Fırat Üniversitesi öğrencisi Halil Can İŞVARLAR A2 Ehliyetini Elazığ Sürücü Kursundan alınca tanışmış olduk. Erzincan'ın İliç ilçesi askerlik şubesindeki bir kişiden motosiklet satın aldığını, getirmek için havaların düzelmesini beklediğini söyleyince, kendisine eşlik edebileceğimi söyledim.Memnuniyetle karşıladı bu durumu ve benim motosikletimle gitmeye ve iki motosiklet olarak dönmeye karar verdik.
Sonra aklımın sesini dinleyince otomobil ile gitmenin daha doğru olacağına karar verdim. 25.Şubat.2013 günü sabahı yola çıktık.
Keban üzeri Kemaliye yollarındayız.
Kemaliye girişinde ilçenin sembolü olmuş kartal yuvasını andıran evin önünde poz veriyoruz.
İliç ilçesi girişindeyiz.
Halil Can muüstakbel motorunun yanına gidip tanışıyor hemen.
Bu arada küçük bir kaza yaşadık. Motosikletin sahibi son bir kez bineyim deyip bir tur atıp geldi. Motosikleti aşağıya meyilli bırakıp yan sehpayı açtı. Biraz ilerlemişti ki benim sağ bacağıma doğru devriliverdi motor. Pantolonum yırtıldı, bacağım darbe aldı, aynası kırıldı. Asker arkadaş da üzüldü ama yapacak bir şey yok, sağlık olsun dedik.
İlçede noter yokmuş. Benzer işleri yapan bir hanımefendi gelip iş yerini açtı. Satış için bana vekalet verildi. Erzincan'a doğru hareket ettik. Trafik tesçilde işlemleri yapmayı planlıyorduk.
Halil Can yeni motosikletinin keyfini çıkarırken, ben de arkasından takip ediyordum.
Mesai saatini kaçırınca o gece Erzincan'da kalmaya karar verdik. Serkan AKPINAR arkadaşımızı arayıp dükkanına vardık. Bize öğretmen evinden yer ayırttı. Akşamleyin Sivas köftecisine götürüp ağırladı. Kendisine teşekkür ediyorum.
Ertesi sabah trafik tesçilde devir işlemlerini tamamlayıp Tunceli üzerinden Elazığ'a gitmek için yola koyuluyoruz.
Bir ara baktım ki bizim Halil Can kar banyosu yapıyor. Allahtan yumuşak iniş yapmış. Kendisinde ve motorda bir şey yoktu. Gülüp, bu anı da fotoğraflayıp yola devam ettik.
Kuytu Dereyi, çığ tünellerini bir bir geçerek Tunceli’ye, oradan da Pertek feribotuna geldik.
Bu maceramızı da böylelikle güzel bir şekilde tamamlamış olduk.
Halil Can'ın motosikleti 2000 Km'de sıfır sayılır.
Moto23'ün gezilerinde nice kilometreler diliyorum kendisine.