taş duvarlar sıkar beni gönlüm dağlarda dağlarda
Reklamlar
-
Bahar bulaştı ya hayata, ağaca, suya, içimde öyle bir seyahat kımıldıyor ki, diren direnebilirsen...
Yüreğim bavulunu toplamış çoktan; ruhum sırtlamış çantasını...
“Uzaklar” toroslar''çekiyor içimdeki seyyahın tasmasını...
orhan gencebay, sanki şarkı değil, derdimin nedenini söylüyor radyoda:
“Saçlarında ılık rüzgarla / cros bir motosıklet sürerek, eğrigöle’ hiç gitmediğini / 43 yaşında fark etti”.
ve ben gidene kadar daha iyi giden yok ve olmayacak ya allah bismillah
konya ovası,sadece yağmur yağarsa islanırsınız .bir yer bir gök görünür dağ bayır yeşil en az 100 km uzakta
Bulutlardan haber saldım sen gelecektin
Yağmuryağdı gözlerime sen silecektin
Taş duvarlar sıkar beni
Gönlüm dağlarda
evet bende direnemedim en çok yüz yapan motorla sıkıntıda olsa birbuçuk saatte 110 km hatunsaray akören avdan mavi geçit ve bozkır
yiğidin harman olduğu suyu sert insanı mert bozkır
hiçbir zaman aradığımı bulamadığım tuz ile tuzluğun arasında 1500 metre olan avm çılgınlığında bakkal kalabilmiş nadir yerlerden
çocuklumun çay başlarında geçtiği yerler.hatırlandıkça acı veren hatıralar
Alabaşın havlaması
Kuyruğunu sallaması.
Sanki bir sevda türküsü,
Kuzuları otlatması
Dağların eteklerinde.
hacı hacıyı mekkede gidi gidiyi tekkede bulurmuş.bizden birgün evvel direnemeyen biz giderken o dönen osman (solodrago) ile karşılasıyoruz arazide
beş silindir beş çerpı beş çeşme
Bir garip evimiz vardı,
Dağların eteklerinde.
Önünden dere akardı,
Yönü yamaca bakardı.
Dağların eteklerinde.
köyün bakkalı ve dolmuşçusu motor ve dağ bayır sevdalısı iki arkadaşımızıda ayartıp aygırdayız.
eh 90 km akan konya apa barajına dökülen suyun çıktığı yer aygır gediğindeyiz.ama bu bizi kesermi.9 kişiyiz ufak bir iştişare
ve söylenen bir tabirle altı tatlısu motorcusu asfalt öpen grup kalıyor üç şebeke suyu motorcusu ova ile yalçın torosları bağlayan bu yoldan çıkıyoruz
on dakikalık tırmanıştan sonra muhteşem sarıot gölü ve karlı toroslar bizi karşılar
böğürdelik çiçeği aramaya gelmiş iki emekli.eli boş gönlü hoş
bizi buralarda kesmez sular geçtik dağlar aştık eğrigöle gidemesekte gitmeye çalışacağız teker boşa dönmeyene kadar..böyle sularda kıçımız ıslansa bile yola devam
bedenmiz değil ama yüreğimiz serinliyor yavaş yavaş.gözlerimden alıp tüm hücrelerime ulaştırmak bu serin sesiz dağları.menfaatsız ardniyetsiz sahte çakma olmayan bu samimi dost toroslar
Resmin çizdim hasret kokan duvarlarıma
Güller diktim penceremin ön tarafınA ama
Kelepçeler sıkar beni (demir kapı sıkar beni)
Gönlüm dağlarda
en uzakta benim teker izim vardı.benden evvel gelen osman ve orhan grubunun teker izlerini bir metre kadar geçtim şükür
artık imza atmaya hak kazandım dimi.alosyı. AL i OS man YI lmaz
Ordadır hayırseverler,
Saygı, sevgi, gelenekler…
Kaybettiğimiz değerler;
Dağların eteklerinde.
denizde açılır gibi geri dönüşü hesap etmemiz lazım. şimdi dönsek bile karanlığa kalacağız.filimli kaskla gece gidilmiyor.siz siz olun asla filimli cam takmayın
keşke az daha zaman olsada zorlayabilseydik varamasakta görürdük şimdi ikiside olmadı eğrigöl başka bahara kaldı
Maziyi arar gözlerim.
