Selamün aleyküm mt milletinin insanları.Allah namazınızı dualarınızı kabul eylesin.Kurban bayramı için organizasyon yapalım.
Selamün aleyküm mt milletinin insanları.Allah namazınızı dualarınızı kabul eylesin.Kurban bayramı için organizasyon yapalım.
Bu yağmurda hiç bir yere gidilmez, herkes evinde kılsın namazını.
[COLOR="Red"][SIZE="2"][B]Dostlarım bana müslüm baba der.[/B][/SIZE][/COLOR]
Kardeş sana yanlış öğretmişler, farz ibadetler özellikle ulu orta yapılır. Hatta erkekler farz namazları çok büyük bir mani yoksa camide kılmalıdır yani herkesin içinde kılınır. Hatta giderken başkalarına da haber verilip teklif edilir.
Doğru olmayan, nafile ibadetlerin, yani Allah ile bağımızı daha da sıkılaştırmak için yaptığımız "Allah'ın emri olmayan" ibadetleri, başkalarına kendimizi övmek niyetiyle söylemek ve kullar tarafından övülmek maksadıyla göstere göstere yapmamızdır.
Kişinin nafile ibadetini söylemesi, kendi yaptığını ve istikametini beğenmesi ile ilişkili olabileceği için kişi farkında olmadan içinde kibirlenme vs. gibi günah olan şeytani duygular oluşabilir, yaptığı ibadet ise günaha sebep olur.
Bazı sevaplar vardır insanı günaha götürür, bazı günahlar da vardır insanı sevaba götürür. Bir günahtan tevbe ederek günahını affettirmek için iyilikler yapmak, o günahı silmenin yanında sevap hanemize artı değer katılmasına da vesile olabilir.
kardeşim bence konuyu alevlendirmeye gerek yok herkes kendi yaşar sevabınıda günahınıda. herkes inandıgına göre hareket eder. biz asıl konuya dönelim lütfen
arkadaş bnm eyübe gidesim geldi 15 dakikalık mesafedeyim ama malesef gidemedim 6-7 aydır. pazar sabahı oradayım inşallah, kimse gelmesede, kar boran tufan olsada gideccem arkadaş Allah razı olsun emre senden bnde mal gibi ne yapsam die düşünüodum, hade valla sevabımada nail oldun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:09 ----------
hacı pamuk faslını uzatırsak bizide banlamasınlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:10 ----------
nerde o günleeeeerrrrr
ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEYECEK BU VATAN BÖLÜNMEYECEK...
arkadaşlar bu ilk defa yapılan bi organizasyon değil beğenen gelir beğenmeyen gelmez site yöneticilerinin onayı olduğuna göre zırvalamanın bi gereği yok bence, bu vesileyle aylar hatta yıl olmuş göremediğim arkadaşlarımı göreceğim, namaz ve kahvaltı ortak paydamız olduğu için birde böyle toplanalım dedik yarın müslüman olmayan arkadaşlarımımda gelecekler kahvaltıya, kimse gösteriş yapma derdinde değil
Kardeş malesef boş konuşanlara saçmalayanlara herhangi bir yaptırım uygulanmaz çoğu da güler eğlenir, ama sen adam akıllı bir düşünceni dile getirir ve de bu düşüncen de senin dindar olmandan kaynaklanıyorsa o zaman bazılarının yüzü ekşimeye başlar, mesajların silinir...
Moderatörler buranın bir "motosiklet" formu olmayıp "motosikletseverler" forumu olduğunu, her türlü insanın motosikletsever olabileceğini ve motosikletseverleri mutlu edebilecek en önemli şeyin demir parçalarını konuşmak değil, başkalarını kırmadan kendini, içlerinden gelenleri özgür bir platformda ifade etmek olabileceğini görememektedirler.
Çok önemli not!
Yarın sabah eyüp sultanda yer bulamama ihtimaline karşı saat 04:00-04:30 arası iç avluda yada eyüp sultan içinde emre ben ve bir kaç arkadaş daha buluşacağız, geleceklere duyurulur..
Baki selamlar aziz kardeşlerim.Merak eden varsa kitapları araştırabilir ve her konuda bilgi edinebilirler.Herhalde kerkesin okuma yazması vardırNette konuşulan şeyleri sohbet babında algılamak ve alınmamak gerekir.Sonuç itibariyle burası hoş sohbet ve paylaşım sitesi olmalıdır kanaatimce... Daha ötesi motosikletten harekette sosyalleşmenin sitesi olmalıdır ve bu özelliğini korumalıdır.İnsanların inanç durumları kimlikleri siyasal düşünceleri toplumsallaşma aşamasında sorun yaratmıyor ise kişinin kendisini bağlar.Nette sohbet sırasında bazen alageyik muhabbetler -bazen tüpgaz cı muhabetler bazende çok ciddi konularda tartışmalar mutlaka olacaktır ve olmalıdır da.Ama unutmayalım ki açık ortamda yazışıyoruz.Allaha emanet olun kardeşlerim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:51 ----------
Bir şeyin daha altına üstünü çizmek istiyorum; Her yazıya illaki cevap vermek gerekmez.bırakınız yazı yzıda kalsın bazen böyle daha iyi sonuçlar doğurur.
şaka maka biyana mekanı bilmiyorum ya eyüp camii eyüpsultan camii mi anlamadım bir tarif alabilirmiyim rica etsem ?
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
1-Konuyu onaylayan benim.Gerçekten senin dedigin gibi bu forumun "motosikletseverler"e hitap etmedigini düşünsem bu konuyu göremezdin.
2-Forrap ilk polemik çıkartacak derece konuyu eleştirenlerin mesajını silmiş.Sonrada polemik yaratacak derece konuyu savunanların mesajını silmiş.Gönül isterdiki yönetimin tarafsızlıgını görüp bi teşkekkür edin ama yok bırak teşekkür etmeyi tarafsız davranıldıgı halde yine seviyesizce eleştirmişsiniz.Bu satten sonra bu polemigi devam ettirmek amacınızın üzüm yemek degil bağcıyı kovmak oldugunu gösterir ki böyle bir durumda da kim olursa olsun ve hangi şekilde polemik çıkartırsa çıkarsın forum kurallarında belirtilen yaptırımların uygulanacagından kimsenin şüphesi olmasın.
Umarım bundan sonra konuya tartışmadan çok yarınki organizasyonun en iyi şekilde olması için mesajlar yazılır!!!
Not:Bir mesajın kuralları ihlal ettigini düşünüyorsanız o mesaja cevap verip polemik yaratmak yerine mesajın sag üst köşesindeki butonu kullanarak yöneticilere bildiriniz!
oky eyüpsultan camii ni biliyorum ama eyüp camii deyince bi duraksadım oky yola devam bugün E-5 te mecidiyeköyden avcılar a pttsiklet le yol alıyordum birden e5in sel oldugunu gördüm daha da gaza asıldım tam güngören kavşağının ordan geçerken amortisör vidalarına kadar suya batmıştım valla inş yağmur yağmaz bu gece ve yarın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:19 ----------
oky emre abim sağolasın ya avcılar tarafından gelen yokmu birlikte gidelim ? tek başıma gece gece yol çekilmez
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)