Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Diyarbakır, Mardin, Batman, Elazığ toplam 730 Km. yol...

REKLAM ALANI
    ilka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Evet değerli arkadaşlar biraz uzun mesafeli bir gezi kararı. Bir hafta önce Palu gezisi sırasında bu uzun mesafeli gezi fikri Sevgili Başkanımız Serdar Sertdemir hocamızdan çıktı. Kesin olmamakla birlikte güzergah ve ziyaret edilmesi gereken mekanlar konuşuldu ve öylece kaldı. Takip eden hafta içerisinde Sayın Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmede 08.06.2013 Cumartesi günü sabah saat 06:00 da hareket etmek üzere karar alındı ve tüm üyelere mesajla bildirildi. Ne yazık ki bildirimde geç kalmıştık, birçok üyemiz hafta sonu programlarını yapmış geziye intikal edemeyeceklerini bildirmişlerdi. sağlık olsun dedik ve 4 motor 2 de artçı ile Cumartesi günü öğlen 13:15 de gezimizin startını Yine derneğimiz üyesi Sevgili Tayfun Soyuyüce Abimizin Benzin istasyonundan aldık. Rotamız aşağıdaki gibi oldu, bakalım neler oldu...

yola çıkmadan önce motorun rutin bakımları temizliği yapılıyor..

Tayfun Bey den yol hazırlığı konusunda bilgi alıyorum..

Diğer arkadaşlarımızı beklerken Ben ve Veysi bey Tayfun Beyin uzun yol tavsiyelerini dinliyoruz...

Veysi bey Kaskın temizliğiyle meşgul..

Evet Serdar hocam geldi, diğer arkadaşlarımızın durumları hakkında bilgi alıyor..

Halil can kardeşimizde geldi..

Alper hoca da geldi ve vakit kaybetmeden bu pozu verip yola çıkıyoruz..

Veysi bey Kawasaki Er5 ile..

Alper Hoca Hyosung 250 ile..

Serdar Hocam ve Artçısı Halil Can BMW 1200 GS ile.

Ben ve Oğlum İlteriş kağan CBF 500 ile, Halil can kardeşimizden çektiği resimleri alırsam eğer kendi resmimi de paylaşacam..

Sivrice ye doğru gidişimiz..

Halil resimleri çekiyorsun çekmesine de hala elimize geçmedi...

Alper Hoca motoru ile tam bir renk uyumu içinde (yakışır..)

Hazar gölünden görünüm...

Sivrice ilçemize bağlı Gezin Beldesi. Bu beldemizin en çok bilinen yönü, çilek ve patatesi ile ünlü olması ayrıca, Hazar gölü kıyısı olması nedeni ile çevre İllerden yoğun bir yerli turist alması...

Gezinden görünüm..

Tek evlere doğru yaklaşıyoruz...

Maden virajlarına geldik ve yol yapım çalışmaları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor dikkatli olmak lazım..

Bu yeni yapılan köprü hizmete girince hem yolu bayağı kısaltacak, hem de en az 5 viraj kaldırılmış olacak..

Yolun biten kısımları bayağı güzel olmuş,.

Buda yapımı devam eden tünel..

Maden ilçemize geldik..

Maden ilçe girişinde yol kenarında dinlence yerleri. Soğuk suları, irmik tatlısı ve harika çayı ile yolculara güzel hizmet veren nezih mekanlar..

irmik tatlısı..

Harika çayı..

Burada nemi oluyor?? Serdar hocam güneşten etkilenmemiz için krem almış eeee bizlerde faydalanıyoruz yanmasak iyi olur hani..

Mola faslı bitti kremlendik ve yola revan olduk..

Maden ilçemizde görünümler..

Maden ilçemizden çıktık, Diyarbakır, Ergani ilçesine doğru yol almaya başladık..

Hatırımda yanlış kalmadı ise bu çıktığımız rampanın adı Naldöken rampası. bayağı uzun bir rampa...

Ergani ilçe girişi..

İlçeden fazla foto çekmemiş sevgili oğlum, ilçeyi Diyarbakır istikametine çıkınca Telefon görüşmesi için durduk.

Deve geçidi...

