağı zorlayacağından asfalttan devam edip daha sonra toprak yola gireceğiz, fakat biraz pişman olacağız
Bi de ben poz veriyorum
Burası Ortaalan köyü
Bu karşıdaki evde yöreye özgü eski evler
Bu arada makro uzatma tüpünü de yanıma almıştım, bu sarı çiçeğin üzerinde küçük bir böcek vardı, ikisini beraber kocaman çekmek için yaklaştıkça yaklaştım, fakat böcük uçuverdi, ben de bu küçük sarı çiçekle yetindim
Yukarı doğru tırmandıkça değişik çaylıklar görüyoruz, hoş bi görüntü var
Bayağı yükseldik, ama yollar çok bozuktu, zar zor çıkıyoruz , eşim gittikçe bana sinir olmaya başlıyor
İşte eşimin son durumu, her an bi sağ kroşe gelebilir bana
kelebeği bulunuz
bu yol buraya kadar olan yolun yanında asfalt gibi kalıyor, hesap edin artık
Yükseldikçe şahane manzaralar yakalıyoruz
Git git bitmiyor, bir an için ben de kaybolduğumuzu düşünüyorum, yollar o kadar çok sağa sola ayrılıyorki, en son gelişime göre bu yolları unutmuşum
Ama güzel manzaralarla karşılaşıyoruz
Aşağısı az sisli, güneş yavaş yavaş batmaya meylediyor, bir an önce bulmam lazım gideceğimiz tepeyi
Bu fotoğraf da hoşuma gitti
Git git bulamıyoruz, eşim kimbilir aklından neler geçiriyor, her molada teselli etmeye çalışıyorum
veeeeeeee, buldum tepeyi, hiç bu kadar mutlu olmamıştım, gün batımına da yetiştik, manzara şahane
Eşimden motora bir tekme geliyor uzaklardan
İyi iyi, eşim halinden memnun gibi
Ben de eşime aynı fotoğraftan istiyorum, bu fotoğrafları da çok beğendim
Başımızda güneş, daha ne olsun
Gün batmadan fotoğraf çekmek çok keyifli oluyo, yumuşak ışık, kırmızımsı tonlar, e haliyle güzel çıkıyor fotolar
Bu fotoğraf da çok fena oldu ,önde çaylıklar, arkada gün batımı, diyaframı kısmam güneşe yıldızımsı bir hava veriyor
Çaylar da yeşermeye başlamış, yakında birinci sürümü toplarlar gibi, bu sene dört beş sürgün alacaklar sanırım buradakiler
Tripotu da almıştık bu sefer, beraber çekiniyoruz
Bi de güneşi arkamıza alalım di mi
Flaşlı çekince de şahane çıktı çaylar önde
Bu sefer kestirmeden iniyoruz yol kötü de olsa, Allah'tan hiç düşmedik, bu arada hava iyice kararıyor, hava daha bi kızılımsı, güneş bu toprak kısmın sağında kıpkırmızı, aşağı inerken de güneş şahane duruyor fakat fazla oyalanmak istemediğimizden fotoğraf çekmiyorum
Bizi izlediğiniz için teşekkürler, esen kalın