- Ben QY 200 ramzeyim ile diğer arkadaş da kle 500 ile Rize'den Erzurum'a gittik.
- 1. gün Erzurum'u gezdik.
- 2. gün de Tortum şelalesine ve oradan da Artvin'e uğrayıp Hopa tarafından tekrar Rize'ye geldik.
- Toplamda 733 km yaptık.
İkizdere yol ayrımından dönüp İspir tarafına doğru uzanıyoruz
burada bir çeşmeden maden suyu akıyor. onu tadıp yolumuza devam edeceğiz
Maden suyunun çıktığı yer on numara manzaralı.
bu da maden suyumuz. doya doya içiyoruz
bu da benim canavarcık kle 500'ün çakma küçük kardeşi
yolda giderken güzel manzaralar geliyor. Ovit'e yaklaşıyoruz
Ovit'e az kaldı. görünüşe göre bizi yağmur karşılayacak
işte Ovit'ten manzaralar. bir yanda sis, bir yanda yağmur, bir yanda açık hava
Ovit'i aştık ama nasıl aştık bi bilseniz, sis, yağmur, ara sıra kar yağışı. benim eller biraz üşüdü. biraz da dizlerimin hemen üst kısmı. İlyas hocanın da aynı şekilde. o yüzden bir yerde durup ısıtıyoruz ellerimizi kaloriferde
ispire az kaldı. hava açıldı Allahtan.
Dağlardan tepelerden aştık.
karşı tarafta yağmur, bizi de bekliyor
Ağzı açık geçidi
İspir'e yaklaşırken güzel manzaralar karşılıyor bizi
Az kaldı Erzurum'a
Yaklaşık 5-6 saatlik yolculuk sonucunda varıyoruz Erzurum'a. Atatürk Üniversitesi kampüsünün önünde İlyas hocanın arkadaşı Salih abi bizi karşılamaya gelecek
Salih abi bizi güzel karşılıyor
Yemekten sonra meşhur Palandöken dağına çıkıyoruz.
Palandökenden Erzuruma bakış
Palandökende taze kar. kar yağmış Erzurum'a.
Karşı tarafa feci yağmur yağıyor. sanki buluttan boşalıyor mübarek
Palandökenden inerken Erzurum manzarası
Erzurumu başka biyerden tepeden gören bir mesire yerine çıkıyoruz. bi demlik çay iyi gelir
Bu caminin hemen arka tarafında Abdurrahman Gazi Türbesi var. bi fatiha okuyoruz
yağmur yine fena bastırdı Erzurum'u. yer yer sağanak yağıyor
mesire alanından Erzuruma bir bakış
Burası araçların boş viteste yokuş yukarı gittiği meşhur yer. gerçekten de öyle yahu. artık arazi yapısının göz yanılsamasından mıdır yoksa bir madenin çekiminden midir bilemiyorum
eğitim fakültesini ziyaret ediyoruz. Bizim İlyas hoca buradan mezun.
sonra Çifte minareli medreseyi ziyaret ediyoruz ama restorasyonda
Bu da ulu cami. içi çok görkemli. Ulu camileri çok seviyorum. Anadolu Selçuklu devleti gerçekten çok güzel şahaserler bırakmış yurdumuza.
Erzurum Kalesini de ziyaret ediyoruz.
kalenin giriş kapısı.
Bunlar da Kümbetler
bu ev de Erzurumun eski tarz mimari yapılarından. içini de ziyaret ediyoruz.
içi tamamen Erzurum eski yaşantısına bir örnek. orjinal.
daha sonra Meşhur Yakutiye medresesini ziyaret ediyoruz. ama şansımıza hepsi kapalı bu gezdiğimiz yerlerin
Erzurum çarşıdan bir görüntü
bir grup insan bizle sohbet etmek istiyor. muhabbet ediyoruz. onlar da motorcuymuş. Manisa Akhisardan. motor yurdu zaten Manisa
daha sonra kampüsün içine girip bu uçakla fotoğraf çekiniyoruz
sonrasında ise Nargile İçmeye ben yeşilaycıyım tabi, içmiyorum
Salih abiden güzel bir poz yakalıyorum
içeriden bazı enstantaneler, yok yok, dikörtgenler
daha sonra bi alışveriş merkezine gidip biraz turluyoruz. elimizde kask varken değişik fotoğraflar çekiyoruz
Bunlar nasıl
Arık eve gitme zamanı,çok yorulduk.Salih abinin evinde kalacız ilk gece. Salih abi İlyas hocanın motorcu arkadaşı. sol taraftaki amca da Salih abinin babası Sami amca. motor ustası, ama emekli. motora binmek için can atıyor. muhabbet ediyoruz çay içiyoruz
Bu da Sami amcanın modifiye ettiği HHH rus motosikleti. disk fren ve havalı amortisör yerleştirmiş ona. bir de gidonu daha rahat bir gidonla değiştirmiş.
bu da maket goldwing, salih abinin.
Artık ikinci gündeyiz, yani günlerden Pazar. sabah erkenden Tortum şelalesine doğru yola koyuluyoruz
Erzurum arkada kaldı
yolda karnımız acıkıyor ve burada bi güzel döner yiyoruz
ama ne döner. hayatımda yediğim en iyi döner diyebilirim. tadı damağımda
Tortuma varmadan Öşvank Kilisesini ziyaret ediyoruz. güzel mimarisi var.ama bakımsız kalmış
kiliseden sonra Tortum şelalesine doğru devam ediyoruz. Tortum gölünden bir güzel manzaralar
Bu da Erzurumdaki Narman Peri bacaları
Nihayet Tortum şelalesine geliyoruz. Erzurumdan yaklaşık 80 km felan.
şelaleden izlenimler
kasklarımız bayağı işe yaradı. şelaleye yaklaştıkça su taneciklerinin her tarafa yayılmasından sırılsıklam oluyorsunuz. ama biz de full koruma
Artık demir almak günü geldi Tortum'dan Salih abi buradan çapırıyla geri dönüyor Erzurum'a.yolda ilginç bir yerleşim dikkatimizi çekiyor. hepsi aynı mübareklerin
dağlardan taşlardan, vadilerden , kanyonlardan aştık ve Artvine yaklaştık. yeni yol yapılıyor. dehşet yüksekten geçiyor.
Şu yoldan yukarı tırmandık. bir kaç kilo toz yemişizdir kesin. toprak ve tozlu yoldu, arabaların tozlar mahvetti bizi. motorların arkası kaya kaya çıktık orayı
Motorlarda son durum
nihayet Artvin'e varıyoruz. en yüksek manzaralı bir yere çıkıyoruz
İlyas hocanın ayağı biraz küçük kaldı
Dünyanın en büyük Atatürk heykeli
nihayet Artvinden Borçkadan Hopaya zorlu virajlardan geçip ulaşıyoruz.
Arhavide de kendimizi ödüllendiriyoruz. sonraki duraklar Ardeşen ve Çayeli. yani evimiz.
umarım sıkılmamışsınızdır. sağlıcakla kalın