Kafa Nereye Ben Oraya : 3 Gün-3 Dağ
Reklamlar
-
Herkese Merhabalar,
Manavgat Festivaline 2 senedir iş güç durumlarından gidemiyordum, Ramazan gelince motosiklete pek binemeyeceğimden bikaç günlük bir gezi ayarlayayım dedim.
1-2 yerde başlık açıp, yoldaş bulamayınca tek başıma yola düşmeye karar verdim.
Rota ile ilgili pek düşünmemiştim,
5 Temmuz Cuma işten biraz erken çıkıp doğru Mersin Erdemli'ye gitmek aklımdaydı başlangıç için...
[/IMG]
E o zaman Ramazan gelmemişti
[/IMG]
Gün batımında deniz & bira'dan sonra doğru Narlıkuyu'ya Rakı&Balık'a...
[/IMG]
Gece 3-4 civarı arkadaşımdan ayrılıp, o kafayla çadır kurdum ve sabahı...
[/IMG]
Hazırlıklar ve yola çıkmaya hazırım...
[/IMG][COLOR="Silver"]
Erdemli-Güzeloluk-Ayrancı (Karaman) rotasını tercih ediyorum...
Toros Gezginlerine Selam Olsun
Kısmen asfalt, kısmen taş toprak yolları tercih ederek...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:27 ----------
Karaman- Ayrancı'ya varıyorum...
Taze Motürcü Erkin Abi'nin memleketi olduğundan, tavsiye için arıyorum Ereğli'de napılır diye...
Mis Pide : Başarılı,
Sahibinin kardeşi motorcuymuş, 1 PanEuropan, 1 Xt660, N tane scooter var kapıda
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------
Pidenin üstüne kahveyi Ulukışla'da bir arkadaşımın ailesinde içip
Darboğaz üzerinden Pozantıya iniyorum,
Şekerpınarı civarı
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:40 ----------
İş yerinden arkadaşlarım Emler Zirvesi'ne çıkacaklar, yola çıkarken ne yapacağım belli olmadığından kesin bir söz verememiştim onlara ama sonradan gaza gelip peşlerine düştüm, aklımda sadece "Emler, sokulu biryer ve çevik kaydıran buyduran noktaları" kalmış
Çamardı'ndan alışveriş yapıp, Emler yol tarifi alıp yola düşüyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------
Emmiler beni yanlış anlayıp "Emler" yerine "Emli"ye göndermişler...
Zaman kaybediyorum!...
Olsun önemli olan varmak değil, yolda olmak
Maillerimden Emler rotasını bulup, düzgün bir tarif ile Sokulu Pınar Kamp Alanına varıyorum...
Sokulupınar'da 3G var ancak elektrik olmadığından, 1 fotoğraf çektikten sonra şarjı bitti malesef :(
Emler Zirvesine tırmanacak arkadaşlarım, Sokulu Pınar'dan sonraki kamp alanının (Çevikbuyduran) 1-2 saat yürüme mesafesinde olduğunu söylediler (veya ben öyle anladım :) ancak kamp yerindeki emmiler 8-9 saat yürürsün diyince, e bari CRFimle deneyeyim dedim ancak 3-4 km yukarıda heyelan ve buzdan yol kapanmış, bir süre yürüyüp vazgeçip tekrar kamp alanına döndüm...
kamp alanında uyuyan ve gece 1 de uyanıp tırmanışa gidecek bir ekip olduğunu öğrendim, süper haber, hemen bir şeyler atıştırıp, uyumaya geçiyorum, telefonumun son damla şarjı ile saati 1e kuruyorum ancak, şarjı yetmediğinden uyanamadım :(
Sabah erken saatlerde uyanıp, zirve yapamamanın burukluğuyla, Kayseri Yahyalı tarafına doğru yola düştüm...
Günebakanların arasına daldım
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:49 ----------
Bir anda kafada Erciyes'e gideyim fikri oluştu, tek olmanın avantajı, deeh doğru Erciyes'e
Zirve yolu sormak ve kayıt altına aldırmak için Jandarma'ya uğrayıp vuruyorum kendimi Erciyes'e
tek başıma olduğumdan bir çok yerde risk alamadım, düşsem etsem kaldıracak Allah'ın kulu yok sonuçta...
