Anket: etkinliği hangi gün yapalım
- Katılımcı sayısı
- 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
MT İSTANBUL / 29.10.2008 Çarşamba Şehitlerimizi Anma ve Cumhuriyet Kortej Sürüşü
Reklamlar
-
Admin
Bağdat caddesindeki kortej iptal edildiği için şehitlik korteji planımızı bozmadan akşam için alternatif bir buluşma organize etmeyi düşünüyoruz. 29 Ekim günü trafiğin yoğun olduğunu göz önünde bulundurursak şehitlik çıkışında aşağıda belirteceğim noktalara gidişleri herkes bireysel olarak gerçekleştirecek.
Tabii bu alternatif buluşma noktalarından hangisine katılmak istediğinize sizler karar vereceksiniz. Buluşma noktalarını için belirtilen saatlerde bizler orada olacağız.
1.
Edirnekapı Şehitlik Korteji
Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası Şehitliğe ayrı ayrı gelecektir. Direk şehitliğe gitmek isteyenler olursa Edirnekapı Şehitliğinde buluşma saatimiz 14:00 - 14:30 arasıdır.
Anadolu yakası buluşma noktası: Kadıköy Salı pazarı
Buluşma saati: 12:30
Haraket saati: 13:00
Güzergah: Kadıköy Salı Pazarı, Boğaz köprüsü, Mecidiyeköy, Çağlayan, Haliç köprüsü(sağda ki yoldan), Edirnekapı sapağı, Edirne kapı şehitliği
Avrupa yakası buluşma noktası: Dolmabahçe sarayı cami önü
Buluşma saati: 13:30
Haraket saati: 14:00
Güzergah:Dolmabahçe,beşiktaş stadının yanından taksim,şişhane,haliç köprüsü,fatih,edirnekapı
Dolmabahçede beklemeye izin verilmeyebilir. Bu yüzden o noktada olacak sarı yelek giymiş görevli arkadaşların yönlendirmelerine lütfen uyunuz.
2.
Boğazda yapılacak gösterinin izlenmesi
Anadolu yakası buluşma noktası: 1. Köprünün Anadolu Yakası ayağında Kuzguncuk sahilindeki park.
Google Haritası
Buluşma saati: 19:00
Buluşma noktasına toplu sürüş yapılmayacak, herkes bireysel olarak buluşma noktalarına gelebilecektir. Kendi aranızda ufak grublar halinde buluşma noktalarına gelebilirsiniz.
Bilgi: 19.30’da başlayacak Boğaz’daki gösteriler, ünlü bestecimiz Fahir Atakoğlu’nun Cumhuriyete özel hazırladığı beste eşliğinde gerçekleşecek…
İstanbul Boğazı’nda, Boğaziçi Köprüsü’nden Kız Kulesi’ne kadar muhteşem bir ışık, lazer, havai fişek ve müzik gösterisi yapılacak. Tam bir görsel şölen yaşanacak…
3.
Caddebostan Sahil Buluşması
Anadolu yakası buluşma noktası: Caddebostan Migros'un arkası. Migrosun biraz ilersinde otopark alanı
Buluşma saati: 20:30 - 21:00
Buluşma noktasına toplu sürüş yapılmayacak, herkes bireysel olarak buluşma noktalarına gelebilecektir. Kendi aranızda ufak grublar halinde buluşma noktalarına gelebilirsiniz.
Bilgi: Caddebostan Sahili’nde canlı DJ performansı eşliğinde kutlamalar yapılacak. Caddebostan Sahili’nde ayrıca sanatçı Emre Altuğ bir konser verecek. İstanbullular, Boğaz’daki gösterileri bu üç noktada Led ekranlardan seyredebilecek…Ayrıca, en güzel kutlama fotoğrafını çekenler, düzenlenecek bir yarışma ile ödüllendirilecek…
Reklamlar
-
arkadaşlar ben gelemeyebilirim dün akşam yakın arkadaşımın ananesi vefat etti söğütlüçeşmede yarın ölen vakitlerinde naaşı kalkıcağı için bi ihtimal yanında bulunabilme durumum var gelmek çok istiyorum ama durumun aciliyetine göre bu istediğimden vazgeçmek zorunda kalabilirim
akşam organizasyonlarında sizle bulunurum ama kesinlikle....
