Yalnızlığımın Arkadaşı...
Evet bu yıllar önce tahminimce lise yıllarımda musabakalara sık sık gidip geldiğim madalya üstüne madalya aldıgım yıllara dayanan bir serüven...
Karabük ilinin girişindeki tüneli hepiniz biliyorsunuzdur tahminimce , otobüsün 1 numaralı koltugunda elimde vişne suyumu yudumlarken o karanlık hüzmeden çıkıp aydınlığa açılan kapıda gördüm ben hayalımi ; sağa yolun kenarına çekilmiş bir motor (dakar ) ve sürücüsü ters dönmüş artçısı ile öpüşürken... Bu 2 saniyelik bir olaydı aslında ama benim bilinç altıma kazınan ve ben bunu bir gün yapacağım dediğim bir iki saniye belkide motorculuga heves etmeme sebeb olan iki saniye
Ve aradan 10 yıl geçti belki o tünelden neler geldi geçti gitti , benden bile 10 yılda neler geldi geçti ama o iki sn bir türlü gelip geçmedi ... belki o opücüğü aldığım her marka model motorla sırf fantezi olsun diye belkide o motorcuya inat bir çok sefer denedim ama eksik olan birşey vardı ve bu güne denk hiç tam degil di o ...
Gözler az gördüğü, kulaklar az duyduğu ölçüde hayal gücü artar...
Stefan Zweig
Ve 7 ayın 2 sinde Hayalime kavuşuyorum ...
eski sahibi çok ilgili nazik bir beyfendi motorculugu komple bıraktıgı için ne var ne yok veriyor elinde
Hayali kuvvetli olan ama bilgisi olmayan kimsenin kanatları vardır Fakat ayakları yoktur...
Joubert
Samsunda karadenizin enduro bayragını taşıyan volkanla haberleşip buluşuyoruz ...
Sonra yolda ridetürkey tolga abi ile karşılaşıyorum Erzurumdan dönüyormuş
Onunla yola birlikte devam ediyoruz
Tosya prinç tarlaları ...
ve eve varış
Dakar hakkındaki izlenimler
Yol tutuşu harika
virajlara yatışı harika
çok dengeli bir motor
çok rahat tek tekere geliyor
koltuk çok rahat
benzin sarfiyatı harika xt 660r da her 180 km bir lamba yanarken dakarda 330 km de yanıyor
bunlarda şavaş ganimetleri ve motorun 39450 borusan bakımı faturası 3150 tl ben 40 binde aldım
Motoru aldık yapılacaklar listesi
1- plaka alınacak
2- öne kros çamurluk yapılacak
3- ön amortsör körügü takılacak
4- led sis farları takılacak
5- yan çanta demirleri alınacak
6- arka çanta demiri alınacak
7- 40 lt lik yan çanta alınacak
8- 52 lik arka çanta alınacak
9- hava filitresi yag filitresi ve yagı içimiz rahat olsun diye degiştirilecek
En büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır...
William Russell
parçalar gelmeye başladı...
ön gaga tornacıda yaptırılan parçayla birlikte 150 liraya maal oldu.
birde reklamcıya kaplattırdım gagayı
böyle yakışıklı oldu
ben çamurlugun arka kısmını delmedım daha fotolarda gözükmuyor ama delmek lazım ruzgarı çok önlüyor yapmak isteyen arkadaşlar radyator kısmına gelen kısmı matkapla bır kaç tane delik delerlerse iyi olur...
Düşlerinizi kovmayın, çünkü onlar gidince belki siz kalırsınız ama artık yaşamıyorsunuz demektir...
Mark Twain
körükler en büyük olanlardan 60 tl ye alındılar. yıldırım motordan sagolsun mehmet abi çok ilgilendi...
ve geldik zurnanın zırt dediği yere
yan çanta demirleri ;
givi marka 306 tl
kappa marka 340 tl
ikisi arasında hiç bir fark yok ki zaten demirlerin üstünde marka yazmıyor ikiside aynı sadece kutularında marka yazıyor ben türkiyede givi bulamadım 2 ay sonraya gün verdiler kappa yıda güngör motorda son 1 tane kalmış ellerinde o şekilde 337 tl ye aldım taksitli
Büyük şeylerin hayali ile yaşa, hiç olmazsa daha küçük şeyleri yapmak imkanı bulursun...
J Bernard
yan çanta demirlerini takamadan ankaradan vehbi ve aykut abilerim arıyorlar neredesin hadi çık gel bir karadeniz turuna çıkıyoruz diye
işten çıkar çıkmaz onları yakalamak için veriyorum gazı ...
biraz fazla vermişim hiç durmadan gidince...
Hayal gücü, ruhun gözüdür...
Joubert
Hiçbir şey ele geçince hayalde olduğu kadar güzel kalmaz...
N Richard Nash
burası Kastamonu cide de dondurma kuyrugu bedava degil parayla gece 1 de
Ankara gezgin Endurocularını yollarına ugurladıktan sonra alemin kralı ile kıyıdan dogru bartın yapıyoruz
en nurettin abi elleriyle tuttugu kırmızı beneklılerle birde akşam ziyafeti yapıyor bana ve müze kent safranboluya dönüyorum
ŞONUÇ : Dakarı git gide daha çok sevmeye başlıyorum sanki ...
"Giysi soğuğa karşı nasıl korursa sabır da bizi hakaretlere karşı öyle korur. Elbiselerini soğuk arttıkça kat kat giyersin ki soğuk sana zarar veremesin. Zor zamanlarda sabrını artır ki duygularını incitemesinler..."
