Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

[MT İzmir] 16.11.2007 Cuma Görsel Eğitim Toplantisi

REKLAM ALANI
    gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gelin ,gelin gelirken kova ,fırça pasta cila getirmeyide unutmayın motor ağlıyo zaten . her tarafı çamur toz toprak doldu.Fırsattan istifade yüzü güler zavallının. Hade kovayı fırçayı buluruz da cilasını bilemiyorum yane

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    güzel ve faydalı bir toplantı olacak sanırım. ben de gelmek istiyorum yeniyim aranıza beni de alır mısınız?

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Alıntı Wallace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel ve faydalı bir toplantı olacak sanırım. ben de gelmek istiyorum yeniyim aranıza beni de alır mısınız?
    öncelikle bi tonışma topiği aç kendini tanıt...cuma toplantıya bekleriz...ehliyet ve ekipmanın tamsa bide gözümüz tutarsa gezilerede bekleriz kalıcı olman dileğiyle

Motosikleti
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle bi tonışma topiği aç kendini tanıt...cuma toplantıya bekleriz...ehliyet ve ekipmanın tamsa bide gözümüz tutarsa gezilerede bekleriz kalıcı olman dileğiyle
    ben izmirde yaşıyorum bir pis chopperım var birkaç kaskım bir montum bir bellik bir dizlik bir de eldivenim var. ehliyetim de var ama hiç kullanmadım. sizlerle bilgi paylaşmaktan memnuniyet duyarım. Sizler gibi abilerim sayesinde benim pis chopper ın ön tekerini havaya kaldırmak istiyorum. teker yapmak istiyorum o teker havadayken de viraja girip çay içmek istiyorum. anlıyor musunuz beni?

Alıntı gureli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gelin ,gelin gelirken kova ,fırça pasta cila getirmeyide unutmayın motor ağlıyo zaten . her tarafı çamur toz toprak doldu.Fırsattan istifade yüzü güler zavallının. Hade kovayı fırçayı buluruz da cilasını bilemiyorum yane
    Rahmi abicim yeni transferimiz Duyulmaz da her türlü temizlik ve parlatma malzemesi var gelirken onu da getiririz inşallahç sen söyle büyüğünden bir demlik bul kendine şimdiden..

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    rahmi abicim hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah..

murat hocam senin kadar çaykolik bi adam çaydelisi bi adam görmedim..motorun arkasına bir çaydanlık tüp taktır sen

Çayın faydaları

Çayın en önemli özelliği tamamen doğal bir ürün olması ve hiçbir yapay renklendirici, koruyucu ve kokulandırıcı içermemesidir. Ayrıca, sütsüz ve şekersiz alındığı sürece kalorisi yoktur ve vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynayabilir
    Kanser Önleyici

Yapılan araştırmalar hem yeşil hem de siyah çayların tüketilmesinin kanser riskini-özellikle akçiğer, bağırsak ve cilt kanserleri- azaltabileceğini bildirmektedir. Siyah çayın bileşenlerinin antioksidan etkisinin olabileceği, kanser yapıcı hücrelerin oluşmasını engelleyebileceği düşünülmektedir.

Çay, genetik özellikleri belirleyen DNAyı kontrol altında tutmaktadır. Bu da genlerin bozularak kanserli hücrelere dönüşmelerini önler. Eğer DNA doğru bir şekilde kopyalanmazsa, yanlış ve bozuk DNA elde edilir bu da genlerin genel yapısında bir bozukluğa yol açar. Bu bozukluklar da çeşitli kanserlere neden olur. Kanser riskini azaltıyor.

Çayın, flavinoid denilen anti oksidanlar açısından zengin olduğu öteden beri bilinmektedir. Bu madde de kanseri önleyici nitelik taşımaktadır.

