Öncelikle tüm motorcu arkadaşlarıma SELAM !
Tarih: 2 mart 2014 , evdeki kış aylarının verdiği monotonluk duygusu beni yollara çıkmaya itti,bende nefsime yenik düştüm ve düştüm yollara ,istikamet orman yolundan Kütahya ‘ya.
Saat 09:30 çıkıyorum yola
Köy yollarından ve daha önce hiç gitmediğim orman yolundan kütahyaya gideceğim,aslında yola çıkmada önce maps googl’dan gideceğim yol hakkında bir kroki çıkatıp düşüyorum yollara
Eskişehirden ayrılışımın resmi uzaktan eskişehir
Önce kızılinler köyü buradan birkaçresim
Burasıda gökçekısık köyü, firiglerin kalıntıları
Burada arkama tren istasyonunu alıp bir foto alayım dedim etrafımı saranlara bir bakın hele !
resim yükle
Kediyle köpek bir arada ,gerçekten ilginç! Biz insanlar bir birimizle geçinemezken, şu kediyle köpeğin yaptığına bakıp örnek olmalı bence.
Tcdd ‘nin restore ettiği tarihi tren istasyonları (nostaljik değimli)
Kendimde demir yolcu olduğumdan mıdır nedir,demir yolu köprüsünüde çekeyim dedim,ve altında porsuk çayı akıyor.
Orman yoluna giriyorum ,bundan sonra her yer çam ağacı ve meşe ağacı.
Uzaktan kütahyadan eskişehire giden raybüs trenini görüyorum, dedimya demir yolcu olunca ilgimi çok çekiyor böyle görüntüler.
Bu da bölgemizde yaşanan kuraklığın izleri, yağışlar olmayınca baraj suları çekiliyor sonra böyle görüntüler ortaya çıkıyor,aslında karşıda görünen minare’nin sadece uç kısmı görünüyordu ama şimdi tamamı ortada, adı : İncesu köyü camii, eskiden burada köy varmış baraj yapılınca başka yere taşımışlar.
Kargın köyü sel önleme bent’i(göleti)
Kargın köyü
Asvalt yol bitti, başlıyoruz toprak yola , bir çeşit enduroya
Karşımızda orman ve doğa, mağaralar ,yıtıcı kuşlar,doğa ölü gibi dursada15-20 güne kalma canlanmaya başlayacak.
resİm yÜkleme
Karşımızda incik köyü ,kütahyada akan incik suyu buradan çıkıyor, bu incik Türkmen dağlarında geliyor buralara
Yollar iyice bozuluyor tamamen ormanyolu , toprak yol, bir ara acaba yanlış yolamı saptım diyorum ve elimdeki krokiye bakıyorum ve devam ediyorum
Yolda bir çobana rastlıyorum hemen durup tanışıyoruz adı:Mehmet ,soruyorum bayat köyü bu yol üzerindemi,evet diyor çoban Mehmet,bakmayın öyle durduğuna çok konuşkan birisi ,hemen soruyor ne arıyorsun buralarda yolunumu kaybettin,hayır diyorum orman yolunda kütahyaya gidiyorum,Mehmet diyorki: düz yol varken bu dağ başında ne işin var.geziyorum diyorum, abi sen kafayımı yedin ya bu dağ başın da, başına bir şey gelse, bende nasip diyorum ve ayrılıp yoluma devam ediyorum
Kütahya merkeze bağlı Bayat köyü
Karşıda görünen yüsek dağ ,Türkmen dağı
Her terde çam ağacı ve mağara dolu ,memleketimizde ne güzel yerler var!
Şekilli şekilli kayalar var buralarda
Çürümeye terk edilmiş tarım aletleri (harmanda kullanılan saman makinası PATOZ )
hızlı resim yükle
Buralarda bazı ağaçlar çiçek açmaya başlamış,
Kütahya merkeze bağlı söğüt köyü
Buradada mağara ve şekilli kayalar çok
Alayunt tren istasyonu, ne güzel restore etmişler değimli ? buraya gelince kütahyaya yaklaştığımı anlıyorum, burada yağmur başlıyor hemen ayrılıyorum ,doğru kütahyaya ANNEME
Çocukluğumda buralara BABAM la balığa gelirdik,ne günlerdi deyip iç çekiyorum
Askere beraber gittiğimiz, çocukluk arkadaşım, aynı zamanda köylüm ERCAN la karşılaşıyor ve hasret gideriyoruz, dile kolay belki 15 senedir görmemiştim kendisini,vedalaşıp ayrılıyorum
Ve ANNEM deyim,belli oluyor değimli! ANNEM soruyor karnın açmı? ben de buraya gelecem diye 6 ay dır,bir şey yemedim diyorum ve sonuç, iyi değimli!
Bu da benim en küçük yeğenim EGE , bana kahvaltı yaparken eşlik ediyor ve ucundan,ucundan tırtıklıyor bu da benim çok hoşuma gidiyor.
Yola çıkıyorum, Kütahya merkezde yağmur yağmaya başlıyor resim çekemiyorum, ANNEM ‘de iken yağ murluğumu giyiyorum ıslanmamak adına ve faydasını fazlasıyla görüyorum ,şehirden 10 km sonra yağmur kesiliyor ve dönüş yolundayım
Burada çay molası veriyorum ve bu son foto herkese selamlar ,İNŞALLAH bir dahaki gezide buluşmak dileğiyle sagılar tüm dostlar…
resim yükle