[İstanbul MT] Hızır Acil - İLK YARDIM KURSU Yeni Kayıt
Reklamlar
-
23 Kasım 2008, 22:45
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
Reklamlar
-
23 Kasım 2008, 23:13
haftaya daha güzel olur diye ümit ediyorum...
her şeyin en makbulü; yerinde ve zamanında olanıdır....
-
23 Kasım 2008, 23:21
eğitimin veren kişi doktormuş,personele sormuştum ismi (dr. selçuk)
gırgır şamata konusunu kendisiyle konuştum mühim değil dedi fakat fazla abartmamak lazım
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
24 Kasım 2008, 00:09
arkadaşlar ben haftaya gelemezsem noolur
nöbetim var ve 13:00 de çıkarım anca
ama siz gene hocayı delirtirsiniz 3 e kadar dayanmaz
kim benim yerime imza atacak sonraki hafta gelicem
-
24 Kasım 2008, 00:27
lijoluna adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ben haftaya gelemezsem noolur
nöbetim var ve 13:00 de çıkarım anca
ama siz gene hocayı delirtirsiniz 3 e kadar dayanmaz
kim benim yerime imza atacak sonraki hafta gelicem
şaka yapıyosun sanırım imza işi için ....
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
-
24 Kasım 2008, 00:59
aparat adlı üyeden alıntı
şaka yapıyosun sanırım imza işi için ....
tabiki yani
-
24 Kasım 2008, 03:08
haftaya bende gelicem, hem ben geyikte yapmam, hoca nın banlama yetkisi varmı
-
24 Kasım 2008, 03:11
GKN adlı üyeden alıntı
haftaya bende gelicem, hem ben geyikte yapmam, hoca nın banlama yetkisi varmı
uyumadınızmı ya siz :D
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
24 Kasım 2008, 03:12
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
uyumadınızmı ya siz :D
kaç kişiyizki biz
-
24 Kasım 2008, 03:17
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
24 Kasım 2008, 03:17
ilk yardım derslerinde olur böyle geğikler alışıktır ders verenler de. Sürücü kursunda bile ne geğikler çevirmiştik hatta bundan da kötüydü desem yalan olmaz...
it's just living and leaving::145::
-
24 Kasım 2008, 04:05
vallaha o kadarcıkta geyik olsun yaa.. O geyikler olmasaydı ben orda öğrendiklerimi iki günde unuturdum )))) iii böyleee
i.V.i.B.i
-
24 Kasım 2008, 04:29
doktor bize ilk yardımı öğretiyo, bizde ona teker yapmayı öğretir fitleşiriz
-
24 Kasım 2008, 12:15
Görkem de bilir, geçen sene aldığımız eğitimde, ilk derste arabaya sıkışan yaralıyı çıkarma gösterilmişti bu sefer hoca hiç göstermedi.
Bir de bebeğe suni tenefüs-kalp masajı uygulamaları da tek tek herkes tarafından yapılmıştı.
Yani kim yapmak ister diye bir geçiştirme olmamaşıtı. Bu sefer hoca kim yapmak ister diye sorunca garip geldi açıkçası.
Belki daha sonarki derslerde gösterilir, hacaların dersleri işleyişi de farklı olabilir bilemiyorum.
Sonuçta kim yapmak ister diye sorulmaz bu bir eğitim ve hayati bir eğitim. O yüzden ya doktorda sorun vardı ya bizde diye düşünmemek elde değil...
Tabiki eğlenilir gülünür ama kendimiz eğleniyorken başkasının öğrenme/dinleme hakkına tecavüz ediyorsak dozu kaçmış demektir.
Bu çizgiyi ayırabilecek düzeyde olduğunuzu düşüyorum.
O yüzden yorum yapmadan önce özeleştiri yapalım kendimize ya da empati kuralım.
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
-
24 Kasım 2008, 12:19
Azraille yatakta yaşlılık ağrıları çekerken değil, asfalt üzerinde alçaktan uçarken karşılaşma tercihi bizimkisi....
-
24 Kasım 2008, 12:23
arkadaşlar tartışma bitti taman.
ama şöyle bir önerim var madem öğrendiklerimizi unuttuğumuza dair bir görüş var ozaman herkes hatırladığı kadarıyla buraya yazsın.
ilk ben başlıyayım
yaralı birini araçtan mümkün olduğunca çıkarılmamasını söylemişti. eğer sonunum durmuş ise koltuğu yatırabiliyorsak koltuk üzerinde kalp masajı yapılması gerekir.
Bekliyorum; öyle bir havada gel ki vazgeçmek mümkün olmasın
Kazasız Sürüşler Dilekle Olmaz Eğitimle Olur
-
24 Kasım 2008, 12:39
bak - dinle - hisset , şurunu kontrol et , eğer yerinde değilse iki kez ( yetişkin ve çocuklarda ) suni tenefüs (suni tenefüste havayı üfledikten sonra dinliyoruz hava geri çıkıyormu diye) 30 kalp masajı , tekrar iki suni tenefüs kişi solunum normale dönene kadar devam edilmeli ya da ambulans gelene kadar . .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
24 Kasım 2008, 12:54
i.V.i.B.i
-
24 Kasım 2008, 12:55
I gOt a GaMe To Win...:bounce:
eskiden [COLOR="Red"]merter[/COLOR] vardı şimdi [COLOR="red"]fenerbahçe[/COLOR] var...
[B][COLOR="Red"]drift religion[/COLOR][/B]
-
24 Kasım 2008, 13:00
E-M-R-E adlı üyeden alıntı
bak - dinle - hisset , şurunu kontrol et , eğer yerinde değilse iki kez ( yetişkin ve çocuklarda ) suni tenefüs (suni tenefüste havayı üfledikten sonra dinliyoruz hava geri çıkıyormu diye) 30 kalp masajı , tekrar iki suni tenefüs kişi solunum normale dönene kadar devam edilmeli ya da ambulans gelene kadar . .
bebeklerde başlarken 5 kez teneffüs yapılır, ağız ve buruna aynı anda kibrit üfler gibi, sonra kalp masajı için sağ elimizin işaret, orta,yüzük ve serçe parmaklarımızı aynı hizada tutarak işaret parmağımızla bebeğin göğüs ucuna dokunuyoruz, sonra iki kaburga arasına kadar elimizi götürüyoruz, işaret parmağımızı kaldırarak masaja başlarız, 1-2 cm esneyecek şekilde 30/2 (30 masaj 2 teneffüs) şeklinde hasta nefse alıp vermeye başlayana kadar devam eder.. hadi geçmiş olsun, saygılar sevgiler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler