süper gezi oluyor tekerine sağlık
GEZİMİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜYine her gün olduğu gibi sabah gün ağarmak üzere iken yola koyuluyorum.
PAZARTESİ
1.7.2013
Saat 6:30 gibi Diyarbakırdayım. Ama Diyarbakır’da durmamayı düşünüyorum yola devam etmek istiyorum.
Yola devam ederken gördüğüm bir tabela yönümü değiştirmeme neden oluyor,yüz çevirip gidemiyorum.
Yukarıdaki fotoğrafı Ziyaretleri yaptıktan sonra çektim o zaman aklıma geldiği için.
Yolda giderken karşıma çıkan evini sırtlamış bir yolcu;
Yollar,Tabelamız ve o civarlar;
Ve biraz sonra kabristana ulaşıyorum.
Yukarıdaki tabelayı okuyup son paragrafa geldiğimde Halfeti fotoğraflarında sadece minaresi görülen camiyi görünce duyduğum hüzün azaldı. Çünkü zamanın yöneticileri baraj aşkına peygamber naaşlarına bile rahat vermiyorlardı.Neyse ben kabir ziyaretlerimi yapıp dualar ediyor ve yol uzun deyip yola koyuluyorum.
İşte oralardan birkaç fotoğraf;
Diyarbakır-Eğil Belediyesinde üzerinde Meram Belediyesi yazan bir bank görünce fotoğrafını çekmeden geçmiyorum.
Ve biraz sonra Ergani’ye varıyorum.
Ergani’de bir Çay Bahçesinde duruyorum,çay ve su alıyorum ,ve az ötedeki petrolden de motosikletim için yağ.
Yaklaşık 30 dk. Dinlendikten sonra yola koyuluyorum. Elazığ’a giderken asfalt sanki erimiş gibiydi.
Elazığın Maden ilçesi civarında yol çalışmalarından dolayı yollar bozuluyor.
Maden ilçesine girdikten sonra bir köprü;
Ve Hazar Gölüne varıyorum. Gerçekten çok güzel bir yer. Adana’da yaşadığım için bana her yer serin geliyordu. Burada öyleydi. Hazar Gölünün etrafına durup dinlenebileceğiniz piknik yapabileceğiniz kamelya tarzı dinlenme yeri ve gölgelikler yapılmış. Sivrice’ye 20 km kala duruyorum. Hem dinlenmek, hem gölü biraz seyretmek,hem de Ergani’de aldığım yağı burada değiştirmek istiyorum.
İşte o sıralarda çektiğim bir fotoğrafım;
Ve Sivrice tabelamız;
Sivrice’ye gelmeden evvel internetten öğretmen evinin numarasını öğrenip aradım. Ve 2 gece kalmak istediğimi söyledim. Tamam olur dediler ama bir kişiyim deyince diğer yatağında parasını vermelisiniz dediler. Bende siz yeri ayırtın gelince konuşuruz dedim. Fiyat uygun gibi geldi kahvaltı dahil 30 tl. Birecikte bana 37,5 tl demişlerdi.
Ve öğretmen evine ulaşıyorum;
Görevliyle konuşup anlaşıyoruz, diğer yatağın parasını vermiyorum ama tek gelen biri olursa yanıma verilecek.
Sivrice öğretmen evinden :
Odam;
Hazar Gölü;
Sabun ve Şampuanları;
Cami;
Acıkmıştım, odaya yerleşip hemen yemek için terasa çıkıyorum. Manzara muhteşem, Hazar Gölüne sıfır olan bu yerde eşsiz manzara eşliğinde yemek güzel olacaktı.
Kavurma istemiştim;
Yemeğimizi yiyip çayımızıda içtikten sonra Sivriceyi turluyorum biraz sonra bir yol buluyorum.
Ve gölün kıyısındayım;
Sonra odama dönüyorum duşumu alıp biraz dinleniyorum.Akşama doğru serinlikte öğretmenevi sahiline iniyorum. Biraz yüzüp serinledikten sonra fotoğraflar çekiyorum.
Buyrun o fotoğraflar;
Böylece Gezimin 3.günüde bitmiş oldu. Siverekten çıkarken 34786 km gösteren gösterge günün sonunda 35060 km gösteriyordu.
