Motosikler'imize uygulanan hız limiti düzenlemesi..
Reklamlar
-
Hepimizin bildiği üzre 70 km olarak trafik kanunlarında yazılı olan motosiklet hız limitleri %10 toleransla 77 km olarak uygulanmaktadır..Bu uygulama bir çok motosikletçi arkadaşımızı Bizlerden daha hızlı ağır taşıtlarla sık sık tehlikeleri altında bırakmakta,şehirler arası yollarda ise radar uygulamalarında bizleri ağır para cezaları ve ehliyet notlarımızın düşmesine yol açmaktadır..
Bir kaç gündür bu konuda eğey araştırıp kafa yordum..( alisarıaltun'un yazısı sonrası)..
Ağlamayan çocuğa meme vermezler.
Hak verilemez alınır
Hakkını arayacaksınki,hakkını alacaksın.
Hak aramak;hak'kı aramatır.
Madem bu sözler bizim atasözlerimizde var,bende konfiçyüs'un dediği gibi ''karanlığa küfredeceğine,kalk bir mum yak'' sözü ile hareket ederek Cumartesi akşamı epey bir araştırma yaptım..
Emniyet genel müdürlüğü resmi sitesine girdim..şikayet-öneri bölümü varmı? diye incelediğimde bakın neler buldum..
Veb site adresi:http://www.egm.gov.tr/iletisim.asp
İlgili daireler...
Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı
teadb@egm.gov.tr
Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü
trafik@egm.gov.tr
Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı
tuddb@egm.gov.tr
Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı'na aşağıdaki başvurumu mail olarak attım..
HAYDİ ARKADAŞLAR HEPBİRLİKTE MADUR'U BULUNDUĞUMUZ BU UYGULAMA HAKKINDA MAİL YAĞMURU YAĞDIRALIM...(saygı ve disiplin içersinde biraysel olarak)
İlk mail ben biraz önce gönderdim..şimdi sizlerden hepinizden benzer gönderileri yağdıralım haydi cosmos,ali,hatay,hamok..( bu başlığı üyesi bulunduğum tüm motosiklet sitelerine yazacağım ve destek vermelerini isteyeceğim.) HEP BİRLİKTE SORUNUMUZA SAHİP ÇIKIP,HAKKIMIZI ARAYALIM..
Bu arada çıkan bir kararname ile Jeep'le otomobil sınıfına göre hız sınırlaması yapılmış ve 90 km'ye çıkarılmış..Biz ne diye duralım...
mail'im..
Kimden: serdar döner (serdar.doner@hotmail.com)
Gönderme tarihi: 14 Şubat 2010 Pazar 19:00:17
Kime: teadb@egm.gov.tr
Günümüz şartlarında diğer tüm araçların 80-90 km arasında hız uygulaması bulunurken,son derece teknolojjk,günümüz araç standartlarından aşağı kalmayan Motosikletlerimize 70 km hız limiti uygulamasının değiştirilerek,otomobil hız limitlerine uygun hale getirilmesi gereklidir..
Karayolunda diğer tüm araç sürat limitlerinin altında kalan 70 km hız uygulaması,biz motosiklet sürücülerinin ağır araçların solunda kalmamız ve bu araçların bizleri sürekli sollamaları neticesinde büyük tehlikeler'e maruz kalmaktayız,yada şansımız varsa bu tehlikeleri şans eseri atlatmaktayız..Biz motosiklet sürücülerinin bir başka tehlike yaratan bu hız sınırlandırması,yolun sürekli solunda diğer ağır araçlarla çok daha fazla fiziki temaslara ve daha yoğun trafiğe maruz bırakılmamızdır..
Motosiklet hız limitlerinin otomobil hız limitlerine getirilmesini saygılarımla arz ederim..
Serdar Döner
Muttalıp org.san.böl.2.cd.no 4.
ESKİŞEHİR
[COLOR="Red"]GTR 1400 [/COLOR](AMİRAL GEMİSİ)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler