Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bahara Merhaba 07.04.2012 Marmara

REKLAM ALANI
    Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Herkese merhaha;

Bu cumartesi baktım hava durumu güneşli bu fırsattan istifade ederek ne zamandır gerçekleştirmek istediğim rotayı gezebilirim diye düşündüm.

Saat 9'da Tuzla'dan yola çıktım. Daha önce hiç Eskihisar-Topçular vapur hattını motosiklet ile geçmemiştim. Motosiklet için ayrı gişe bulunuyormuş. Bu gişe olayını hoşuma gitti açıkçası.

Ucu ucuna vapura yetiştim.

Yağmur atıştırmaya başladı. Hava durumuna güvenerek yağmurlukta almadım yanıma. Tam meteoroloji yetkililerini anarken yağmur durdu. Böylece yetkilileri anmama gerek kalmadı .

Yalova'da 20 dakikalık benzin ve ihtiyaç molasından sonra yola devam ediyorum. Çınarcık'ın içinden geçeceğim diye beklerken Çınarcık sağ tarafımdan geçiyor. Durup bir resmini çekiyorum.

Çok oyalanmadan yola devam ediyorum.

Kilometre 3000 olunca fotoğraf çekmek istiyordum ama 3010 kilometrede aklıma geliyor. Hemen bir hatıra fotoğrafı çekiyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Resimde görüldüğü gibi güneş ışığı içerisinde yedi renk bulunur. Bu 7 rengin en ortasında bulunan yeşil renk gözü en az yoran renktir. Yeşillik bu yüzden insanları dinlendirir.

Gerçekten yeşillik insana huzur veriyor.

Bol virajlı bir yoldan sonra Esenköy gözüküyor.

Esenköy baya gelişmiş bir sahilde yürüme yolu, restaurantlar, cafeler. Çay ve yemek molası vermek istiyordum ama oldum olası adında köy olan ve gelişmiş yerlerden uzak dururum. Birçoğunda 1 liralık yemeğe 3 lira aldıklarından bir iki resim çekip son gaz kaçıyorum :D.

Armutlu'ya doğru yola devam ediyorum. Güzel havayı değerlendiren bir tek ben değilim. Yol da birçok motosiklet grubu görüyorum. Hepsini selamlamayı ihmal etmiyorum.

Küçük bir ihtiyaç molası vermek için bir çeşme kenarında duruyorum. Motordan iner inmez resimdeki araç geliyor. Sahibinin 0.5 Lt'lik pet şişe ile arabasını yıkamasını bekliyorum. Çeşme resmi çektiğim tarafta ne kadar beklediğimi siz hesaplayın . Gittiler yola devam.

Armutlu'dan Gemlik'e doğru yola devam ediyorum ve sonunda Gemlik'e yaklaştığımı demirlemiş gemilerden anlıyorum.

Aslında gelmişim virajı bir dönüyorum Gemlik.

Ben de yorulmuşum. Azıcık uzanarak manzarayı izliyorum. Nihayet bahar gelmiş.

Başımda bekleyen olunca fazla durmuyorum. Geldim geldim patlama .

Gemlik'e geldiğimde yorulmuş olursam dönecektim. Baktım saat daha 12 yorgunda değilim. İznik'e devam kararı alıyorum. Gemlik merkeze inmeden yola devam ediyorum.

Bursa-Yalova yolunu araba ile bir çok kez gittiğim ve fotoğrafını çekmeye değer bir şey görmediğim için durmadan devam ediyorum. Gemlik'ten 5-10 dakikalık bir yolculuktan sonra İznik sapağından sapıyorum.

Kısa bir yolculuktan sonra Sölöz'e varıyorum.

Sıcak iyice bastırıyor. Kışlıkları çıkarmanın vakti geldi sanırım. Kısa bir ihtiyaç ve mont içlik çıkarma molası veriyorum.

Sabah'tan beri yemeyi planladığım İznik Köfte diye bir köfte olmadığını o köftenin adının İnegöl Köfte olduğunu mola sırasında idrak ediyorum . Pizza Kraker yiyerek açlığımı bastırıyorum. Yola devam.

İznik yolunu çok beğendim. Dümdüz bir yol, sol tarafta İznik Gölü sağ tarafta zeytin bahçeleri.

Göl kenarında kısa bir mola veriyorum. Su çok temiz geldi. Birkaç fotoğraf çekip ayrılıyorum. Zira yoldan geçenler bana nedense uzaylı gibi bakıyor.

Bu resmi çok beğendim.

İznik'e varıyorum. Şehir içi tam bir kaos. İznik içerisindeki tarihi yerleri gezmek istiyordum ama kalabalık beni bunaltıyor maalesef durmadan çıkıyorum. Navigasyona bakıyorum yolun bitmesine 80 kilometre kalmış. Eee saat daha 2 dönmek için erken. Ne yapacam derken alt alta 3 tane kahverengi tabela görüyorum. Hemen sapıyorum.

Kahverengi tabelaların birincisini hemen buluyorum.

Fakat biraz gittiğimde yol ikiye ayrılıyor. Sağdakine sapıyorum. Eee yine iki yol. Hangisi doğu bilemiyorum. Maalesef dönüyorum. Yolun ilerisinde gördüğüm koyun sürüsündeki iri çoban köpeklerinin dönmem ile alakası yok lütfen yani .

Yeraltı mezarını bulamıyorum ama bunu buluyorum.

Tabelaların ikicisi Merdiven Kaya'yı yol üstünde görüyorum. Kayayı oymuşlar merdiven olmuş. Geçerken gördüm ama fotoğrafını çekmedim.

Tabelaların dördüncüsü Dikilitaş'ı bulmak için İznik/Elbeyli'ye doğru yola devam ediyorum. Tabela beni navigasyonda olmayan bir tarla yoluna sokuyor. Kısa bir yolculuktan sonra Dikilitaşı buluyorum.

Muazzam bir eser. Çok etkileyici.

Artık geri dönüş yoluna geçiyorum. İznik'e geri dönüyorum. İznik'ten Orhangazi yoluna saparak yola devam ediyorum.

Yolda "Ilıca Su" tabelası görüyorum. Durup fotoğraf çekmek istiyorum ama iki kamyon arasında kaldığım için duramıyorum. Dağdan yol kenarına küçük üç tane şelaleden su akıyor. Güzel bir fotoğraf olurdu ama neyse artık.

Yolda karşıdan benim geldiğimi görmesine rağmen sollamaya çıkan bir kamyon ve önünde Worldcard yazan şirket arabasının şöförünün sülalesine selam söyleyerek yoluma devam ediyorum.

Yalova'ya girmeden "Motosikletleri Fark Edin" tabelasını görüyorum.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2550275

Fotoğrafını çekmek isterdim ama artık yorulduğum için durmak istemedim.

Ve Topçular-Eskihisar vapuruna biniyorum.

Eldivenim yere düşmüş. Çektikten sonra farkettim .

Toplamda 8 saatte 260 kilometrelik bir gezi yapmışım. Yalnız olmam dışında bir sıkıntı yaşamadım. Gezi raporumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkesin kazasız-belasız sürüşler diliyorum.
    yasdal ve CEM. bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jackal_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Güzel bi gezi olmuş Bende çıkıyorum yarın sabah aynı güzergah sayılır.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ol-yardim.html

platipus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İKİ TEKER OLSUN DA
    güzel gezi olmuş.paylaşımlarınız için teşekkürler.

absolit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel gezi olmuş kardeşim. Ama birdahaki gezinizde, bu istikamette dönüş için vaktiniz kalırsa orhangazi-yeniköy-zirve oradan da yalova-çiftlikköye sallanmanızı tavsiye ederim manzaralar ve doğa mükemmel.. Tekeriniz düz bassın...
    __To Be Or NoT tO be__

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    Bana "teğet" geçmişsiniz hocam.
    Paylaşım için teşekkürler
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

