Hayat gezince güzel -9- 3.bölüm
-
20 Haziran 2013, 00:36
GEZİMİN 3.BÖLÜMÜ
Gökçeada’ya elveda nın resmidir,istikamet kabatepe limanı ve oradanda Çanakkale limanı
Martılar eşliğinde kabatepe limanına gidiyorum ,belki sizlere garip gele bilir martılar hep romantik olarak görülür ,şarkılarda ,şiirlerde inanın kargadan farksızlar,sadece görünümleri güzel ,tabi bu benim fikrim
İşte çanakkaleye tekrar geldim, önce askeri müzeyi geziyorum
Ecdadımız ,dedelerimiz ne şartlarda kazanmış bu savaşları ,bu vatanı,şimdiki zamanı gözlemliyorum, ALLAH korusun bir savaş olsa acaba kaçı savaşa katılır veya kaçar
Bilemiyorum.
Buradan ayrılıyor ve yola devam ediyorum,istikamet turuva
Turuvaya gidiyordum tırı sollarken tabelayı kaçırıyorum,dolayısı ile turuvaya gidemiyorum
Sonraki durak ASOS(Behramkale)
Ve asos dayım ,Arnavut kaldırımlı yolları ve yerli halkın satış yaptığı küçük dükkanlar ,burayı beğeniyorum güzel ve gezilecek yerlerden
İlgimi çektiği için resmini çektim doğal bir taş
Murat hüdavendigar camii yapım yılı 1358
Burada her şey taştan evler ,yollar ,süs eşyaları,hediyelikler
Satıcı Yörük kadınları, çok sıcak insanlar ve çok doğallar
Hep bir şeyler satmanın derdindeler
Gölgeyi bulmuşlar, bu sıcakta keyfini çıkarıyor inekler
Yolda biraz uykum geldi ve acıktığımı hissettim ,yol kenerındaki bu tesisde duruyorum gözleme ve ayran iyi geldi,sonra biraz sohbet ediyorum işletme sahibi ile nasıl işler iyimi diye ama gördümki adam cağız üzgün ve başlıyor anlatmaya dün cenezeleri varmış, yanlarında çalışan yeğenleri ağaç budarken elektirik çarpması sonucu vefat ediyor,çok üzgündüler hemen baş sağlığı diliyor ve yola devam ediyorum .(ALLAH RAHMET EYLESİN)
Ve altınoluğa geliyorum,burası güzel biryer 2011 yılında ailemle burada tatil yapmış
Ve çok beğenmiştim,hele o kazdağlarındaki hasan boğuldu şelalesi ve civarı çok hoşuma gitmişti
Altınoluktan ayrılıp daha önce hiç görmediğim örene gidiyorum ve burayı çok beğeniyorum, harika plajı var burada biraz dinleniyorum ve yola devam ediyorum
Plaj gerçekten harika görünüyor ve burayı kendim için tatil yapılabilir yerler listeme dahil ediyorum
Ve ayvalık’tayım ,çok üzgünüm ama burasını beğenmiyorum,çünki etraf biraz pis belediye iyi çalışmıyor galiba hiç tatil yöresine benzemiyor,tam bir hayal kırıklığı deniz biraz pisti, ve cunda adasına doğru sürüyorum motorumu
Türkiyenin ilk boğaz körüsüymüş burası , diğer motorcu arkadaşlar burada resim çekmişlerdi ,gelenek bozulmasın diye bende resim çektim
Daha önce internetten bulmuştum burasını ada kampink burada çadır senden olursa gecelik 25tl,ama çok temiz kendine has plajı var, şejlong,şemsiye, duş, tuvalet, elektirik her şey bu fiyata dahil, inanın çok temiz ve burayıda çok beğeniyorum çam ormanları arasında harika bir yer, tavsiye ederim!!!
