Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hayat gezince güzel -9- 2.bölüm

REKLAM ALANI
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    GEZİMİN DEVAMI 2. BÖLÜM
    Saat 14:55, feribotla ecabata geçiyorum ,çanakkaleden- gökçeadaya- kabatepe aktarmalı motor ve ben 6 tl ücret ödüyorum

Bu yoldan kabatepe limanına ulaşıyorum

Ne manzara ama,sağım solum çam ağaçları ile dolu temiz hava insanı biraz çarpıyor

Burayı daha önce gezdiğim için zaman kaybetmeden limana sürüyorum

Kabatepe limanına geldim ,saat 17:00 de hareket edecekmiş Gökçeada feribotu

limanda gezerken gözüme takılıyor ,köpekteki keyfe bak

Bunlarda limanın yavru köpekleri

Gökçeada feribotuna piniyorum

Feribot eskiden 19 yıl önce böyle değildi,şimdi yenilenmiş,3-4 yıl önce Norveç ten satın alınmış,yolculardan beğenende var ,beğenmeyende var. Ama eskisinde baya hızlı

Ve sonunda hedef göründü, 16 ay askerlik yaptığım ada’ya yaklaşıyorum,hava şartları müsaade ederse geçmiş anılarımı tekrar yaşamak ve özlem gidermek istiyorum

Kazasız bir şekilde gökçeada’ya ulaşıyorum saat 18:45 ve çok yorgunum, 12 -13 saattir yollardayım

Kuzu limanı plajın daki kafeteryanın sahibinden izin alarak çadırımı kuruyor ve dinlenmeye geçiyorum

sabah oluyor, 9 haziran Pazar 2013 saat 06:55, akşam erken yatınca sabah erken kalkıyorum

ilk gördüğüm me birbakın hele, koyunlar ,koyunlar ama bunlar adanın sahipsiz vahşi hayatı yaşayan sakinleri,eminim yollarda bunlardan çok göreceğim koyun ve keçileri

Bu demek oluyorki, yollada çok dikkatli olmak gerekiyor

İlk durak Kaleköy adanın en hareketli küyü,görünen resimde eski bir kilise galiba

Kaleköy balıkçı barınağı, buralar hiç değişmemiş

Eşyalarımı yağmur yağarsa diye naylon ile sarmıştım

Deniz kestanesi hala var buralarda ,buralarda askerken 5 km re koşup burada kaleköyde denize girer yüzerdik 1 saat süremiz olurdu ve bazı arkadaşların ayağına batardı bu denizkestaneleri

Kaleköyün adını aldığı kale, karşıdan bir görünüm

Bunlar sahipsiz değil ,diğer koyun ve keçiler gibi

Kim bilir kaç model bu hurda

Ne manzara ama,ölürmü lan burada yaşayan insan diyesim geliyor hani

Karşıda görünen yer hava alanı ,eskiden daha küçüktü şimdilerde büyütme çalışması yapmışlar

Rumlardan kalma tarihi çeşme

Burasıda bir kilise artık kullanılmıyormuş

Mustafanın yeri burada kahvaltı salonuvar ,ben çay içtim çay 1 tl

İyi resim çekmişim değimli

Arkamdaki manzarada Gökçeada merkezi var

Kaleye doğru çıkıyorum ama taş evleri görünce hemen bir kare alıyorum

Kale surundaki ilginç doğal taş

Kale surları arasında dolaşıyorum, ve çok yüksek biryer

Kaleden inerken gözüme takılan maket yel değirmeni

Doğası çok harika

İlçe merkezine giderken askerliğimi yaptığım kışlanın önünden geçiyorum karşıda görünen bina, benim koğuşumdu bir zamanlar, izin vereceklerini bilsem içeriye girmeyi çok isterdim

Gökçeadanın doğası bir harika niyemi? her yerde doğal kekik yetişiyorda ondan

Aydıncık koyuna gidiyorum,diğer adı kefaloz ,orada benim askerlik dönemimde uzm.çvş olan
    Bağlantımızı hiç koparmadığımız Mehmet şahin var,19 yıl sonra tekrar görüşeceğiz

Aydıncık koyu , burada rüzgar sörfü de yapıyorlar

bir ara gezerken martılar bana doğru dalış yapıyorlar ,sebebi ise yavrularının olduğu bölgeye yaklaşmışım

Yolda, adanın kuze yine doğru giderken bir kulübe görüyor ve ne olduğunu merak edip içine bakıyorum ve bir kilise daha ama etrafta hiç ev yok insan yok

Doğal hayatı yaşayan yılkı atları, adada kaçacak yer yok,hem niye kaçsınlarki! onlara insanlardan başka, saldıracak yırtıcı hayvan bile yok

İşte yol kenarında bir keçi daha

Ölmüş ve kurumaya yüz tutmuş adanın meşhur kör yılanı boyları 50-60 cm civarı

burasıda adanın uğurlu köyü sahili hiç kimseler yok. 4-5 km sahil ama kimse yok

Limanda mendireğin yanındaki deniz suyu birikintisi ve yavru balıklar

Uğurlu köyü göleti,bu adada su sıkıntısı yok, burada 5 tane gölet var

Tiripot olmasaydı bunca resim nasıl çekilirdi acaba.

