Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çorlu Kapıkule Svilengrad günlük gezi yaklaşık 340km

REKLAM ALANI
    sinka251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    Hafta sonu ne yapsak diye düşündük abimle, dedik bi sınır dışı yapalım yakın bir yere aldık pasaportlarımızı koyulduk yola.

Uploaded with ImageShack.us

Türkiye sınırını geçip Bulgar sınırına giriyoruz tabi bi güze dezekfente ediyolar bizi,ilaçlı suyu üstümüze püskürttülert

Bulgar sınırında yığılma oluyo biraz gurbetçilerimizden dolayı tabi bulgarlarda yavaş çalışıyor.

Dönüş yolundayız canımız pek gelmk istemedi ama sabah iş bizi beliyor

Günlük giriş çıkış yaptğığmğz için motorumuzu xraya sokuyolar.

Bukadar.........
    vlknsyrn, esirci, iptaluyelik02 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    değişik keyifli bir gezi olmuşa benziyor.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

esirci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650 K7+Ramzey 200 cross
    Günübirlik ilginç bir gezi olmuş keşke bir iki gün kalsaymışsınız gitmişken.Yalnız aklıma takıldı,Bulgaristan'a girişte vize istemiyorlar mı?

Motosikleti
    cbf150
    vize istiyorlar biz çift vatandaş olduğumuz için istemiyorlar.Fazla zamanımız olmadığı için dönmek zorunda kaldık
    esirci bunu beğendi.

Motosikleti
    cbf150

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Güzel bi keyif gezisi omuş Sinka, paylaşım için sağol.

Birkaç sorum olcak

Acaba uluslararası sigorta işlemini hangi sigortadan, nerde yaptırdın. Gümrükte mi ?

Ve kaç günlük yaptırdın ? Her motosiklet için aynımıymış fiyat?

Başka bi ekstra işlem gerekiyormu ? Biraz fazla soru oldu ama bu paylaşımından sonra normal

Benim de bi Dereköy çıkışlı Burgas, Pomorie, Nessebar... yapasım var, bu konu planımın tuzu biberi olcak inşallah
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bi keyif gezisi omuş Sinka, paylaşım için sağol.

Birkaç sorum olcak

Acaba uluslararası sigorta işlemini hangi sigortadan, nerde yaptırdın. Gümrükte mi ?

Ve kaç günlük yaptırdın ? Her motosiklet için aynımıymış fiyat?

Başka bi ekstra işlem gerekiyormu ? Biraz fazla soru oldu ama bu paylaşımından sonra normal

Benim de bi Dereköy çıkışlı Burgas, Pomorie, Nessebar... yapasım var, bu konu planımın tuzu biberi olcak inşallah
    Bulgar sınırı çıkışında sigortayı yapan yer var bir aylığı 55 leva tutuyo,her motorsiklete aynı,ister 50cc ister 1200 cc olsun,motorsiklet için gereken evrak sadece bu.Kendin içinde pasaport vize gerekecek veya Bulgar pasaport ben oyle geçiyom.
    ferdinandd bunu beğendi.

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Sınır kapılarında kısıtlı seçenekle yaptırılacak sigorta yerine, mevcut sigorta firmanızdan uluslararası geçerliliğe sahip yeşil sigorta yaptırmak daha ucuz olabiliyor. Ayrıca gideceğiniz ülkedeki sigorta firmalarından da teklif alıp, yaptırabilmek bir diğer seçenek. Örneğin Bulgaristan'da sınırdakilerden oldukça ucuz fiyat çıkartan acenteler vardı.
    ferdinandd bunu beğendi.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı sinka251 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bulgar sınırı çıkışında sigortayı yapan yer var, 1 ay 55 leva tutuyo, her motorsiklete aynı, motorsiklet için gereken evrak sadece bu.
    Bu çok faydalı, net bi bilgi oldu işte Pasaportumun süresi yeni doldu Araçsız Liçna Karta ile çıkış yapmıştım ama motosikletle bu iş olmaz tahminim.

Türkten, Türk pasaportumla çıksam, Bulgaristan a Liçna Karta ile girsem Pasaportun süresini uzatmak 1 saatimi alır en fazla da...

Yoksa işim yaş konsolosluk falan derken yaz biter, nasıl unuttuysam o detayı

Alıntı Olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sınır kapılarında kısıtlı seçenekle yaptırılacak sigorta yerine, mevcut sigorta firmanızdan uluslararası geçerliliğe sahip yeşil sigorta yaptırmak daha ucuz olabiliyor. Ayrıca gideceğiniz ülkedeki sigorta firmalarından da teklif alıp, yaptırabilmek bir diğer seçenek. Örneğin Bulgaristan'da sınırdakilerden oldukça ucuz fiyat çıkartan acenteler vardı.
    Ozaman sınırı sigortasızda geçebiliyoruz aslında ? Bulgaristana girip acentalardan fiyat alıp yaptırana kadar yakalansak, bunun bi cezası olmaz mı ki ?

Yaşil sigorta en mantıklısı gibi duruyor Hem kendi acentamız, hem sınırda bekleme veya uğraş yok, belki biraz daha ekonomik bile.

Ama Bulgaristan da 100-150 levaya yıllık yapılacaksa (tamamen örnek amaçlı) aynen Türkiye de yaptırdığım yıllık zorunlu trafik sigortam gibi Ozaman o riski almaya değebilir, şehir merkezine kadar ceza ya açık yol alabilirim

Çok güzel bilgiler, çok sağolun
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Yok, sigortasız geçilmiyor, izin vermiyorlar ona da zaten, istedikleri neredeyse tek belge sigorta...

Detaylardan emin değilim ama sigortayı yaptırıp poliçeyi mail/fax yoluyla alıp gösterebilirsiniz sanki. Poliçede neye dikkat ettiklerinin tam detaylarını bilmiyorum ama, sigortacılar bunu önerdiklerine göre o durumda orijinal poliçe olmadan eldeki o örnekle bir şekilde geçilebiliyor olsa gerek.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Motosikleti
    cbf150
    Türk pasportuyla girersen vize alman lazım liçna kartayla geçicem diyosun ama Bulgar kırmızı pasportu mutlaka isteycektir kayıt yapmak için,türkü göstersen vize isteycek yukarı tükürsen bıyık aşaya tükürsen sakal olmaz yani.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    İki hafta önce svilengrad da mola verip Yunanistan'a geçtim,Svilengrad tam bir eski doğu bloku şehri,Makedonyanın Bitola'sına çok benziyor,iki cadde,hepsi o kadar,
    Central hotel'in cafesinde frape ictim,bir şeye benzemiyordu,
    Gümrükte aynı ilaçlı su yüzüme kadar püskürdü,en azından şap hastalığı taşımayacağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:26 ----------

Bu çok faydalı, net bi bilgi oldu işte Pasaportumun süresi yeni doldu Araçsız Liçna Karta ile çıkış yapmıştım ama motosikletle bu iş olmaz tahminim.

Türkten, Türk pasaportumla çıksam, Bulgaristan a Liçna Karta ile girsem Pasaportun süresini uzatmak 1 saatimi alır en fazla da...

Yoksa işim yaş konsolosluk falan derken yaz biter, nasıl unuttuysam o detayı

Ozaman sınırı sigortasızda geçebiliyoruz aslında ? Bulgaristana girip acentalardan fiyat alıp yaptırana kadar yakalansak, bunun bi cezası olmaz mı ki ?

Yaşil sigorta en mantıklısı gibi duruyor Hem kendi acentamız, hem sınırda bekleme veya uğraş yok, belki biraz daha ekonomik bile.

Ama Bulgaristan da 100-150 levaya yıllık yapılacaksa (tamamen örnek amaçlı) aynen Türkiye de yaptırdığım yıllık zorunlu trafik sigortam gibi Ozaman o riski almaya değebilir, şehir merkezine kadar ceza ya açık yol alabilirim

Çok güzel bilgiler, çok sağolun
    Yanlış hatırlamıyorsam Yeşilkart sigortası yapıldığı ülkede gecerli değildir.
    Ha bir de Bulgar yeşilkartına pek güvenme,sahtesi bile var
    Bu yeşilkart olayını hiç alakasız bir şekilde en çok kontrol edenler de Türkler
    Son yolculuğumda Yeşilkart sigortamın bitimine bir gün kala yurt dışına çıktım,aynı gün geri döndüm,dönüştü türk gümrüğünde" gümrük memuru yeşilkartın bitmiş" dedi.
    Türk toprağındayım,artık işe yaramayan yeşilkartın anlamı ne ki? kime faydası var? deyince bozuldu.

Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki hafta önce svilengrad da mola verdim, tam bir eski doğu bloku şehri, Makedonya Bitola' ya çok benziyor, iki cadde, hepsi o kadar,
    Central hotel'in cafesinde frape ictim,bir şeye benzemiyordu,
    Ha bir de Bulgar yeşilkartına pek güvenme,sahtesi bile var
    Bu yeşilkart olayını hiç alakasız bir şekilde en çok kontrol edenler de Türkler
    Son yolculuğumda Yeşilkart sigortamın bitimine bir gün kala yurt dışına çıktım,aynı gün geri döndüm,dönüşte türk gümrüğünde" gümrük memuru yeşilkartın bitmiş" dedi.
    Türk toprağındayım,artık işe yaramayan yeşilkartın anlamı ne ki? kime faydası var? deyince bozuldu.
    Bende Svilegrad' ı pek sevmem Savaş abi. Polisi çevirir bi eksik arar, çorba parası ister eksik yoksa bile, yarım yumuk türkçe ile

