Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hayat gezince güzel -9- 3.bölüm

Motovento
    REKLAM ALANI
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    GEZİMİN 3.BÖLÜMÜ

Gökçeada’ya elveda nın resmidir,istikamet kabatepe limanı ve oradanda Çanakkale limanı

Martılar eşliğinde kabatepe limanına gidiyorum ,belki sizlere garip gele bilir martılar hep romantik olarak görülür ,şarkılarda ,şiirlerde inanın kargadan farksızlar,sadece görünümleri güzel ,tabi bu benim fikrim

İşte çanakkaleye tekrar geldim, önce askeri müzeyi geziyorum

Ecdadımız ,dedelerimiz ne şartlarda kazanmış bu savaşları ,bu vatanı,şimdiki zamanı gözlemliyorum, ALLAH korusun bir savaş olsa acaba kaçı savaşa katılır veya kaçar
    Bilemiyorum.

Buradan ayrılıyor ve yola devam ediyorum,istikamet turuva

Turuvaya gidiyordum tırı sollarken tabelayı kaçırıyorum,dolayısı ile turuvaya gidemiyorum
    Sonraki durak ASOS(Behramkale)

Ve asos dayım ,Arnavut kaldırımlı yolları ve yerli halkın satış yaptığı küçük dükkanlar ,burayı beğeniyorum güzel ve gezilecek yerlerden

İlgimi çektiği için resmini çektim doğal bir taş

Murat hüdavendigar camii yapım yılı 1358

Burada her şey taştan evler ,yollar ,süs eşyaları,hediyelikler

Satıcı Yörük kadınları, çok sıcak insanlar ve çok doğallar
    Hep bir şeyler satmanın derdindeler

Gölgeyi bulmuşlar, bu sıcakta keyfini çıkarıyor inekler

Yolda biraz uykum geldi ve acıktığımı hissettim ,yol kenerındaki bu tesisde duruyorum gözleme ve ayran iyi geldi,sonra biraz sohbet ediyorum işletme sahibi ile nasıl işler iyimi diye ama gördümki adam cağız üzgün ve başlıyor anlatmaya dün cenezeleri varmış, yanlarında çalışan yeğenleri ağaç budarken elektirik çarpması sonucu vefat ediyor,çok üzgündüler hemen baş sağlığı diliyor ve yola devam ediyorum .(ALLAH RAHMET EYLESİN)

Ve altınoluğa geliyorum,burası güzel biryer 2011 yılında ailemle burada tatil yapmış
    Ve çok beğenmiştim,hele o kazdağlarındaki hasan boğuldu şelalesi ve civarı çok hoşuma gitmişti

Altınoluktan ayrılıp daha önce hiç görmediğim örene gidiyorum ve burayı çok beğeniyorum, harika plajı var burada biraz dinleniyorum ve yola devam ediyorum

Plaj gerçekten harika görünüyor ve burayı kendim için tatil yapılabilir yerler listeme dahil ediyorum

Ve ayvalık’tayım ,çok üzgünüm ama burasını beğenmiyorum,çünki etraf biraz pis belediye iyi çalışmıyor galiba hiç tatil yöresine benzemiyor,tam bir hayal kırıklığı deniz biraz pisti, ve cunda adasına doğru sürüyorum motorumu

Türkiyenin ilk boğaz körüsüymüş burası , diğer motorcu arkadaşlar burada resim çekmişlerdi ,gelenek bozulmasın diye bende resim çektim

Daha önce internetten bulmuştum burasını ada kampink burada çadır senden olursa gecelik 25tl,ama çok temiz kendine has plajı var, şejlong,şemsiye, duş, tuvalet, elektirik her şey bu fiyata dahil, inanın çok temiz ve burayıda çok beğeniyorum çam ormanları arasında harika bir yer, tavsiye ederim!!!