Çocukluğumu özlerim.
Anam, babam, sevdiklerim;
Dağların eteklerinde.
çeken yerden bi tel açtık beş otuza kadar gelmezsek gidin dediydik tatlısucular beş otuzbirde gitmişler.iyide etmişler
oraların yerlisi üçüncü arkadaşımız ramzeyci mehmet palaz arkadaşamızı sorkun kasabasına uğurladık
vadiye inmedik bizde tepelerden çat barajı cat kasabası derken bozkıra indik.burada tüm ihtiyaçları giderdik yakıt çay dinlenme vs. tarihi köprü ve camide yarım saat mola
çay ocağında ikişer bardak cana dermen çay.bu arada kaç yakar kaçlık kaç para gibi muhabbetler.xt 660 için bunlara cevap çok keyfli ama benim cincon için sıkınta valla
tek avuntum şase çin ama motor suzuki dl 200 motoru heh heh ya nasip kimbilir
bozkıra veda akşam saatlerinde
çumrada hava hava kararıyor
hey gözünü sevdiğim toroslar size kolay olaştım ama zor vazgeçtim
ve son yarım saat 50 km karanlıkta sıkıntılı bir asfalt trafiği off off...
hep yazdığım gibi yaşamak zorunda olduğum şehir şelçuklu başkenti sevemediğim metropol konya.yeşil içinde değil içinde yeşil konya
buraya kadar geldinizse izlemeye değer bulduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum sağolun varolun
beni izlemeye devam edin öksüz bırakmayın selametle kalın..kusurumuz varsa affola ana okulu terk bir adamdan bukadar rapor çıkar ancak
Vakti gelenler öldüler.
Sonunda unutuldular.
Sahipsiz mezar oldular.
Hepsi sararıp soldular.
Dağların eteklerinde.
Şahballı inletir sazın,
Dostlar vasiyetim yazın.
Bir çukur da bana kazın.
Dağların eteklerinde…
Allah rahmandır rahimdir, ama arpa ekene buğday vermez
Reklamlar
-
Maşallah güzel bir gezi olmuş ayrıca anlatım ve şiirlerlede dahada renklenmiş tekeriniz düz bassın .
-
Ellerine sağlık Uğur Hocam.
Dostları güzel etkinliklerde görmek çok güzel.
Ermenek'te görüşmek üzere.
(Vedat Bey'le telefonda görüştüm.)
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
Çok güzel bir gezi olmuş emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler
-
süper ötesi eline saglık resimler e bakmaya kıyılmıyor
-
mükemmel çok güzel yerler
-
asfalt öpenler nerde ya
Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.
-
paylaşım için sağolun emeğinize sağlık....
-
:queen:Ne yapmak istediğin önemli önce düşün sonra UYGULA:queen:
-
Emeğinize sağlık güzel gezi olmuş.
-
alosyi ,büyük motorcusun vesselam,bu güne kadar paylaştığın bütün gezileri inceledim,az önce dedimya büyük motorcusun vesselam ,seninle aynı bölgede olmayı çok isterdim ,beraber gezmeyi çok isterdim,olsun gezilerini takip ederek seninle gezmiş oluyorum paylaşım için teşekkür ederim .ALLAH kaza bela göstermesin,saygılar...
-
elinize,emeğinize,dizelerinize sağlık çok yoğun şu günlerde ilaç gibi geldi geziniz
-
çok değerli yorumlarınız için hepinize gönülden teşekkür ediyorum tekrar tekrar sağolun varolun
mesut hoca adlı üyeden alıntı
alosyi ,büyük motorcusun vesselam,bu güne kadar paylaştığın bütün gezileri inceledim,az önce dedimya büyük motorcusun vesselam ,seninle aynı bölgede olmayı çok isterdim ,beraber gezmeyi çok isterdim,olsun gezilerini takip ederek seninle gezmiş oluyorum paylaşım için teşekkür ederim .ALLAH kaza bela göstermesin,saygılar...
sayın mesut hocam hızlı tren artık konyaya 2 saatte geliyor eskişehirden atla gel konyaya cbf yide atgel bir hafta sonu gazlayalım inşallah. iyi dileklerin için teşekkürler selametle kal
-
alosyi adlı üyeden alıntı
çok değerli yorumlarınız için hepinize gönülden teşekkür ediyorum tekrar tekrar sağolun varolun
sayın mesut hocam hızlı tren artık konyaya 2 saatte geliyor eskişehirden atla gel konyaya cbf yide atgel bir hafta sonu gazlayalım inşallah. iyi dileklerin için teşekkürler selametle kal
ben zaten demiryolcuyum, ama hızlı tren yük treni değilki cbf yi oraya almazlar,sağlıcakla kal.ALLAHA emanet ol...
-
Çok güzel bir gezi olmus, memleketimi tekrardan bize gösterdin, keyifle fotograflara bakarak maziye daldık
Bu arada bozkırın neresındensınız
-
mesut hoca adlı üyeden alıntı
ben zaten demiryolcuyum, ama hızlı tren yük treni değilki cbf yi oraya almazlar,sağlıcakla kal.ALLAHA emanet ol...
geçen yıl kış ortasında konya merkezde bir cafede etkinlik düzenlenmişti..mersinden mehmet ercan hocamız konyaya geldi o soğukta motora atlamış dona dona .hocam neden otobüsle yada otomobilinizle gelmediniz alt tarafı kafede hoşça muhabbet edeceğiz beya dedik ..oda dediki.. abi dört teker bizi bozar zemheride olsa illa iki teker dedi
alırmı almazmı bilmiyordum hiç binmedim ama motoru trene at diye espri yapmıştım sen yinede kara trende olsa atla gel birgün merkezde bir etliekmek yer geri yollarız seni konyada nekadar cbf varsa çoğunu eskişehir odunpazarından getirmişlerdir oralarda iyi tutuluyor galiba. inş birgün tanışıp gazlamak dileğiyle sizlerde selametle kalın
fz6_fazer adlı üyeden alıntı
Çok güzel bir gezi olmus, memleketimi tekrardan bize gösterdin
, keyifle fotograflara bakarak maziye daldık
Bu arada bozkırın neresındensınız
bozkırın 15 km batısında kalan sorkun kasabasındanım ya siz?
-
Memleketimmden kareler görmek güzel ... Paylaşım için teşekkürler.
-
Bahar bulaştı ya hayata, ağaca, suya, içimde öyle bir seyahat kımıldıyor ki, diren direnebilirsen...
Aynen öyle usta, bizi bitirdin be : )
-
alosyi adlı üyeden alıntı
geçen yıl kış ortasında konya merkezde bir cafede etkinlik düzenlenmişti..mersinden mehmet ercan hocamız konyaya geldi o soğukta motora atlamış dona dona .hocam neden otobüsle yada otomobilinizle gelmediniz alt tarafı kafede hoşça muhabbet edeceğiz beya dedik ..oda dediki.. abi dört teker bizi bozar zemheride olsa illa iki teker dedi
alırmı almazmı bilmiyordum hiç binmedim ama motoru trene at diye espri yapmıştım
sen yinede kara trende olsa atla gel birgün merkezde bir etliekmek yer geri yollarız seni
konyada nekadar cbf varsa çoğunu eskişehir odunpazarından getirmişlerdir oralarda iyi tutuluyor galiba. inş birgün tanışıp gazlamak dileğiyle sizlerde selametle kalın
bozkırın 15 km batısında kalan sorkun kasabasındanım ya siz?
Bende Bozkır Çağlayan (eski adı: çat)
Alanyaya yolunuz düşerse beklerim
-
fz6_fazer adlı üyeden alıntı
Bende Bozkır Çağlayan (eski adı: çat)
Alanyaya yolunuz düşerse beklerim
ooo çok yakın hemşeriymişiz fazer . alanya bana zor ihtimal ama dünya küçük selametle
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)