Sana bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber; henüz ölmedik, Kötü haber; hala yaşıyoruz. [Anton Çehov]
Evet bir gece kabus görüp gecenin 5 inde kalkıp yola düşmemle başladı bu hikaye aslında ...belkide düşündüklerimdi kabus görmeme sebeb
Hayatımızın en mutlu yılları annemizin montumuzun fermuarını boynumuza kadar çektiği günlermiş...
Neyse bir arkadaşa bir türlü ulaşamayınca klasik pimpiriklenme (telaş yapma ) durumu olup kendimi bursaya doğru vuruyorum işin aslı karabük bursa 6 saat normalde ama benim çıkık omuzla beya bir sürüyor hastanede omzumu yerine koydurup arkadaşa ulaşıp otel bulma işine koyuluyorum ama akıllı ben cüzdanı sakaryada benzinlikte düşürünce....
İnsanın sevdiğini kaybetmesi, dişini kaybetmesi kadar ilginçtir. Acısını o an yaşar, yokluğunu ömür boyu.
Uyku tulumum var matım var ulen bana ne olur diyorum kendimce bir ...
sonra ülkemizde en güvenli yer cami diyorum bursa ulu caminin avlusuna yatıyorum ohh keyifli keyifli
10 dk sonra tam uykuya dalarken amcanın biri kalk yoksa polis cagırırım diyor yattığım yerden
'' Çağırmayan adam değil '' deyip kovuyorum
30 DK SONRA
Ayagıma teperek uyandırılıyorum 7 adet polis memuru
Kimsin
Gezginim
Ne işin var
İşim yok geziyorum
Kimlik ver
Hangisini (Amacım nezarete almaları en azından yatacak sıcak yer var ve en fazla 62 tl ceza keserler )
Tekrar teperek Kalksana kime diyorum ben
Dikkat et o ayagını kırarım
Gece gece belamısın sen diyerek bir tanesi erkeklik yapmaya başlıyor
Sonra ben başlıyorum ; Adam gibi kaldırsaydınız adam gibi cevap alırdınız, işim bu adım kimligimde yazan ne istiyorsunuz ne istiyorsunuz onu söyleyin ve gidin diye başlıyorum lafa
biri geliyor GBT si temiz Diyor.
lütfen beni nezarete alın ve işlem yapın hava soguk ve cüzdanımı kabettim yarına param gelecek kestiginiz rahatsızlık cezasınıda ödeyip yarın beni salarsınız diyorum rica ederek bu sefer gülüyorlar...
Bana Ulu caminin koruma altında oldugunu , orada bir bekçinin oldugunu vs bilgilerini bir beyfendi gibi anlatmaya başlıyorlar özür dileyerek ve burada kalamayacagımı yandaki parkta kalabileceğimi söylüyorlar ,istersem bana çay ikram edebileceklerini ama nezarete alamayacaklarını belirterek
hedef geri dönüşten önce Üniversiteye ugrayıp zatı muhteremi görmek
Doğru açıdan bakarsak sıyırabiliyoruz herşeyden kendimizi ; bu yüzden güçlüyüz...
kARABÜKe dönerken bursadan çıkmadan İznikten Servet Hoca arıyor gezi yazılarına bakıyordum bir arayayım dedım diyor. illa gel çay iç öyle git ısrarlarını kıramıyorum ve İZNİGE veriyorum gazı
Kadınlar anlaşılmak için değil yaşanmak içindir.
Yaşanacak kadın bulduysanız, anlamak için vakit kaybetmeyin.
[ Robin Sharma ]
iznikli motorcularla sohbet yemek felan derken servet hoca bırakmıyor beni olmaz izniği birde gündüz gör diye...
Herkes güneşi görebilseydi , Güneşin ışıklarına dalalet eden yıldızlara ne ihtiyaç vardı ?
İznikte çok güzel kamp yapacak yerler var göl kenarında
Geminin içindeki su , gemiyi batırır. Geminin altındaki suysa , gemiye arka olur.
Kişinin hayatı ,Düşünün rengine boyanmıştır...
Servet hoca ile zeytin bahçelerinde gezerek başlıyoruz ,iznik i gezmeye
Bittiğine üzülebilirsin yada yaşadıklarına sevinebilir...
Türk bayraklarına dualar ,dilekler yazıp asmışlar hep türbeye
Yağmur yağdığında suratını asabilirsin yada berekete şükredebilir...
Sıcaklardan bunalıp söylenebilirsin yada güneşli günlerin tadını çıkarabilir...
Diyet yapmaktan nefret edebilirsin yada sağlıklı yaşadığına şükredebilir...
Sahip olmadıklarını kafaya takabilirsin yada elindekilerinin kıymetini bilebilir...
Eylül'ü başlangıç sayabilirsin yada yaz bitti diye bunalıma girebilir...
Hz isa ve 12 havarisini temsil eden figür
osmanlı savaşla kazandıgı ve klise iken cami ye çevirdigi ibadethanelere kılıç asıyormuş bu klıçta savaşla kazanıldı burası anlamına geliyormuş.
arkamdaki yer çocukları vahtiz ettikleri yermiş
yunanlılar kaçarken bize yaramadı osmanlıyada yaramasın diye yakmışlar kiliseyi izler onun iziymiş...
Yapamadıklarına kızabilirsin yada daha çok çalışabilir...
Evet geldik orta okuldaki bileşik kaplar dersine...Ecdatyaptıgı binaların yanına su kuyusu yapıyormuş ki binanın cevresinde bulunan su temeli çürütmesin hemde evin su ihtiyacını karşılasın...
iznik çini ustaları maketleri
Hayatından , ilişkinden , işinden mutsuz olup kendini hapsedebilirsin yada mutsuzluğu işaret sayıp gönlünden geçen için harekete geçebilir...
Onun bunun sözüne , eleştirisine , gözüne takılıp bir gram öteye gidemeyebilirsin yada değerlerinin farkına varabilir...
Olduramadıklarınla kafayı bozabilirsin yada olmadıkları için şükredebilir...
ve son olarak yemek yiyip ayrılıyorum iznikten servet hocaya ve motorcu arkadaşlarına güzel iznik misafir perverliklerinden dolayı teşekkür ederek
Seni aramadığı için karalar bağlayabilirsin ya da arayanları görmeye başlayabilir...
Dünün derdinde kalabilirsin yada bugünün imkanlarını kullanabilir...
Nefret edebilirsin yada anlayıp affedebilir...
Eksiklerini görüp günlerce ağlayabilirsin yada içine sindirip hayrını görebilir...
bu arada motorun yakıtınıda hesaplıyorum 400 km de bu kadar yakmiş
65.000/401 =162 kuruş yada 400/13.74 =3.43 litre bu 90-100 km aralıgında ara ara araba sollarken 120
Anladım ki hayatın eşittir bakış açın. Nereden bakarsan orada yaşarsın.
Hangi notada durursan , orada tınlarsın,
İstersen kış günü baharsın , istemezsen yaz günü karanlıktasın.
Dırdır etmeyi bırak çünkü herşey ama herşey senin bakış açın
ve eve gelip anacıgımdan fırçamı yerken ... ah oğul şimdi gençsin bunların acısını ilerde çekeçeksin, iki bokun bir yere düşmüyor ne edecez biz senle böye
İznik hakkında detaylı bilgi için : http://www.iznik.bel.tr/ dan ulaşabilirsiniz...
Dostlar hayata doğru noktadan bakmanız dilegiyle ...
Müze Kent Safranbolu'dan Selamlar