Ada kampingk ten bir kaç resim

Bunlarda buranın güvenlikçileri ,sahipleri özen göstermiş bu köpeklere

Şeytan sorasındayım,kendi kendime diyorum Müslüman adamın ne işi olur şeytanın sofrasında diye ,ama buradaki manzara çok hoşuma gidiyor

Burasıda şeytanın ayak iziymiş ,millet para atmış buraya bir garibana verdesen kimse vermez
    ALLAH akıl fikir versin ,başkada sözüm yok

Burada bir posiyon köfte 20 tl yazıyordu,bir fincan çay 3 tl idi

Burası dikili burada fazla resim çekmemişim hayret !,burayıda beğeniyorum buranında plajı harika ve fiyatlar ucuz,ortamda iyiydi

Bu köfteyide dikilide yedim 1.5 posiyon ve ayran 13 tl ,iyi fiyat değimli

Bergamaya gidiyordum ama trafik çeviriyor ,ehliyet ,ruhsat kontrolü,polis memuru ile diyaloğumuzda aslında seni durdur mayacaktım diyor ,bize verilen kontrol kotasında belli sayıda motosiklet kontrolü var diyor,bizim sıkıntımızin gibi gezgin kişiler değil burada , burada her yıl 7-8 ölümlü motosiklet kazası oluyor derken karşı yoldan geçen genç motorcular polise laf ataraktan geçiyor hiç birinde kask yok,poliste basıyor küfürü,adam haklı

Bergamaya geliyorum, adını hep duyduğum daha önce hiç gitmediğim ve merak ettiğim bir ilçe Bergama

Başlıyorum bergamayı gezmeye burası tarihi bir ilçe nedenmi orada bir tarih yatıyor,bir medeniyet yaşamış

burası ilçe merkezindeki tarihi kilise

Motorla kaleye çıkıyorum,aslında telefirikde vardı ama, ben motorla çıkmayı tercih ettim

Bergama ilçesi de adını bu kaleden almış kalenin adı PERGAMON M.Ö 4 .yy döneminde kurulmuş

Kaleden çekmiş olduğum birkaç resim,bu arada giriş ücreti 20 tl ben müze kart kullandım

Kalenin yanında görünen baraj Kestel barajı ,muhteşem bir güzellik katıyor manzaraya

Hava bozulmaya başladı ve ayrılıyorum kaleden ,işin içinde ıslanmak var tabi

bergamadan çıkıyorum ve yağmur başlıyor ALLAH tan yakında bulunan petrol istasyonuna sığınıyorum

ALLAHIN sevgili kuluymuşum, bu yağmura yolda bir yakalansam, vay halime
    Burada 40 dk. Kadar yağmurun geçmesini bekliyorum, sonra yola devam

Kilometre saatine bakiyorum 1000 km yi deviriyorum

Aliağa daki bir petrol istasyonunda bu sevimli köpeklerle kaşılaşıyorum,,hepsi de çok sevimli

Burası demir çelik fabrikasıymış ,tamamen havaya zehir saçıyor
    İnanın burnumun direği kırılacak gibi oluyor

Bunlarda fabrikanın hurdalığı ,motorları bu halde görmek beni üzüyor ,ve kendi kendime diyorum bir gün benim cbf150 de buraya gelir belki diyor, yoluma devam ediyorum, istikamet foça

Bunlarda araba hurdaları

Burasıda yeni foça , burası güzel bir yer çok sakin, geldiğim yola bakıyorum her taraf zehir saçan fabrika dolu ,15-20 km sonra burası yeni foça tertemiz havası var

daha sonra da eski foçaya ulaşmış bulunuyorum

Eski foça yıda çok beğeniyorum ancak hava bozacak gibi

Foçada hava gece bozuyor kamp alanından kafa üstü fener yardımıyla toparlanıp
    Yola çıkıyorum,bu benim ilk gece yolculuğum olacak ,her şeyin birilki vardır degilmi?
    Dağın tepesindeki bu yel değirmeninin resmini çekip ayrılıyorum foçadan

Kulaya kadar hiç durmadan sürüyorum motoru

Kahvaltı için kulada nevzatın yerinde mola veriyorum ve birazda üşüdüm

Motorun arkasındaki Bu rampa çok dik ve çok virajlı ,yolu buradan geçenler bilir uşak- kula arasında

Rampa bitti, çatal tepe geçidine geldim

İlk petrol istasyonuna giriyor ve yakıt alıyorum ,pompacı arkadaş taze çay var diyor içermisin, bende çok ısrar ettin içeyim bari diyorum ve hemen atlıyorum çaya sabahın serinliği var.