Motosikleti
    BMW F650GS
    Rapora düzeltme yapamadım. Genel olarak yaptığım yol aşağıda olduğu gibidir.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    güzel gezi olmuş
    bende geçen pazar arkadaşlarla bu güzergah ta takıldık sakarya pamulova mekece çerkşli iznik sonra orhangazi üzerinden devam ettik çok güzel yerler gördük o resmini çekemediğin şelalenin yanında bizde duramadık ne hikmet se
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Güzel bi gezi yapmışsınız, tekerinize sağlık
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    Alıntı jackal_64 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bi gezi olmuş Bende çıkıyorum yarın sabah aynı güzergah sayılır.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ol-yardim.html

Müsait olursan bana uğramanı isterim . Yol ve güzergah hususunda yardımcı olmaya çalışırım. Gripal enfeksiyon geçiriyor olmasam eşlik bile edebilirdim.Teşvikiye yönünü şelaleden sonra yayla tarafına çıkmanı tavsiye etmem. Geçen hafta biraderim arabasıyla gidemedi yarım metre kadar kar vardı.Telefonumu özelden yazıyorum.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

Motosikleti
    Ybr 125
    Güzel bir gezi olmuş.Bugün farklı saatlerde aynı yollardan geçmişiz.Orhangazi de yaşıyorum bugün öğleden sonra bende ybr le İznik gölünün etrafını tur attım.Bulunduğum bölgede gerçekten gezilecek bolca yer var.Vakit bulduğumda kısa gezilerle fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum.

babaduru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yılların Eskitemediği Peugeot 103-CBR 250 R(2011)
    Gezi güzel olmuş manzara güzel hava güzel motosiklet güzel daha ne ister bi motorcu...Tekerinz düz bassın..

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    çok güzel bir gezi olmuş teşekkürler yalovada burnumda tüttü valla 30 senem yalovada geçti
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

[Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel gezi güzel resimler güzel anlatım

Paylaşım için sağolun

fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güzel gezi olmuş, tebrik ederim. bayağı yol yapmışsınız. güzel yerler gezmişsiniz
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

yaşar35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco xcıtıng 500
    motor ve doğa daha ne olsun

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    tühhhh nasibe bak topçulardan iniyorsun yalnız gezmek sıkıntı olmuştur nasip inşallah başka sefere haberim olsaydı bu gün bende urtlanmıştım cbf leri ikilerdik gezdiğin coğrafya güzel ,iyi yol ypmışsın altarnatif olarak , iznik dönüşünü köy yollarından topçulara doğru çevirebilseydin hem mesafen kısalır hemde değişik coğrafya görmüş olurdun onuda beraber yaparız inşallah , tam bir yaza hoş geldin gezisi olmuş devamını dilerimö güzel kareler , iznik gölüde maşallah çarşaf gibiymiş tühhh kaçırdım bu güzel haftasonunu

tekerine eline sağlık .
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Motosikleti
    BMW F650GS
    Aslında niyetim oydu. Navigasyonda da köy yollarından gidecek şekilde planlamıştım fakat Elbeyli tarafına sapınca rota değişti. Sonra tekrar İznik tarafına dönünce kendi bildiği rahat yolu seçmiş bende Orhangazi'ye çıkınca anladım durumu.

Aklımdan geçmedin değil. Flaşörümü alıp gelecektim . Gelmek isteyeceğini bilseydim haber ederdim.
    piyanist_irf bunu beğendi.

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı Arda_Karaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında niyetim oydu. Navigasyonda da köy yollarından gidecek şekilde planlamıştım fakat Elbeyli tarafına sapınca rota değişti. Sonra tekrar İznik tarafına dönünce kendi bildiği rahat yolu seçmiş bende Orhangazi'ye çıkınca anladım durumu.

Aklımdan geçmedin değil. Flaşörümü alıp gelecektim . Gelmek isteyeceğini bilseydim haber ederdim.

flaşör ne kelime her zaman beklerim ardacım , zaten coğrafya olarak , istanbul, kocaeli, bursa, iznik dörtgeninin tam ortasında kaldığımız için artılarımızın çok olduğunu düşünüyorum mesela kullandığın feribota gelmem en fazla 20 dk. sürüyordu , allah kalbimi biliyorya öylesine daralmıştım o gün fakat vurdumduymaz miskin bir haldeydim yorgun ve uykusuz, nasip işte ,

yattım o güzel günü uyuyarak öldürdüm
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)