Hayat gezince güzel -9- 2.bölüm
Reklamlar
-
20 Haziran 2013, 00:16
GEZİMİN DEVAMI 2. BÖLÜM
Saat 14:55, feribotla ecabata geçiyorum ,çanakkaleden- gökçeadaya- kabatepe aktarmalı motor ve ben 6 tl ücret ödüyorum
Bu yoldan kabatepe limanına ulaşıyorum
Ne manzara ama,sağım solum çam ağaçları ile dolu temiz hava insanı biraz çarpıyor
Burayı daha önce gezdiğim için zaman kaybetmeden limana sürüyorum
Kabatepe limanına geldim ,saat 17:00 de hareket edecekmiş Gökçeada feribotu
limanda gezerken gözüme takılıyor ,köpekteki keyfe bak
Bunlarda limanın yavru köpekleri
Gökçeada feribotuna piniyorum
Feribot eskiden 19 yıl önce böyle değildi,şimdi yenilenmiş,3-4 yıl önce Norveç ten satın alınmış,yolculardan beğenende var ,beğenmeyende var. Ama eskisinde baya hızlı
Ve sonunda hedef göründü, 16 ay askerlik yaptığım ada’ya yaklaşıyorum,hava şartları müsaade ederse geçmiş anılarımı tekrar yaşamak ve özlem gidermek istiyorum
Kazasız bir şekilde gökçeada’ya ulaşıyorum saat 18:45 ve çok yorgunum, 12 -13 saattir yollardayım
Kuzu limanı plajın daki kafeteryanın sahibinden izin alarak çadırımı kuruyor ve dinlenmeye geçiyorum
sabah oluyor, 9 haziran Pazar 2013 saat 06:55, akşam erken yatınca sabah erken kalkıyorum
ilk gördüğüm me birbakın hele, koyunlar ,koyunlar ama bunlar adanın sahipsiz vahşi hayatı yaşayan sakinleri,eminim yollarda bunlardan çok göreceğim koyun ve keçileri
Bu demek oluyorki, yollada çok dikkatli olmak gerekiyor
İlk durak Kaleköy adanın en hareketli küyü,görünen resimde eski bir kilise galiba
Kaleköy balıkçı barınağı, buralar hiç değişmemiş
Eşyalarımı yağmur yağarsa diye naylon ile sarmıştım
Deniz kestanesi hala var buralarda ,buralarda askerken 5 km re koşup burada kaleköyde denize girer yüzerdik 1 saat süremiz olurdu ve bazı arkadaşların ayağına batardı bu denizkestaneleri
Kaleköyün adını aldığı kale, karşıdan bir görünüm
Bunlar sahipsiz değil ,diğer koyun ve keçiler gibi
Kim bilir kaç model bu hurda
Ne manzara ama,ölürmü lan burada yaşayan insan diyesim geliyor hani
Karşıda görünen yer hava alanı ,eskiden daha küçüktü şimdilerde büyütme çalışması yapmışlar
Rumlardan kalma tarihi çeşme
Burasıda bir kilise artık kullanılmıyormuş
Mustafanın yeri burada kahvaltı salonuvar ,ben çay içtim çay 1 tl
İyi resim çekmişim değimli
Arkamdaki manzarada Gökçeada merkezi var
Kaleye doğru çıkıyorum ama taş evleri görünce hemen bir kare alıyorum
Kale surundaki ilginç doğal taş
Kale surları arasında dolaşıyorum, ve çok yüksek biryer
Kaleden inerken gözüme takılan maket yel değirmeni
Doğası çok harika
İlçe merkezine giderken askerliğimi yaptığım kışlanın önünden geçiyorum karşıda görünen bina, benim koğuşumdu bir zamanlar, izin vereceklerini bilsem içeriye girmeyi çok isterdim
Gökçeadanın doğası bir harika niyemi? her yerde doğal kekik yetişiyorda ondan
Aydıncık koyuna gidiyorum,diğer adı kefaloz ,orada benim askerlik dönemimde uzm.çvş olan
Bağlantımızı hiç koparmadığımız Mehmet şahin var,19 yıl sonra tekrar görüşeceğiz
Aydıncık koyu , burada rüzgar sörfü de yapıyorlar
bir ara gezerken martılar bana doğru dalış yapıyorlar ,sebebi ise yavrularının olduğu bölgeye yaklaşmışım
Yolda, adanın kuze yine doğru giderken bir kulübe görüyor ve ne olduğunu merak edip içine bakıyorum ve bir kilise daha ama etrafta hiç ev yok insan yok
Doğal hayatı yaşayan yılkı atları, adada kaçacak yer yok,hem niye kaçsınlarki! onlara insanlardan başka, saldıracak yırtıcı hayvan bile yok
İşte yol kenarında bir keçi daha
Ölmüş ve kurumaya yüz tutmuş adanın meşhur kör yılanı boyları 50-60 cm civarı
burasıda adanın uğurlu köyü sahili hiç kimseler yok. 4-5 km sahil ama kimse yok
Limanda mendireğin yanındaki deniz suyu birikintisi ve yavru balıklar
Uğurlu köyü göleti,bu adada su sıkıntısı yok, burada 5 tane gölet var
Tiripot olmasaydı bunca resim nasıl çekilirdi acaba.