Ada kampingk ten bir kaç resim
Bunlarda buranın güvenlikçileri ,sahipleri özen göstermiş bu köpeklere
Şeytan sorasındayım,kendi kendime diyorum Müslüman adamın ne işi olur şeytanın sofrasında diye ,ama buradaki manzara çok hoşuma gidiyor
Burasıda şeytanın ayak iziymiş ,millet para atmış buraya bir garibana verdesen kimse vermez
ALLAH akıl fikir versin ,başkada sözüm yok
Burada bir posiyon köfte 20 tl yazıyordu,bir fincan çay 3 tl idi
Burası dikili burada fazla resim çekmemişim hayret !,burayıda beğeniyorum buranında plajı harika ve fiyatlar ucuz,ortamda iyiydi
Bu köfteyide dikilide yedim 1.5 posiyon ve ayran 13 tl ,iyi fiyat değimli
Bergamaya gidiyordum ama trafik çeviriyor ,ehliyet ,ruhsat kontrolü,polis memuru ile diyaloğumuzda aslında seni durdur mayacaktım diyor ,bize verilen kontrol kotasında belli sayıda motosiklet kontrolü var diyor,bizim sıkıntımızin gibi gezgin kişiler değil burada , burada her yıl 7-8 ölümlü motosiklet kazası oluyor derken karşı yoldan geçen genç motorcular polise laf ataraktan geçiyor hiç birinde kask yok,poliste basıyor küfürü,adam haklı
Bergamaya geliyorum, adını hep duyduğum daha önce hiç gitmediğim ve merak ettiğim bir ilçe Bergama
Başlıyorum bergamayı gezmeye burası tarihi bir ilçe nedenmi orada bir tarih yatıyor,bir medeniyet yaşamış
burası ilçe merkezindeki tarihi kilise
Motorla kaleye çıkıyorum,aslında telefirikde vardı ama, ben motorla çıkmayı tercih ettim
Bergama ilçesi de adını bu kaleden almış kalenin adı PERGAMON M.Ö 4 .yy döneminde kurulmuş
Kaleden çekmiş olduğum birkaç resim,bu arada giriş ücreti 20 tl ben müze kart kullandım
Kalenin yanında görünen baraj Kestel barajı ,muhteşem bir güzellik katıyor manzaraya
Hava bozulmaya başladı ve ayrılıyorum kaleden ,işin içinde ıslanmak var tabi
bergamadan çıkıyorum ve yağmur başlıyor ALLAH tan yakında bulunan petrol istasyonuna sığınıyorum
ALLAHIN sevgili kuluymuşum, bu yağmura yolda bir yakalansam, vay halime
Burada 40 dk. Kadar yağmurun geçmesini bekliyorum, sonra yola devam
Kilometre saatine bakiyorum 1000 km yi deviriyorum
Aliağa daki bir petrol istasyonunda bu sevimli köpeklerle kaşılaşıyorum,,hepsi de çok sevimli
Burası demir çelik fabrikasıymış ,tamamen havaya zehir saçıyor
İnanın burnumun direği kırılacak gibi oluyor
Bunlarda fabrikanın hurdalığı ,motorları bu halde görmek beni üzüyor ,ve kendi kendime diyorum bir gün benim cbf150 de buraya gelir belki diyor, yoluma devam ediyorum, istikamet foça
Bunlarda araba hurdaları
Burasıda yeni foça , burası güzel bir yer çok sakin, geldiğim yola bakıyorum her taraf zehir saçan fabrika dolu ,15-20 km sonra burası yeni foça tertemiz havası var
daha sonra da eski foçaya ulaşmış bulunuyorum
Eski foça yıda çok beğeniyorum ancak hava bozacak gibi
Foçada hava gece bozuyor kamp alanından kafa üstü fener yardımıyla toparlanıp
Yola çıkıyorum,bu benim ilk gece yolculuğum olacak ,her şeyin birilki vardır degilmi?
