Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorsuz, yemekli mimari gezi... :)

REKLAM ALANI
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Gectigimiz Persembe Sukran gunu tatili dolayisiyla kollari sivadik ve uzun zamandir hedefleyip bir turlu vakit ayiramadigimiz dunyaca unlu mimar Frank Lloyd Wright (FLW)in yine unlu eseri "Fallingwater" - Selale Evi- ni gormeye gidelim dedik. Aslinda seyahatin esas amaci Ohio daki dostumuz Yaman "Yturan" i ziyaret etmek ve gecen geziden beri aklimda kalan enfes pizzasini mideye indirmekti... :wink:

FLW, 1867-1959 yillari arasinda yasamis Amerikali bir mimar. Eserleri butun dunya mimarlarina ilham vermis, yarattigi her eser bir "masterpiece" (saheser) olarak korunur, ve hala mimari konsept konusunda ornek olusturur.

Bazi unlu eserlerini belkide sizler de duymus, surada burada rastlamissinizdir... Belki en unlusu Guggenheim muzesidir NY da. Altta ilk cizimlerinden birini goruyorsnuz.

Bu linkte de oldukca ilginc perspektifler goreceksiniz. http://www.aidem-media.com/lava/gall...right/guggenh/

Iste bu gitmeyi hedefledigimiz ev de onun cok unlu bir eseridir. 1935 de yorenin bir tuccari tarafindan siparis edilmis bir mesire evi.... Betonarme ve konsollar o gune kadar hic kimsenin cesaret edemedigi sekilde kullanilmis, ev kimsenin hayal edemeyecegi bir sekilde arazideki bir selalenin ustune yerlestirilmis... Mimarlik okumaya basladigimdan beri merak etmisimdir bu evi, simdiye kismetmis ziyaret etmek...

Uzatmayalim, yaklasik 600km lik bir yol ve yolda yakalandigimiz bir kar firtinasindan sonra, evet mevsimin ilk kari bizi yolda yakaladi, hedef yakinlarinda bir otele kapagi attik. Etesi gun ilk is doogru Fallingwater.

"Little House on the Praire" - Kucuk Ev- disini hatirlayan varmi? Pennsilvania tepeleri ve ovalari surekli bana o diziyi hatirlatiyor. Cok guzel bir eyalet...

Yolda hava acti ve karlar eridi allaha sukur. Resimde yerde gordugunuz beyazlik evvelsi geceki kardan kalma...

Asagida bendeniz... Makineyi kapmis eve dogru ilerliyorum sabirsizlikla..

Ev oldukca buyuk bir arazi uzerinde kurulu ve artik devlet mali... Civardaki aillelerde arazilerini buraya hibe etmisler arazi olmus 200 acre... 800 kusur donum yani. Eve dogru yururken doga guzellikleri cevrenizi sariyor.

Ve ardindan unlu evle karsilasiyorsunuz...

Biz mimar olarak buyulendik... ama bundan etkilenmek icin mimar olmaya gerek yok...

Evi ve arazisini gezmek butun gunumuzu aldi diyebilirim... Obur yandan Yamanlar meraktan catliyor, telefon edip duruyor...nerede kaldiniz Pizzalar sogudu diye elimi ayagima dolastiriyorlardi...

Yamanlara vardigimizda oldukca gec olmustu... Allahtan Yaman in esi de vegetaryen, bize nefis bir sofra hazirlamisti. Yaman ve Deyzi de bizim yuzumuzden yari vegetaryen oldular zaten... eh herkes memnun bu durumdan aslinda. :wink: Ertesi gun yola cikacaktik ve yorgunluktan olmek uzereydik.. hemen yattik.

Sabah birlikte kisa bir gezi yapip ogle yemeginde Yaman in muthis eserine kavustuk nihayet...

Yukardaki resim sanat eseri olsun kaygisi ile oyle cekilmedi... Benim pizzayi gordugumdeki gercek izlenimimi yansitiyor... 8O

Iste mideye giden gercek bir sanat eseri. Ben boylesini ye-me-dim...nokta. :D

Yaman, tekrar eline saglik dostum... Buyuksun :?

Yamanin dukkanindan ciktigimizda tam karsida su manzarayi gordum... Eh motosiklet forumu madem...bu resim de bu raporun bu forumdaki alakasi oluversin dedim kendi kendime...

Buyrun, nefis bir H-D, 1812 de insa edilmis, sehrin gazete matbaasinin onunde...

Bu alttaki "tok" ve mutlu cift ben ve Yaman oluyoruz... Dostum, misafirperverligini nasil odeyecegiz bilemiyorum. Tesekkurler :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    DD abi gene süper bir gezi ve manzara sanki cennet gibi ve ev çok şahane oraya oturtulmuş bence ve o ırmak mükemmel akıyor
    ERASER WİLL COME BACK

mükemmel olmuş gezi fotolar resmen büyülülendim
    hele o pizza ne abi karnım acıktı :
    Sen likor gibi tatli, Tekila gibi carpici, Viski gibi asil, Konyak gibi sicak, sampanya gibi ozel, sarap gibi tutkulu, Malibu gibi egzotik, Kokteyl gibi muhtesemsin.(Bir barmaid den )

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Binanın dış görünüşü gerçekten değişik içide böylemi acaba? başka foto var mı ?
    Pizza da şaşı bak şaşır gibi olmuş

Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi Sosis yok pizzada sosissiz pizza mı olur ..?**????
    Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...

JetAime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motorsiklet, Seyahat, Bilgisayar
    Baba şaka gibi ya.. İnanılmaz güzel.. Hayal gücü ve usta bir kalemin birleşmesi gibi.. Tam bir yalancı cennet.. Büyülendim..
    Benim icin zoru basarmak kolaydir, imkansiz ise biraz zaman alir!”

Sinan Atasoy

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Alıntı Rain adlı üyeden alıntı
    Abi Sosis yok pizzada sosissiz pizza mı olur ..?**????
    Olur olur... hemde son derece lezzetli oluyor

Ben ve Yturan in esi vegetaryeniz...

muRRat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR
    Hımm ah ah keşke mimar olsaymışım. Çizdiğim evler gezilecekti böyle. Zevkli bir gezi olmuş.
    DBTYSG

fenomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    meslektaşmışız DD abi ..peyzaj mimarıyım bende..landscape olayı i: ..mekanlar muhteşem..3D max şelalesi gibi akıyor mübarek ..scan'den sonra fotoyla oynama yok di mi abi ..pizza muhteşem..
    [FONT="Arial Black"][I]you can exist how you dream your soul..[/I][/FONT]

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Alıntı fenomen adlı üyeden alıntı
    ..scan'den sonra fotoyla oynama yok di mi abi ..pizza muhteşem..
    ben yanıtlayım. fotoğraf çekilirken enstantene süresi uzatılarak çekim yapıldığında bu görüntü elde ediliyor. Buna tül etkisi deniyor.

Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Makine djital. Yani scanner kullanmama gerek yok fenomen... Danger0 nun da dedigi gibi enstantane suresi uzun fotograflarda. Boylece suyun hareketini gorebiliyorsun. O omuzumdaki essek gibi tripodu bosuna tasimiyorum herhalde... Kal saglicakla "meslektas"... :
    Sagol Danger0..

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    rica ederim donald duck bende meraklıyım fotoğrafa . ben de dijitale geçiyorum nihayet. 20d sipariş ettim bi arkadaşa nisanda geliyor. yaşasın özgürlük...
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

gazkesmes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni racer 200
    abi pizza boş ta ben hayatımda öle ew görmedim çok büyülendim yaa olmaz böle bişii:

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler