[İstanbul MT] Hızır Acil - İLK YARDIM KURSU Yeni Kayıt
Reklamlar
-
Arkadaşlar bu gerçekten de çok faydalı bir kurs.
Morrigan ile aynı dönemde gitmiştik beraber(ilk sayfada fotoğrafım bile var grupla)
Geçenlerde benim ilkyardım bilgim sayesinde bir hayat kurtardık(itiraf ediyorum unuttuğum çok şey var,ama aklımda kalan bile bir can kurtarmaya yetti)
Bu bilgiler en yakınınızın veya hiç tanımadığınız birinin ve hatta sizin bile hayatını kurtarabilir.
Lütfen bu hayat ile ölüm arasındaki ince çizgiyi oluşturan eğitime katılın ve tanıdıklarınızı da katılmaları için ikna edin!
28 Ocak 2007 tarihinde EKŞİ SÖZLÜK'TE "İLKYARDIM KURSU" başlığına yazdığım yazı: ( http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ilkyardim+kursu )
kanımca tüm vatandaşların katılması gereken kurs.
mesela istanbul ve yakın illerde sadece 70 adet ambulans olduğunu düşünürsek mutlaka ama mutlaka katılmamız gereken kurs...
kazalarda sıkça gördüğümüz ,iyi niyetli kişilerin ilk yardım adı altında yaralıyı karga tulumba araçlara bindirip aslında ölmeyecek insanların istemeyerek de olsa ölümlerine sebep olmasıdır.
nedeni ise çok açık.bilgisizlik,eğitimsizlik...
işte bu nedenle istanbul büyük şehir belediyesi itfaiye daire başkanlığı acil yardım ve cankurtarma müdürlüğü ilkyardım eğitim merkezi'nde isteyen herkese ücretsiz(!)ilkyardım kursu verilmekte 3 gün süren kursta başarılı olan kursiyerlere katılım belgesi verilmektedir.tabi ücretsiz verilen ilkyardım çantasını da unutmamak gerekli.
ders aralarında kantine indiğinizde kibar bir şekilde çay ikramı dahi yapılmakta.takdir etmek lazım.hem normalde 200-250 ytl. olan bir eğitimi bedavaya verip bir de her ders arası çay ikram ediyorlar.
ama talebin azlığı konusunda yakınıyor eğitmenimiz dr. muhteşem turunç.
kendisi 14 senesi ambulans doktorluğu olmak üzere 20 yıllık doktor.gözlemlediğim üzere çok tatlı,çok kafa bir insan.dersleri muhabbet ortamında ara ara yükselen kahkahalarla geçirmeyi tercih ediyor.ve 1 hafta sonraki dersi iple çekmemizi sağlıyor.
derslerde "ilkyardımın tanımı", "ilkyardımı gerektiren durumlar", "omurga yaralanmalarına yaklaşım", "kalp-akciğer canlandırması", "kanamalar", "kırık-çıkık ve burkulmalar", "şok", "yanıklar", "ilkyardım malzemeleri", "zehirlenmeler", "suda boğulmalar", "elektrik çarpmaları", havale ve katılma nöbetleri", "ilkyardımda 6t kuralı", "havayolu açılması teknikleri" gibi konularda hem teorik,hem de uygulamalı olarak eğitim veriliyor.kalp masajı ve suni solunum yapmayı da öğretiyorlar.
tüm tanıdıklarımızı bu eğitimden haberdar etmemiz gerekiyor...
kurs yeri:istanbul büyük şehir belediyesi itfaiye daire başkanlığı acil yardım ve cankurtarma müdürlüğü ilkyardım eğitim merkezi-topçular edirnekapı i.e.t.t. garaj karşısı/eyüp
kurs zamanları:3 hafta üst üste cmt. günleri saat 10:00-15:00 arası(toplam 3 gün)
20 kişilik gruplar halinde eğitim alınıyor.
kursta 6 adet derslik var.
ücretsiz olmakla beraber tüm dünyadaki standart ilk yardım kurslarıyla aynı eğitim verilmekte.
telefon numarası:(0212) 501 23 30 (gitmeden önce telefon açıp gün almanız gerekiyor)
[COLOR="Red"][U][B]:pr:PEMBİŞİM SATILDI :salut:[/B][/U][/COLOR]
Reklamlar
-
ben hazırım
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
fragrance_chaplin;
çok güzel yazmış ve paylaşmışsın...
teşekkürler
-
Güncel
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
-
Ben de tam bunu soracaktım
-
-
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
-
aparat adlı üyeden alıntı
banada yer varmı
ayakta yolcu alamıyoz kardeş, ilerde çevirme var
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
aparat
Gelmeyen olabilir o yüzden cumaya kadar bu başlığa sık sık bak sen. Yer açılırsa ben özel mesajla haber veririm.
Nerede bakayım bu kaçakklaaaarr???
deli mavili + 2 Misafir
hanedan12
headquarters
hell24
KEMALKOMAN
KID333
lijoluna
sametrix
slope
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
Önemliiiii!!!!!!!!!! Kurs tarihleri değişti!
Tarihler:
1. ders günü: 22 Kasım Cumartesi
2. ders günü: 29 Kasım Cumartesi
3. ders günü: 20 Aralık Cumartesi
Az önce uykumun en tatlı güzle yerinden uyandırıldım
İlk yardım kursundan aradılar.
İlk yardım eğitimimizin 3. ders günü 6 Aralığa denk geliyor.
Biliyorsunuzki o tarihlerde bayram var. Pazartesi , salı falan kaç günse tam bilmiyorum bende, tatil.
Bana telefonda o tarihte herkes gelebilecek mi yoksa kursun başlangıç tarihini 20Aralığa aldırayım mı diye sordular.
Bende onun yerine; başlangıç tarhinin aynı kalıp sadece 3. ders gününü ( yani 6 aralığa denk gelen ders gününü) Aralığın 20'sinde yapılmasını yani 2 hafta ileri kaydırmalarını rica ettim ( 2 hafta olmasının nedeni 5 Aralık Cuma- 14 Aralık Pazar' a kadar bayrma tatili sanırım) .
En mantıklısının böyle olacağını düşündüm... Herkese uyar inaşllah...
Eveeeettt şimdi sıra kimlerin firar edeceğinde...
-
bana uyar
-
babaçi adlı üyeden alıntı
bana uyar
banada uyar
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bana mecburen uyuyo, kafaya oklavayı yemeye hiç niyetim yok
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
Kısmetse geleceğim ben de. Her motorcu ilkyardımdan anlamalı.
-
aYe adlı üyeden alıntı
Bana mecburen uyuyo, kafaya oklavayı yemeye hiç niyetim yok
aferim çiçeğe
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
-
-
Bravo
-
Moderatör
bana uymuyor ama uydurucaz artık bi şekilde
YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR
-
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler