bir ay önceden bir arkadaşımın osman 14 temmuzu işaretle beyşehir anamas dağlarına gidiyoruz demesiyle,iki yıldır hayalini kurduğum ama gidemediğim oralara gitmek için,bir arkadaşımı konyadan ikisinide bozkırdan beyşehirde buluşmak üzere ayartarak o cumartesi kendimi alarak apa barajından başlamak kaydıyla yola çıktık.vira bismillah
konyadan yüz km uzaktaki beyşehire doğru
ve beyşehirde arkadaşlarla buluşma,adalar turu yapan yatlarla gölü izleme seansı
bazkırdan gelen ramazan ve yakubun demir eşşeği
buda konyadan bana katılan ihtiyar kurt mustafa abimin demir eşşeği
birkaç yol tarifi olarak yaşildağ dumanlı istikametine doğru otuzbeş km yol
ve sonradan öğreneceğimiz leylekler vadisinde mola.aman allahım biz gelince kaçtılar ama elli altmış kadar leylek bir aradaydı,şimdi çoğu havada
biz buraya eşşekler vadisi dedik leylek kadarda eşşek vardı
dumanlı yolu tahminim gibi bulut dumanı değil mıcırlı yoldan kalkan toz dumanmış zor geçtik
biara arkadan gelen arkadaşlar yanlış yola sapmış epey bekledim geri döndüm ormanda kaybolmuşlar dolanırlarken buldum
ve 2950 rakım olan anamasın ikibinli eteklerinde sabahtan jiple gelen osman yılmaz ,beyşehirden gelen yeni tanışacağımız sanaldan iki dost ve manavgattan tüplü motosıkletle gelen bir ağabeyle hoşbeş edip çadırları kurup ateşi harlıyoruz
havası suyu bir başka olan burada kekikler okadar büyükki biçmek için kosa getirmek lazımmış
evet burası muslu kampı.hani derlerya saklı cennet
bizim sinemacı mustafa abi motorundan kamera pillerini şarj ediyor
daha sonra tüplü motosikleti iyice bir inceliyor
abimiz bu motosıkletle( 1150 cc )avrupa turu yapmış 8000 km de 750 lira yakmış
çok beğeni ve tebrikler almış.bizdende tebrikler
kamp atşi bedenden çok ruhumuzu ısıttı desem yalan olmaz.
açlığa dayanamayan ramo parmak sucuğu ekmeksiz götürdü
saat 03 gibi yattık sabah 06 gibi uykumuzu almışız.etraf uyurken biraz fotoğraf çektik
buraları fena beğendim beyaw
çadırın gölgesinde biraz oğlum bakgiiit oyunu oynadık
sabah kahvaltısı.eh motorcunun derdi yakıt zevki sucukmuş
beyşehirden gelen arkadaşlarla daha yukarı zirveye yakın bir yerlere çıkmaya karar veriyoruz
ve işte muslu kampı tepeden.oksijen deposu maaşallah
birkaç hatıra fotoğrafı.napalım iki teker üstünde dağlardayız ölürüz mölürüz filan
eyvah eyvah arkadaş motoru yatırdı galiba.şükür bişey olmadı
ve tekrar kekik toplama gezme temiz hava soluma vs
osman yılmaz arkadaşımızın yahu üç öğün kekikmi yiyecez esprisiyle kekik toplamaya son verdik
çoktandır sadece hayvanat bahçesinde gördüğümüz mısırgalar zirvede
geri dönüyoruz daha beyşehirde gezeceğiz
beyşehirli arkaşlarımız okay ve onur toltaydan başka bir gezide beraber olmak sözü ile yol tarifi alıp ayrılıyoruz
anamas dağı arkamda kaldı.neden anama.zamanında bir kadın oğlunu hırsızlığa alıştırmış hep çalmış yıllarca.birgün yakalanmamak için birinide öldürmüş ve hakim karşısına çıkarmışlar.hakim asın demiş oda demişki.hakim bey beni değil anamı asın o yetiştirdi beni anamıas anamas diye kalmış.kimi asmışlar bende bilmiyorum artık
yolu değiştiriyoruz dumanlı yerine yenişar bademliye doğru kurucaovadan dönüyoruz yolu 15 km uzatıp beyşehir gölü etrafından 50 km yol gidip beyşehire varacağız
gölden manzaralar
iki kişiyiz zor olur diye musludan zirveye çıkmayıp ekipten kaçan yakup ve ramo ile buluşup beyşehir turu yapıyoruz
odane cumartesi bizle gelmeyen karamanlı arkadaşımız pazar beyşehire gelmiş bizi en azından sizle döneyim diye konyaya.
festivalda varmış atvleri inceliyoruz
kokoreççi bile var ya.hemde parayla satıyor?
eşrefoğlu camisini geziyoruz.ortasında on metrekare beş metre derinliğinde bir kuyu var
buraya kar dolduruyorlarmış günlerce erimeden klima gibi camiyi serinletiyormuş.ne akıl değilmi
motolarıda doyuruyoruz.petrolcü zararda oraya limonata koymuş on bardak filan içtik beleşmiş
seydişehirden gidelim diyoruz orta yolda doğal olarak fışkıran kükürtlü şifa kaynapı su varmış
arkaşlar giriyor ama biz utanıyoruz seyrediyoruz.resmen kaplıca ama tesis yok
ve kavakköy işte buradada sadece soda akan bir çeşme meşhur
seydişehirdeyiz etibank aliminyum tesisleri bacaları.dumanlı hava sahası burası
buradada seyit harun,kuğulu vesaire yerleri dolaşıyoruz
vaalla araba sürerken uyukluyorum ama motor üstünde ilk defa iki kere gözüm geçmiş
konyaya dönüşte.baktım uçacam bulumya denen şifalı su akan yerde mola veriyorum.bu arada arkadan gelen iki arkadaşı bekliyorum.ramo ile yakup zaten su fışkıran yerde cıbıldak kaldılar oradan bozkıra geçecekler
ve konya merkez.hiçbir yokuşu hissettirmeyen yolda koymayan motosıkletimi yerine koyuyorum
tam 400 km yol yapmışım elli tl benzinle.yani 125 kuruş yakmış.maaaaşallah benim vultureye bea
sonuçta elli km kasksız binmiştim rüzgarlı göneş kafayı öyle bir yakmışki vaalla bir haftadır her yanım kavladı.kafa pancar gibi kızarmış
bizlerebu güzelliği yaşatan osman yılmaz< arkadaşıma ve bana katılan arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum
beyşehir anamas dağları muslu yaylasına her yıl mutlaka gitmek sözüyle benliğime yazıyorum.
izlemeye değer bulan herkese şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunarım sağolun varolun.