Dağın tepesindeki bu yel değirmeninin resmini çekip ayrılıyorum foçadan
Kulaya kadar hiç durmadan sürüyorum motoru
Kahvaltı için kulada nevzatın yerinde mola veriyorum ve birazda üşüdüm
Motorun arkasındaki Bu rampa çok dik ve çok virajlı ,yolu buradan geçenler bilir uşak- kula arasında
Rampa bitti, çatal tepe geçidine geldim
İlk petrol istasyonuna giriyor ve yakıt alıyorum ,pompacı arkadaş taze çay var diyor içermisin, bende çok ısrar ettin içeyim bari diyorum ve hemen atlıyorum çaya sabahın serinliği var.
Arkadaş motoru yeni almış 1600 km rede imiş ,110-120 gidiyormuş
Bende dedimki nerede gidiyor 110-120 yi diyorum,oda yolda diyor, bu yol rampa aşağı olmasın diyorum ,evet abi diyor rampa aşağı gidiyor. ALLAH kaza göstermesin diyorum ve ayrılıyorum,yola devam
İstikamet Kütahya
Burada biraz dinleniyor, çay içiyorum ve yola devam ediyorum
Burada su içiyorum ve birazda burada durup hem dinleniyorum, hem resim çekiyorum
yolda Çavdarhisar barajı levhasını gördüm oraya sürüyorum motoru
Baraj göleti burasıymış ,kimseler yok, etrafta kuş sesleri var sadece
Bu levhada daha önce hiç görmediğim AİZANOİ( zeus) tapınağına gidiyormuş , ve takip ediyorum yolu
Roma köprüsü II.yy. baya eskiymiş
Burası hem antikkent, hemde dünyanın ilk ticaret borsasıymış,Çavdarhisar da ismini Ertuğrul gazi döneminde çavdar boylarının buraya yerleşmesiyle çavdarlardan almış
[I[IMG]http://imageshack.us/a/img713/3024/03qn.jpg[/IMG
[/IMG] MG]http://imageshack.us/a/img59/706/rnbs.jpg[/IMG]
Zamanın insanları bu yapıtları hangi teknolojiyle yapmış, hayret ediyorum doğrusu
Tapınağın alt katı
Bu sütunları yapmaya kalksak acaba kaç gün sürer,artık günmü olur ,aymı olur,yoksa yılmı olur orasını ALLAH bilir
ALLAH’tan hep ölmüş olanı ile karşılaşıyorum,bu gezide bu gördüğüm 3. ölü yılan
Ve kütahyaya geliyorum yani memleketime doğru anneme karnım çok acıktı
13 haziran Perşembe saat 11:10 yemeğimi yedim ve annemle vedalaşıp eskişehire doğru yola çıkıyorum
Motordaki benim sarı yeğenlerimden bir tanesi
Porsuk barajı bir fotoda buradan ,eskişehire yaklaşıyorum ve yoruldummmm
Eve geldim, tam olarak 1522 km motor sürmüşüm
Ve kapıda Oğlum beni karşılıyor ,evet arkadaşlar , bu 1522 km benim ilk uzunyolumdu çok şükür kazasız ,belası, ve de cezasız tamamladım,raporu yazma ve resimlerin linkleri almak bani 3 gece uğraştırdı, buradan kendi motorum diye demiyorum cbf150 iyi motormuş bunu anladım,cbf150 almayı düşünen arkadaşlara tavsi ederim, ve BİTTİ
Hepinize SAYGILAR …
Reklamlar
-
20 Haziran 2013, 01:23
Hocam bütün resimleri ve açıklamalarını okudum, tarihi yapıtlara aşırı ilgim, doğa resimlerine olan tutkum, hepsini yaşadım bu kareler de, bütün bu güzellikleri bizimle paylaştığın için sana çook çok teşekkür ediyorum. Allah oğlunu sana bağışlasın, sana ve cümle iki teker sevdalılarına kaza bela vermesin...
-
20 Haziran 2013, 01:31
Muhteşem gezi.. Tekeriniz duz bassin....
-
20 Haziran 2013, 02:07
Tekerine, emeğine sağlık abi. Güzel gezmişsin imrendim
-
20 Haziran 2013, 02:10
Unutulmaz bir gezi olmuş kutların devamının gelmesi dileğiyle.
