Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Azerbeycani karış-karış dolaşalım 2012/Mayis

REKLAM ALANI
    hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    avanakkurye,kardeş çok gelmek istiyorum ama zaman ters
    ileride gelip seni bulacağım imşallah.ama şimdi senden isteğim
    gezilecek,görülecek özellikle doğal gözelliklerin olduğu rotaları
    not alman.inşallah ileride işimize yarayacak.
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shooteronur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tekrar mcx ile döndük hayata
    avanakkurye, bize benzin yollasana 1 tl den :D burda 4,71 tl litresi :D
    motorumu satıp benzin alıcam. %68 vergimi olur ya

AvanakKurye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zontes Panther 164cc
    Herkese Selamlar degerli arkadaslar....
    Gecenlerde bu konu uzerine kahvede toplastik konustuk ,nerdeyse bir ay fln sonra cikioz....

Bende artik motoru siparist etiim mayis ortalarinda motor gelcek,.. hazirliklar son hiziyla gidio..

Ilgilenenlere duyrulur !!
    Tum sorularinizi burdan ve Facebook adresimi ekleyerek cevap bula bilirisniz..Facebookda - Elvin Agsaqqal Huseynli -die arama yaptiginizda cikar,tesekkurler

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

Herkese Selamlar degerli arkadaslar....
    Gecenlerde bu konu uzerine kahvede toplastik konustuk ,nerdeyse bir ay fln sonra cikioz....

Bende artik motoru siparist etiim mayis ortalarinda motor gelcek,.. hazirliklar son hiziyla gidio..

Ilgilenenlere duyrulur !!
    Tum sorularinizi burdan ve Facebook adresimi ekleyerek cevap bula bilirisniz..Facebookda - Elvin Agsaqqal Huseynli -die arama yaptiginizda cikar,tesekkurler
    iptaluyelik02 bunu beğendi.
    Bende Bağımlısıyım,ama uyuşdurucu değil , Motor.....

hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    e güzel,rapor atarsınız artık.
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/

Kardeşim öncelikle bu kadar güzel ve anlamlı birşeyi düşündüğün için sana teşekkür etmek istiyorum. Ben yurtdışında yaşadığım ve genç olduğum için katılma şansım yok (ehliyet kursuna yeni başladım zaten).

Ama benim aklımdada böyle bir fikir var. Türkiye de yaşayan Türklerin Azerbaycani ve oradaki Türkleri daha yakından tanımak için çok güzel bir proje.
    İnşallah amacına ulaşırsin ve Allah birgün bizede nasip eder. Başka forumlardada bu işin reklamını yap istersen. 4 değil belki 8-10 kişi gitmek ister.

Bazıları diyecek ki Türkiye varken önce niye oralara gidelim. Orayı gidin görün sonra Azeri kardeşlerimizde muhakkak geleceklerdir.

Tekrar teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin.

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yweni motorun hayırlı olsun. kaç manata mal oldu. zerbeycan da motor kiralayacak yer varmı. ben toplantılara geliyorum 2-3 ayda bir. böyle birşey olursa süper olur.

AvanakKurye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zontes Panther 164cc
    Arkadaslar hepinizi selamliyorum....

MRay 57- degerli fikileriniz icin tesekkurler,gercekten buralar cok guzel,farkli milletler,farkli kultur ve tarih, yemeklerrr...

Drsteel - Bakude motor kiralama yeri yoq,yeni motor nerdeyse 3000 dolar civarina geldi,yani yolda gelior...suan bakude degilim,gidip-gezecegimiz bolgelerden biride 1 haftalik gezideyim...
    Bende Bağımlısıyım,ama uyuşdurucu değil , Motor.....

Bu geziye katılacaklar ve ya sonradan gitmeyi düşünenler için nacizane bir kaç önerim var.

Öncelikle pasaportunuz varsa geçersiniz sınırdan.Ha sınırdan geçerken turist vizesi vari bir şey alıyorsunuz ancak çok para vermiyorsunuz 50$'ın altındaydı sanırım.Diğer taraftan bu beynelmilel sürücü belgesi diğer ülkelerdeki gibi,çok çok da gerekli bir şey değil ancak ben araba ve ya motorla gitmedim o yüzden çok net değilim siz araştırın bulursunuz internette,sonsuz bilgi var.Ben pek anlatamadım ancak bu diplomasi kısmı çok karışık değil.