Burasıda adanın seyir tepesi çok güzel manzarası var
Oh be nihayet bir cami-mescit de görebildim ,şaka diyorum şaka, adanın birçok yerinde camii var
Burası dereköy ,ada Lozan anlaşmasında türkiye’ye geçtiğinde burası türkiye’nin en büyük köyü imiş ama şimdi çok az kişi yaşıyor
Tarihi rum çamaşırhanesi imiş
Hep canlısı yok ölüsüde çıkıyor keçilerin karşıma
DSİ nin buradaki enbüyük göleti ,duyduğuma göre burada çok büyük sazan balıkları varmış
Nedenmi .kimse göl balığı yemiyormuş etraf deniz olunca!
Yumurtadan köfteci ,değişik bir görsel
Ve ben askerken, uzm.çvş’um olan mehmet şahin 96 yılında uzmanlığı bırakıp ticarete atılmış
İlçe merkezinde bir marketi ve bulunduğu mahallenin muhtarı olmuş
Aydıncık koyunda da burayı işletiyormuş, sağolsun beni hiç unutmamış ,inanın ilgi alaka 10 numaraydı.
Bu tesis Mehmet şahinin işyeri adı PUSULA
İşletmeden bazı kareler
Gezerken insan ne kadar çok acıkıyormuş,az daha ölecem sandım açlıktan,buradan tekrar teşekkür ediyorum Mehmet şahin abime ilgi ve alakasından dolayı
Aydıncık koyuna kuruyorum çadırı, burada iki gece kalıyorum
Özlem gidermek adına doğru askeri kışlaya 5. komando alayına, nizamiyedeki nöbetçi uzm.çvş a soruyorum ben burada 94-95 yıllarında askerlik yaptım,içeriyegirip gezme imkanı varmı diye,olmaz izin veremeyiz diyor,peki kim izin verir diyorum, ancak alay komutanı izin verirse olur diyor,bende cep telefonun dan santralden alay komutanı habercisine ulaşıyorum derdimi anlatıyorum oda komutana haber verip beni telefonla görüştürüyor ALLAHtan işte komutan izin veryor ,yanıma bir asker takıyorlar onunla beraber alayın her yerini geziyorum ,telefonumu ve kameramı aldılar foto çekemedim ancak nizamiyeden görüntü var, buradan alay komutanı ALBAY TANER KILIÇ’a teşekkürlerimi sunuyorum ,güzel bir duygu ve anılarımı tazeledim
Yolda giderken yeni ezilmiş bir yılanla karşılaşıyorum 1-1.5 m civarında idi
Burasıda aydıncık göleti ,dedimya burada tatlı su bol
Bu son gecem adada ,sabah yola çıkıyorum
Güneş doğuyor feribot 07:00 de hareket edecek
Ve elveda Gökçeada ,elveda diyorum çünki burada askerlik yaptım,bazen düşünüyorum askerliğim çok güzel geçmeseydi acaba buraya gelirmiydim,ben burada izin bile kullanmadım ve askerlik dönemimde ada nın heryerini gezmiş ve çok güzel günler geçirmiştim ,buradan sesleniyorum eğer doğal güzelliği bozulmamış bir yer görmek isterseniz,gökçeadaya mutlaka gidin tavsiyem olur!!!
Reklamlar
-
20 Haziran 2013, 00:30
gerçekten harikaydı.sanki bende oraları dolaştım geldim. keyifle takip ettim.ALLAH kaza bela vermesin.
-
20 Haziran 2013, 00:55
Mesut hocam çoook teşekkür ederim, hem anılarını hem harika resimlerini bizimle paylaştığın için...
-
20 Haziran 2013, 20:24
teşekkürler okan bey
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
ilka adlı üyeden alıntı
Mesut hocam çoook teşekkür ederim, hem anılarını hem harika resimlerini bizimle paylaştığın için...
ben gezmeyi seviyorum muzaffer bey, yaşım 40, bundan sonra daha ne kadar gezebilirsem,ALLAH sağlik verdiği sürece gezerim inşallah,bu değerli yorumların için ayrıca teşekkür ederim,HAYAT GERÇEKTEN GEZİNCE GÜZEL . SAYGILAR...
-
21 Haziran 2013, 00:44
Hocam harikasın bu arada kim bilir kaç model dediğin hurdayı araştırdım 1966 Model Jeep çıktı ne kadar çok yılan ölüsü görmüşsün ya Allahtanki ölüsünü görmüşüsün
-
21 Haziran 2013, 22:35
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Hocam harikasın bu arada kim bilir kaç model dediğin hurdayı araştırdım 1966 Model Jeep çıktı
ne kadar çok yılan ölüsü görmüşsün ya Allahtanki ölüsünü görmüşüsün
eyvallah hemşerim
-
24 Haziran 2013, 21:11
okan kartal adlı üyeden alıntı
gerçekten harikaydı.sanki bende oraları dolaştım geldim. keyifle takip ettim.ALLAH kaza bela vermesin.
teşekkürler okan kartal, seninde gezilerin hep güzel ve kazasız, belasız bitirmeni temenni ederim.saygılar...