Leonardo da Vinci
1 hafta sonra kuzende hadi yol yapalım , kamp yapalım demesiyle kendimizi Bartın inkumunda buluyoruz...
kornayı alel acele çamurlugun üstüne takmıştım üşengeçlikten yerini anca degiştirdim şu anda farın üstkısmında gözükmuyor göstergenin altı ön gögüsün içi
çadırı kurup biraz dinlenirken 2 gün yanlız sıkılırız düşüncesi bir anda aklımdan siliniyor, ben bu dakarı git gide çok sevmeye başladım
biraz soguk birşeyler içmeye davet eden inkum güzeli
bakmayın öle yediğimiz haksız cezaya gülüyor
jandarma kasksızlıktan duran makınalara ceza kesti , asayiş kontrolu yapıyor düşüncesiyle verdiğimiz ruhsatlara geldiginde ceza kesmısti , sonrada askere yanlış gözle bakıyorsun diyorlar neyse böyle birkaç çorba paracısı yüzünden şanlı askeriyemize birsey demiyorum devletime 45 lira harçlık vermişim çokmu zaten vekillerim 3 kuruş maaşa çalıyor
Sevmek…
“Sevmek” dedim.
“Yoluna ölmek” dedi.
“Yol” dedim.
“Alıp başını gitmek” dedi.
“Gitmek” dedim.
Bir “Ahh” çekip, “Dostlardan ayrılmak” dedi.
“Dost” dedim.
sonra bartında nurettin abi , engin ve ilhan abiler geliyor ve sahili inletiyoruz istekler havada ucuşuyor kafe sahibi ne isterseniz yiyin için her akşam gelin diyor
Durdu. Bana baktı. “Dost” diye mırıldandı.
“Yüreğime nasıl koysam bilemediğim” dedi.
“Yürek” dedim.
“Dünyaları içine sığdıramadığım” dedi.
“Dünya” dedim.
“Hayatın bir yüzü” dedi.
Yüz” dedim.
“Ardında ne gizli bilemediğim” dedi.
“Giz” dedim.
“Hep çözmeye çalıştığım” dedi.
“Çalışmak” dedim.
“Bitmeyecek öykü” dedi.
“Öykü” dedim.
“Binlercesini içimde gizliyorum” dedi.
“Gizlemek” dedim.
“İşte, her şeyin bitimi” dedi.
“Şey” dedim.
“Sevda” dedi.
“Sevda” dedim.
“Peşinden koştuğum” dedi.
“Koşmak” dedim.
Bazen insan menfaatleri konusunda yenilmesinide ögreniyor...
Celil Özdemir
“Hayat, bir maraton” dedi.
“Hayat” dedim.
“Öyle kısa ki!” dedi.
“Niçin kısa?” diye sordum.
“Yaşanacak çok şey var, zaman yok” dedi.
“Yaşanması gereken ne var? ” diye sordum.
“Aşk” dedi.
“Kaç kere?” diye sordum.
“Bin kere” dedi, “Milyon kere”
“Neden bir kere değil?” diye sordum.
“Bütün aşkların toplamı, en yüce ve tek aşk” dedi.
“Önce ona varsan olmaz mı?” diye sordum.
“Keşke olsa” dedi, “Ama önce yoğrulmak gerek”
(tatlı dil bu çadırda kalırken evde kahvaltıda yaptırıyor insana )
“Evet, aşk acısında yok olmak” dedi.
“Yok olunca!” dedim.
“İşte gerçek aşkta o zaman yaşamaya başlarsın” dedi.
“Gerçek aşk!” dedim.
“Büyük o!” dedi.
Durdum. Durdum. Ve sustum!
“Neden sustun?” diye sordu.
“Yüreğim titredi sanki” dedim
“Neden?” diye sordu.
“Bilmiyorum” dedim. “Büyük O!”
“Evet” dedi, “Büyük O!”
“Nerede?” diye sordum.
“Her yerde” dedi.
“Nasıl?” diye sordum.
“Yüreğini aç” dedi.
“Yüreğimi açmak!” dedim.
“Bir tebessümle bak her şeye” dedi
“Tebessüm” dedim.
“Her kapının anahtarı” dedi.
“Kapı” dedim.
“Girmeden bilemezsin” dedi.
“Ya korku!” dedim.
(ve inkumdan ayrılma vakti...)
“Bilinmeyenden korkar insan” dedi.
“Ben bilmiyorum” dedim.
“Neyi?” diye sordu.
“Ben’i” dedim.
“Sen kimsin?” diye sordu.
“Ben kimim?” diye sordum.
“Sevgiyle beslenensin” dedi.
“Kimin sevgisiyle?” diye sordum.
( bartın karabük arasında 24 saat açık)
“Büyük O’nun” dedi.
Durdum. Durdum. Yine sustum.
“Kimsin?” diye sordum.
“SEN’im” dedi ♥
ve eve geliş ...
arka çanta demiri
givi marka 180 lira
kappa marka 132 lira
ikiside bire bir aynı üzerinde marka damgası veya yazısı yok sadece kutularında var ben kappa aldım feyizoglu sitesinden
yan çantaları sahibinden kappa marka 40 lt 375 tl ye aldım
tek eksik arkaya 52 lt çanta kaldı üzerinde çadır taşıma demiride olacak
hava ve yag filitesi borusanda 29 ve 32 lira sahibindende ise 25 ve 30 lira civarı borusandanda aldım sahibindende 3 - 5 lira için orjinelinden şaşmayın derim arada beya fark var orıngınden tutun yag filitresinin göbegindeki yayına kadar
led sisleri sahibindende 50 liraya buldum daha takmadım arka çanta demiri ile birlikte ilk fırsatta takacagım ,zaten 9 ayın 8 inde tura çıkacagım çıkmadan tamamlarım ve fotolarını koyarım...
bir dakar serüvenide bu şekilde devam etmekte
Müze Kent Safranboludan Selamlar...