Biyere oturursun nerden geçirsek diye gözlerler kurt gibi etrafında dönerler, bişey istersin duymamış gibi davranırlar, hiç anlamam o şehri,

bi nevi kumar turizmi ve sınır kapısına yakınlığı ile geçinen bi şehir, durum besbelli aslında. Geçmişte bir kız arkadaşım vardı Svilengradlı, sevmeye sevmeye giderdim,

artık o şehrin sınır kapısını bile kullanmıyorum

Bulgar yeşilkartı değilde hiçbirşeyine güvenmem, o konuda uyarı için teşekkür ederim

Türk gümrüğündeki memurlar her geçene %100 şüpheli gibi yaklaşıyorlar, onlara zaten kahkahalarla gülüyorum, her seferinde de daha da sinirlenip oyalıyorlar iyice

İçki almadım derim, 4 şişeden fazla almadınız değilmi deyip stepneyi açarlar, çamurluklara bakarlar sanırım seçerek koyuyorlar onları oraya

Ama hakikaten iyi söylemişsin abi, onlara neyse yeşil karttan

Beni de Svilengrad ta çevirdiler bi gece, neden Bulgarca bilmiyorsun, işin ne ozaman burda falan bişeyler...

Bende zar zor anlıyorum tabi, siz niye ingilizce bilmiyorsunuz nebiçim avrupa birliği ülkesisiniz dedim Sinirle yarum yumuk türkçe ile "at çorba parası bas git burdan" dedi.

Suçumu bilmek isterim deyince, şehir merkezinde karşı şeride girdin en ağır cezadır falan bişeyler sayıklıyor yerli yersiz, bende lafın ortasında kes en ağırını ver fişimi dedim

Dakikalarca bulgarca küfür ediyor fişi yazarken adamın istediği 3-5 euro ise benim cezam 540 TL di. Böyle pislik bir şehir halkından, polisine

Dereköy de hiçbir sıkıntı olmuyor

Motosikleti
    cbf150
    Bende Svilegrad' ı pek sevmem Savaş abi. Polisi çevirir bi eksik arar, çorba parası ister eksik yoksa bile, yarım yumuk türkçe ile

Biyere oturursun nerden geçirsek diye gözlerler kurt gibi etrafında dönerler, bişey istersin duymamış gibi davranırlar, hiç anlamam o şehri,

bi nevi kumar turizmi ve sınır kapısına yakınlığı ile geçinen bi şehir, durum besbelli aslında. Geçmişte bir kız arkadaşım vardı Svilengradlı, sevmeye sevmeye giderdim,

artık o şehrin sınır kapısını bile kullanmıyorum

Bulgar yeşilkartı değilde hiçbirşeyine güvenmem, o konuda uyarı için teşekkür ederim

Türk gümrüğündeki memurlar her geçene %100 şüpheli gibi yaklaşıyorlar, onlara zaten kahkahalarla gülüyorum, her seferinde de daha da sinirlenip oyalıyorlar iyice

İçki almadım derim, 4 şişeden fazla almadınız değilmi deyip stepneyi açarlar, çamurluklara bakarlar sanırım seçerek koyuyorlar onları oraya

Ama hakikaten iyi söylemişsin abi, onlara neyse yeşil karttan

Beni de Svilengrad ta çevirdiler bi gece, neden Bulgarca bilmiyorsun, işin ne ozaman burda falan bişeyler...

Bende zar zor anlıyorum tabi, siz niye ingilizce bilmiyorsunuz nebiçim avrupa birliği ülkesisiniz dedim Sinirle yarum yumuk türkçe ile "at çorba parası bas git burdan" dedi.

Suçumu bilmek isterim deyince, şehir merkezinde karşı şeride girdin en ağır cezadır falan bişeyler sayıklıyor yerli yersiz, bende lafın ortasında kes en ağırını ver fişimi dedim

Dakikalarca bulgarca küfür ediyor fişi yazarken adamın istediği 3-5 euro ise benim cezam 540 TL di. Böyle pislik bir şehir halkından, polisine

Dereköy de hiçbir sıkıntı olmuyor
    Bulgaristanın hertarafı öyle helede türk olduğunu öğrenince müşteriye pek ilgi göstermezler sadece svilengrad değil,aynen bizim devlet dayrelerideki devlet memurları gibi .Türk gümrüğünde iki sucuk birde bira vardı yasak olduğunu bilmiyonmu diyo motoru xraya soktular anliycanız ben herzaman Türk gümrüğünde sorun yaşıyorum genellikle sorun yaratanlarda fettullahçı takımları,at bunları deseydi önünde içmeye başlaycaktım eroin kaçırmıyoruz ticaret yapmıyoruz herzaman aynı sorunlar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)