11 Mayıs 2008 Pazar Motosiklet Pist Şampiyonasına İzmit Körfez Pistine gidiyoruz
Reklamlar
-
09 Mayıs 2008, 23:07
Türkiye Pist Şampiyonlarımızdan Sinan Sofuğlu antreman sırasında geçirdiği kazada hayatını kaybetti.
Sinan Sofuoğlu 9 Mayıs 2008 ''Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası''na hazırlanmak üzere geçirmiş olduğu kaza sonucunda ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetmiştir. 1982 Adapazarı doğumlu Sinan Sofuoğlu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi olup Türkiye Pist Şampiyonası'nda büyük başarılara imza atmıştır.
16 yaşında başlamış olduğu sporculuk yaşamında bir çok kez Türkiye Pist Şampiyonu olmuştur.
Bütün motosiklet camiası olarak acımız çok büyüktür.
Defnedileceği tarih ve saat ayrıca bildirelecektir.
Acı kaybımızdan dolayı bu haftasonu yapılacak olan Türkiye Pist şampiyonası ve Türkiye Enduro ve Marmara Enduro Şampiyonaları iptal edilmiştir.
Merhuma Allahtan rahmet ailesine büyük sabırlar dileriz.
Türkiye Motosiklet Federasyonu
iptal haberi az önce sitede yayınlandı...
http://www.tmf.org.tr/
DoCqueR | D C R | H4LuK... - "Motosiklet Gibisin, Binmek İstiyorum" Drift Religion
Reklamlar
-
10 Mayıs 2008, 00:56
Arkadaşlar ne diyeceğimi bilemiyorum, tüm yarışçılar olarak moralimiz çok bozuldu. Son antreman turlarında Sinan kaza yaptı, bizim antreman o gruptan hemen önce olduğundan pitte soyunmakla meşgulduk, kazayı göremedim. Her zamanki kazalardan biridir diyerekten pek ciddiye almamıştım. Ancak olayı görenler çok ciddi olduğunu söyledi. Sinan'ı önce bulamamışlar, aramışlar, bulduklarında kaskı, eldiveni ve botunun teki üzerinde değilmiş. Kaskı gördüm böyle birşey olamaz, motor zaten paramparçaymış. Ölüm haberini de zaten hastaneye götürdüklerinden bir süre sonra duyduk. O an resmen içim titredi. Birkaç saat önce aynı ortamda bulunduğumuz, aynı havayı soluduğumuz Sinan arkadaşımız artık aramızda değildi. Gerçekten çok üzgünüm. Bu olay büyük ihtimalle büyüyecek. Geçen sene pistin resimlerini çekip siteye koymuştum. Gerçekten yarışılacak bir pist değil. Dışarıdan Sinan'ın kaza yaptığı yeri incelemeye gelecekler, çok büyük bir ihtimalle pistin diğer yerlerini de görüp pisti adam edinceye kadar yarışı yasaklayacaklardır.
Sinan'ı öldüren kendisi değil İzmit Körfez Pisti'dir. Kenan apar topar yurtdışından uçak ile geliyormuş, kendisinin psikolojisini düşünemiyorum.
Sofuoğlu ailesine baş sağlığı diliyorum...
Körfez Pistinden pistin durumu ile ilgili resimler... (Geçen sene)
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
10 Mayıs 2008, 01:05
bende duyunca çok şaşırdım. pistin durumu herkes biliyor ama bişey yapmak için birisinin ölmesimi gerekiyordu. ama suç aslında birazda bizim bugune kadar boynumuzu büküp hiç bişey yapmadık. toplanıp protesto etseydik belki durum değişirdi. sinanın kazasının pistin durumuyla belki bir alakası yok ama belki pist daha geniş olsaydı ve kum havuzlar olsaydı bu olay böyle gerçekleşmezdi. motogp de freni kaçırınca dışarı taşacak alan oluyor. ve rahatlıkla dışarı taşabılıyorsunz. fakat burda düzlüğün karşısında duvar var öyle yada böyle fren ytapmak zorundasın. umarım bişeyler değişir.