Arkadaş motoru yeni almış 1600 km rede imiş ,110-120 gidiyormuş
    Bende dedimki nerede gidiyor 110-120 yi diyorum,oda yolda diyor, bu yol rampa aşağı olmasın diyorum ,evet abi diyor rampa aşağı gidiyor. ALLAH kaza göstermesin diyorum ve ayrılıyorum,yola devam

İstikamet Kütahya

Burada biraz dinleniyor, çay içiyorum ve yola devam ediyorum

Burada su içiyorum ve birazda burada durup hem dinleniyorum, hem resim çekiyorum

yolda Çavdarhisar barajı levhasını gördüm oraya sürüyorum motoru

Baraj göleti burasıymış ,kimseler yok, etrafta kuş sesleri var sadece

Bu levhada daha önce hiç görmediğim AİZANOİ( zeus) tapınağına gidiyormuş , ve takip ediyorum yolu

Roma köprüsü II.yy. baya eskiymiş

Burası hem antikkent, hemde dünyanın ilk ticaret borsasıymış,Çavdarhisar da ismini Ertuğrul gazi döneminde çavdar boylarının buraya yerleşmesiyle çavdarlardan almış

[I[IMG]http://imageshack.us/a/img713/3024/03qn.jpg[/IMG
    [/IMG] MG]http://imageshack.us/a/img59/706/rnbs.jpg[/IMG]

Zamanın insanları bu yapıtları hangi teknolojiyle yapmış, hayret ediyorum doğrusu

Tapınağın alt katı

Bu sütunları yapmaya kalksak acaba kaç gün sürer,artık günmü olur ,aymı olur,yoksa yılmı olur orasını ALLAH bilir

ALLAH’tan hep ölmüş olanı ile karşılaşıyorum,bu gezide bu gördüğüm 3. ölü yılan

Ve kütahyaya geliyorum yani memleketime doğru anneme karnım çok acıktı

13 haziran Perşembe saat 11:10 yemeğimi yedim ve annemle vedalaşıp eskişehire doğru yola çıkıyorum

Motordaki benim sarı yeğenlerimden bir tanesi

Porsuk barajı bir fotoda buradan ,eskişehire yaklaşıyorum ve yoruldummmm

Eve geldim, tam olarak 1522 km motor sürmüşüm

Ve kapıda Oğlum beni karşılıyor ,evet arkadaşlar , bu 1522 km benim ilk uzunyolumdu çok şükür kazasız ,belası, ve de cezasız tamamladım,raporu yazma ve resimlerin linkleri almak bani 3 gece uğraştırdı, buradan kendi motorum diye demiyorum cbf150 iyi motormuş bunu anladım,cbf150 almayı düşünen arkadaşlara tavsi ederim, ve BİTTİ
    Hepinize SAYGILAR …
    erro, Oguz7734, waxow ve 14 diğerleri bunu beğendiler..
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ilka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam bütün resimleri ve açıklamalarını okudum, tarihi yapıtlara aşırı ilgim, doğa resimlerine olan tutkum, hepsini yaşadım bu kareler de, bütün bu güzellikleri bizimle paylaştığın için sana çook çok teşekkür ediyorum. Allah oğlunu sana bağışlasın, sana ve cümle iki teker sevdalılarına kaza bela vermesin...

engin_deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    street triple rs
    Muhteşem gezi.. Tekeriniz duz bassin....
    mesut hoca bunu beğendi.

absolit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekerine, emeğine sağlık abi. Güzel gezmişsin imrendim

yelken_786 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza300 Abs 2017
    Unutulmaz bir gezi olmuş kutların devamının gelmesi dileğiyle.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    çok güzel olmuş..ben fazerla böyle bi yola çıkıcam v tedirginim ama böyle gördükçe iyice gaza geliyorum...bu arada o ölü yılan değil de derisini değiştirmiş bir yılan olabilir...derilerini bırakıyolar öyle sağa sola

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    MAAŞALLAH hocam sağlam gezmişsin,üç bölümü de baştan sona okudum,inceledim tam 43 dakika sürdü...NİCE MUTLU GEZİLERE...

**ymh** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apachi RTR 150 2013
    Çok güzel bir gezi olmuş tekerine sağlık Allah kaza ve beladan korusun
    Uşak'a da uğrasaydın keşke..

clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Maşallah.

Yanlız bu tür yolculukta ara molalarda süt ve süt ürünleri tüketmeyi bırakmalısınız
    mesut hoca bunu beğendi.

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    güzel bol fotolu bir resim olmuş,,,
    yılan boyu bayakı büyükmüş dikkatimi çeken bir resimde
    eytan sofrası yazıyor başında şeytan filanmı o sofranın,,,
    mesut hoca bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı ilka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bütün resimleri ve açıklamalarını okudum, tarihi yapıtlara aşırı ilgim, doğa resimlerine olan tutkum, hepsini yaşadım bu kareler de, bütün bu güzellikleri bizimle paylaştığın için sana çook çok teşekkür ediyorum. Allah oğlunu sana bağışlasın, sana ve cümle iki teker sevdalılarına kaza bela vermesin...
    tüm duygu ve düşüncelerinize katılıyor ve size saygılarımı sunuyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:38 ----------

Alıntı engin_deniz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhteşem gezi.. Tekeriniz duz bassin....
    teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

Alıntı absolit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tekerine, emeğine sağlık abi. Güzel gezmişsin imrendim
    eyvallah dostum teşekkürler
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

RuzgarSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6F
    Güzel gezi olmuş emeğine sağlık

Motosikleti
    Alıntı RuzgarSA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gezi olmuş emeğine sağlık
    teşekkürler
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

babaduru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yılların Eskitemediği Peugeot 103-CBR 250 R(2011)
    Güzel gezi olmuş hep istemişimdir motosiklet ile Çanakkale yi gezmek.Tekeriniz düz bassın.

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Vay benim Gezgin hemşerim gezmiş dolanmışta konusunu bile açmış helal olsun çok güzel bi gezi olmuş tebrikler resimler gene bi Mesut hoca klasiği olarak muhteşemler tekerine sağlık

Motosikleti
    Alıntı babaduru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gezi olmuş hep istemişimdir motosiklet ile Çanakkale yi gezmek.Tekeriniz düz bassın.
    sağolasın eskişehirli hemşerim teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------

Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay benim Gezgin hemşerim gezmiş dolanmışta konusunu bile açmış helal olsun çok güzel bi gezi olmuş tebrikler resimler gene bi Mesut hoca klasiği olarak muhteşemler tekerine sağlık
    konu gezginlik olunca,ben senin eline su dökemem hemşerim,saygılar...
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Motosikleti
    Saygılar bizden hocam bu arada senin yan çanta stilide hoş olmuş bi yerlerden tanıdık geldi bana İlham verdik sanırım

Motosikleti
    Saygılar bizden hocam bu arada senin yan çanta stilide hoş olmuş bi yerlerden tanıdık geldi bana İlham verdik sanırım

http://imageshack.us/a/img850/9486/goruntu1623.jpg
    dedikya hemşerim ben bu gezi işlerini sizin gibi ustalardan öğreniyorum ,en ucuz çözüm buydu.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Motosikleti
    Estafurullah hocam biz kim gezginlik kim hele hele ustalık kim

Motosikleti
    Estafurullah hocam biz kim gezginlik kim hele hele ustalık kim
    bak benim aslan hemşerim,bende motor yokken ,sende vardı,ben gezi planlarken ,sen o yollardan dönüyordun,ben mondial cup almayı planlarken ,sen mondial cup la manisalarda geziyordun. tabiki ben senin gibi ustalardan öğreniyorum,aslan hemşerim benim.saygılar...
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)