-
25 Haziran 2013, 02:20
mesut hoca adlı üyeden alıntı
teşekkürler okan bey
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
ben gezmeyi seviyorum muzaffer bey, yaşım 40, bundan sonra daha ne kadar gezebilirsem,ALLAH sağlik verdiği sürece gezerim inşallah,bu değerli yorumların için ayrıca teşekkür ederim,HAYAT GERÇEKTEN GEZİNCE GÜZEL . SAYGILAR...
Hocam Rabbım hayırlı ömürler versin cümlemize de. Benim yaş 51 oldu dediğin gibi bundan sonra ne kadar olursa. Bugün saat 14:00 itibarı ile bir geziye çıkıyorum senin yakınından da geçecem nasip olursa bir çayını içerim...
-
26 Haziran 2013, 13:21
ilka adlı üyeden alıntı
Hocam Rabbım hayırlı ömürler versin cümlemize de. Benim yaş 51 oldu dediğin gibi bundan sonra ne kadar olursa. Bugün saat 14:00 itibarı ile bir geziye çıkıyorum senin yakınından da geçecem nasip olursa bir çayını içerim...
sayın muzaffer abim, tel:05366812198 eskişehire gelirsen beni bu numaradan ara hem tanışırız ,hem çay içer sohbet ederiz.beklerim
-
27 Haziran 2013, 23:34
egelim 43 adlı üyeden alıntı
Hocam harikasın bu arada kim bilir kaç model dediğin hurdayı araştırdım 1966 Model Jeep çıktı
ne kadar çok yılan ölüsü görmüşsün ya Allahtanki ölüsünü görmüşüsün
gördüğüm ölü yılanların 2 tanesi eskimiş ölü yılanlardı,ama gökçeada daki yılanın birtanesi yeni ölmüştü ve hala hareket ediyordu,ve o hayvanı hiç sevmem beni hep ürkütmüştür.
-
07 Temmuz 2013, 04:02
sayın muzaffer abim, tel:05366812198 eskişehire gelirsen beni bu numaradan ara hem tanışırız ,hem çay içer sohbet ederiz.beklerim
Herşey o kadar ters gittiki, ne egeliye uğrayabildim nede sana.
-
07 Temmuz 2013, 21:08
ilka adlı üyeden alıntı
Herşey o kadar ters gittiki, ne egeliye uğrayabildim nede sana.
canın sağolsun muzaffer bey,bir gün olur görüşürüz,ne demişler dağ dağa kavuşamaz ,ama insanla bir gün olur kavuşur. bir gün bir yerde veya yolda her hangi bir petrolde ,dinlenme tesisinde denk gelebiliriz.saygılar
-
07 Temmuz 2013, 21:29
mesut abi gezinin fotoğraflarına bakmak bile o kadar olağanüstüydü ki iç geçire gçire bi hal oldum allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın her daim.. inşallah gökçeadayı gezmek bize de nasip olur...
-
07 Temmuz 2013, 21:36
Burantay adlı üyeden alıntı
mesut abi gezinin fotoğraflarına bakmak bile o kadar olağanüstüydü ki iç geçire gçire bi hal oldum allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın her daim.. inşallah gökçeadayı gezmek bize de nasip olur...
dostum 2. sayfada bu gezinin 1.ve 3. bölümleride var onlarada birbak tavsiye ederim.saygılar
-
07 Temmuz 2013, 21:45
mesut hocam gezi ve anlatım harika,her ne kadar oraları gezmiş kadar olduysakta inşaallah oraları görmek bizede nasip olur..teşekkürler...
-
07 Temmuz 2013, 21:54
haloogle adlı üyeden alıntı
mesut hocam gezi ve anlatım harika,her ne kadar oraları gezmiş kadar olduysakta inşaallah oraları görmek bizede nasip olur..teşekkürler...
teşekkürler arkadaşım,2.sayfada bu gezinin 1. ve 3. bölümleri var onlarada bakarsan gezimin benim için önemini anlarsın ve ilgin için teşekkürler.
-
08 Temmuz 2013, 01:52
canın sağolsun muzaffer bey,bir gün olur görüşürüz,ne demişler dağ dağa kavuşamaz ,ama insanla bir gün olur kavuşur. bir gün bir yerde veya yolda her hangi bir petrolde ,dinlenme tesisinde denk gelebiliriz.saygılar
İnşallah görüşürüz..
-
08 Temmuz 2013, 23:58
-
09 Temmuz 2013, 04:40
EGE YELI adlı üyeden alıntı
gercekten güzel gezmisin, paylasim icin tesekürler
ben teşekkür ederim ege yeli,hayat gezince güzel.saygılar...
-
09 Temmuz 2013, 08:33
On üzerinden on. Süper olmuş geziniz. Bende ramazan bayramı 1. günü gece yola çıkıcam Gökçeada'ya doğru. Klavuz gibi oldu fotolar. Gerçi orda rehperimiz var ama fotolar dahada iyi oldu. Teşekkürler paylaşımlarınız için. Allah kaza bela vermesin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)