Ovit-İspir-Yedi Göller Gezimiz
Reklamlar
-
- İlyas hoca ile ovit'e, oradan Kaçkarların zirvesinde Yedigöller'e gitme kararı aldık,
- yol uzun, çadırlarımızı da alıyoruz.
- bu arada yedigöller rakımı yaklaşık 3050 m.,
- bizim çıktığımız yer ise 3170 m.
- yaklaşık 400 km yol yaptım.
- devamını fotoğraflar anlatsın
bu da rotamız
ikizdereye yakın bir mola
bu ev dikkatimi çekti, güzel bir mimarisi var. Rize'nin Fındıklı ilçesinde de aynı tarz evler mevcut
Ovit'e az kaldı, soğuk kendini hissettiriyor. en iyi yöntem gazete tabi
Ovitten manzaralar
bizi ilerde hiç de iyi bir hava beklemiyor
oviti aşmaya az kaldı. bu arada buranın dönüşünü ne siz sorun ne ben söyleyim
ovitten aşağı doğru inerken bu köy dikkatimi çekti, ev yapıları çok değişik. e Ovit gibi bir yere ancak böyle evler dayanır
yedi göller sapağında bir bakkalın önünde oturup muhabbet ediyoruz, çünkü felaket yağmur yağıyor, hava kapalı
plan yapıyoruz: ispir'e inelim, orada kalalım, ertesi gün de yedigöllere,ama planda değişiklik oluyor tabi
şu an İspir'deyiz. karnımızı doyuruyoruz
madem İspir'e geldik, kalesine de çıkalım, kalede Selçuklulardan kalma güzel bir cami var.
kaleden görüntüler
aşağısı Çoruh nehri
bu kuşu da güzel yakaladım
çocuklar da bize eşlik ettiler kaleyi gezerken, biraz muhabbet, biraz fotoğraf
aşağısı ispir
plandaki değişiklik şuydu, bi baktık İspirde hava açtı, dedim hocam biz hava kararmadan Yedigöllere gidelim, orada çadır kurarız.
şu an yedi göller yol ayrımındayız, buradan moryaylaya gidiyoruz ilk.
yoldan manzaralar
ne şanslıyız yav
işte mor yayla, yedigöllere çıkıp tekrar buraya gelip burada çadır kuruyoruz
gittikçe yükseldik, rakım 3000 felan
yedigöllere az kaldı, hissediyorum. bu arada dağın üstündeki kar taze kar. kaçkarlar 1 temmuz gecesi yağan kar
işteeeeeeeeeeee yedi göllerrrrrrrrrrrr, yaşasın, hava açık, manzara felaket
sizi yedi göller manzaralarıyla baş başa bırakıyorum
hemen ilerisi uçurum
işte enduro ruhu
aşağıya inip biraz geziyoruz göllerin etrafını
bizim canavarlar yukarıda kaldı, rakım 3170
buzul göl olur da simetrik fotoğraf çekmezmiyim hiç
o da ne, yukarı çıktığımızda dolunay bizi karşılıyor
e güzel bi foto çekmesem ayıp olur
hava tam kararmadan Mor yaylaya inmemiz lazım, burası bizi biraz ürküttü
Mor yaylaya vardık, yolda iki kişiyle karşılaştık, çadır kurabileceğimiz yer sorduk, okulun avlusunu tavsiye ettiler
biz de tavsiyeye uyduk tabi.branda da var yukarımızda, daha ne olsun.
ama gece bir soğuk bir soğuk,yağmur mu yağmur, hazırlıklıyız tabi ama ne yapsan soğuk be yav
neyse bi şekilde sabah oluyor
Mor yayla bize güle güle diyor, biz de gülerek gidiyoruzmor yaylayı çok sevdik yalnız, insanlar dost canlısı, yardımsever
yalnız motorlar perişan
dönüş yolundan manzaralar
bu buzağı bizi çok sevdi
ilyas hoca kafaya almaya çalışıyor onu, e açız ne de olsa
bir profil
evet, ilyas hoca kafaya aldı oni gerisi bize kalsın, şaka şaka
bundan sonra Ovit'i tırmanıp ikizdereye, oradan da ben Ardeşene doğru yol alıyorum
Ovit beni yedi bitirdi, motor çekişten düştü, buz gibi hava, abartmıyorum belki sıfır dereceye yakın, eldivenlerim ıslak, nerdeyse buz tutacak, neyse ellerimi motorda ısıta ısıta aşıyoruz oviti.sonrasında da ver elini Ardeşen
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
Reklamlar
-
Ya ayıp vallahi ayıp.Çatlayacağız vallaha Ellerine sağlık muhteşem olmuş.Daha nasıl ifade edilir ki Fakat o kadar gezmeye artık Ramzey büyütülmeli diyorum
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
sağolasın, ramzeyi büyütmeli de ne almalı, nasıl almalı, alsak bile bu küçük motorun çıktığı muhteşem manzaralı yaylalara o motor çıkar mı,
işte böyle karmaşık düşüncelerim var
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
-
sevgili yusuf sen bu işi biliyorsun kardeş.
bütün gezilerin güzel de bu bir başka olmuş.
iki sene önce arabayla ovit den sis le zor geçmiştim
ispir e.hele yedigöller bir rüya benim için
karadenize ikinci gelişim,mutlaka motorla
hedef yaylalar dan sehile inmeden doğu karadeniz
ve tabi ki yedigöller.
tekerine ellerine sağlık kardeş.
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
-
Güzel gezi olmuş,gezilen yerlerde çok güzel nedeni memleket gezisi dedin mi hemen ilk akla gelen karadeniz gezisi cümlesi olur......
"Koruma ekipmanlarım tam sıra kısmette varsa motosiklet satın almak."
-
-
foto çekmek için mi geziyon yoksa gezerken mi çekiyon
şaka bi yana güzel gezi olmuşa benziyor ;)
-
04 Temmuz 2012, 21:05
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çok güzel bir gezi olmuş.
Resimlere gelince hepsi kartpostallık..
Hem tekerinize hem de deklanşörünüze sağlık
-
04 Temmuz 2012, 21:24
sağolun,teşekkürler
makseli, motor-fotoğraf-gezi üçlemesinde hangisini hangisi için yapıyorum bilmiyorum, 3'ü bi arada gidiyo şimdilik, öncelik yok
-
04 Temmuz 2012, 21:40
Yusuf hocam,motorunun hakkını tam olarak veren nadir kişilerdensin vesselam..ben crueser kullanıcısıyım ama dağ taş yayla gezilerini görünce üçüncü motor olarak birde enduro mu alsam diyorum) kalemine ,tekerine objektifini sağlık..Allah nazardan korusun..
vesselam
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
04 Temmuz 2012, 22:11
sağolun Mithtat hocam. size enduro yakışır, içinizde enduro ruhu fazlasıyla var
-
05 Temmuz 2012, 01:57
vay arkadaş ya içim gitti valla yine süper gezi süper fotolar helal olsun. Cumartesi sınava gircem gece gece fotolardan içim gitti ders çalışamıyorum olcak iş mi bu ya Tebrik ederim yolunuz açık olsun
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
05 Temmuz 2012, 11:54
var arkadaş yaa .. demek istiyorum sadece.. vay arkadaş adamlar geziyor yaa.. e dökecek kurt kalmamıştır heralde o kadar yoldan sonra... bize el verin de artık biz gezelim.
Süper olmuş arkadaşım. ramzey 200 lük değil mi .
birde makine nedir? üzerinde filtre takılımı çektin bunları?
-
05 Temmuz 2012, 12:02
yusuf abi eline sağlık çok güzel bir gezi olmuş yine maşallah yerinizde duramıyorsunuz
-
05 Temmuz 2012, 12:05
Kocaeli İl Temsilcisi
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
05 Temmuz 2012, 12:17
teşekkürler sağolun,
MBhoro, motor, ramzey 200, foto.mak.canon 550D, bu sefer filtre kullanmadım, ışık ayarı genelde "bulutlu" kullandım.az kontrast ve keskinlik de verdim.
irfan abi, sağolasın. evet DSLR makine. bu makineler gerçekten kaliteli çekiyor, yalnız makineyi bilmek de çok önemli, teknik bilgi de şart. bu taraflara bekleriz abi, siz yakışır böyle geziler
-
05 Temmuz 2012, 12:56
Kocaeli İl Temsilcisi
-
05 Temmuz 2012, 13:20
abi var ya, süpersin yaçok güzel olmuş, eline zihnine sağlık.güzel bir tespit. gerçekten düşünüldüğünde bir motor yapılıyor, işte şöyle yapmışlar böyle yapmışlar, şunu kasıtlı koymuşlar vs. şimdi böyle bir mahluk ortada, ama az önceki nazarla bakılmıyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)