Bursa'ya Iskender ,ulu Cami Ve Kokoreç Ziyareti
Reklamlar
-
Bursanın Iskenderi Ve Ulucamisi Meşhur Olanları Tamam Da Kokoreç Nerden çıktı Diyenler.bildiklerinizi Unutun Bursanın Kokoreçi Meşhur Bence Altıparmakta Fahri Ustanın Kokoreçleri Dünyada Eşi Olmayacak Güzellikte.öyle Böyle Değil Mükemmel.
Programımız:
22 Haziran Pazar Sabahı Yola çıkıyoruz .ilk Olarak Saat 10:00 Da Anadolu Yakası çamlıca Gişeleri 15 Km Geçtikten Sonra Karşımıza çıkan Opet Istasyonundan Toplanıp Hareket Ediyoruz.
Eskihisar Topçular Feribotu Ile Yalova Ve Bursa .Yolculuk esnasında ilk mola gemlikte özdilekte verilecek çay ve ihtiyaç molasının ardından bursa ulu camiye kadar nonstop ziyaretten sonra bursalı ev sahiplerimiz kestane şekeri ikram edecekler ardından dileyen Fahri Usta kokoreçe dileyen İskendere iskender yemeye ardından dönüşler başlayacak.dileyenlerle yeşil camiiside gezilecek .Aynı Gün Yalovaya Hareketle Hızlı Feribot Yada Arabalı Vapurla Istanbula Dönüş Yaparak Turumuzu Tamamlıyoruz.Meşhur setbaşındaki iskenderle fiyatta anlaşmaya çalışıyoruz sayı konusunda bir şey söyleyemediğimiz için net bir indirim alamadık daha .Fahri ustada ise ayran kokoreç yanında ücretsiz verilecek gidildiğinde .Katılım sayısının artmasını bekliyoruz hadi ekleyin kendinizi bu eşsiz tura
Fikirlerinizi Bekliyoruz Osmanlının Başkentlerinden Bu Eşşiz Güzellikteki şehrini Ziyarete Varmısınız?
ingiliz kraliçesi bizden önce gitmiş bursaya ulu camiye
Ulu Cami, Bursa’nın en görkemli camisidir ve en önemli tarihi yapılarındandır. Evliya Çelebi’nin ifadesi ile Bursa’nın Ayosofyası’dır.
Ulu Camii, Osmanlı Devleti’nin dördüncü hükümdarı Yıldırım Bayezıd tarafından mimar Ali Neccar'a 1396-1399 yılları arasında yaptırılmıştır. Rivayete göre Sultan, Niğbolu Zaferi öncesinde savaşı kazanmak için Tanrıya yalvarmış ve 20 cami yaptırmayı adamıştı. Zaferden sonra damadı Emir Sultan’ın önerisi ile 20 cami yerine 20 kubbeli tek bir cami yaptırmaya karar vermişti. Cami, zaferden elde edilen ganimet ile yapılacaktı. Ancak 1402’deki Ankara Savaşı’nda sultanın esir düşmesinden sonra Timur camiyi ahır olarak kullanmış, 1403 yılında Moğol Şeyhi Emir Bedrüddin yaktırmış, 1413’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in kuşatması sırasında cami tekrar yanımıştı. Onarımı, Bayezıd’ın oğlu 1. Mehmet gerçekleştirdi ve cami 1421 yılında ibadete açıldı. 1 Mart 1855 tarihlerindeki büyük depremde 17 kubbesi çöken cami, onarım görerek 1862 yılında tekrar ibadete açılmış; 1889 yangınında da hasar görmüştür.
http://bursadayasam.blogcu.com/605698/
Reklamlar
-
1 haziranda kokoreç afiyet olsun
-
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
1 haziranda kokoreç afiyet olsun
yerken seni anarız bornovada yedıgım en ıyı ıkıncı ıdı parkın ust tarafında
-
fahri usta doğru seçim olmuş bu arada.
-
1 haziranda size iyi eğlenceler
-
program yavas yavas netlesıyor ayrıntıları yakında gırecegım
-
guzel organızasyon.fakat bende 150 lık makıne var.gazlaamca olursa gelemeyız zaten bız.kı zaten uzun yolda gazlanır heralde.bılmıyorum daha varz amanda solım dedım ayrıntılı bı duyuru yaprsanız katılım daha bı yuksek olur dıe dusunuyuorum ben.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)