Motogezi 6. (30 köy,kasaba,şehir )
Reklamlar
-
27 Ağustos 2013, 02:03
Pazar günü yapmış olduğum gezide herhalde dayanma gücümün sınırlarını zorladım
Bu seleye birşeyler düşünmek lazım,uzun yolu iyi değil
Geçen hafta Enez gezisinde Yunanistan sınırına bayağı yaklaşmıştım,bu haftada bir Bulgar sınırını yoklamak istedim
Ama yine olmadı hala buralardayım
En beğendiğim yerler sınıra yakın yerler heryer orman,zaten haritadanda hep yeşil alanları seçiyorum
Toplamda 30 yerleşim alanından geçmişim (başka bir rakamdıya ) 300 km ye yakında yol, ve tek başıma
Ortalama hızım 40-50 bazende 60 km,Motorumun deposu 3.7 litre alıyor ve bir depoda bu hız limitlerinde tam 215 km gittim
Kilometrede herhalde 0.84 kuruşa filan geldi,Bir litre benzin ilede 58 km gitmiş oluyorum
Çok yakıyor çoook ,tüp takmak lazım
Google maps linki burada
Alpullu'da bulunan tren garı
Alpullu Şeker Fabrikası:
22 Aralık 1925 yılında temeli atılmış 26 Kasım 1926 yılında işletmeye açılmıştır.
20 Aralık 1930’da Atatürk fabrikayı ziyaret etmiştir.
Cumhuriyetin ilk fabrikası kabul ediler Kaynak http://www.isteataturk.com
Yapı itibarı ile değişen birşey yok göründüğü gibi
Sabah kahvaltı etmedim şu ağaç gölgesinde biraz karnımı doyurayım
Kırıkköy karşıda
Masa hazır Domates biber kendi bahçemizden
Yoksa bende mangal partisimi yapmalıydım Neyseki az biraz görgümüz var
Lüleburgazda bulunan devasal doğalgaz bacaları buradan dahi görünebiliyor...
Birgün orayada gitmek lazım
Şaraplık üzümler,büyük göründüklerine bakmayın taneleri leblebiden bile küçüktür
Çok bekletmedim umarım
Buralarda besi çiftlikleri çok,hepsi devasal büyüklüklerde
Kırklareli Organize sanayi bölgesi
Dupnisa mağarasına daha önce gitmiştim o yüzden orayı bu sefer es geçicem
Üsküp çok güzel bir yer,trakyalıyız beya
Herhalde hayvanları sulamak için zamanında yapılmış bir kuyu
Su bol buralarda,heryerde artezyen var
Ya bu hayvanları neden böyle salma beslerler,kazaya resmen davetiye,çoban yok sahibi yok,Demirköy daha beter buradan
Hindistanda bile bu kadarını göremezsiniz
Kısa bir mola ,kimsecikler yok,HEYY diye bağardığınızda cevap beklemeyeceğiniz bir yer
Yola devam
Orman içerisinde bir kulübe farkettim ,hemen oraya
Kapıyı aralarken açıkçası korkmadım değil,Yusuf Yusuf
[/IMG]
Bunları neyle yazmışlar merak ettim,Şarjlı matkaplamı
İlerliyorum burası Armutveren köyü,evler çok ilgimi çekti,ve kadınların çalışkanlığı,heryerdeydiler
Uzakta bir köy daha
İşte bu yol tam benlik
1970 yılından beri akan bir çeşme,Allah yapandan razı olsun
Birşeyler gezmiş buralarda
Kim attı onu Oğlum bittin sen
Heryer orman
Buralarda askerler landlarla devriye geziyor,
Sizi siziii
Emin değilim ama burası Armağan barajı olmalı
Şu samanlığın güzelliğine bir bakın,çıkıp uyumak lazım içerisinde ama nerede o vakit
Kofçaza doğru uzuuun stabilize bir yol
Ağaçlar seyrekleşmeye başladı
Bilgisayar oyunu gibi hangi şıkkı tuşlasam
Eski bir kalenin içerisine konulmuş moloz yığını
Artık dönüş zamanı
Süre herzamanki gibi yetmedi ,sabah 8 de kalkmıştım oysa eve varmam ise 9.5 u buluyor,
Bu pozdan 85 km sonra evdeyim çok şükür
Darısı sizin başınıza
.
Lahana
Sinanlı
Alpullu
Pancarköy
Kırıkköy
Hamitabat
Çeşmekolu
Kızılcıkdere
Üsküp
Çukurpınar
Armutveren
Şükrüpaşa
Karadere
Geçit ağzı
Kula
Kofçaz
Elmacık
Erikler
Karahamza
Yoğuntaş
Kayalı
Koyunbaba
İnece
Dokuzhüyük
Karahalil
Kuzuçardağı
Karamesutlu
Babaeski
Nadirli
Katranca
Çerkezmüsellim
.
.
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
Reklamlar
-
27 Ağustos 2013, 02:13
güzel bir gezi olmuş okul başlamadan ben de mi gezsem dağları taşları
-
27 Ağustos 2013, 09:58
çok güzel olmuş tekerine sağlık,nede güzel yerler gezmişşin.özendim valla.:
-
27 Ağustos 2013, 10:12
Güzel gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık
-
27 Ağustos 2013, 10:14
Hocam emeğine sağlık. Çok güzel görüntüler. Biran önce şehirden kaçıp gitmek lazım
-
27 Ağustos 2013, 10:26
Çok nefis bir anlatım ve çok güzel kareler, elinize dilinize sağlık..Benim de hep hayal ettiğim fakat yalnız olduğum için cesaret edemediğim tarzda bir gezi olmuş..Eğer kabul ederseniz, tanışmak ve bundan sonraki gezilere katılmak isterim.
-
27 Ağustos 2013, 10:39
maşallah çok güzel gezmişsiniz..tebrikler
-
27 Ağustos 2013, 10:58
-
27 Ağustos 2013, 11:32
Harika bayağı tebessüm ettim, tekerinize sağlık
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
27 Ağustos 2013, 21:27
güzel bir gezi olmuş,paylaşım için teşekkürler....motorunuzun yakıtı gayet iyi daha az yaktıramazsınız
-
27 Ağustos 2013, 22:13
-
27 Ağustos 2013, 22:31
Sayende memleketimi gezmiş oldum sağolasın.
-
27 Ağustos 2013, 23:13
Sağolasınız bende hepinize zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkür ederim
Uzun zamandır İstanbulda ikamet ediyordum ,bu sene dönüş yaptım,hafta sonları mümkün mertebe,imkanım olduğu sürece gezmek istiyorum
İlk başlarda arkadaşlarım ile başladık gezilere,derkende topu topu 3 motor, arkadaş sürekli asfalt yolları kullanma taraftarı,toprak yola imkanı yok sokamazsınız,bir süre sonra ayni yolu tekrar tekrar geçmeye başlıyorsunuz ve bunun adınada gezi diyorsunuz
Düşününki bir orman yolundasınız yanınızda çayınız,şekeriniz kahveniz ne gerekiyorsa varken,bir kahve köşesine oturup çayını orada içmek isteyen bir arkadaş çevresine sahibim
Tercih meselesi tabiiki ama,git bir çeşme başına otur bir ağaç gölgesine orada iç çayını,bu değişikliğinde tadını almaya çalış,sessiz sakin
Sırf bu yüzden uzun soluklu yapmış olduğum 2 gezi burnumdan geldi,fotoların hepsini sildim ve tek başıma gezmeye başladım,
Belki ben garibim belki onlar
bu fotoyu sona koyduğumu zannediyordum unutmuşum
-
27 Ağustos 2013, 23:49
fotolar tek kelime ile harika,demek sende benim gibi tek tabanca gezmeyi seviyorsun,aslında ben tek gezmeyi pek sevmiyorum ama kafama göre gezecek adam bulmaklazım ,keşke eskişehirde olsaydın be dostum,paylaşım için çok teşekkürler...
-
27 Ağustos 2013, 23:53
serkanbitez adlı üyeden alıntı
çok güzel olmuş tekerine sağlık,nede güzel yerler gezmişşin.özendim valla.:
Hocam sizin oraları çok beğeniyorum,her fırsatta nette fotoğrafları inceliyorum,herhalde oraya gelsem bir 10 yıl gezerek bitiremem oraları,
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------
serdar1547 adlı üyeden alıntı
güzel bir gezi olmuş,paylaşım için teşekkürler....motorunuzun yakıtı gayet iyi daha az yaktıramazsınız
Lpg takmayı düşünüyorum,öğrenme aşamasındayım
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
-
27 Ağustos 2013, 23:59
çok canım istedi şimdi üni başlamadan bi gezi patlatsam mı ben de yaylalara
oyunageldim adlı üyeden alıntı
Tercih meselesi tabiiki ama,git bir çeşme başına otur bir ağaç gölgesine orada iç çayını,bu değişikliğinde tadını almaya çalış,sessiz sakin
sizinle aynı fikirdeyim.
facebook.com/SalcanoMotosiklet
-
28 Ağustos 2013, 00:46
mesut hoca adlı üyeden alıntı
fotolar tek kelime ile harika,demek sende benim gibi tek tabanca gezmeyi seviyorsun,aslında ben tek gezmeyi pek sevmiyorum ama kafama göre gezecek adam bulmaklazım ,keşke eskişehirde olsaydın be dostum,paylaşım için çok teşekkürler...
Evet Mesut hocam malesef durumlar böyle,zaten birtek benim takım taklavat tamam,birinin motoruna bir zarar gelse gezi diye birşeyde kalmayacak
Tek tabanca gezmekte güzel yeterki hobi olsun ,birşeylere ilgi olsun,açıyorum teybimi tın tın tın tın foto makinemde yanımda oldumu tamamdır.
Çek sağa,çek sola,bas firene,bas gaza ,tek karar
Yeterki Allah kaza bela vermesin
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------
Enes bey Boludada gezilecek,bitirilemeyecek kadar güzel yerler var
-
28 Ağustos 2013, 09:54
harika gercek bir kafa dağıtma gezisi olmuş tebrik ederim bu ara böyle birşey bende yapmayı çok isterdim güzel reset atmış olurdum
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
-
28 Ağustos 2013, 10:33
Az yakar çok kaçar motorunla gez bakalım. Darısı başımıza. Yerin uzak olmasa atlar gelirim, gerçi yalnız gezmeyi seviyorsun imrendim.
Bol tebessümlü bir gezi olmuş. Yorumların bomba : )
Çantanda domates biberlerin haricinde ne vardı, neler aldın yanına onu da paylaşabilir misin?
Paylaştığın güzellikler için teşekkür ederim Yusuf kardeş. Yolun açık olsun.
-
28 Ağustos 2013, 10:56
Tebrikler güzel gezi, güzel paylaşım...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)