-
20 Haziran 2013, 02:20
çok güzel olmuş..ben fazerla böyle bi yola çıkıcam v tedirginim ama böyle gördükçe iyice gaza geliyorum...bu arada o ölü yılan değil de derisini değiştirmiş bir yılan olabilir...derilerini bırakıyolar öyle sağa sola
-
20 Haziran 2013, 12:53
MAAŞALLAH hocam sağlam gezmişsin,üç bölümü de baştan sona okudum,inceledim tam 43 dakika sürdü...NİCE MUTLU GEZİLERE...
-
20 Haziran 2013, 14:42
Çok güzel bir gezi olmuş tekerine sağlık Allah kaza ve beladan korusun
Uşak'a da uğrasaydın keşke..
-
20 Haziran 2013, 15:00
Maşallah.
Yanlız bu tür yolculukta ara molalarda süt ve süt ürünleri tüketmeyi bırakmalısınız
-
20 Haziran 2013, 15:54
güzel bol fotolu bir resim olmuş,,,
yılan boyu bayakı büyükmüş dikkatimi çeken bir resimde
eytan sofrası yazıyor başında şeytan filanmı o sofranın,,,
-
20 Haziran 2013, 20:43
ilka adlı üyeden alıntı
Hocam bütün resimleri ve açıklamalarını okudum, tarihi yapıtlara aşırı ilgim, doğa resimlerine olan tutkum, hepsini yaşadım bu kareler de, bütün bu güzellikleri bizimle paylaştığın için sana çook çok teşekkür ediyorum. Allah oğlunu sana bağışlasın, sana ve cümle iki teker sevdalılarına kaza bela vermesin...
tüm duygu ve düşüncelerinize katılıyor ve size saygılarımı sunuyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:38 ----------
engin_deniz adlı üyeden alıntı
Muhteşem gezi.. Tekeriniz duz bassin....
teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------
absolit adlı üyeden alıntı
Tekerine, emeğine sağlık abi. Güzel gezmişsin imrendim
eyvallah dostum teşekkürler
-
20 Haziran 2013, 22:55
Güzel gezi olmuş emeğine sağlık
-
20 Haziran 2013, 23:21
RuzgarSA adlı üyeden alıntı
Güzel gezi olmuş emeğine sağlık
teşekkürler
-
21 Haziran 2013, 00:10
Güzel gezi olmuş hep istemişimdir motosiklet ile Çanakkale yi gezmek.Tekeriniz düz bassın.
-
21 Haziran 2013, 00:25
-
21 Haziran 2013, 22:24
babaduru adlı üyeden alıntı
Güzel gezi olmuş hep istemişimdir motosiklet ile Çanakkale yi gezmek.Tekeriniz düz bassın.
sağolasın eskişehirli hemşerim teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Vay benim Gezgin hemşerim gezmiş dolanmışta konusunu bile açmış helal olsun
çok güzel bi gezi olmuş tebrikler resimler gene bi Mesut hoca klasiği olarak muhteşemler
tekerine sağlık
konu gezginlik olunca,ben senin eline su dökemem hemşerim,saygılar...
-
21 Haziran 2013, 22:55
-
22 Haziran 2013, 00:13
dedikya hemşerim ben bu gezi işlerini sizin gibi ustalardan öğreniyorum ,en ucuz çözüm buydu.
-
22 Haziran 2013, 00:33
Estafurullah hocam biz kim gezginlik kim hele hele ustalık kim
-
24 Haziran 2013, 20:50
Estafurullah hocam biz kim gezginlik kim hele hele ustalık kim
bak benim aslan hemşerim,bende motor yokken ,sende vardı,ben gezi planlarken ,sen o yollardan dönüyordun,ben mondial cup almayı planlarken ,sen mondial cup la manisalarda geziyordun. tabiki ben senin gibi ustalardan öğreniyorum,aslan hemşerim benim.saygılar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)