Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İstanbul-İzmir-Çeşme-Kuşadası-Didim-Bodrum ve Dönüş.. Görüş ve öneriler?

REKLAM ALANI
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Selamlar, ya önümüzdeki hafta ya da temmuz ayının son haftası böyle bir gezi düşünüyorum 1 haftalık. Çeşme ve Bodrum 2 gece konaklamalı, diğer yerlerde de 1 gece konaklamalı olacak şekilde.

Geçerken tüm tarihi mekanları ve ören yerlerini görücem. Şimdilik ilk olarak aklımda Efes Harabeleri ile Meryem Ana var. Yolumun üzerinde görülebilecek yerler hakkında daha önce bu güzergahı kullanmış arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Bunun dışında hesaplarıma göre yaklaşık 2500km. lik bir gezi olacak sanırım bu. Benim için oldukça uzun soluklu olacak. Daha önce haftasonluk 850km. yol gitmiştim ama bu 1 haftaya yayılacağı için çok yorucu olacağını düşünmüyorum. Motorumun bakımları her zamanki gibi tam. Ama yine de sizlerden, doğabilecek problemlere acil müdahale açısından yanıma almam gerektiğini düşündüğünüz alet edevatlar ile ilgili görüş ve önerilerinizi de rica ediyorum. Benim almayı düşündüklerim;

1. Motorun eski ama durumu iyi olan varyatör kayışı,
    2. Yedek bir buji
    3. Buji anahtarı
    4. Tornavida, pense
    5. İyi bir el feneri
    6. Yedek far ampülü
    7. ?..

Ayrıca geziye katılmak isteyen olursa memnuniyetle kabülümdür. Saygılar
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    arkadaşım uzun bir yolculuğa hazırlanıyorsun tebrık ederım sana gönülden eşlik edebılırım ALLAH kazasız belasız hayırlısı ile gidip dönmeni nasip etsın bol bol güzel fotoğraflar ve yorumlar beklıyoruz şimdi sorduğunu gün gelir biz sana sorarız HAYIRLI YOLCULUKLAR

yt_servan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph TİGER
    olcay living of the limits topic bakarsan 2 hafta önce oralardaydık

tavsiye istersen

yol ve konaklama ile ilgili

- bandırmaya feribotla geç ben körfezi tercih ettim görülecek pek fazla birşey yok
    - ayvalık yada cunda adasında sabah kahvaltısı ya da akşam yemeği güzel olur. gündüz sıcağında girme yanarsın
    - dikili güzel fakat aşırı sakin yollarda arnavut kaldırım taşlarından ıslak zeminler kötü kayıyor
    - foçayı özellikle eski foçayı şiddetle tavsiye ederim. akvaryum restaurant mehmet beye selamlarımızı söyle yemekleri lezzetlidir. ben böyle balık yemedim. konaklama konusunda yardımcı olur. gecelik 40 tl fazla verme
    - efes için gezilecek 2 saat var sabah 9-11 arası yada akşam 5-7 arası aksi taktirde pişersin. içeri girerken en az 2 şişe su al ortalama 3 saat sürüyor gezmen. yok ben illaki öğlen gireceğim diyorsan şapka almayı ihmal etme. yedek pilin yanında olsun fakat selçuk kent merkezinden al. efes girişi çok pahalı
    - ilk önce efesi gez meryemana yeşillikler içinde olduğu için dinlendirici özelliği var.
    - müze kart al. öğrenciysen indirimli alıyorsun
    - selçuk şehir merkezinde bulunan st john kilisesi ve isa bey cami görülmeye değer. (st john kilisesi dünyanın 7. büyük kilisesidir.)
    - akşam yemeği ve konaklama için selcuk 9 km uzaklıktaki şirince köyünü tavsiye ederim dianisos pansiyon ibrahim bey çok misafirperverdir. aynı zamanda ocakpaşı restaurant ta köyün manzarasına diyecek yok doğrusu
    - kuşadası kadınlar plajı yüzmek için ideal fakat konaklama için kesinlikle hayır.
    - didime girme yaptığın yola değmez
    - bafa gölü kıyısında kır restaurantları kısa bir mola için ideal dinlendiğin 1 saat içerisinde en az 3-4 motorcuyla karşılaşman içten bile değil.
    - bodrum gezmeye değmez. onun yerine milas bodrum yol ayrımından ören yönene dön. ayrıma girmeden benzin (yedek dahil) almayı unutma. ilçede tek benzin istasyonu var (sunpet)
    - örenden akbük ve akkaya yoluna mutlaka gir
    - akbük bu yaşıma kadar yüzdüğüm en temiz koydu
    - her mola yerinde mutlaka yanına yedek su almayı ihmal etme
    - zaten her 60-70 km durmak zorunda kalacaksın
    - dinlenme noktalarında mutlaka güneş gözlüğünü çıkar yoksa iz yapıyor
    - dönüş yolu öncesi mutlaka yağı kontrol ettir. hatta mümkünse değiştir. hava aşırı sıcak olduğu için motor ok çabuk hararet yapıyor.
    - yollara dikkat et. sıcaktan erimiş durumda sağ şeritten gitmemeye çalış. virajlar çok tehlikeli
    - selçuk kuşadası arasında radar var dikkatli ol