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
-
Super Moderator
arkadaşlar skull herşeyi yazdı ana sayfayada taşıdık olayı
anadolu yakası ve avrupa yakası buluşmalarından sonra gruplar beşerli onarlı gruplar halinde şehitliğe doğru yol alacaklardır hepimiz artık ilk olarak şehitlikde buluşacağız
emniyetin aldığı bu toplu sürüş yasağına şimdilik uymamız gerekiyor
yarın buluşma noktalarında bayrak ve şapka dağıtımı yapılacaktır yalnız sınırlı sayıda olduğu için malzemeler gerektiği kadar dağıtacağız bilginize
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
-
alper_tim adlı üyeden alıntı
anadolu yakası ve avrupa yakası buluşmalarından sonra gruplar beşerli onarlı gruplar halinde şehitliğe doğru yol alacaklardır hepimiz artık ilk olarak şehitlikde buluşacağız
yarın buluşma noktalarında bayrak ve şapka dağıtımı yapılacaktır yalnız sınırlı sayıda olduğu için malzemeler gerektiği kadar dağıtacağız bilginize
ben anlamam bizim tişörtleri unutma özellikle xs
Bekliyorum; öyle bir havada gel ki vazgeçmek mümkün olmasın
Kazasız Sürüşler Dilekle Olmaz Eğitimle Olur
-
Bayragımızla ilgili birşey söylemek istiyorum. Bilmiyorum paylaşmam dogrumudur eger yanlış ise moderatör arkadaslardan ricam silmeleri.
Bizim evin her penceresinde ve balkonda bayragımız sürekli asılıdır bütün bir yıl yani hiç indirmeyiz. Bi komsumuza guya misafirlige gelen birileri bu evdekıler neden bayrak asıyorlar keselim bayragı oldugu yerden demişler ki bi tanesi devasa büyüklükte. Komşumuzda yapmayın ayıptır tabıkı asıcaklar (!) demiş. Yani aslında demek istedigim o gün çok dikkatli olalım...
-
Super Moderator
yt_servan adlı üyeden alıntı
ben anlamam bizim tişörtleri unutma özellikle xs
karıştırma şimdi tişörtleri seninkiler tamam işte ala ala
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
-
ayağımın şiş oluşu ve motorumun olmayışı nedeniyle aranızda olamıcam ama kalbim sizlerle,inşallah geçenyılki gibi yağmurlu olmazda rahat bisürüş yaparsınız.
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
-
alper_tim adlı üyeden alıntı
dalgınlıgıma ver abi anlamaya calısıyorum anadolu avrupa ayrı ayrı bulusucak bunu biliyodumda ondan sonra mesela ben anadolu tarafında olucam ordanda gruplar bolunerekmı cıkıcaz
-
Admin
okan_style adlı üyeden alıntı
dalgınlıgıma ver abi anlamaya calısıyorum anadolu avrupa ayrı ayrı bulusucak bunu biliyodumda ondan sonra mesela ben anadolu tarafında olucam ordanda gruplar bolunerekmı cıkıcaz
Çok kalabalık olursak sürüş için emniyet izin vermeyecektir. Ufak grublar halinde yola çıkabiliriz. Net kararı buluşma noktasında vereceğiz.
-
cadde bostan yada kuzguncuk etkinliklerine katılmak kişi kendi iredesiyle sececek yoksa tek bir nokta seçilip orayamı ufak gruplar halinde gidilecek
Bekliyorum; öyle bir havada gel ki vazgeçmek mümkün olmasın
Kazasız Sürüşler Dilekle Olmaz Eğitimle Olur
-
Skullhunter adlı üyeden alıntı
Çok kalabalık olursak sürüş için emniyet izin vermeyecektir. Ufak grublar halinde yola çıkabiliriz. Net kararı buluşma noktasında vereceğiz.
bence cokda kopuk gitmeyelim yanı arayı fazla acmayız cokda toplu olmayız nese hele bi yarın olsunda bakarız
-
dünkü yazılarımıza ne oldu arkadaşlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
onlaradamı engel kondu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
ımzama ve avatara dikkat yarın butun kinimi kusucam lanet terore geliyoruz mehmetcik geliyoruz bizim için canını veren aslanlar rahat uyuyun kim ne yaparsa yapsın biz herseyimizle yanındayız bu vatanın
-
dün annem hakkında çok güzel yazılar ve yorumlar yazılmıştı...şimdi ben kadıncağıza ne göstereceğim????
bu işin bi mantığı,sebebi,amacı varsa lütfen benimle paylaşın.....
sonuçta koskoca bir gün ortadan kaldırılmış!!!!!!!! açıklama yokmu??????
