Bu gün 1 mayıs resmi tatili fırsat bilip yılın ilk motor gezisi için düştüm yollara istikamet Kütahya sabah saat 8:00 da yola çıktım. Anne ve Babama ziyaret ve kütahyanın gezilecek yerlerini kısada olsa daha önce görmeyen arkadaşlarımıza görsel olarak anlatmak ,işte resimler
Yollar yeni yapıldı asfalt güzel hızım ortalama 90-100 bazen 110 km
Yoldan görüntüler
Motor değil ben susadım, sabah sabah suda buz gibiymiş
photo hosting sites
TÜRK BAYRAKLI Damla stickler nasıl yakışmış ama, onları yapıştırdıktan sonra çakmakla ıstıp iyice yapıştırdım .çakmakğı çok tutmadığın sürece zarar vermiyor
Karşı dağın eteğinde görünen porsuk barajı
Yolda çevirmeye takıldım ,kendi kendime dedim acaba RADAR varmıydı geçtiğim yerlerde,ALLAH’tan evrak kontrolü dediler de rahatladım,polis memuruna dedimki ne zaman kütahyaya gelsem hep çeviriyorsunuz,o da fenamı işte biraz dinlenirsin, adam hazır cevap,eyvallah dedik sonra yola devam
Kütahyadayız, burası meşhur gemiyan sokağı kütahyanın tarihi evleri ve konakların bulunduğu sokaklar. Şimdilerde otel , restaurant ,müze ve turizme açık bir şekilde işletiliyor
Osmanlı döneminden kalan ulu camii ve asırlık çınar ağaçları
Kütahyanın en önemli simgelerinden çinili çeşmesi ,aslında yeri burası değildi eskiden bulundu yer şu andaki yerine 100m yakınında idi
free pic
İstikamet Kütahya kalesi
İşte Kütahya kalesi tüm heybetiyle karşımızda göründü
Kale eski Romalılardan kalma ,şimdilerde seyir tepesi ve bir çay bahçesi var birde döner gazinosu
Döner gazino surun arkasında şimdilerde restorasyon çalışması varmış içeriye giremiyoruz
Şehir arkamda hava güzel, manzara güzel, hayat gezince güzel
picture share
Tarihi Şengül hamamı, benim 20 li yaşlarımda hamam olarak işletiliyordu, şimdi kütahyada çıkarılan madenler burada segileniyormuş , maden müzesi olmuş
Burası dönenler camii ,bu caminin özelliği içerisinde 13 tane mezar bulunması ve ayrıca tam ortasında su kuyusu bulunuyor
Şehriden görüntüler
İşte kütahyanın en meşhur yeri VAZO su,1 mayıs mitingi varmış polis hemen beni uzaklaştırıyor, aceleyle çekilen birkaç resim
Saat kulesi ,yanında çay bahçeleri var
Mimarisi ile değişik bir camii yanında kartal heykeli
Burasıda uçak müzesi hava tugayı elindeki eski uçakları müze olarak tasarlayıp halka açmış güzelde olmuş
free upload pictures
Sitede EGELİM43 nikli Arkadaşım Ahmet, garda güvenlik görevlisi oda bir motor sevdalısı ,görüntüdeki iki motorda onun,cbf150 benim
Çiniciler çarşısı ,kütahyanın en meşhur olanı bu çinisi
Çiniciler çarşısında ne olur tabiî ki çini ,burada öyle güzel parçalar varki, buralara yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim
upload a picture
Buda şehrin yeni otogarı değişik bir mimarisi var
Burası benim ilk çalıştığım fabrika ,kütahyada hangi gence sorsanız buranın tozunu mutlaka yutmuştur
Geze geze dönüşe geçiyorum
Buralara bahar gelmiş doğa canlanmış çiçekler ,böcekler ortam harika
pic upload
Porsuk çayının kubağaları ve aynı zamanda daimi sakinleri
Burada biraz dinlendikten sonra yolumu orman yoluna çeviriyorum ,hedef firig vadisi
Firig vadisi girişi
m.ö. 8-12 yy kral Midas buralarda yaşamış
image hosting sites
Buralara gelirken yollar sebebi ile birazda enduro yaptım .cbf 150 her yola gidiyor öğrenmiş oldum
Çobana soruyorum köpeğin saldırırmı benim köpeğim akıllıdır saldırmaz diyor ama ben yinede temkinli geçiyorum
Sabuncupınar, bu kasaba adını eskiden sabun icat edilmeden önce burada kazılarak çıkarılan KİL yani şimdiki toz deterjana benzeyen görünümde ama köpürmeyen birtoz ,adınada baş kili diyorlar eskiden köylere deve lerle götürüp satarlarmış
picture share
İnşallah masamıza sucuk olarak gelmez
Annesini kaybetmiş onu arıyor
İnanın gezilesi görülesi yerler ,doğa öyle harikaki anlatamam
Şu küçücük derede bile balıklar var
Ormancılar kesim yapıyorlar sesleri geliyor ama kendileri görünmüyor
köylü dayıya soruyorum yarışalımmı ,oda sen 100m önden başla diyor,yoksa ben seni geçerim diyor
Dinlenmek gezmenin yarısıdır değimli?
Derede balık tutan arkadaşlar resim çektiğimi görünce biraz huylanıyorlar ,şimdilerde av yasağı var tabi
free screen capture software
Ormanın içerisinde terk edilmiş iki taş evden birisi ,güzel manzara
Heryerde piknikçiler var ,bu gün 1 mayıs resmi tatilya ondan herhalde
burasıda gökçe kısık köyü mağaraları
Artık eve dönüyorum ,baya bi yoruldum
Ve evdeyim,kazasız belasız bitiriyorum. darısı yeni gezilere bu benim 2013 yılı ilk gezim yazılarımda hatam olduysa af ola .bir dahaki gezim nasip olursa 1,5 ay sonra o biraz uzun olacak .hepinize saygılar. –hayat gezince güzel-
free screen capture