iyi yolculuklar
    Bekliyorum; öyle bir havada gel ki vazgeçmek mümkün olmasın

Kazasız Sürüşler Dilekle Olmaz Eğitimle Olur

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    kardeşim güzel bir rota çizmişsin. inşallah istediğin gibi de keyifli geçer

Mayıs başında izmir-bodrum yaptım ve dediğin gibi bir çok tarihi yere girerek gittim. yaklaşık 8 saat sürdü. didim akbük vs derken epey dolandım. bir incele belki yollar hakkında fikir verir.

http://www.motosiklet.net/forum/etki...-yollarda.html

bu arada bu taraflarda hava aşırı sıcak ve sabah serinliği ile akşamüstü dışında yollarda olmak insanı fena hırpalıyor. sıcak asfalt ve güneş tüm enerjini bitiriyor. geçen sene 1800 km lik akdeniz turu yapmıştımve aynı sorunu orada da yaşamıştım. Bol molalı ve bol sıvı tüketimi yapacağını sakın unutma. özellikle sıvı tüketimi çok önemli.

Onun dışında güzergahındaki yerler haakında (konaklama, yeme içme, yol bilgisi radar vs) istersen daha detaylı da görüşebiliriz. izmire gireceksen de mutlaka haber et. kordonda bir çayımızı iç. yüzyüze de tanışıp konuşma şansımız olur.

kazasız belasız gitmen dileği ile....

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    zevkli bir yolculuk yapacaksın anlaşılan ilerde bende bu turu tersten deneyebilirim belki bir gün start çeşme finish istanbul :Dyt_servan arkadaşımız çok acıklayıcı bılgıler vermiş heleki kuşadası kadınlar plajını bende tavsiye ederim ki çeşme plajlarını aratmaz ;) çeşmeden bahseden olmamış tarihi yerleri gezeceksen Ildır Erythrai görmenizi tavsiye edebilirim canım ALAÇATImın tarihi rum evleri değirmenlerini tek geçerim Çeşme kalesi vb. yerler gezilebilir gelmişken surf e uğramamak olmaz...yolumuz otobandır izmire 90km kaymak gibi yoldur izmire gelipte es geçmek düşünülemez bile...umarım kazasız belasız hoş bir gezi olur şimdiden resimlerinizi dört gözle takipteyiz...hayırlı yolculuklar
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Benzer bir yoldan yeni döndüm. En çok vücudunun su dengesine dikkat etmen önemli. Bol bol Powerade/Gatorade içmeni tavsiye ederim, terleyerek kaybettiğin mineralleri geri alırsın. Yalnız Powerade/Gatorade yerine RedBull, Burn gibi enerji içecekleri kullanma, ikisi bambaşka şeyler.

Benzini OPET'lerden veya Shell'lerden almanı tavsiye ederim. Olay benzin kalitesi değil, marketleri en iyi ve tuvaletleri en temiz olanlar bu ikisi

Yediğine dikkat et, biyolojik motoru bozma. Benim gibi kurufasulye yiyip hamakta uyuma, sonra motor LPG'li oluyor

Yola çıkmadan lastiklerini iyice incle, basınçlarını kontrol et. Motorun yağını, suyunu ve lastiklerini her sabah motor soğukken kontrol et. Benim lastik Burdur'da balon yaptı, Antalya'ya dek 80 küsür km boyunca 50'yle gittim.

Motosikleti
    SYM Adx 125
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tavsiye ve önerileriniz için.

@askon; aminnn Allah razı olsun, teşekkür ederim.

Dilaver abi, ben daha önce Foça, Ayvalık ve Cunda'yı gezdiğim için oraya gitmeyi düşünmüyorum. Direk olarak İzmir'e, oradan da Çeşme'ye geçip 2-3 gün konakladıktan sonra devam ediyim diyorum. Önerilerini kesinlikle dikkate alıcam, sağolasın.

@Wallace; dönüşte muhakkak İzmir'e de uğrarım diye düşünüyorum, veya gelirken İzmir'de bi mola verebilirim. ÖM den haberleşelim, gelince ararım. Teşekkür ederim.