-
BU VATAN BOYLE KURULDU *sadece bir örnek bunun gibi cok kahramanlık oykusu var bızım tarıhımızde ama okurken hala aglarım paylasmak istedim
1953 yılı… 3 Nisan'ı 4 Nisan'a bağlayan gece, Dumlupınar denizaltısı Ege'de katıldığı NATO tatbikatından geri dönüş yolunda, Çanakkale Boğazı'ndan içeriye giriyordu. Sisli ve rüzgarlı gecede su üstü seyri yapan denizaltının rotası Gölcük'teki Denizaltı Komutanlığı ana üssüydü. Dumlupınar; manevralar boyunca iki gün sualtında kalmış, üstün başarı gösteren gemi personeli yerli yabancı tüm komutanların takdirini kazanmıştı. Yorgun, ama bir o kadar da gururlu 86 denizci, kendilerine yeni bir görev verilinceye kadar sevgilileri olan denizden ve gemilerinden ayrılıp, eşlerine, ailelerine kavuşmanın heyecanı içerisindeydiler. Ne varki saatler 02:15'i gösterdiği sırada, Çanakkale Boğazı'ndaki Nara Burnu dönülürken, Türk denizaltıcılık tarihinin en acı kazası yaşandı. Dumlupınar, İsveç bandıralı yük gemisi Naboland ile Boğazın orta yerinde çarpıştı. Dumlupınar'ın parçalanan baş bodoslamasından hücum eden karanlık sular, baş üstü dikilen koca denizaltıyı 81 denizciyle birlikte birkaç dakika içinde yutuverdi. Zıpkın yemiş bir balina gibi acı dolu sesler çıkaran Dumlupınar son dalışını yaparken, çarpışma sırasında nöbet tuttukları köprü üstünden denize düşen 5 denizci hayatta kalmaya çalışıyordu...
Tarih 4 Nisan 1953... Saat 06:40
Günün ilk ışıkları etrafı aydınlattığında, Boğaz'ın 90 metre derinliğindeki soğuk karanlıkta korkunç bir can pazarı yaşanıyordu. Aldığı yara sonucu batan ve manevra dairesinde yangın çıkan Dumlupınar'ın kıç torpido bölümündeki 22 denizci sağ kalmayı başarmış, kurtarılmayı bekliyordu. Facianın üzerinden yaklaşık dört saat geçmişti. Denizaltının yerini belli eden ve kazazedelerle telefon irtibatı sağlamak üzere yüzeye bırakılan denizaltı battı şamandırası balıkçılar tarafından bulunmuştu. İlk telefon bağlantısında "Oğlum merak etmeyin... sizi kurtaracağız.." sözlerine karşılık Astsubay Selami'nin cevabı göz yaşartıcıydı; "Sağ olun…VATAN SAGOLSUN "
-
ahhhh.... keşke anaannemle tanışsanızda size 5 yaşındayken yaşadıklarını anlatsa....benim ana tarafı selanik,baba tarafımda rumeli...
mübadele zamanlarında yaşananlar,yapılanlar...inanın şuan daha çok çekiyoruz...
ben haala cevap bekliyorum...''neden?'' diye sorma hakkım yokmu...cevap özelden de atılabilir...
-
AYBERK adlı üyeden alıntı
ahhhh.... keşke anaannemle tanışsanızda size 5 yaşındayken yaşadıklarını anlatsa....benim ana tarafı selanik,baba tarafımda rumeli...
mübadele zamanlarında yaşananlar,yapılanlar...inanın şuan daha çok çekiyoruz...
ben haala cevap bekliyorum...''neden?'' diye sorma hakkım yokmu...cevap özelden de atılabilir...
valla bende merak ettim nereye gitti
-
YAŞASIN CUMHURİYET
Kurdun bize güzel Cumhuriyeti
Kurtardın bu vatanı, yaşattın hürriyeti
Özgürlüğü yaşattın, kurtardın bu milleti
Yaşasın Cumhuriyet, dalgalansın bayrağım.
Samsun, Erzurum, Sivas'ı da dolaştın
Cepheden cepheye, koştun savaştın
Cumhuriyeti kurdun, Mustafa Kemal adın
Bütün dünya, büyük Atamıza hayrandı
Cumhuriyeti kurdu, bize büyük bayramdı
Türk milleti gülecek diyen büyük atamdı
Cumhuriyet şahlanışın, özgürlük yolu
Atamızın çizdiği, çağdaş uygarlık yolu
Atatürk'ün sevgisi, gönüllerde hep dolu
Bu güzel vatanımı, asla kimse bölemez
Kahraman mehmetçiğim, vatanı ele vermez
Atamızın sevgisi, bu gönüllerde hiç sönmez
Cumhuriyet coşkusu, yaşanıyor her yerde
Ayyıldızlı bayraklar, asılmış caddelerde
Atatürk'ün posteri, evlerde ve her yerde
Bakari'de Atam, sever seni yürekten
Kahpe düşman bayrağı, indirmişti direkten
Onuncuyıl marşıdır, bakın kışladan gelen
Yılmaz Bakar
hoşuma gitti...sizlerle paylaşmak istedim...
-
işyerinden az önce gelen telefon nedeniyle etkinliğe katılamayacağım sizlere iyi eğlenceler arkadaşlar...bizleri en iyi şekilde temsil edin .ve de dikkatli olun....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler