Sonu hüsranla biten bir gezi. 12.05.2013 Pazar günü sabahı nemrut dağı gezisi için sabah saat 06:15 de aşağıda görülen rota istikametinde gezime başladım..
İşte rotam..
sabah evden çıkış. Hazırlıklar tamam.
Elazığ gözeli, Malatya yol ayrımı yol yapım çalışmaları.
Kömürhan dan bir görünüm.
Kale ilçesi civarı Karakaya baraj gölü görünümü.
Pütürge istikametinde yapay bir gölet..
Malatya Pütürge yol ayrımından sonra Pütürge istikametine yaklaşık 20 Km. gittikten sonra yol yapım çalışmaları başlıyor görüntüde olduğu gibi 15 veya 20 Km. civarında..
Tepede verici istasyonu..
farklı açılardan farklı görüntüler..
Zirveye doğru tırmandıkça aşağının manzarası işte böyle..
Bulutların olduğu bölgeye doğru zirveden aşağıya doğru inmeye başladım.
Tepehan Köprüsü, nehir yatağı.
Tekrar zirveye tırmanış başladı..
Hedefe doğru yaklaştıkça ormanlık alanlar sıklaşmaya başlıyor.
Tepehan Yeşillikler içinde şirin bir belde..
Nemrut'a 19 Km.
Sabahın erken saatleri olduğundan kimselere rastlayamadım, tabii tabelada olmayınca köyün adının ne olduğunu öğrenemedim sonuçta şirin bir köyümüz..
Nemrut Köprüsü.
Başka bir köy..
Buradan itibaren yol bozulmaya başlıyor her ne kadar asfaltmış gibi görünse de asfalttan eser kalmamış tamamen yola serilmiş ham mıcır gibi çok dikkat etmek lazım..
Karapınar Köyü..
Nemrut Kahta yol ayrımı zirveye tırmanmaya devam..
Zirvede çektiğim resimlerin hepsi bembeyaz çıkmış sadece bu iki resim çıkmış. Bulut'un çok yoğun olmasında dolayı sanırım.
Ve dönerken kaza yaptığım yer. İşaretli olan yerde motoru yan yatırdım. Tabii bu yan yatırmaya sebep olan şey ise yukarı çıkışta açık olan yolun dönüşte heyelan neticesinde yarı yarıya kapanmış olmasından. taşlardan kaçayım derken ( resime dikkatli bakılırsa görülür yolun kenar kısmı tamamen mıcır dolu) olan oldu, motorum benden şanslıydı sadece camı kırıldı ama benim dizim döndü ve kaskımın vizör düğmesi sol köprücük kemiğime saplandı. hemen dizimi kontrol ettim çok şükür kırık falan yoktu uzanıp çantamdan su şişesini alıp soğutmaya çalıştım ve hemen motoru kaldırıp bir çeşme bulana kadar yola devam ettim. Çeşme başına gelince tekrar dizimi ve omzumu su ile soğutmaya çalıştım ama dizim şişmeye başlamıştı bile omuzum ise daha fena bir halde kolumu yukarıya kaldıramıyordum ve korkunç bir sancı vardı, daha fazla sıkıntıya düşmemek için hemen hareket ettim biran önce dönmem gerekiyordu.
Dizimin ve omzumun sancısına rağmen yine de Karakaya barajının bu görüntüsünü çekmeye karar verdim pek iyi olmasa da farklı birkaç kare.
Evet buradan itibaren resim çekemedim çünkü biran önce dönmem gerekiyordu dizim deki sancı bayağı artmaya başlamıştı.
Sonuç dizde yan bağlarda esneme menüsküs zedelenmesi omuzda doku ezilmesi ve 7 gün istirahat. Peki heykel resimleri nerede diye duyar gibiyim. Evet arkadaşlar heykel resimleri yok çünkü giriş bölümü yapmışlar ve bariyer kurmuşlar birde gişe eh olası bir durum bu Ülkemin her yerinde aynı giriş ücreti ödemek lazım, lazımda 30 tl 1 kişi için ödenmesi gereken ücret 10 tl de motor için ödenmesi gereken ücret toplam 40 tl. Aslında bu konuyu paylaşmak istemiyordum bu kadar yolu gittikten sonra 40 tl de verilirdi canım dediğinizi duyar gibiyim ama oradaki görevlilerle (!)konuşma ve sıra dışı tartışmayı buraya aktarmak istemiyorum inatta bir murat bende gezmiş oldum babında geriye döndüm. Unutmadan, bir otel ve kafeterya yapılmış.
Bu gezide böylece bitmiş oldu..