Azerbeycani karış-karış dolaşalım 2012/Mayis
Reklamlar
-
Reklamlar
-
AvanakKurye adlı üyeden alıntı
Selam olsun size,
Değerli arkadaşlar,hepinizi yürekden selamliyorum.
Gezmek,tozmak,macera,uzak yol meraklıları hepinizi Mayıs ayinda Azerbeycanin her yerini karış-karış köşe-köşe dolaşacağımız bir turistik amacli tura davet ediyorum.
Turda 3 kişi +(1 ben) olacak.
İlgilenen arkadaşlar tüm soruları bu sayfada vere bilir.
http://s018.radikal.ru/i500/1201/3a/c2330c96b296.jpg
vize gerekiyormu yada pasaport toplam maliyet ne olur karış karış gezmeye şundan soruyorum ben emekliyim ve motoru yeni kredi ile aldım malum ....
-
Selam senol abi,Ben bildigim kadariyla Azerbeycandan turkiyeye gecmeye vize gerekmio,pasaportla oluo, komsu ulkelere. Azerbeycanda maliyyetler sunlardir. Benzin A93 - 1 litresi - 0.55 azn - 1 tl civarinda
Bir Gecelik otel en ucuz 40 tl,ama en onemlisi benzin masrafi yemek gida masraflari.
Masraf Listesi Bole -
Benzin A93 - 1 litresi - 0.55 azn - 1 tl civarinda
Motor Yagi - 1 litre 10w 40w Castrol - 16 TL
Otel 1 gecelik - 40 Tl civarinda( ama cadir en uygunu,2 yil once irandan gelmistiler, 3+1 gezi oldu, tek tek cadirda kisilik cadir vardi)
1 caydanlik cay (Cafe-lerde) - 2 tl-3tl arasi
Kebap - bir pors 6-8 tl arasi(Yol uzeri restoranlarda)
Baku-den Gurcistan sinirina kadar mesafa 500 km civarinda(otobanla gidildiginde)
Turun esasi Buyuk kafkasya daglarina olcak,yesillikler,nehirler,tarih,buz gibi cesmeler,selaleler guzel insanlar
Azerbeycanda her bolgede degisik iklim vardir
Turkiyede pasaport kaca bilmem, amma bu yaz Almanyadan bi BMW-li grup gelmisti,hepsi BMW-ler,iclerinde turkde vardi, 3 kisiydi, hepsinde ayni motor,ayni giyisiler. Yazin Azerbeycanda, en cokta Kafkasya bolgelerinde cok guzel oluo.
Bende Bağımlısıyım,ama uyuşdurucu değil , Motor.....
-
-
Merhaba sevgili "avanak kurye" yazında üç kişi + ben diye, yazmışsın; Yani üç motorlu birde sen dört motorlu mu oluyorsunuz? yoksa sen artçı mısın pek anlayamadım!. Ve Azerbaycan niye..! sen Azerbaycan ı iyi bilen birimisin? bu tura katılacak arkadaşların motor cc leri ne olacak bir kıriter var mı ? yolculuk hangi aylar arası düşünülüyor ? ve kaç gün olması planlanıyor ortalama kişi başı askari ne kadar masraf olur? gibi açıklayıcı bilgiler verirseniz daha iyi olur kanısındayım hoşçakal Ben düşünebilirim , şartlar uygun olursa mennuniyetle katılırım .
Not: Etkinlik gezi topiğnde " CBR 250 R ile izmir Trabzon dönüş fotoğrafları 1850 km motokurtun deklanşöründen başlığı altında fotoları yayınlanmakta olan gezimden sonra bu senede Akdeniz sahilinden sonuna kadar gidip ordan direk yukarı çıkıp gürcistanı gezmeyi düşünüyordum bakalım hayırlısı
Ilgilenen arkadaslara duyurulur !!
Tum sorularinizi burdan verebilirsiniz ..
DİL BİR MİLLETİN SES BAYRAĞIDIR .LÜTFEN YAZIŞMALARIMIZDA ALFABEMİZDE OLMAYAN HARFLERİ,NOKSAN HARFLERLE YAZILMIŞ KELİMELERİ KULLANMAYALIM. Benim ayağımın altı da müsait ,başımın üstü de. Nerede duracağını sen belirle.
-
Hayirli Aksamlar
Erhan Abi tum sorularini yanitliycam
3+1 derken , o arti 1 benim yani yanlis anlasilma olmasin die ole yazdim, toplamda 4 kisi olcaz.
Azerbeycan niye ? Ben azerbaycan yasiom,bu yaz cok guzel turlar yaptim,burda uzak turlara katilcak arkadaslar yok,yani azerbeycanda motor pek yaygin degil,toplam baskent baku-deki motorlarin sayini 1000-i gecmez,mesela o kadar az, birinden bahs edildiginde hemen taniorsun,mesela koylu koyde herkes bir birini tanio,iste baku-dede durum bole.