Etap 2 tarafında motoru 2.kez yatırınca fotoğraf çekip inişe geçiyorum
(1. yatırışımı da anlatayım bari, Emler niyetiyle gittiğim Emli'den dönüşte taşlık-kayalık yolda yürüyen bir Fransız aile gördüm, kornaya bastım yol vermeleri için, kenara çekildiler ancak çocuklarından biri son anda annesinin elini bırakınca önüme fırladı!!! panik fren vs derken baktım olacak gibi değil yatırdım motoru... koruma kıyafetlerim sağolsun hiç birşey olmadı... )
Etap 2'den inişe geçip
TeleSki'ye biniyorum, tam bir zaman kaybı, Etap 1'e iniş çıkışı yarım saat sürdü
Fırsattan istifade dinleneyim
Erciyes tırmanışı zor ve tehlikeli geldiğinden karşısındaki dağa tırmanıyorum tavsiye üzerine, Atv'ler hep buraya çıkarmış, çok keyifli, bol driftli bir tırmanış oldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
Erciyes'in karşısında driftimi yaptıktan sonra, Sucuk-Ekmeğimi yiyip, Jandarma'ya dağdan indiğimi bildirip, Develi tarafına doğru sürüyorum...
Mart ayında Aladağlar Kış Kampı'na gittiğimizde gözüme takılan ama yiyemediğimiz, Develi Cıvıklısı'na yumuluyorum, vatandaşın tavsiyesi üzerine "Emmoğlu Cıvıkcısı"na gidiyorum
Çıkışında Kayseri Motosiklet Klubünden 2 ağabey benimle tanıştılar ancak isimlerini şu an hatırlayamadım :rolleyes:
Kartvizitleri duruyor montumun cebinde...
Kış kampı yerimizin girişi
Yahyalı-Mansurlu yolu
:heyo: ve sonunda beklenen tabela :
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
Kapuzbaşı yoluna geldiğimde hava kararmak üzereydi ancak yol o kadar güzeldi ki, resimlerle veya cümlelerle anlatmam mümkün değil :prayer:
Mükemmel virajlar, kenarda akan sular, devasa bir vadi içerisinde sürüş, oof of yine gidesim geldi
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------
Hava tam karardığında Kapuzbaşı-Güney şelaleleri ayrımına gelmiştim, önceliği Güney şelalesine verip, ilerlemeye başladım, bir sürü pansiyon vs var,
sonuna kadar gidip kamp yapacağım yere öyle karar vereyim diyorum, ışıksız bir mekana geldiğimde durup sorayım dedim, bu yol nereye kadar gider diye.
Selam verip yol sorayım dediğim yerde sohbet muhabbet derken, geceliyorum
Mekanı Baba (Hasan)-Oğul (Cumali) işletiyorlar, daha doğrusu işletecekler, henüz elektrikleri bağlanmamış, 2 adet odaları var, son rötuşları kalmış, gitmek isteyenlere tavsiye ederim, 1-2 haftaya her şeyleri hazır olur :;):
Karanlıkta gittiğimden gece fotoğraf yok, sabahında Hasan Amca
Erkenden uyanıp, yürüyüş yaptım biraz, çevreden fotoğraflar...
Doğal klozet
Üst kata ağaç merdivenle çıkılıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
Gece 1 demlik çay içmiştim
Sabah uyandığımda, Hasan Amcaya "hadi kahvaltı hazırlayalım ama parasıyla haaa" diyorum,
Tavuğun totosundan çekip getirmiş tap taze yumurtaları
2 semaver çay içtim, zor bela 10 TL verdim Hasan Amcaya, tekrardan teşekkürler ev sahiplikleri için :cicek:
Mekanda son bir fotoğraf
Güney şelalesi bölgesinden son fotoğraflar veeeee
Kapuzbaşı şelaleleri başlarrrr
Elif şelalesi
Hızlıca bir tur atıp, benzin derdine düşüyorum, Kapuzbaşı yolunda bulunur diye düşünmüştüm ancak yokmuş, Yahyalı'da depoyu fulleyip çıkmak şartmış :rolleyes:
Hasan Amcadan, tek başıma dağlara çıkmama sebep olan rol modelim :green: Ayıboğan Yücel Abi'den aldığım tavsiyelerle, Kapuzbaşı köyünde benzinimi buluyorum,
litresi 6 TL, pazarlık etmedim, kazansın garibanlar...
