Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tokat - Antalya Turu. (Olimpos, Adrasan, Çıralı) kamp. 2400 km. 5 gün.

REKLAM ALANI
    serdar60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Arkadaşlar merhaba. Fazer ımı aldıktan sonra yaptığım ilk en uzun ve en çok zevk aldığım bir gezi. tamamen plansız ve ani bir kararla 17.08 cuma günü öğleden sonra saat 16:30 civarında hazırlıklarımı tamamladım ve Tokat'tan yola çıktım. bu arada kampa gitme kararını aynı gün saat 11:00 civarında vermiştim. iftar saatinde (19:50) Ankara / Polatlı'ya ulaştım. yemekten sonra arkadaşlarımla buluştum ve orada konakladım. bu arada memleketim Polatlı. sabah çok erken yola çıkamadım. motosikletimin aküsü bitti. aküyü değiştir falan derken 2 saat civarında rötarım oldu.

burası Polatlı. motosikletin yanında ki yanında konakladığım arkadaşım Engin.

Mola zamanı.

yolculuk çok güzel geçiyor. hiç problem yok. Afyon kolaylı tesislerindeyim.

yaklaşık 200 km de bir mola verdim. Burduk Bucak civarı

veee Antalya.. Motomax'ın önü. bu arada Antalya'da çadır kurmak isteyip eksiği olan arkadaşlar; Mat'ınızı Antalya'dan almaya kalkmayın. Mat isteyince yüzünüze anlamsızca bakıyorlar. dakikalarca açıklama yapmak zorunda kalıyorsunuz. sonuç; 0 5 yere sordum. aynı tepkiyle karşılaştım.

Mat bulamayınca yola devam ettim. saat ilerledi, hava kararmak üzere ve ben yoruldum. daha acemisi olduğum çadırı kurmak için uğraşacağım. Olimpos yoluna girdim güzel bir kaç manzara yakaladım ve çektim.

Tokat'tan çıkmadan önce internette bularak aradığım ada pansiyona camp olanına ulaştım, akşam yemeğinden sonra çadırımı kuracağım alanı gösterdiler. keşke yardım isteseydim .)

nihayet başardım... çadırı kurmam yaklaşık 2 saatimi aldı. çadırı kurduktan sonra İstanbuldan 2 arkadaş araçlarıyla geldi ve çadırı 10 dk içerisinde kurdular. işin piri olmuşlar artık.

acemice kurulmuşta olsa iş yapar.

Olimpos küçük bir tatil beldesi. milli parkı var. tarihi likya yolu orada.

veee nihayet işte deniz... kamp alanında yaklaşık olarak 300 metre sonra milli parkın girişi. araç giremiyor. kapıdan sonra deniz 500 metre uzakta. bu arada milli parka giriş 7.50 tl. ye 10 gün girilebiliyor. müze kartı olanlar yanlarına alsınlar. müze kartla ücretsiz geçilebiliyor.

burada Rus kafilesine katıldım. tek sorun Rusçam yok. bir süre peşlerinden gittikten sonra ayrıldım.

Burası Adrasan. kafa dinlemek isteyen arkadaşlar için Adrasanı öneririm. 2 gün aynı kamp alanında kaldım. oradaki gençlerin kanları çok kaynak 2 günde de sabah 4 e kadar uyuyamadım. kamp alanının tam karşısında açık hava discosu yaptılar resmen. 8 kişi bir aracın müzik sesini sonuna kadar açıp yolun ortasında dans etmeye başlıyorlar. sonra gelen araçları durdurup herkesi çıkartıp onlarıda oynatıyorlar. eğlence sabaha kadar devam ediyor. bir ara 60 kişiye ulaştılar. işlerinde başarılılar bir gün daha kalsaydım Yoshimura egzozlu Fazerimla gidip aralarında burnout yapacaktım

bu arada Adrasanın denizinde yaklaşık 50 metre açıldım ve hala denizin tertemiz dibini görebiliyordum. hiç dalga yoktu. olimposta denizden soğuyacaktım neredeyse.