Azerbeycan olmasinin diger nedeni ise, Forumda bir kac kisinin buralari gezmeyi istemesi okudum,bazilari var gecmis azerbeycandan yalniz otobandan, ama gezilesi cok guzel yerleri var kesf edilecek, ben yazin bu turu yalniz yapmak istiodum,ama dusundum o kadar yolu neden yalniz yapiim baykus gibi)) neden olmasin Turkiyeden motorcu kardesleri davet ediim,sonucta hepimiz motorcuyuz,benimde Turkiye gelme planlarim var
Gezi Turistik amacli oldugundan yani gezmeli gormeli her yere gidecegiz. benim tahiminime 6000-7000 km olur bence, Azerbeycan genelinde benzin fiyati sizin parayla 1 TL, o yuzden 125,150,200 cc daha ii olur bence, ama diger Touring modellerde olur.Herkesde ayni motor olunca iste biri one gecme biri arkada kalma gibi sorun olmaz die dusunuorum.
Turkiyeden Gelecek Arkadaslari , buyuk ihmal Gurcistandan gecip gelcekler,azerbeycan sınırda karsilycam, ve Tur basliycak.
Tum Sorularinizi bekliyorum memnunyetle
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------
motokurt adlı üyeden alıntı
Not: Etkinlik gezi topiğnde " CBR 250 R ile izmir Trabzon dönüş fotoğrafları 1850 km motokurtun deklanşöründen başlığı altında fotoları yayınlanmakta olan gezimden sonra bu senede Akdeniz sahilinden sonuna kadar gidip ordan direk yukarı çıkıp gürcistanı gezmeyi düşünüyordum bakalım hayırlısı
Bahsettigin TURU okudum, daha dogrusu 4-5 gun once bakmistim,cok keyfliydi.
-
hayabusa ile gelsem olmaz yani öylemi diyosun
köylü milletin efendisidir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Ben hayatta 2 şeye inanırım 1 Dua ederken görmediğime 2 aynaya bakıp gördüğüme.
-
-
Hayirli Aksamlar
Erhan Abi tum sorularini yanitliycam
3+1 derken , o arti 1 benim yani yanlis anlasilma olmasin die ole yazdim, toplamda 4 kisi olcaz.
Azerbeycan niye ? Ben azerbaycan yasiom,bu yaz cok guzel turlar yaptim,burda uzak turlara katilcak arkadaslar yok,yani azerbeycanda motor pek yaygin degil,toplam baskent baku-deki motorlarin sayini 1000-i gecmez,mesela o kadar az, birinden bahs edildiginde hemen taniorsun,mesela koylu koyde herkes bir birini tanio,iste baku-dede durum bole.
Azerbeycan olmasinin diger nedeni ise, Forumda bir kac kisinin buralari gezmeyi istemesi okudum,bazilari var gecmis azerbeycandan yalniz otobandan, ama gezilesi cok guzel yerleri var kesf edilecek, ben yazin bu turu yalniz yapmak istiodum,ama dusundum o kadar yolu neden yalniz yapiim baykus gibi)) neden olmasin Turkiyeden motorcu kardesleri davet ediim,sonucta hepimiz motorcuyuz,benimde Turkiye gelme planlarim var
Gezi Turistik amacli oldugundan yani gezmeli gormeli her yere gidecegiz. benim tahiminime 6000-7000 km olur bence, Azerbeycan genelinde benzin fiyati sizin parayla 1 TL, o yuzden 125,150,200 cc daha ii olur bence, ama diger Touring modellerde olur.Herkesde ayni motor olunca iste biri one gecme biri arkada kalma gibi sorun olmaz die dusunuorum.
Turkiyeden Gelecek Arkadaslari , buyuk ihmal Gurcistandan gecip gelcekler,azerbeycan sınırda karsilycam, ve Tur basliycak.
Tum Sorularinizi bekliyorum memnunyetle
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------
Bahsettigin TURU okudum, daha dogrusu 4-5 gun once bakmistim,cok keyfliydi.
Ebulfez Elçibeyin mezarı hangi şehirde ? Eğer gelirsek Elçibeyin ve Bahtiyar Vahapzadenin mezarlarınıda ziyaret etmek isterim. Benim yol arkadaşım kabataşlı ile durum ve güzergah değerlendirmesi yapıyoruz havalar ısınana kadar netleşir ( bizi gezi fotoğraflarından tanımışsındır sende motorunla çekilmiş bir kaç fotonu burya korsan kimle görüştüğümüzü biliriz daha iyi olur diye düşünüyorum hoşçakal.
DİL BİR MİLLETİN SES BAYRAĞIDIR .LÜTFEN YAZIŞMALARIMIZDA ALFABEMİZDE OLMAYAN HARFLERİ,NOKSAN HARFLERLE YAZILMIŞ KELİMELERİ KULLANMAYALIM. Benim ayağımın altı da müsait ,başımın üstü de. Nerede duracağını sen belirle.
-
O benzin fiyatı beni benden aldı 1tl nedir ya
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
Motokurt beni de bu geziye dahil etmek istemiş,sağolsun ama geleceğimi sanmıyorum,katılacak olanlara şimdiden iyi geziler.