Niyeyse cimrilik yapıp 2 lt aldım sadece
İstikamet, Ayıboğan'ın aşık olduğu Hacer Ormanı
Orman yangınlarına müdahale edecek helikopterler için pist ve su dolum havuzu...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------
Ayıboğan'ın Yolu tehlikeli, çok diplerine gitme dediği Hacer Ormanının başlangıcı :heyo:
Cidden yürüyerek gidilecek bir parkur, bir çok kısmında ilerlerken zorlandım...
Ve yolları...
Emler zirvesine çıkabilseydim, devamında Yedigöller bölgesine inen bir yol vardı, aklımdan dağın bu tarafından oraya ulaşmak geçiyor
Burada bazı dönemlerde gölet oluştuğunu tahmin ediyorum...
Zirveye giderek yaklaşıyorum :heyo:
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------
Soğukpınar tabelasını takip etmeye başladığımda böyle bir yeri beklemiyordum
tek kelime ile Mikemmel
Bu sıcakta hala buz kütleleri mevcut
Bilmem kaç bin metrede Alafranga hem de 2 tane
Dujjjj
Semaver :heyo:
evin içerisi
Anahtarı olmadığından içeri giremedim, yapılış amacı Milli Parklar personeli için gözetleme dinlenme mekanı mı, yoksa sığınma evi midir bilmiyorum ama anahtarına köyden ulaşılabileceğini düşünüyorum...
Yolun sonuna geldiğimden bu sefer de Yedi göller yolunu deneyeyim diyorum ancak zemin tek başıma gitmeye cesaret edemeyeceğim kadar kötü olduğundan ve benzinim yine azaldığından vazgeçip inişe geçiyorum...
Ayıboğan, aman Sertaç, anayollardan sapma kaybolursun demişti ama böyle diyerek beni daha fazla gaza getirdi,
kafamda yön az buçuk oluştu nasılsa, her bulduğum patikaya dalmaya başladım
Tarla değil bahçe değil, niye dikmişler acaba korkulukları ???
Zoomlu hali
Yine bir kayboluş ve
Ulupınar köyünde tekrar asfalt
Reklamlar
-
Dayanamadım tekrar vurdum kendimi patikalara
Ayı damarım çatladı :D
Normalde takip etmem gereken asfalt yol
Sertaç Paşaaaa,
.ıçtı taaaşaaa
Taş yarıııldıııı
Baştan Baaşaaa
:D :D :D
Tekrardan Kapuzbaşına geliyorum, şimdi daha detaylı gezme ve karın doyurma zamanı
Taş derken ?
:D :D :D
Hacer Ormanı dönüşü yine benzinim bittiğinden tekrar benzin arayışına girdim,
Daha önce aldığım Dayı'yı bulamadığımdan hemen 2 yan tarafındaki Bakkal/Pansiyondan alıyorum, hazır durmuşken de yemeğide burada hallederim düşüncesi var....
Motoru park edip, mayomu giyip şelaleye gitmek niyetim
Sabah kamp yaptığım yerde dereye girmiştim ama şelaleye de girmezsem olmaz
Sabah dere girişim
http://i1112.photobucket.com/albums/...ps47dab716.mp4
Öğleden sonra Elif şelalesine girişim
http://i1112.photobucket.com/albums/...ps254c80a5.mp4
Aladağlardayız, ne yenir?