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
-
10 Mayıs 2008, 01:28
Erdem, topluca protesto etmek için toplu bilinç gerekiyor. Yarış ortamındaki şartlar o kadar ağır ki insanlar imkansızlıklarla yarışıyorlar. İnsanlar üç kuruşluk heyecan yaşayacam diye beş kuruşluk kayıp yaşıyorlar, işte bazıları da böyle hayatını kaybediyor. Birşeyin düzgün olması için illa protesto yapmak veya ayaklanmak gerekmiyor. Yıllık 6 milyon YTL bütçesi olan TMF gibi bir kurumun bu işi bilinçli ve özenli şekilde yapması gerekiyordu. Öyle iki kontrol yapmakla, iki kart vermekle olmuyor bu işler. Öncelikle piste çıkan yarışçılar için güvenliğin en yüksek şekilde sağlanması gerekiyor, sonra da imkanları arttırmak gerekiyor. Pistte ne yemek yiyebileceğin, ne dinlenebileceğin, ne de doğru düzgün tuvaletini yapıp yıkanabileceğin bir yer var. Çok yazık... İnanın bu şartlarda yarışmak yürek istiyor...
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
10 Mayıs 2008, 01:41
--------------------------------------------------------------------
-
10 Mayıs 2008, 17:49
arkadaşlar federasyonlar bazı kişiler tarafından para yemek ve yendikten sonra kalan parayla göz boyamak için bişeyler yapmak için kurulur. Önemli olan orada yarış pisti değil sadece trafiğe kapalı bi alan olmasıdır insan hayatının bi önemi yoktur verirsin kardeşim paranı gider yarışırsın düşersin kalakarsın artık o senin sorunun kimseyi de bağlamaz sen paranı verdinmi federasyona para girdimi adamın göbeği az daha büyüdümü önemli değil.
Türkiyede böyle arkadaşlar ne yazık ki
Arkadaşlar acaba o kontrol yapan memurlar çıkıp orada yarış yapabiliyorlarmı motosiklete binim 100km hızla viraja girebiliyorlarmı acaba federasyon başkanı en son ne zaman yarıştı ne zaman motosiklete bindi ?
İş artık ticarete dökülmüş ve tamamen motosiklet severlerin parasını yemeye dönüşmüştür. Artık ordaki çimenlik alanlarda hafta sonları piknik yapmayada izin verirler zaten ben bi resimde gördüm pistin ortasına bira şişesi düşebildiğine göre elini sallayan giriyor sanırım.
Bundan sonra sizde bilinçsiz arkadaşlar gibi çıkın şehirlerarası bir otobanda hem kendi hayatınızı tehlikeye atın hemde başakalarının hayatını. En azından pistten daha bakımlı otobanlar var.
-
11 Mayıs 2008, 00:18
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
aYe adlı üyeden alıntı
Bu arada artık daha bilinçliyim, geçen cuma körfez pistinde 5 tur döndüm ve üzerindeyken pistin nasıl bir şey olduğunu yaşayarak öğrendim.
Evet adı pist ama nasıl bir pist?
Asfalt o derece bozuk ki, sanki SS motosikletle arazide offroad yapıyorsunuz.
Açıkcası motosikletimi kullanırken bu şekilde olan yollardan gitmeyen, daha temiz asfaltı olan alternatif yolları tercih eden birisi olarak, motorumu körfez pisti denen yere bir daha asla sokmam.
Artık izmit körfez pistinde SS'leriyle offroad yapan tüm arkadaşlara cesaretlerinden dolayı özel bir hayranlığım var.
Acı kazadan 1 hafta öncesinde, pist'e hayatında ilkkez sırf meraktan çıkan, tırt, tüyü bitmemiş bir motosiklet kullanıcısı olan ben bile bu yorumu yapmışım.
Demek ki orda yarışan tüm profesyonel yarışçılar durumun farkındaymış.
İzmitte yaşanan cinayete bunca yıldır sessiz kalarak ortak olan bütün yarışçıları artık sessiz kalmamaya ve bu ortaklığı bozmaya davet ediyorum.
Suçlular cezasız kalmasın.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)