Ve bingo benim motorun arka teker bilyesi dağılıverdi...:@

Halil can kardeşimle birlikte hemen tekeri söküp dağılan bilyeyi yatağından çıkarmak için uğraştık ama nafile. Şanslı olduğumuz taraf bilyenin dağıldığı yer Diyarbakır 1. sanayisi imkanlarımız geniş hemen TAŞ OTO LASTİK bayisinin önünde durup Murat KARDAŞ ve Mahmut TAŞ beyefendiden yardım talep ettik, sağ olsunlar bize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize yapılan bu yardımlar için ayrıca bir sayfa açmak gerekir ki uzun uzadiye yazmak gerekir düşüncesindeyim. Tornacı, Rulman'cı derken bizim bilyeyi yerine taktık, hani derler ya eskisinden iyi oldu, aynen öyle oldu Sana da çook çok teşekkür ediyorum Halil Can kardeşim yeteneğini konuşturdun Ellerine sağlık...

Alper hoca teknik olmasa da manevi destek veriyor bize sağ olsun..

Ben üzüntü ve sinirden saçlarımı yolarken Serdar hocam da sakallarını yoluyor, Veysi beyde karıncaların fotoğrafını çekiyor belgeselciliğe başlayacak..

Oğlumun da pek umurunda değil hani, o racing motorda fotojenik olmanın, face de kapak fotoğrafı ayarlamanın peşinde..

Bayağı yorulduk, halimden belli..

Serdar hocam Aperatif bir şeyler atıştırıyor, acıktı galiba..

Veysi baba, Halil de bayağı yorulmuş durumdalar..

Ve akşama doğru hareket ettik..

Halil nakavt olmuş boksör gibisin be evlat hadi toparla kendini daha çok yolumuz var..

Bak Veysi baba çivi gibi Maşallah!!!!....;)

Akşama kaldık. Bu durumda Mardin gezimiz suya düştü..

Haydaaa nasıl derlerdi hani mahşerin 4 atlısımıydı?

E güzel..

Gün batımı manzarası, Bu arada oğlum da fotoğraf çekme işini bayağı öğrendi görmüş olduğunuz bütün fotolar onun deklanşöründen.

Çınar köyün de DSİ sulama Barajı..

Bu arada bu bölgeye gezi yapacak arkadaşlarımızın bilmesinde fayda gördüğüm bir konu; Diyarbakır'ı çıktıktan sonra Mardin girişine kadar Benzin istasyonu yok Diyarbakır çıkışında ikmal yapıp öyle çıkmak lazım.

Mardin'e geldik..

Daha önceden Serdar hocamın rezervasyon yaptırdığı otelimize doğru gidiyoruz..

Yemek öncesi odalarımıza yerleşiyoruz. Veysi baba yorgunluğunu kısa bir anlık olsa da atmaya çalışıyor..

benim halim de pek iç açıcı değil hani..

Otelin lobisi, Veysi, Alper ve Serdar hoca..

İkram edilen çaylarımızı yudumlayıp yemek için ayrılıyoruz..

Cercis lokantası..:sp:

Cercis lokantasına özgü mezeler..

Kaburga dolma...

Alper hoca bırak resim çekmeyi kaburga gidiyor..

Yöreye özgü bu tatlının adını unuttum, çok güzeldi..

Mardin Kalesi..

Otelin balkonundan Yeni Mardin görüntüsü.

Sabah kahvaltı için salona geçerken, Mardin'e özgü çöp toplama işi yapan Belediye çalışanı. ( Mardin'in sokakları çok dar ve dik olduğundan, çöp toplama işini Eşeklerle yapıyorlar ve bu eşeklerin kadrolu statüsünde olduğunu öğreniyorum.)

Sabah kahvaltısı.

Sabah kahvaltısı sonrası hazırlıklarımızı bitirip yola çıkıyoruz istikamet Midyat..

Serdar hoca yakıt ikmali yapıyor..

Serdar hoca benzin ikmali yaparken, Veysi beyle ne kadar benzin yaktık hesabını yapıyoruz...

Tabii Alper hocada ikmal yapıyor.

İkmaller tamam harekete hazırız.

Evet Halil ile Serdar hoca yer değişti, şimdi Serdar hoca artçı oldu..

Herşey yolunda gidiyor..

Yine yol yapımı, yine stabilize yol..

Güzel ve düzgün bir yol...

Veysi baba yolu düzgün gördü ya, başladı civciv gibi, pardon kuş gibi uçmaya..

Midyat'a yaklaştık..

Nereye gideceğimiz hakkında kısa bir bilgi alışverişi..,

Midyat'ta evlerin %90'ı resimde görüldüğü gibi kesme taş yapıtlar..

Kuyumcu ve yöreye özgü Gümüş işleme el sanatlarının sergilendiği (Bu takıların adına TELKARİ deniliyor) dükkanlar..

Midyat'tan muhtelif görünümler, ayrıca Sıla dizisinin çekildiği konak tan görüntüler..

Bu görüntüler konağın terasından...