Alabalık
Mekanın merdivenlerinden tepeye, bungalowlara çıkılabiliyor...
az önce yüzdüğüm şelale
son fotoğraflar
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:13 ----------
ve dönüş yolu
Google map vb yerlerde görünmeyen, herhangi bir yön tabelası olmayan bir yoldan, köylünün tarifiyle Adana/Aladağ yönüne gitmeye başlıyorum.
İlk 25 km için zemnin kötü, tek başıma olmamın getirdiği yusufu da üstüne ekleyince, ilk 25 km'lik kısmı 1 saatten fazla sürede aşabildim, sürekli 1-2. vitesle
Sulu-gölgeli alan bulmak zor, ilk gördüğüm yerde veriyorum molamı
toz topraktan, zincir, lastik dişlinin hali...
Eşeklik edip yine 2 lt benzin alınca kaybolmaktan korktum tabi
Çünkü yol sayısız defa aşağıdaki gibi çatallanıyordu [url=http://www.hamok.org/forum/index.php?&app=forums&module=extras§ion=legend s#]:shok:[/IMG]
Hatta 4 yol halini alıyordu [url=http://www.hamok.org/forum/index.php?&app=forums&module=extras§ion=legend s#]:russian_roulette:[/IMG]
:rolleyes:
:cik:
Yavaştan medeniyete gelince, ormanın ortasında devasa bir tesisle karşılaşıyorum, ne iş yapıyorlarsa artık, binlerce ton LNG stokları var ??
Tamam endurocuyuz, maceraperestiz falan filan ama, kaybolmaktan korktum hakikaten,
45 km boyunca tabela, yön işareti vs olmadan toprak-kayalık yoldan, bitmek üzere olan benzinle, gelince asfaltı bulduğuma sevindim açıkçası
artık kaybolmadığıma göre çantada kalan enerji ve su rezervimi harcayabilirim
Koskoca Aladağ ilçesinde 1 lt benzin bulamadım [url=http://www.hamok.org/forum/index.php?&app=forums&module=extras§ion=legend s#] :shok:[/IMG]
Bir sonraki benzinlik 60 km ilerde İmamoğlu ilçesinde [url=http://www.hamok.org/forum/index.php?&app=forums&module=extras§ion=legend s#]:shok:[/IMG]
Benzin ışığım yanıp sönmeye başladı [url=http://www.hamok.org/forum/index.php?&app=forums&module=extras§ion=legend s#]:shok:[/IMG]
Amaan gideriz bir şekilde
(benzin ışığı yanıp sönmeye başlayınca, sürüşe göre 60-80 km gidiliyor CRF'de)
Eğner Gölü/Barajı
Yıkılmış eski köprü
Ceyhan'a yaklaştık, Tumlu kalesi
Bu fotoğraf da Ayıboğan'a gelsin
Aladağ kış kampı dönüşünde kırmızı ışık cezası yemişti bu kavşakta :green:
Hatay'a vardığımda hava zifiri karanlığa bürünmüştü...
Yaklaşık 1400 km'nin sonunda evdeyim,
İstiklal Marşı ve Kapanış <>
Ramazan'a girmeden verimli bir hafta sonu geçirmiş oldum,
Narlıkuyu'dan Antalya, Bodrum yönüne gitsem bu kadar eğlenemezdim <>
Hepinize selamlar :sapka:
-
olağanüstü bir gezi olmuş gönlünüze tekerinize sağlık darısı başımıza inşallah
-
Yani...Ne denilebilirki harika gezi,harika paylaşım ...Bu maceracı kişilikte hoşuma gitti valla
-
harika bir gezi olmuş,anlatımında harika...taşın halini gördükten sonra gülmekten yıkıldım resmen,şiirinde çok güzel olmuş...tebrikler...nice gezilere
-
helal sana Sertaç. ben böyle 3-4günlük gezilere tekbaşıma çıkmaya çekiniyorum. ufacık bir kaza bile olsa yanında dayanak olacak birinin olması benim tercihim.
taş yarma fotoğrafın baya güldürdü beni
-
Süper gezi. Ellerinize sağlık
-
Ne imrendim anlatamam. Yüreğine sağlık.