Böylece bu gün yapmış olduğum yol 274 km oluyor.
GEZİMİN DÖRDÜNCÜ GÜNÜ
SALI
2.7.2013
Bu gün sabah saat 8’de uyanıp saat 8:30 gibi kahvaltıya indim. Kahvaltı tabağı bana göre zengin sayılırdı. O sabah serinliğinde sınırsız çay eşliğinde güzel bir kahvaltıydı.
Bakın işte;
Kahvaltımı yaptıktan sonra daha fazla oyalanmak istemiyorum.Bu gün Elazığ merkeze gitmek ,birkaç yere uğramak daha sonra Harput’a gitmek niyetindeyim.Elazığ’ girerken baya uzun bir yol boyunca orta refüjdeki direklerde Türk Bayrakları asılıydı.
Harput Elazığ’ın merkezine göre baya yüksek, Harputtan Elazığ manzarası;
Harputu gezdikten sonra Keban Baraj Gölü üzerinde feribotlarla Pertek seferlerinin yapıldığı yere gitmeye niyetleniyorum.
Perteğin karşı kıyısında çay bahçesinde iki çay içtikten sonra hazırlanan feribota binmek üzere kalkıyorum. Motorumu bu tarafta bırakıyorum.Bu arada Feribotla karşıya geçerken kişilerden ücret alınmıyor sadece araçlardan ücret alınıyor.İşte Pertek feribotu ve o anlarda çektiğim fotoğraflar;
Yarısını martılarla paylaştığım simidim ve ben..
https://lh4.googleusercontent.com/-K6wXE8jtiBM/UddhKbm7e_I/AAAAAAAABmM/uQz6Gf-h8MI/s800/SAM_1633.JPG
Pertekten Elazığ’a dönerken gördüğüm bu tabela gülümsetiyor beni…;
https://lh4.googleusercontent.com/-Ie8ywFtMtgs/UddiAMGQrxI/AAAAAAAABZ0/iL-qd3VdssM/s800/SAM_1651.JPG
Sivrice’ye vardığımda duşumu alıp terasa çıkıyorum,yemeyi yedikten sonra yine çay sigara….
Böylece 4.günüm sona eriyor. Yarın sabah erkenden kalkıp Malatya-Darende’ye doğru yola çıkacam. Günün başında 35060 km yi gösteren gösterge günün sonunda 35204’ü gösteriyordu.
Böylece bu gün 144 km yol yapmış oluyorum.
begendigim icin ikinci kez izledim
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Anadolu ne güzeliklerle dolu,fotolar çok güzel anlatım da öyle
merakla devamını bekliyorum arkadaşım,
helal olsun kardeşim bu sıcakta o yolları yapman yürek ister oraların kavurucu sıcaklarını bilirim
allah yolunu açık etsin tekerin düz bassın kazasız belasız
Okuduğum iyi raporlardan birisi. Bizleri cesaretlendiriyorsun! Cesaretin ve gezgin yüreğin için kutluyorum! Devamını bekliyorum.
This is my simple religion. There is no need for temples; no need for complicated philosophy. Our own brain, our own heart is our temple; the philosophy is kindness.- Tenzin Gyatso, 14th Dalai Lama
Çok güzel bir gezi raporu.
Tebrikler...
İzlemedeyim.
.................................
Halil tebrikler kardeşim, Allah kaza bela vermesin.
abim tebrikler güzel bir gezi olmuş, devamını beklıyorum.
Neresi. Güzel. ?........gezi. benzine doğaya. Yazık
teşekküürler herkese,raporun devamını yakında yayınlarım..
sıtkı abi teşekkürler.bu raporu yazarken senin yayınladığın o ayrıntılı gezi raporlarında ne kadar emek harcadığını daha iyi anladım..
teşekkürler....
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
tebrikler...nicelerini yaparsın inşallah...
Tebrikler Güzel kardeşim, Mesut hocamın da dediği gibi motoru küçük yüreği kocaman kardeşim yolun açık olsun, rotan'da Elazığ da varmış daha önceden haberleşmiş olsaydık, seninle tanışıp, misafir etmek isterdim şimdi çok üzüldüm..
tebrikler vala yolunuz açık olsun
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)