Eğer motorunuz çok sağlam değilse,fazla güvenemiyorsanız peşinen vazgeçin çünkü arkadaşın da söylediği gibi motor pek yaygın değil hatta hiç yaygın değil.Bakü'den batıya gittikçe yerleşim yerleri çok bariz azalıyor,bu da acil bir durumda motorunuza müdahele edecek birilerini bulamayacağınız anlamına geliyor.Bunu göze alarak yola çıkın.

Ülkenin batısı hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim o yüzden batıyı hızlıca geçtiğinizi düşünüyor ve devam ediyorum ama her yere dair bilgi bulabilirsiniz internette.Doğuya gittikçe ise insan sayısı ve haliyle yerleşim artıyor.Yine her yerde motor servisi bulamasanız da en azından kullanıcılara,yardımcı olabilecek insanlara rastlarsınız.

Konaklama vb. bilgilere gelecek olursak; petrol malumunuz çok ucuz,Türkiye'ye göre bedava...Yemekler biraz farklı gelebilir,Azeriler daha yağlı daha ağır tatlardan hoşlanıyorlar ve bu belki sizi zorlayabilir ancak adamlar Hindistan'a,Afrika'ya gidiyor sonuçta oraların yemek kültürleri çok daha uçuk.Yani problem olacağını sanmıyorum.Konaklamada otellerin dışında benim önerebileceğim otel dışında bir opsiyon daha var.Azerbaycan'da 15 civarında Türk okulu var.Bu okulların 9-10 tanesi Bakü dışında.Peşinen söyleyeyim okullar nur cemaatinin okulları,hepsinin yurtları,Türk öğretmenleri var.Bu yurtlarda sizleri misafir ederler ama açıkçası onlarla sabah namazına kalkmanızı falan da isterler,eğer bunları problem etmezseniz konaklamayı bedavaya halletme şansınız var.

Yaklaşık üç sene öncesini dikkate aldığımızda (bu süre zarfında çok fazla değişen olmamış):
    Turistik,tarihi ve doğal güzellikteki yerlere yine internetten detaylıca ulaşabilirsiniz.Kabaca şunu söyleyeyim çoğunluk bozkır ancak yeşillik namına Rize'yle boy ölçüşebilecek düzeyde yerler de var.

10 milyonluk nüfusun yarısı Bakü'de ikamet ettiği için Bakü diğer şehirlere göre çok gelişmiş durumda.Çok fazla Türk var.Abartısız söylüyorum neredeyse her mahallede Türk restaurantları var,fakat hepsine güvenmeyin bizim çok akıllı insanlarımız orada kötü malzemeler kullanabiliyor,gözünüzün tutmadığı yerlerde fazla durmayın.Targovi diye bir cadde var.İstanbul'un İstiklal'i ne ise Bakü için de Targovi de o anlama geliyor.İstiklal kadar büyük,kalabalık,gelişmiş değilse de Bakü'ye gittiğinizde görmeden gelmeyin.Ayrıca aklınızda kalmaz da hadi kalırsa diyelim Mc Donald's yakınlarında ara sokakların birinde Arapların bir lokantası var,iki katlı küçük bir yer ve soslu tavuk dönerin lavaşta olanı "shaurma"yı yapıyor mutlaka denemelisiniz,orası olmasa da cadde üzerinde bir kaç yer daha var; ben çok aradım ancak İstanbul'da bulamadım yapan bir yeri.Cadde üzerinde gezilecek çok yer var kendiniz gezersiniz.Caddeden sahile inebilirsiniz.(arası çok kısa yaya 5-10 dakika).Ben illahi Türk yemeği yiyeceğim diyorsanız İzmir Restaurant vardı caddede ya da sahile inerken İstanbul Restaurant'ı öneririm.Sahilde yeni bir alışveriş merkezi açılmış iki yıl kadar önce (ben oradayken inşaat halindeydi) orayı da görürsünüz sonra sahilde yürüyüp Kız Kalesine gidebilirsiniz.Oradan İçeri Şeher'e gidersiniz,oralar hep tarihi değer taşıyan mekanlardır,müzeler mevcut.İçeri Şeher'den Bakü Sovyet'e (artık oraya da İçeri-Şeher diyorlar sanırım) yürürsünüz, Azerbeycan Meclisi'ni ziyaret edebilirsiniz.Meclisin karşısında Türk Şehitlik'i ve T.C. Diyanet İşleri'nin açtığı Türk Cami'si var.Oraya 10 dk yürüme mesafesinde Azerbeycan'ın en donanımlı hastahanesi var adı sanırım Merkezi Klinika'ydı.Eğer sağlık problemi yaşarsanız kesinlikle öneririm keza devlet hastahaneleri çok tatmin etmeyebilir.Giyeceklerinizi yanınıza alın,Azerbeycan'da da bulabilirsiniz tabi ki ancak daha pahalıdır çünkü buradan gidiyor çoğunluk.
    Çok fazla Rus var,Bakü otellerinde Rus kızlarının fuhuş yaptığını duydum pek çok kez (ben devlet eliyle ya da diğer kimseler tarafından kadın pazarlanmasına karşıyım,söyleyeyim peşinen ama haberiniz olsun böyle bir şey de var).Tabi ucuza hakiki Rus votkalarını da bulabilirsiniz.
    Paranız varsa her kapı açılır,bu çok net; rüşvet Azerbeycan'ın her yerinde var maalesef.Aynı bizde de olduğu gibi yabancı plakalı olduğunuz için sizden gereksiz paralar isteyen polisler olacaktır.100 $ ister 20 manat verip halledersiniz.

Aslında çok fazla yer var ancak şimdilik aklıma gelenler bunlar.Size tavsiyem motorunuzu güvenilebilir birilerine teslim etmeniz ve şehri yaya ya da toplu ulaşımla gezmeniz.Yaya gezmek bir-iki gününüzü alır eğer her yeri detaylıca dolaşırsanız ancak motorla ya da arabayla çok zevkli olmayacaktır.

Dönüşte motorla dönmek istemezseniz Türk acentalarından birisiyle anlaşıp motorunuzu otobüsle Trabzon,Ankara ya da İstanbul'a göndermelerini sağlayabilirsiniz.Siz de 2 saatlik uçak yolculuğuyla dönersiniz.

Aklınızda bulunsun yanınıza euro ya da pound değil de dolar alın çünkü diğerlerini her yerde bozduramıyorsunuz ancak bir şey daha var,Azerbeycan parası manatın dolardan daha değerli olduğunu göz ardı etmeyin.Bakü'de Yapı Kredi Bankası'nın şubesi var.Bir tane Türk devlet okulu var(ilköğretim ve anadolu lisesi,ikisi de aynı binada).

Daha fazlası gelmiyor aklıma,sormak istediklerinizi sorabilirsiniz,elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    iptaluyelik02 bunu beğendi.
    Think Green!

ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    İyi para, iyi motor ve bolca boş vaktim olsa 1 saniye durmam yerimde ancak her şey maddiyata bakıyor. Hayalimde balkanlardan başlayıp Türk Cumhuriyetlerinin tamamını doya doya gezmek geçiyor.
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

Hedef_Turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rx3i Evo
    Hesapladımda 6000 km olsa 400 lira yakarım ben zaman var motor var para yok mayısta sıkıntı ama gürcistana bende gitmek istiyorum karadeniz turuyla bi batum yapmak iyi olurdu
    (1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı motorsaykıl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avanakkurye arkadaşım, (Böyle hitap biraz komik oldu ama )))

Yurtdışına çıkmak için triptik gerekiyor. ayrıca ruhsatını uluslararasdı yapman lazım. bunları yaptın mı ? bunların malıyetı 600 tl falan tutuyor.ucuzluk derken pahalılık olmasın sonra ...
    Yurtdışına çıkmak icin bazı ülkeler hariç(İran,Pakistan gibi)triptik zorunlu değil,Ruhsatlarımız zaten bütün dünyada kabul görüyor,
    Sadece Yunanistan uluslarası ehliyet istiyor onunda maliyeti yıllık 278 Tl.
    Bir de süreye bağlı yurtdışı sigortası gerekiyor(yeşil sigorta).

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yurtdışına çıkmak icin bazı ülkeler hariç(İran,Pakistan gibi)triptik zorunlu değil,Ruhsatlarımız zaten bütün dünyada kabul görüyor,
    Sadece Yunanistan uluslarası ehliyet istiyor onunda maliyeti yıllık 278 Tl.
    Bir de süreye bağlı yurtdışı sigortası gerekiyor(yeşil sigorta).
    Savas Abi Bulgaristana gitmek için Pasaport Vize olsa yetecek mi?
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)