-
Süper bi gezi olmuş tekerine sağlık gittiğin yerleri görmüş gibi oldum adeta...
Yolun açık olsun
-
19 Temmuz 2013, 14:23
Özellikle anlatıma bayıldım Harika gezmişsiniz motosiklet ile bütün olmak buna denir heralde
-
19 Temmuz 2013, 14:28
çok güzel gezmişsin valla, kimiside böyle tek gezmeyi seviyor...
-
19 Temmuz 2013, 14:50
Güzel gezi olmuş inş bize de kısmet olur gezmek
-
19 Temmuz 2013, 14:53
) Güzelmiş
-
19 Temmuz 2013, 15:06
Çok eğlenceli bir rapor olmuş abi. Eline, tekerine sağlık.
-
19 Temmuz 2013, 15:45
Doğa, doğal...
-
19 Temmuz 2013, 16:21
bu motor iyi oldu bizim motorsever arkadaşlar için.
şu çakmak soketini sukutırlara takacaklarına, doğada cebelleşen endurolara taksalar ya. adam bi telefonunu, fenerini şarj eder en azından.
-
22 Temmuz 2013, 08:39
Burantay adlı üyeden alıntı
olağanüstü bir gezi olmuş gönlünüze tekerinize sağlık darısı başımıza inşallah
Amin, teşekkürler
Bolu'lu Lynx adlı üyeden alıntı
Yani...Ne denilebilirki harika gezi,harika paylaşım ...Bu maceracı kişilikte hoşuma gitti valla
Teşekkürler, sağolun
serdar1547 adlı üyeden alıntı
harika bir gezi olmuş,anlatımında harika...taşın halini gördükten sonra gülmekten yıkıldım resmen,şiirinde çok güzel olmuş...tebrikler...nice gezilere
taşı görünce direk poz canlanıverdi gözümde
35emre35 adlı üyeden alıntı
helal sana Sertaç. ben böyle 3-4günlük gezilere tekbaşıma çıkmaya çekiniyorum. ufacık bir kaza bile olsa yanında dayanak olacak birinin olması benim tercihim.
taş yarma fotoğrafın baya güldürdü beni
Teşekkürler, benim için de ilk oldu tek başına macera, keyifliydi tavsiye ederim
htmetin adlı üyeden alıntı
Süper gezi. Ellerinize sağlık
Teşekkürler
mayildiz adlı üyeden alıntı
Ne imrendim anlatamam. Yüreğine sağlık.
Teşekkürler, darısı başınıza
**ymh** adlı üyeden alıntı
Süper bi gezi olmuş tekerine sağlık gittiğin yerleri görmüş gibi oldum adeta...
Yolun açık olsun
Teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:36 ----------
forevermore adlı üyeden alıntı
Özellikle anlatıma bayıldım
Harika gezmişsiniz motosiklet ile bütün olmak buna denir heralde
Teşekkürler, seviyorum CRFmi
MBHoro adlı üyeden alıntı
çok güzel gezmişsin valla, kimiside böyle tek gezmeyi seviyor...
Zorunlu bir tercih oldu ama tek gezmenin keyfi de başkaymış
UNdocab adlı üyeden alıntı
Güzel gezi olmuş inş bize de kısmet olur gezmek
Amin, inşallah
Fatih adlı üyeden alıntı
) Güzelmiş
Teşekkürler
dockerengin adlı üyeden alıntı
Çok eğlenceli bir rapor olmuş abi. Eline, tekerine sağlık.
Teşekkürler
C@LiMeRO adlı üyeden alıntı
Doğa, doğal...
Ne varsa doğada var
jr. adlı üyeden alıntı
bu motor iyi oldu bizim motorsever arkadaşlar için.
şu çakmak soketini sukutırlara takacaklarına, doğada cebelleşen endurolara taksalar ya. adam bi telefonunu, fenerini şarj eder en azından.
di mi
tez zamanda soketi taktırmam şart
-
22 Temmuz 2013, 09:15
Sertaç'ım, fotograflar uçmuş.
-
22 Temmuz 2013, 10:03
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)