Mor Gabriel (Deyrul Mur Manastırı)
    Süryani Kadim Cemaati'nin büyük ve ünlü yapıtlarından biridir. Çeşitli dönemlerde ilave restorasyonlarla bugünkü halini alan Manastır'ın ilk temelleri M.S. 397 yılında Mor Şmuel tarafından atılmış. VII yüzyıldan sonra Aziz Mor Gabriel adıyla ünlenmiş, Dünyanın en eski faal Hıristiyan Manastırlarından biri olma özelliğine sahipmiş. Mor Gabriel'de Meryem Ana kilisesi, Resüller Kilisesi, Kırk Şehitler Kilisesi, Sekiz Kemerli the odora kubbesi ve Mısırlılar kubbesi bulunmakla birlikte zengin motif ve mozaikleri ile de ünlüymüş.

Bize rehberlik eden manastır görevlisi..

Bu yarı havuza benzeyen yer kilisenin oturuş şekline göre sol tarafında, bu taş havuzun içinde şarap yapılıyormuş.

koridorlardan başka bir bölüme geçiyoruz.

Bu bölüm yemekhane ve şaraphane olarak kullanılıyormuş..

Nasıl kullanıldığına dair eskiden yapılmış bir tablo..

Bu yemek ve şaraphane görüldüğü gibi localar halinde..

Burada enteresan bir şey daha var tavanda görülen küçük girintiler, salonda yapılan konuşmaların daha iyi duyulması için yapılmış bir çeşit akustik önleyici duvar içine yerleştirilmiş yapıtlar..

Yine koridorlardan geçip başka bir bölüme gidiyoruz.

Bu karşıda görülen yere girmek yasak, çünkü orada yaşam devam ettiğinden ziyaretçi kabul edilmiyor.

Meryem ana Kilisesi..

Bu bölüm ise mahzende, burada papazların mezarı var.

Bu mezar Mor gabriel'in mezarı,

Bölmelerin içinde görünen beyaz renkli bölümler ise kuruluşundan bu güne kadar ölen Papazların gömüldüğü yerler, rehberimizden öğrendiğimize göre her mezarda 826 papaz gömülü imiş..
    Şu yerde görülen çıkıntı ise Mor şmuel'in mezarı..

Ziyarete açık olan son bölüme doğru gidiyoruz..

Bu yapıtların içerisine giremiyoruz özel alan.

Manastır ve konak gezimizi tamamladık ve Hasankeyf'e doğru yola çıktık..

Hasankeyf'e yaklaşıyoruz..

Yeni köprü..

Çarşısı..

Eski Artuklu köprüsün den geriye kalan..

Zeynel bey Kümbeti 1462 ile 1482 yılları arasında Hasankeyf'e hakim olan Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan'ın Otlukbeli savaşında ölen oğlu için yapılmış.

Er rızk camii 1409 yılında Eyyubi Sultan Süleyman tarafından yapılmış. Caminin ibadet yeri heyelan neticesinde nehre uçmuş geriye sadece minaresi kalmış.

Camiden geriye sadece bu duvar kalmış.

Küçük saray, Kalenin kuzey doğu ucunda bulunan bu yapı 1328 yılında Mucurettin Muhammed tarafından yapılmış.

Veysi bey ile oğlum İlteriş kağan..

Kalenin alt bölümlerinde, eski yerleşim alanlarından görünümler..

Malikânenin içi müthiş serin buzdolabı gibi.

Oturma odası olarak kullanılan bölüm...

Küçük rehberimiz Selahattin..

Serin yeri gördüler ya, dışarı çıkmak istemiyorlar. "hadi beyler hadi daha yolumuz çok uzun"..

Veysi Bey'de kapının koluna takıldı; Bizim köyde de vardı aynı kapıdan diye..

Erzak saklamak için kullanılan PETEK ler..

Yatak odası..

Bu bölümlerde yaşamın hala devam ettiğini öğreniyoruz rehberimizden..

Küçük Saray'ın yandan görünümü..

Bu mağaralarda yaşamın hala devam ettiğini söylemiştim, işte onlardan birisi..

Roma döneminde yapılan pazar yeri...

Fırın..

Ve yan yana dükkanlar..

Evet değerli arkadaşlar karşı tarafta görünen yer, arkeolojik kazı sırasında çökmüş, can kaybı olmamış ancak o bölümlere girmek o günden sonra yasaklanmış çünkü her an göçük olma tehlikesi devam ediyormuş..

Bu para ise Roma döneminde kullanılan bakır para..

Yukarıya doğru büyük saraya giden yol ancak yasaklı olduğundan gidemiyoruz, oysa en güzel yerleşim yerleri o bölgede..

Bu mağaralarda 1970 yılına kadar oturum devam ediyormuş, yöre halkı modern binalara geçmemiş, ancak rehberimizin söylediğine göre 1970 ile 1972 yılları arasında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından yaptırılan modern binalara geçiş başlamış..

Sultan Süleyman külliyesi..

Tepede kısa süreli bir soluklanma ve bizlerin yöresel olarak Orum Dutu dediğimiz kırmızı dut la ferahlamaya çalışıyoruz..

Tepeden aşağıya doğru iniyoruz.

Burayla ilgili bir sıkıntılı haber ise, baraj yapımı evet yanlış okumadınız baraj yapımı bitmek üzere ve bu harika Kültür Mirasımız maalesef sadece resimlerde yaşayacak...

Toplanacak baraj suyu kotası, rehberimizin söylediğine göre minarenin hoparlörüne kadar dolacakmış, sadece uç kısmı dışarıda kalacakmış.

Birde hatıra fotosu çekelim topluca...

Artık dönüş başladı, köprü üstünden son birkaç kare..

Raman petrol kuyuları bölgesine geliyoruz, Batman ilimize yakınlaştık iyice..

Eveet Alper hocayı yedeğe aldık şimdi Halil Hyosung'a geçti..

Alper hoca BMW nin rahatlığına çabuk adapte olduğu her halinden belli..

Uçsuz bucaksız mısır tarlaları...

Gideceğimiz istikamette yağmur yağmaya başlamış...

Elimiz biraz çabuk tutup Diyarbakır'a geldik ve 10 kemerli köprüde birkaç resim çektik..

Bir toplu resim 'de burada, ama ben yokum...:(

Diyarbakır surları..

Eveeet nihayet Diyarbakır Ergani ilçesi, Meşhur ciğerci Cumali ustanın lokantasına geliyoruz, gelsin ciğerler kim tutar seni Veysi baba..

Ciğerlerden önce yöreye özgü Ayranlı çorbalarımızı içiyoruz..

Ciğerlerde geldi, bol köpüklü hakiki yayık ayranı da.

Götürün abim götürün, bende ancak böyle resimlerinizi çekeyim. (Vejetaryen olmak ne kötü yav):((:

Hiç gözü bir tarafı görüyor mu?

Bu kadar yeter arkadaşlar zaten uzun uzadiye bir konu oldu, bundan sonra nemi oldu? hava kararmaya başlamıştı yağmur bulutlarıyla da bayağı karardı. Acele edip yağmurluklarımızı giyip yola koyulduk. Elazığ'a kadar hiç durmadan devam ettik zaman zaman sağanak yağmura yakalandık ama ne olursa olsun harika bir gezi oldu tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, darısı tüm iki teker sevdalılarının başına diyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum bir dahaki gezide buluşmak üzere hoşça kalın..
    babaduru, jackonbir, FatihC ve 10 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canYOLDAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 YAMAHA MT 09
    çok güzel ve keyfli bi gezi olmuş keşke d.bakırdan geçerken haberimiz olsaydı sizi misafir ederdik

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Çok güzel kareler,tekerinize,deklanşörünüze sağlık.

Memleketimizin her köşesi bi ayrı güzel

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Gezi mükemmel resimler harika anlatımsa süper paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık

hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    aynı yerleri arabasıyla gezmiş biri olarak motorumla gezemediğim için çatladım güzel gezi olmuş...tebrikler...

albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Harika yerler harika gezi. Paylaşım için teşekkürler. Bütün resimleri tek tek inceledim sanki ben gezdim oralarda

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Eline sağlık Muzaffer Ağabey, tekrardan gezmiş oldum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------

Unutmadan ekleyeyim, buda gezimizden kesitler içeren video

http://www.youtube.com/watch?v=xxp2YoghtrY

Alıntı canYOLDAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel ve keyfli bi gezi olmuş keşke d.bakırdan geçerken haberimiz olsaydı sizi misafir ederdik
    Canyoldaş nasip olursa yine gelecez o tarafa, o zaman buradan haberin olur inşallah..[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------

Değerli arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, Allah hepinizden razı olsun, kaza beladan saklasın..

hasanaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gt 170
    mükemmel bir gezi yapmışsınız tüm samimiyetimle söylüyorum heycanlandım ...

Alıntı hasanaydin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mükemmel bir gezi yapmışsınız tüm samimiyetimle söylüyorum heycanlandım ...
    Teşekkür ederim Hasan kardeşim, sağolun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)