Ağır ve yağlı yemeklerden 1 saat sonra içilen çayın hazmı kolaylaştırır. Çay, vücutta metabolizma sonucu oluşan zararlı atık ve zehirli maddeleri azaltır ve yok eder. Bu olumlu etki, çaydaki (P) vitamini diye adlandırılan antioksidan özellikli fenolik bileşiklerden kaynaklanır. Çay, bu yönüyle de bazı kanserlere karşı insan vücudunu korr. Çaya rengini veren fenolik bileşikler, damar çeperlerini güçlendirir. Sonuçta damar çeperlerinin yırtılması sonucu meydana gelebilecek, başta beyin kanaması olmak üzere her türlü kanama riskini azaltır.

Siyah ve yeşil çayın, kalp hastalıkları riskinin yanı sıra mide ve yemek borusu kanseri riskini de azalttığı tesbit edildi. Havuç, ıspanak, meyve ve diğer sebzelerde bulunan anti kanserojen madde karoteni yeterli derecede almayan, sigara ve alkol tüketen ve midelerinde H pylori bakterisi bulunan kişilerde mide kanseri riski bulunuyor. Yeterli miktarda çay içen ve mide sağlığına önem veren kişilerde ise bu risk azalıyor.

Daha önceki araştırmalarda yeşil çayın içinde bulunan polifenol maddesinin, kanser tümörlerinin etrafında oluşan ve tümörleri besleyen kan damarlarını tıkadığı belirlenmişti. Yeşil çay içme alışkanlığının bulunmadığı Batıda, bu yüzden kanser vakalarının Uzakdoğu ülkelerine oranla daha fazla görüldüğü belirtildi. Günde 4-5 bardak yeşil çay içenlerin, cilt kanseri riskinden korunabileceklerini düşünen bilim adamları, cilt kanserine yakalanmış olanlara ise yeşil çayı kür edici bir ilaç olarak tavsiye edemeyeceklerini belirtiyorlar.

Diş Sağlığı

Çay, doğal olarak florür içerdiği için, diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olur. Böylece diş eti hastalıklarına karşı koruma oluşturur. Mineral maddeler nedeniyle diş sağlığı için çay içilmesi çok önemlidir.

Kalp ve Damar Sertliği

Çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azaltabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, çayın kolesterolü bastırdığına ve kan pıhtılarının oluşmasını engellediğine de inanılmaktadır.

Dinlendirici & Konsantrasyon Artırıcı

Çaydaki kafein, konsantrasyonu, uyanık ve isabetli olmayı attırabilir, tat ve koku alma duyularını güçlendirebilir. Ayrıca, hazım sağlayan sıvıları, böbrek ve karaciğer de dahil olmak üzere metabolizmayı uyarır ve böylece toksinlerin ve diğer istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Çaydaki kafein nedeniyle çayın dinlendirici özelliği vardır. Çaya özel teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik eder. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlenme özelliğindedir. Kafein, sinir sistemini uyarır, damarların genişlemesini, kan devrinin hızlanmasını sağlar. Çay içenlerde zihin açıklığı olur. Ders çalışırken, kitap okurken verimliliği artırır.'

Diğer Faydaları

Çayın, vücuttaki zararlı maddeleri yok eder.
    İshali durdurur.
    Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.Çaydaki teobromin ve teofilin maddeleri de idrar sökücü özelliğe sahiptir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
    İçerdiği mineral maddeler nedeniyle vücuttaki mineral madde dengesinin kurulmasında sudan çok daha etkilidir.
    Çay banyoları, sıcak çay emdirilmiş temiz tülbent veya pamukla yapılan kompres ve pansumanlar, göz ve ciltteki bazı rahatsızlıkları giderir, dış derideki hemoroid memelerini küçülttüğü ve ağrıları dindirir.