Burasıda adanın seyir tepesi çok güzel manzarası var

Oh be nihayet bir cami-mescit de görebildim ,şaka diyorum şaka, adanın birçok yerinde camii var

Burası dereköy ,ada Lozan anlaşmasında türkiye’ye geçtiğinde burası türkiye’nin en büyük köyü imiş ama şimdi çok az kişi yaşıyor

Tarihi rum çamaşırhanesi imiş

Hep canlısı yok ölüsüde çıkıyor keçilerin karşıma

DSİ nin buradaki enbüyük göleti ,duyduğuma göre burada çok büyük sazan balıkları varmış
    Nedenmi .kimse göl balığı yemiyormuş etraf deniz olunca!

Yumurtadan köfteci ,değişik bir görsel

Ve ben askerken, uzm.çvş’um olan mehmet şahin 96 yılında uzmanlığı bırakıp ticarete atılmış
    İlçe merkezinde bir marketi ve bulunduğu mahallenin muhtarı olmuş
    Aydıncık koyunda da burayı işletiyormuş, sağolsun beni hiç unutmamış ,inanın ilgi alaka 10 numaraydı.

Bu tesis Mehmet şahinin işyeri adı PUSULA

İşletmeden bazı kareler

Gezerken insan ne kadar çok acıkıyormuş,az daha ölecem sandım açlıktan,buradan tekrar teşekkür ediyorum Mehmet şahin abime ilgi ve alakasından dolayı

Aydıncık koyuna kuruyorum çadırı, burada iki gece kalıyorum

Özlem gidermek adına doğru askeri kışlaya 5. komando alayına, nizamiyedeki nöbetçi uzm.çvş a soruyorum ben burada 94-95 yıllarında askerlik yaptım,içeriyegirip gezme imkanı varmı diye,olmaz izin veremeyiz diyor,peki kim izin verir diyorum, ancak alay komutanı izin verirse olur diyor,bende cep telefonun dan santralden alay komutanı habercisine ulaşıyorum derdimi anlatıyorum oda komutana haber verip beni telefonla görüştürüyor ALLAHtan işte komutan izin veryor ,yanıma bir asker takıyorlar onunla beraber alayın her yerini geziyorum ,telefonumu ve kameramı aldılar foto çekemedim ancak nizamiyeden görüntü var, buradan alay komutanı ALBAY TANER KILIÇ’a teşekkürlerimi sunuyorum ,güzel bir duygu ve anılarımı tazeledim

Yolda giderken yeni ezilmiş bir yılanla karşılaşıyorum 1-1.5 m civarında idi

Burasıda aydıncık göleti ,dedimya burada tatlı su bol

Bu son gecem adada ,sabah yola çıkıyorum

Güneş doğuyor feribot 07:00 de hareket edecek

Ve elveda Gökçeada ,elveda diyorum çünki burada askerlik yaptım,bazen düşünüyorum askerliğim çok güzel geçmeseydi acaba buraya gelirmiydim,ben burada izin bile kullanmadım ve askerlik dönemimde ada nın heryerini gezmiş ve çok güzel günler geçirmiştim ,buradan sesleniyorum eğer doğal güzelliği bozulmamış bir yer görmek isterseniz,gökçeadaya mutlaka gidin tavsiyem olur!!!
    polo34, MCV, SiyahAdam ve 14 diğerleri bunu beğendiler..
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    okan kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joyraide 200
    gerçekten harikaydı.sanki bende oraları dolaştım geldim. keyifle takip ettim.ALLAH kaza bela vermesin.
    mesut hoca bunu beğendi.

ilka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesut hocam çoook teşekkür ederim, hem anılarını hem harika resimlerini bizimle paylaştığın için...

Motosikleti
    teşekkürler okan bey

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------

Alıntı ilka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesut hocam çoook teşekkür ederim, hem anılarını hem harika resimlerini bizimle paylaştığın için...
    ben gezmeyi seviyorum muzaffer bey, yaşım 40, bundan sonra daha ne kadar gezebilirsem,ALLAH sağlik verdiği sürece gezerim inşallah,bu değerli yorumların için ayrıca teşekkür ederim,HAYAT GERÇEKTEN GEZİNCE GÜZEL . SAYGILAR...
    volkanocak ve powerful_07 bunu beğendiler.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Hocam harikasın bu arada kim bilir kaç model dediğin hurdayı araştırdım 1966 Model Jeep çıktı ne kadar çok yılan ölüsü görmüşsün ya Allahtanki ölüsünü görmüşüsün
    powerful_07 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam harikasın bu arada kim bilir kaç model dediğin hurdayı araştırdım 1966 Model Jeep çıktı ne kadar çok yılan ölüsü görmüşsün ya Allahtanki ölüsünü görmüşüsün
    eyvallah hemşerim
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Motosikleti
    Alıntı okan kartal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gerçekten harikaydı.sanki bende oraları dolaştım geldim. keyifle takip ettim.ALLAH kaza bela vermesin.
    teşekkürler okan kartal, seninde gezilerin hep güzel ve kazasız, belasız bitirmeni temenni ederim.saygılar...
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler okan bey

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------

ben gezmeyi seviyorum muzaffer bey, yaşım 40, bundan sonra daha ne kadar gezebilirsem,ALLAH sağlik verdiği sürece gezerim inşallah,bu değerli yorumların için ayrıca teşekkür ederim,HAYAT GERÇEKTEN GEZİNCE GÜZEL . SAYGILAR...
    Hocam Rabbım hayırlı ömürler versin cümlemize de. Benim yaş 51 oldu dediğin gibi bundan sonra ne kadar olursa. Bugün saat 14:00 itibarı ile bir geziye çıkıyorum senin yakınından da geçecem nasip olursa bir çayını içerim...

Motosikleti
    Hocam Rabbım hayırlı ömürler versin cümlemize de. Benim yaş 51 oldu dediğin gibi bundan sonra ne kadar olursa. Bugün saat 14:00 itibarı ile bir geziye çıkıyorum senin yakınından da geçecem nasip olursa bir çayını içerim...
    sayın muzaffer abim, tel:05366812198 eskişehire gelirsen beni bu numaradan ara hem tanışırız ,hem çay içer sohbet ederiz.beklerim
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Motosikleti
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gördüğüm ölü yılanların 2 tanesi eskimiş ölü yılanlardı,ama gökçeada daki yılanın birtanesi yeni ölmüştü ve hala hareket ediyordu,ve o hayvanı hiç sevmem beni hep ürkütmüştür.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

sayın muzaffer abim, tel:05366812198 eskişehire gelirsen beni bu numaradan ara hem tanışırız ,hem çay içer sohbet ederiz.beklerim
    Herşey o kadar ters gittiki, ne egeliye uğrayabildim nede sana.

Motosikleti
    Herşey o kadar ters gittiki, ne egeliye uğrayabildim nede sana.
    canın sağolsun muzaffer bey,bir gün olur görüşürüz,ne demişler dağ dağa kavuşamaz ,ama insanla bir gün olur kavuşur. bir gün bir yerde veya yolda her hangi bir petrolde ,dinlenme tesisinde denk gelebiliriz.saygılar
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

Burantay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    katır
    mesut abi gezinin fotoğraflarına bakmak bile o kadar olağanüstüydü ki iç geçire gçire bi hal oldum allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın her daim.. inşallah gökçeadayı gezmek bize de nasip olur...

Motosikleti
    Alıntı Burantay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesut abi gezinin fotoğraflarına bakmak bile o kadar olağanüstüydü ki iç geçire gçire bi hal oldum allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın her daim.. inşallah gökçeadayı gezmek bize de nasip olur...
    dostum 2. sayfada bu gezinin 1.ve 3. bölümleride var onlarada birbak tavsiye ederim.saygılar
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

haloogle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    mesut hocam gezi ve anlatım harika,her ne kadar oraları gezmiş kadar olduysakta inşaallah oraları görmek bizede nasip olur..teşekkürler...

Motosikleti
    Alıntı haloogle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesut hocam gezi ve anlatım harika,her ne kadar oraları gezmiş kadar olduysakta inşaallah oraları görmek bizede nasip olur..teşekkürler...
    teşekkürler arkadaşım,2.sayfada bu gezinin 1. ve 3. bölümleri var onlarada bakarsan gezimin benim için önemini anlarsın ve ilgin için teşekkürler.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

canın sağolsun muzaffer bey,bir gün olur görüşürüz,ne demişler dağ dağa kavuşamaz ,ama insanla bir gün olur kavuşur. bir gün bir yerde veya yolda her hangi bir petrolde ,dinlenme tesisinde denk gelebiliriz.saygılar
    İnşallah görüşürüz..

EGE YELI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    gercekten güzel gezmisin, paylasim icin tesekürler
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

Motosikleti
    Alıntı EGE YELI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gercekten güzel gezmisin, paylasim icin tesekürler
    ben teşekkür ederim ege yeli,hayat gezince güzel.saygılar...
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    On üzerinden on. Süper olmuş geziniz. Bende ramazan bayramı 1. günü gece yola çıkıcam Gökçeada'ya doğru. Klavuz gibi oldu fotolar. Gerçi orda rehperimiz var ama fotolar dahada iyi oldu. Teşekkürler paylaşımlarınız için. Allah kaza bela vermesin.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)