Arkadaşımdan gelen telefon ile hiç aklımda olmayan bir yolculuk içinde buldum kendimi. Cumartesi sabahı hazırlıklarımı tamamlayıp saat 6.30 gibi düştüm yola. İstikamet İstanbul.
Tavsiyeler:
1. Yeşilev (Abant)
2. Çakmak Kahvaltı Salonu (Beşiktaş-Çarşı)
3. Fortuna Gelato (Bebek)
4. Kafes Nargile (Kuruçeşme)
Arkadaşlar daha fazla bilgi ve fotoğraf için www.sinancinar1.blogspot.com adresine bakabilirsiniz.
Yol boyunca o kadar farklı iklim şartları ile karşılaştım ki, bir kez daha fileli montla uzun yola çıkılmaması gerektiğini anlamış oldum. Temmuz ayında, sabah saat sekiz sularında Cankurtaran bölgesinden geçerken sıcaklık 12 dereceydi. Üzerimde deri mont olduğu için çok mutluydum. Sapanca'da kısa bir moladan sonra 11.30 gibi İstanbul'a varmıştım.
İstanbul'da geçireceğim süre 24 saat bile değildi. Bu yüzden yol yorgunluğunu bir kenara bırakıp arkadaşımla tüm gün Beşiktaş-Bebek arasını arşınladık. Ama önce güzel bir kahvaltı yaptık arkadaşımla. Beşiktaş çarşı içerisindeki Çakmak Kahvaltı Salonu gerçekten fiyat ve kalite açısından güzel bir mekan.
Kahvaltımızı yaptıktan sonra kendimizi doğruca deniz kenarına attık ve boğazın keyfini çıkardık. Ve Bebekte bir dondurma molası verdik. Arkadaşım beni, Bebek'te Fortuna Gelato adında bir dondurmacıya götürdü. Dondurma için hatırı sayılır bir para verdik ama gerçekten dondurmaları çok güzeldi.
Deniz havasıyla ciğerlerimizi doldurduktan sonra şimdi sıra nargileye gelmişti. Nargile için arkadaşımın tercihi Kafes'ti. Kafes Nargile Kuruçeşme'de sahilde son derece güzel bir mekan. Nargileler içinde zıkkımı tavsiye edebilirim.
Günün sonunda dinlenme zamanı geldiğini söylüyordu vücudum. Güzel bir uykudan sonra sabah arkadaşımla Beşiktaş'ta bir kaç poğaça ve çayın ardından ayrıldık. Ben yine kendimi sahile attım.
Kısacık İstanbul gezimi bitirip yola çıkmıştım ki köprü üzerinde gişelerden geçtiğim sırada kaçak geçiş ibaresi gözüme çarpı verdi. Hemen durup acaba KGS'de bir arıza var mı diye sormaya gittiğimde görevli endişe etmeme gerek olmadığını henüz KGS'nin tam oturmadığını bu nedenle hatalı kaçak geçiş uyarısı verdiği söyledi. Benzer bir uyarıyı Ankara gişelerinde de gördüm.
Dönüş yolunda Bolu Tüneli'nden geçmeyip Bolu Dağının virajlarına vurdum kendimi.
Yemek vakti gelmişti. Abant yoluna dönüp yol üstünde yer alan Yeşilev'de güzel bir yemek yedim. Son derece güzel bir yer. Özellikle kahvaltısını tavsiye ederim Yeşilevin. Kahvaltıda fiyatlar uygun iken yemekler biraz pahallı. Yeşilev tam anlamıyla hayvan dostu bir mekan. Mekan içerisinde kediden, köpeğe, tavuz kuşundan, tavşana kadar pek çok hayvan var.
Kirlenip pasaklanıp dönüp dolaşıp 910 km yol kat edip yine döndük kürkçü dükkanına. Ankara'nın bozkırı yine kollarını açtı bize.