@onur35; çok teşekkür arkadaşım, 3 günümü Çeşme'ye ayırıcam zaten. Durmadan gezip bol bol fotoğraf çekmeyi düşünüyorum. İnsanlar tatillerinde dinlenirler, ben pek dinlenemicem ama dinlenirsem zamanımı boşa geçirmiş olucam. Fotoları paylaşırım mutlaka, sağolasın.

@Khutuck; Tamam sağolasın. Biyolojik motora çok dikkat etmek lazım gerçekten. Genelde hafif yiyecekler tüketicem. Kurufasulyeyi de pek sevmem zaten. Benzini genelde hep Shell den alırım. Umarım lastik problemi yaşamam, en çok korktuğum sorun bu. Yanarım vallahi..

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Bende gecen burda bi koyu gri Atlantic gördüm ama sennki kırmızıymış :D
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı dynner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende gecen burda bi koyu gri Atlantic gördüm ama sennki kırmızıymış :D
    Benimki Nexus zaten.

tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LX 150
    Hayırlı yolculuklar Atlantic,yol güzergahında bulunan Mt üyülerinin telefonlarını alırsan herhangi bir problemde yardımcı olabilirler
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lastik spreyi de al mutlaka yanına.

Şimdiden iyi yolculuklar.

TOP SPEED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250 VESPA 125 3 V İE
    O koyu gri atlantic sakın ben olmayayım Bu arada hayırlı geziler olsun sana dikkatli ol ve çok km yapma nede olsa motorunu satıyorsun çok km yol yapmasın şaka bi yana aslanlar gibi gider gelir nexus italyan kardeşim asla yolda kalmaz
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Güle güle git gel dostum, eşlik etmek isterdim sana fakat askere gidiyorum. Yolun açık olsun
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Kazasız, sorunsuz, hayırlı yolculuklar abi.
    Motosiklet Misyoneri Etrafımda motosiklet ve motosiklet sürücülerine karşı cephe almış, sığ görüşlü veya olumsuz düşünen her tipteki insan itinayla bastırılır, yıldırılır, görüşlerinin olumlu yönde değişmesi için var güçle konuşulur.

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    kazasız belasız inş. önerim yok ama isteğim sağ salim git gel
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı tasarslan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı yolculuklar Atlantic,yol güzergahında bulunan Mt üyülerinin telefonlarını alırsan herhangi bir problemde yardımcı olabilirler
    Sağolasın, alırım.

Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lastik spreyi de al mutlaka yanına.

Şimdiden iyi yolculuklar.
    Hıhı, o hep yanımda zaten ama ya yarılırsa? Göze alıcaz artık napalım. Sağolasın.

Alıntı TOP SPEED adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O koyu gri atlantic sakın ben olmayayım Bu arada hayırlı geziler olsun sana dikkatli ol ve çok km yapma nede olsa motorunu satıyorsun çok km yol yapmasın şaka bi yana aslanlar gibi gider gelir nexus italyan kardeşim asla yolda kalmaz
    Kesin sensin o. Motoru satıyorum evet ama şu anda benim olduğuma göre istediğim kadar km yapabilirim. Teşekkür ederim.

Alıntı cousinecruis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güle güle git gel dostum, eşlik etmek isterdim sana fakat askere gidiyorum. Yolun açık olsun
    Hayırlı teskereler kardeşim, sen de sağ salim git gel.

Alıntı Ömercik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kazasız, sorunsuz, hayırlı yolculuklar abi.
    Sağol Ömercim, teşekkür ederim.

Alıntı canercamalan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kazasız belasız inş. önerim yok ama isteğim sağ salim git gel
    Amin inşallahh çok sağol.

Motosikleti
    Kymco Xciting 250 İnternetli :)
    Öncelikle hayırlı yolculuk..
    zaten yanına ne alıp almayacağın her şeyi halletmişsin. birde güzergah üzerindeki gilera servis telefonlarını da al belki lazım olur..,
    birde şirinceye mutlaka çık..bir karadut şarabının tadına bakıver..
    tekrar hayırlı yolculuklar..
    Arabada VOLVO , Motorda KYMCO... Kalite ve sağlamlıktan vazgeçmeyenler için..

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Bu yolları daha önce motorla gittim. Mutlaka bandırma ido feribotu ile git. Sürücü dahil 50 lira. Karşılığında bandırma izmir sadece 260 km. izmir bodrum da 300 km kadar. Feribot olmazsa yol seni yorar.

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    olgay cım kazasız belasız yollar diliyorum sana kardeşim
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

HTBAYDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yerleşik hayata geçince yeniden olacak...
    Hayırlı yolculuklar olsun... Dikili-Aliağa arasında (genellikle ovacıkta) (ft veya fk plakalı) yanlış hatırlamıyorsam mavi renkli hyundai accent radar var. Çok yakalanan olduğu için pazarlık şansı olmuyor genelde...
    "in the land of the blind, one eyed is the king..."

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler