çok güzel bir gezi olmuş motorlarınıza yüreğinize sağlık,
Salda gölünden sonra benim olduğum yerden geçmişsiniz, Burdur-Tefenni
Kuyucak lıyım bende bu arada
çok güzel bir gezi olmuş motorlarınıza yüreğinize sağlık,
Salda gölünden sonra benim olduğum yerden geçmişsiniz, Burdur-Tefenni
Kuyucak lıyım bende bu arada
helal olsun size uşaklar.iyi gezi olmus.fotolar ve anlatımda gayet başarılı.Tekeriniz düz bassın
güzel,paylaşım için teşekkürler.
yanlış anlaşılmaya sebep vermek istemem, harika bir gezi olmuş, yürekten takdir ediyorum, konu ile ilgisi olmamakla birlikte bir ek not paylaşmak isterim ki motorcu camiası olarak bilinçli hareket etmemiz gelecekte de bu güzellikleri yaşamamıza ve sonraki nesillerin bizlerden teslim alacağı doğa güzellikleri ile mutlu bir hayat yaşamalarına destek olmak amacıyla eklemek isterim ki;
Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğine göre;
Atık motor yağı; Belirli bir kullanım süresi sonucunda motorlu araçlardan kaynaklanan ve orijinal kullanım amacına uygun olmayan atık yağlar,
Atık yağ; Kullanılmış benzinli motor, dizel motor, şanzıman ve diferansiyel, transmisyon, gres ve diğer özel taşıt yağları ile hidrolik sistem, türbin ve kompresör, kızak, açık-kapalı dişli, sirkülasyon, metal kesme ve işleme, metal çekme, tekstil, ısıl işlem, ısı transfer, izolasyon ve koruyucu, izolasyon, trafo, kalıp, buhar silindir, pnömatik sistem koruyucu, gıda ve ilaç endüstrisi, kağıt makinesi, yatak ve diğer özel endüstriyel yağlar ve endüstriyel gresler, kullanılmış kalınlaştırıcı, koruyucu, temizleyici ve benzeri özel müstahzarlar ve kullanıma uygun olmayan yağ ürünleri olarak tanımlanmaktadır.
Atık Yağların Çevreye Etkileri
Atık madeni yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir. Doğaya gelişi güzel atıldığında kalıcı ekolojik zararlara neden olur. Su, toprak ve hava kirliliğine yol açarak çevreye ve insan sağlığına zarar verir.
Atık yağlar; deterjanlar, fosfat gibi kirleticilerin yanı sıra kullanıldığı yere bağlı olarak değişen miktarlarda kurşun, çinko, baryum, kadmiyum, civa, krom, arsenik ve vanadyum gibi ağır metaller içerebilir, atık madeni yağların, içerdikleri ağır metaller ve bozunmuş kimyasal yapıları nedeniyle biyolojik arıtma tekniği ile faaliyet gösteren evsel atıksu arıtma tesislerinde arıtmak zordur. Bu tip atıklar için kimyasal arıtmanın yanı sıra biyolojik arıtma teknikleri de kullanılmalıdır.
Atık motor yağları toprağa ve suya dökülmemeli ve kontrolsüz ortamlarda yakılmamalıdır !
Suya etkisi: Su yollarına dökülen atık yağlar, suyun üzerinde güneş ışığını engelleyen bir tabaka oluşturarak, fotosentezi azaltır ve oksijen döngüsünü bozan ve yağı besin kaynağı olarak kullanan mikroorganizmaların üremesini ve büyümesini sağlayan oksijen geri beslemesini önler. Buna bağlı olarak su ortamındaki besin zincirinde yer alan balıkların, kabukluların ve diğer mikroorganizmaların ihtiyacı olan oksijen tüketilir.
Toprağa dökülen atık yağlar yeraltı sularına karışır.
1 litre atık motor yağı 800 bin litre içme suyunu kullanılamaz hale getirir.
