Türkiye Motosiklet Federasyonu "TMF Yıldızları" seçmelerinin üçüncüsü Alanya'da yapıldı. Seçmeleri yüzlerce motosiklet sever takip etti.
TMF Yıldızları seçmelerinin üçüncü etabı Alanya'da Alanya Belediyesi ile Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün desteğiyle yapıldı. Alanya Belediyesi arkasındaki park alanında yapılan seçmelerde katılımcılar, motosikletleriyle yeteneklerini sergiledi. İstanbul'daki büyük finale katılmak isteyen yarışmacılar teknik, artistik ve bütünlükte başarılı olmak için mücadele etti. Redbull MotoGP Rookies Kupası’nda 2014 sezonunda yarışacak Toprak Rızgatlıoğlu'nun da gösteri yaptığı seçmeleri çok sayıda motosiklet tutkunu izledi.
TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, düzenledikleri seçmeler ile Türkiye'nin yeteneklerini ortaya çıkarmak istediklerini söyledi. Seçmelerin Alanya etabında Antalya, Konya, Alanya, Manavgat ve çevresinden adayların yarıştığını bildiren Baysan, "İzmir, Malatya ve Alanya seçmelerinde başarılı olanlar İstanbul'daki büyük finalde Kenan Sofuoğlu'nun da yer alacağı jürinin karşısında yeteneklerini sergileyecek. İstanbul'da 29 Aralık Pazar günü yapılacak finalde başarılı olan sporculara eğitim verilecek" dedi.
Asbaşkan Baysan, bu eğitimin ardından bir yıldızlar takımı oluşturulacağını, bu takımın da önemli etkinliklerde gösteriler yapacağını vurguladı. Baysan, Alanya etabında başarılı olanların isimlerinin 24 Aralık Salı günü açıklanacağını kaydetti.
TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke’de, motosiklet sporunda federasyon nezdinde burada ilk kez organizasyon yapmanın kendilerine heyecan verdiğini söyledi. Akülke, Alanya'daki motosiklet sporcuları için acilen bir yarış pistine ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Alanyada hava güzeldi, yazdan kalma görüntüler vardı, cumartesi gününü değerlendirmek için sabah 10 antreman sahasına gittim gittiğimde yeni kuruluyordu
Suzukinin gözbebeği hayabusa
Sahnede toprak
Konyadan gelen mcx150 mondıal, Nasrettin hocamızı andı
Gayet başarılıydı, antremanda bazı talıhsızlıkler yaşamıştı ama malesef seçmlerde motosikleti devirmişti
Seyircinin desteğiyle kısa sürede tekrar şovuna devam etti
Antreman olunca pek ilgi olmadı, 2 tane r6 suzukiyi sıkıştırmış
Hava güzel, deniz sakin ama sporculara gaza geliyor
Zemin iyi değildi ama toprak tekrar sahnede
Yamaha YBR tek teker
Hep motosiklet olacak hali yokya,birazda sahilde yürüyeyim dedim,serpe atan vatandaşımız
Antremanı canı gönulden destekleyen tezauratlarıyla sporcuların motivasyonunu ve molarini en üst düzeye çıkaran minik seyircilere teşekkür ederim
Seçmelere başlıyorlar lakin dün erken gelmiştim bugünde geç çıktım, ortalık kalabalıktı gezip görmeye değerdi
42 den (hemşerimdir) bir çok kişi düz binemezken arkadaş tersten gider olmuş
Asyacılar geliyor
MCX gelecek vaat ediyor, çalışırsa daha başarılı olacağına inanıyorum
dylan 150 cc scooterle tek tekere kalkıp, gazlayıp dengede durmak herkesdin yapacağı iş değil, sonra artçısıyla şova devam etti, bizim yiğen bende çekecem dayı dedi
Yigen yüzünden bazı kareleri kaçırdık ama sağlık olsun
Buda bizim yaramaz
Elemeleri casus helikopterle bile çekiliyordu, yeğen fark etmişti
Çekeni çekerler
Goldwing Hayallerimi süsleyen, her gencin rüyası, istikrar abidesi
r6 teker yakıyor
Antremanda Wr125i düşürtü, debrıaj kolu kırlımıştı tek tekere kalkarken
Korumalarının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha dikkatini çekeyim
Dur tatlım bi biskrem versem
Toprak ve İki kardeş seyirciyi selamlıyor
İki kardeşe hayran kaldım çok güzel hareketler sergilediler
2 zamanlı ktm hakkını veren kardeşler
CBR125 düşüş anı
Elemelerin bitimi
iki kardeşle bir çok kişi fotoğraf çektirdiler kimisi öptü kimisi saçını bozdu,kardeşlerin yoğun ilgiden pek sevmediler,yaramazlar çok şekerdi
Minik kardeşler röportajında, artık alanyayada pist istiyoruz dediler
Alanya etabında başarılı olanların isimlerinin 24 Aralık Salı günü açıklanacak
Gargamelle iş birliği yapıp şirinleri yakalayacağız, şirinlerin evini buldum
Dilimiz sürçtüyse al ofa, Fatihe haber verdik ama misafirleri gelecekti