-
Felon adlı üyeden alıntı
O benzin fiyatı beni benden aldı 1tl nedir ya
ucurdu derken ? cokmu pahali ? Turkiyede suan kac TL a93 benzin ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------
motokurt adlı üyeden alıntı
Ebulfez Elçibeyin mezarı hangi şehirde ? Eğer gelirsek Elçibeyin ve Bahtiyar Vahapzadenin mezarlarınıda ziyaret etmek isterim. Benim yol arkadaşım kabataşlı ile durum ve güzergah değerlendirmesi yapıyoruz havalar ısınana kadar netleşir ( bizi gezi fotoğraflarından tanımışsındır sende motorunla çekilmiş bir kaç fotonu burya korsan kimle görüştüğümüzü biliriz daha iyi olur diye düşünüyorum hoşçakal.
MotoKurt Hayirli aksamlar !!
Ebulfez elcibeyin mezari bakude, Mezarina bu yil arkadaslara yaptigimiz ziyaretin videosu http://www.youtube.com/watch?v=7hI_YBlmrqA -izleye bilirisn,ben cektim)))
Bahtiyar Vahapzade , yukarida Azerbeycan haritasindaki 113-cu sehirde, Baku-den 350-400 km uzaklikda, Kafkasyanin koynunda bir yer.
Bakude suan kar yagior,bildiginiz gibi BAkunun 365 gunun 300 gunu ruzgarli gecio,suan mayis ayina kadar ii bir motor ayarliycam,eger ayarliyamasam ,suanki motorumla katila bilirim.daha 3-4 ay var.Suan gunler cok kisa 18:00 felan her yer karanlik oluo,bi ilk bahar gelsin gunler uzansin, yazin gelseniz meyveler felan olur )) daha iii olur.yani daha zaman var.ama istiyorum cok guzel gecsin ,ben cok dolassamda, daha gormedigim merak etdigim cok yerler var, Azerbeycan farkli milletlerin karistigi bir yer,her bolgesinde farkli medeniyyet,farkli dil(kendi aralarinda konusuolar).iste bole degisik bi yer.Yani bu turda amac KM yapmak uzun yol gitmek degil, bol-bol gezmek,gormek,bol fotograf cekmek daha neler neler.
suan bunu kullaniom,ama yaza kadar YBR esd almayi dusunuom,simdiki motorum yeni olsada 150 CGI, bana guven vermio,olesine resturanta pakete kullaniom
-
Aslında ciddi anlamda bende gelmek isterdim ama hem nakit hemde zaman çok ters kalıyor. Yazın bizim işin sezonu , kışında böyle gezi yapılmaz, nasip değilmiş.
Umarım güzel bir gezi tertip edilir. Merakla fotoğraflarını ve videolarını bekliyor olacağım gezinin.
-
ekremz adlı üyeden alıntı
Aslında ciddi anlamda bende gelmek isterdim ama hem nakit hemde zaman çok ters kalıyor. Yazın bizim işin sezonu , kışında böyle gezi yapılmaz, nasip değilmiş.
Umarım güzel bir gezi tertip edilir. Merakla fotoğraflarını ve videolarını bekliyor olacağım gezinin.
tesekkurler abi, bekleriz
-
Eski urallardan yok mu Azerbaycan da?
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
draggy adlı üyeden alıntı
Eski urallardan yok mu Azerbaycan da?
var,genelde suan koylerde en ideal aractiur.karpuz ve kavun tarlalari olanlar icin.suan koylerde yuzlerce binlerce 620 cc-lik URAL-lar ve 700 cc-lik Dnepr-ler var.7-8 kisiyi rahatlikla goturuo.ama baskent Baku-de 2-3 tane.
-
Senin yerinde olsam kaçırmaz, bir tane alır ömür boyu binerdim
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
kısmett abıı eger kısmet olursa benn gelmeyı dusunurum benım arkadaslarıda kandırabılırsek sıkınktı yok eger arkadasları kandırırsam kesın gelırım
Asvalta Yakın Olmayı Seviyorum
-
offf offff şu turizim sezonunda sezonluk olmasak iznimizi istediğimiz zamana alsak warya harbı harbı ben bu tura gelırdım hele o benzının fıyatını duyduktan sonra ucarak gelırım arka tekerlek on tekerler dıslı zıncır yedegımde war zamanımda olur parasal sıkıntıda bıraz var ama kredı kartım sağ olsun bişiler düşünürdük ama dedıgım gıbı sezon da oteller bırakmıyor bırakamıyor :D maalesef neyse gıdersenız fotoları vıdeoları kesın ve kesın beklıyorum 4 gözle :D iyi gaz çevirmeler şimdiden
VESPA PİAGGİO---ASYA 150 SCOOTER----MONDİAL 100KH---KAWASAKİ KLR 650
-
Avanakkurye arkadaşım, (Böyle hitap biraz komik oldu ama )))
Yurtdışına çıkmak için triptik gerekiyor. ayrıca ruhsatını uluslararasdı yapman lazım. bunları yaptın mı ? bunların malıyetı 600 tl falan tutuyor.ucuzluk derken pahalılık olmasın sonra ...
Babama söylemeyin. O, benim motorum yok sanıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)