Çöpe dökülen atık yağlar; çöp depolama alanında oluşan sızıntı suyunda yoğun bir kirlilik yükü oluşturur, sızıntı suyunun arıtımını daha da güçleştirir. Kanalizasyon borusunda dökülürse kanalizasyon borularını ve fosseptik çukurları tahrip eder.
Toprağa etkisi: Toprağa dökülen atık yağlar, bitkileri tahrip eder, toprak ürünlerinin azalmasına neden olur. Kullanılmış yağ yüksek miktarda kurşun, arsenik, kadmiyum, krom gibi ağır metaller içerebilir ve toprakta birikebilir. Bitkiler, yüksek konsantrasyondaki ağır metalleri absorbe ederler. Bitkiler atık yağda kirlenmiş toprakta gelişemezler. Topraktaki besin zincirinde birikerek insanların zehirlenmesine dahi neden olur.
Havaya Etkisi: Atık yağların, kontrolsüz ortamlarda yakılması insan sağlığı açısından ciddi zararlara neden olan kükürt, klorür ve ağır metaller vb. kirleticilerin oluşmasına sebep olur.
30 Temmuz 2008 tarihli Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre atık motor yağları ulusal atık formu doldurularak motor yağı üreticisi veya Yetkilendirilmiş Kuruluşlar vasıtasıyla taşıtılarak kategorilerine göre Lisanslı İşleme / Bertaraf tesislerinde baz yağ veya enerji olarak geri kazanılır veya bertaraf ettirilir.
ALINTIDIR
kesinlikle bir suçlama ya da karalama niyetinde olmadığımı açıkça belirtmekle birlikte sadece bilgili olmak hepimizin lehinedir diye düşünüyorum,
nacizane görüşüm ise,
eğer bir marina yakınında isek marinalarda bulunan atık yağ depolarına, eger şehirde isek, sanayilerde atık yağların toplama alanlarına eski ve kullanılmayacak durumda olan yaglarımızı verebilir ve doğanın daha yaşanılası olmasına katkıda bulunabiliriz,
Arkadaşlar çoğu kişinin hayal edipte bir türlü gerçekleştiremediği bir geziye imza atmışsınız , yüreğinize sağlık Demek ki istedikten sonra böyle bir gezi için çok da yüksek meblağda paralara ihtiyaç yok
Paylaşım için teşekkürler , kazasız belasız nice gezilere
Bora bey bilgilendirme için teşekkürler ve diğer arkadaşlar yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim
Harikasınız gençler. Resimlere tek tek baktım. Gezmiş kadar oldum. Emeğinize, yüreğinize sağlık.
Dostum emeğinize sağlık. Çok güzel bir gezi olmuş. Tekeriniz her daim düz bassın
Elinize sağlık fena gezilmiş ,x max 250 alınca Hakkari'ye kadar ben de gideceğim.Mehmet Ali bayramda bir çayını içebilirim, ama belli değil.
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
elinize, ayağınıza, fotoğraf makinelerinize sağlık :D sizin aracılığınızla, böylesine harika bir olaya imza atmanın dayanılmaz hafifliğine selam olsun
darısı başımıza ne diyelim, paylaşım için saolun, yollarımız kesişmek üzere
Aaah ah, o kadar vakti bulmak için illa istifa mı edeceğiz
Güzel gezmişsiniz, rapor için teşekkürler
Hazır yemek ısıtıcısı nedir?
Gelirsen beklerim başımın üstünde yerin var...
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------
ÜNİFOOD isimli bir malzeme içine su koyuyorsunuz ve yiyeceğinizi konserve tarzı ve içinden çıkan tozu koydunuzmu su birden kaynamaya başlıyor ve su sıcacık oluyor
Çok güzel bir gezi olmuş emeğinize sağlık gezilerinizin devamını diliyorum arkadaşlar...
Sonuna kadar sıkılmadan keyifle okudum elinize yüreğinize sağlık. Harika bir gezi olmuş tebrik ederim sizleri Her zaman tekeriniz düz bassın
ellerinize sağlık süper bir gezi olmuş bir niyetlensem neler olucak ben gezmiş kadar oldum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)