geçtiğimiz hafta salı günü çıktığım ve dün döndüğüm Tatilden cebimde kalanlar.
Şarköye 7 km uzaklıkta ilk gecemi eriklice köyünde geçirdim.
Sahilde teyzeler oturmuş çekirdek çitliyolar.Kulak misafiri oldum yaklaşık 1 saat boyunca ilerden geçen transatlantiklerin boyu kaç katlı olduğu ve nerden gelip nereye gittiğini konuştular.Sonrada hadi gemiler bitti eve gidelim dediler.Demekki teyzeler her akiam gelip çekirdek eşliğinde bu muhabbetler ile akşamlarını değerlendiriyolar:D
Çanakkale eceabatta limandaki çaybahçesinde herkese tek bir garson bakıyo meltem adında bir abla.Herkes meltem çay soda vs ben söyledim bakmadı bile neyse baktım olmuyo meltem bi çay dedim çayım geldi
Kabatepe orman kampında ilk gecemi geçirmek için kamp alanına gittiğimde çadırımın yanında bir çadır vardı.Baya bi uyuz oldum başta neyse az sonra çadır sahibi geldi,Merhabalaşmanın ardından sen motosiklet.nettenmisin ile başladı sohbet tanıstık ve 2 gun tatılımızı beraber değerlendirdik.SinanAksu kardeşimle tatil çok güzeldi tekrar teşekkür ederim kendisine Sanal alemin faydalarından
Büyük şehirler dışında motosiklet tamircileri hem işini daha iyi yapıyolar özveriyle hemde ücret konusunda daha iyi.
2 örnek bir eceabatta benim istanbulda 10 tlye yaptırdığım işi 2 tlye.
Kocaelide 5 tlye aldığım bi vidayıerdekte lafımı olur abi ücret istemez sözünün ardından ücretsiz aldım.
Erdek ocaklarda denize girmek için motoru bıraktım döndüğümde iki tane 16-17 yaşlarındaki çocuk birde adam motorumun başındalar.
Çocukların birinin elinde yarım litrelik su şişesi içinde benzin.
Olay şu elemanlar yolda kalmış bakmışlar motor çekmişler benzinimi abi ayaklarım yandı diyodu çocuk motoru itelemekten ve entresandır ayakkabıyla bile ayağım yanarken ayağı yalındı.
Al dedim git tamam...giderken tek teker gittiler ön kaldırp.Adam sağolsun olaya müdahale ederek daha fazla benzinimin çalınmamasını sağlamış.
Ömrümde ilk defada benzinim çalındı yani...
Çanakkalede her adres sorduğumuz kişinin abi haritanız varmı yoksa alın demesinede uyuzolmustum.
Gökçeadadaki fiyatların güzelliği hoşuma gitti.Yöre halkı adalılar çok bilgilendiriciler.Ve bunun yanında ada belediye başkanı süper bi bilgilendirme broşürü bastırmışücretsiz olarak adaya ziyarete gelenlere sunmuş.Mutlaka alınmalı.
Bigadaki kahveci kardeşin,ve biga motosiklet klubunden kardeşin sıcaklığı çok güzeldi.
Fotolar çok fazla kusura bakmayın facebook üzerinden link veriyorum.
https://www.facebook.com/media/set/?...7783749&type=3