aynı günün gecesi çıralıya gitmeye karar verdim. çıralıda yanartaş diye biryer var. taşların çatlaklarından gaz sızıntısı oluyor, ve yüzyıllardır yanıyor. yolları berbat. illa gidip görmek istiyorum diyenler için en azından gece gitmeyin hala stabilize yolları var. motosikleti park ettikten sonra yürüyerek yarım saat dağa çıkıyorsunuz. hiç ışık yok. sanıyorum romantizm kaybolmasın doğal kalsın diye ışıklandırma yapmamışlar. el fenersiz çıkmak imkansız. 900 metre çıkıyorsunuz bu arada. bir ara vazgeçip geri dönüyordum. neden gece çıktım hala bilmiyorum. bu taşlar gündüzde yanıyor arkadaş...

yavaş yavaş Antalya'ya dönüş başladı. bir gece de orada kalacağım... bu arada virajları bukadar sevdiğimi şimdiye kadar hiç farketmemişim. yavaş yavaş alışıyorum motosiklete... 0 a 1 cm kalmış.

Antalya'ya her gittiğimde bu resmi çekerim. Konyaaltı plajına evren büfeden bakış.

Toplamda 2400 km yol yapmışım. motosiklet ortalama 23 kuruş yaktı. hiç yavaş gitmedim. ortalamam 160 km/h dı.
    Olimpos'tan dönerken motosikletim stop etmeye başladı. sonra çalışıp devam etti. bayramın 3. günü açık motosikletçi bulabilmek için yine rötar yaptım. motosikletçi buldum, derdimi anlattım. sağını solunu deposunu heryerini söktü. geri taktı. yaptığı yani yapmadığı işlem için dünyanın parasını aldı. tamam dedi ve yola çıktım. manavgata geldiğimde motosiklet stop etti ve marş basmadı. uğraşlarım sonucu iyi niyetli ve gözü tok bir motor ustası kendi motoruyla yanıma geldi ve sorunun stop tuşundan olduğunu söyledi. tuşu iptal etti ve motor çalıştı. para verdim almadı. diğer motorcu olsaydı ciğerimi sökerdi orada. zorla 10 lira verebildim anca, benzin alırsın diyerek. yola çıktım motordan garip bir ses geliyor. fakat geç kaldığım için hızla yoluma devam ettim. Tokat'a ulaştığımda kendi ustama motoru gösterdim, hava filtresine giden hava hortumunun takılmadığını gördük. usta var ustacık var demişmiydim

dönüşümü Konya üzerinden yaptım. 1 saat konya da mola verdim. ve yola devam ettim. başıma gelenler yüzünden evime sabah 2:00 de ulaşabildim. neyse ki montun içliğini almışım yoksa zaatüre olabilirdim. hava çok soğuktu. Sivas'tan geçerken bir ara durdum ve motosikletimin motoruna sarıldım diyebilirim beni ısıtması için

son olarak söylemek istediğim Petrol ofisinden aldığım yakıtlarda motosiklet daha az yaktı. tavsiyemdir.
    forza46, badircik, brds ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    PO ile bende daha cok km yapıyorum katılıyorum bu yorumuna... Çok güel bir gei olmuş tebrikler.
    serdar60 bunu beğendi.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Yusuf Ziya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piyade
    Motorun hayırlı olsun. Keyifli sürüşler.
    Güzel ve bol deneyimli bir gezi olmuş.
    Paylaşım için teşekkürler.
    serdar60 bunu beğendi.
    İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    antalyaya vardıktan sonraki resimler manyak olmuş
    kemer yolunu biliyorum hakkaten güzel virajlar var motorcuların zevkle gideceği bir güzergah
    motorun hayırlı olsun tekerin düz bassın
    serdar60 bunu beğendi.
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    güzel gezi,güzel fotolar tekerine sağlık.
    Antalya'ya gitmeyeli 4 sene oldu resimler tazeledi anıları bir ara gitmeli.
    serdar60 bunu beğendi.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    güzel resimler.. özledim oraları....
    serdar60 bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    güzel gezi olmuş tebrik ederim..
    serdar60 bunu beğendi.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    PO ile bende daha cok km yapıyorum katılıyorum bu yorumuna... Çok güel bir gei olmuş tebrikler.
    Alıntı Yusuf Ziya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun hayırlı olsun. Keyifli sürüşler.
    Güzel ve bol deneyimli bir gezi olmuş.
    Paylaşım için teşekkürler.
    Alıntı speed_dream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    antalyaya vardıktan sonraki resimler manyak olmuş
    kemer yolunu biliyorum hakkaten güzel virajlar var motorcuların zevkle gideceği bir güzergah
    motorun hayırlı olsun tekerin düz bassın
    manzara oradan sonra güzelleşiyor teşekkür ederim. sizlerinde.

Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel gezi,güzel fotolar tekerine sağlık.
    Antalya'ya gitmeyeli 4 sene oldu resimler tazeledi anıları bir ara gitmeli.
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel resimler.. özledim oraları....
    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel gezi olmuş tebrik ederim..
    Arkadaşlar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. sizlerin de gezi fotoğraflarınızı heyecanla bekliyorum. ben bu tür gezi fotoğraflarına ve yorumlarına sıkılmadan saatlerce bakabiliyorum. herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel bir gezi olmuş..Tekerine sağlık.. Adrasan'ı geçen yıl keşfettik, bu yıl 2. defa gittik.. Eylül sonu veya Ekim ortası gibi yine gitmeyi düşünüyoruz..Denizi harika..Sessiz sakin tam kafa dinlemelik..
    serdar60 bunu beğendi.
    Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)

doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...

Motosikleti
    YAMAHA NMAX 155
    Motorun hayirli olsun gezi de super ama size darildim iki nedenden dolayi
    burdurdan geciyorsunuz ve bir cayimi icmeden terkediyorsunuz aaaaaa bu birinci neden
    gelelim ikincisine gelecek cumartesi esimle birlikte bizde gitmeyi planliyoruz olimpos-adrasana ve ben de paylasacaktim resimleri anlasilan sizinkinden daha ii kareler yakalamam gerekecek saka bi yana
    elinize emeginize saglik cok guzel bi gezi olmus
    bu arada cadir kiralamak da mumkun mu ada campingte ve ucreti ne kadar ogrenebilir miyim tesekkurler
    serdar60 bunu beğendi.

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı İbrahim Büyükcevher adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir gezi olmuş..Tekerine sağlık.. Adrasan'ı geçen yıl keşfettik, bu yıl 2. defa gittik.. Eylül sonu veya Ekim ortası gibi yine gitmeyi düşünüyoruz..Denizi harika..Sessiz sakin tam kafa dinlemelik..
    bende Adrasan'ı çok severim. yolculuk kararımla yola çıkmam arasında ki zaman farkı çok az olduğundan dolayı ve gittiğimden sonraki günün bayram olmasından dolayı maalesef Adrasan'da yer bulamadım. ne otel ne çadır alanı vardı... ben de Olimpos'a gittim. zaten arası 10 km civarı.

Alıntı burdurlu1985 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun hayirli olsun gezi de super ama size darildim iki nedenden dolayi
    burdurdan geciyorsunuz ve bir cayimi icmeden terkediyorsunuz aaaaaa bu birinci neden
    gelelim ikincisine gelecek cumartesi esimle birlikte bizde gitmeyi planliyoruz olimpos-adrasana ve ben de paylasacaktim resimleri anlasilan sizinkinden daha ii kareler yakalamam gerekecek saka bi yana
    elinize emeginize saglik cok guzel bi gezi olmus
    bu arada cadir kiralamak da mumkun mu ada campingte ve ucreti ne kadar ogrenebilir miyim tesekkurler
    öncelikle teşekkür ediyorum. biraz aceleye geldiği ve plansız olduğu için ilk nedeninizden dolayı sanırım affedersiniz daha planlı bir organizasyon olduğunda çayınızı içmekten zevk duyarım. ikinci kızma nedeninize ise söyleyebileceğim; okadar güzel yerler ki, nereleri çekerseniz çekin kötü fotoğraf çekme ihtimaliniz yok.

benim kaldığım kamp alanında kendileri çadır vermiyor. kamp alanı, elektrik, duş, tuvalet, sabah kahvaltısı, akşam yemeği dahil günlüğü 25 lira. sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini istemezseniz eğer kalanlara sadece 10 lira ödüyorsunuz. çok ideal rakam. başka kamp alanlarıda vardı. telefonla görüştüklerimden biri çadır bizden olursa 30 lira kamp alanı demişti. ama yemek falan yoktu. ada camping yemekli 25 lira olduğu için çadırımı götürdüm.

Açık söylemek gerekirse benzin parasını saymazsak 5 günlük gezime sadece 150 lira harcadım.(kamp alanında 2 gece, Ankara / Polatlı'da 1 gece ve gece de Antalya'da konakladım.) bu rakama sigarada dahil. 500 - 550 civarıda yakıt aldım.

vabisciler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 . fiesta 1.6 tdci ghia.detroit fuller.
    tamda carettaların çıkma zamanında gelmişsiniz . sanırım görmediniz. yanartaş yolu gerçekten çok bozuk ben stablizede biraz gittikten sonra arabaya acıyıp geri döndüm. fazla bir espirisi olduğunuda düşünüyorum. kışın iyi olabilir ateş yanında sıcak yatılabilir. güzel gezi. bu antalyadaki motor tamircisini merak ettim kimki acaba? sanırım alelade mahalle arası motorcusu felandı. neyse ucuz atlatmışsın. tamda benim korkum olan sorun dağın başında motor bozulsa ne olur. bir akadaşımın geçen sene motoru hava alanı civarında bozulmuş motoru terk edip tamirci aramaya gitmiş sonra tamirciyle gelince bir bakmış motor yok. allah korusun.
    serdar60 bunu beğendi.
    bu efe mut'lu

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı vabisciler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamda carettaların çıkma zamanında gelmişsiniz . sanırım görmediniz. yanartaş yolu gerçekten çok bozuk ben stablizede biraz gittikten sonra arabaya acıyıp geri döndüm. fazla bir espirisi olduğunuda düşünüyorum. kışın iyi olabilir ateş yanında sıcak yatılabilir. güzel gezi. bu antalyadaki motor tamircisini merak ettim kimki acaba? sanırım alelade mahalle arası motorcusu felandı. neyse ucuz atlatmışsın. tamda benim korkum olan sorun dağın başında motor bozulsa ne olur. bir akadaşımın geçen sene motoru hava alanı civarında bozulmuş motoru terk edip tamirci aramaya gitmiş sonra tamirciyle gelince bir bakmış motor yok. allah korusun.
    Evet. aslında ben Adrasan'da denizdeyken bazı yüzen arkadaşlar caretta carettaların kayaların orada olduğunu konuşuyorlardı. biri yüzerek gitti geldi ve yoklar dedi. bende şansımı denemedim açıkçası. zaten olay akşamüstü ve ben tam denizden çıkacakken olmuştu. yoklar deyince de çıktım ve olimposa döndüm. motosiklet tamircisi birkaç motor parçası satıcısı tarafından önerilmiş, ana yolda dükkanı olan ve anladığım kadarıyla çevresinde tanınmış olan bir tamirci. ismini şimdi buradan söylemeyim. ama beni Manavgat'ta zor durumdan kurtaran Metin Usta'ya teşekkürlerimi sunuyorum. kendisi Sivas'lıymış. pazar günü Sivas'a yola çıkıyor. numarasını aldım ve Tokat'a kebap yemeye davet ettim. o gelmezse ben gidip getireceğim

Motosikleti
    YAMAHA NMAX 155
    Abi tesekkur ederim. İnsallah birdahaki sefere yolunuz duserse beklerim mutlaka en azindan bir caya
    bilgiler icinde tesekkur ederim hatunu ikna edersem cadirda kalalim diyorum ama olmazsa pansiyon nasip artik
    serdar60 bunu beğendi.

Rocknrolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K100 rt Mondia Drift
    Olimposta kamp için kaktüs'ü tavsiye ederim fiyatlarıda gayet makul
    güzel rota, güzel gezi
    serdar60 bunu beğendi.
    Ben jack'in kalın bağırsağıyım..

serdar bey tekerinize ağlık allah kaza bela vermesin...
    mesut kardeşim gibi ben de biraz kırıldım...geleceğinizi antalya sayfasına yazsaydınız en azında evren büfede buluşur bir çay içerdik...
    bir dahakine ayrıntılı rota belirleyin hem kendimizi ayarlayalım...hem tanışalım...
    ------------------------------------------------------
    mat dediğiniz nesne antalyada bol miktarda vardır nasıl bulamadınız anlamadım...
    (gelmişken haber vermemenin zararları)...en basitinden real süpermarkete...hatta bizim şarampoldeki şok da bile görmüştüm..neyse...
    bir dahaki gezide görüşürüz inşallah...sağlıcakla kal...
    serdar60 bunu beğendi.

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Birdaha ki sefer daha planli olacak. Tecrubesizlik iste. real de olabilecegini soyleyenler oldu baktigim yerlerde. Fakat gec kaliyorym diye yolumun ustundeki yerlere bakma firsati buldum. Birdahaki gezide gorusmek uzere.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)