......muammer demet( alıntıdır )

ÇAYIN ZARARI

Ahmed Süheyl Ünver, araştırma yaptığı kütüphanelerin müdürleri ve görevlileri kendisine:
    - Hocam çay içer misiniz? diye sorunca şu cevabı verirdi:
    - Evlâdım! Çay mayidir (sıvıdır), içince idrar yapar, idrar icbar yapar. (Adamı zorlar). Böyle mücbir (zorlayıcı) şartlar altında da ilim yapılmaz!

ahmed süheyl ünver : Çok yoğun bir araştırmacı ve yazardır. 18 bilimsel kuruluşun üyesi olmuş, tıp tarihi, bilim tarihi, kültür tarihine ait 2500 civarında kitap ve makale yayınlamıştır. 1985'de Kültür Bakanlığınca büyük ödüle layık görülmüş, yurtdışında da ödüller almıştır. Dergi, gazete ve ansiklopedilerde sayısız yazısı vardır.
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel plan program .

Motosikleti
    manken de lazım mı begümden manken olur bakın

mehmetcalli35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia RS 125 & Mz 301 Fun & Presto 150t
    Bu kışın modası aramıza yeni katılmak Vatana millete hayırlı ve uığurlu olması dileklerimle

MCA'ya gelecek listesi:

1. çayağacı_35
    2. alp_tunay
    3. chatkut
    4. bikerboy35
    5. kumita45
    6. kolpa
    7. hızlıcesi2
    8. PIERzig
    9. holygun

Varmı artıran

Yer: saat 18:00 konak iskelesi yanı

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı mehmetcalli35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kışın modası aramıza yeni katılmak Vatana millete hayırlı ve uığurlu olması dileklerimle

MCA'ya gelecek listesi:

1. çayağacı_35
    2. alp_tunay
    3. chatkut
    4. bikerboy35
    5. kumita45
    6. kolpa
    7. hızlıcesi2
    8. PIERzig
    9. holygun

Varmı artıran
    16/11/2007 CUMA

ÇAyın en büyük zararı taş yapmasıdır.... O da çay yapılan suyun içindeki kireçlerden kaynaklanıyormuş... Tabiiki boru gibi içersen.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    ben ondan taş gibiyim desene Alp_Tunay. bünyede kan yerine çay dolaşıyor

Motosikleti
    Yamaha YBR
    Murat, bi çay da ben içebilir miyim.. Eğitim de varmış, bu toplantı kaçmaz sanırım..

Motosikleti
    Alıntı ceyz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Murat, bi çay da ben içebilir miyim.. Eğitim de varmış, bu toplantı kaçmaz sanırım..
    içebilirsin tabiki. eğitim dediğimiz şey kendi aramızda bilgi alışverişi. örnek cd ler ve videolar üzerine yorumlar yapacağız hep birlikte. şansal erman gibi.

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    içebilirsin tabiki. eğitim dediğimiz şey kendi aramızda bilgi alışverişi. örnek cd ler ve videolar üzerine yorumlar yapacağız hep birlikte. şansal erman gibi.
    Sen öle san...Cengiz bu sefer işi sıkı tutuyo.... Elinde değnek haberiniz ola.....

Motosikleti
    valla ben uzağa oturum giyerim kaskımı montumu eldivenimi de değnek meğnek işlemez.

Motosikleti
    Alıntı yurtdas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bende MCA ya gelmek istiyorum. ama size yetişirmiyim bilmem.. siz kaçta orada olursunuz..

MCA'ya gelecek listesi:

1. çayağacı_35
    2. alp_tunay
    3. chatkut
    4. bikerboy35
    5. kumita45
    6. kolpa
    7. hızlıcesi2
    8. PIERzig
    9. holygun
    10. yurtdas
    Varmı artıran

Motosikleti
    iskelenin sağ yanımı sol yanımı

olumdanscisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaslar bu hafta nobet var malumunuz aranızda olamayacagım sızlere ıyı eğitimler ve ıyı eylenceler cuma ve pazar nobet yaaaaaaa tuh haftaya telafı ederım sevgıler bu arada daynes monttum geldı

Motosikleti
    Alıntı mehmetcalli35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

MCA'ya gelecek listesi:

1. çayağacı_35
    2. alp_tunay
    3. chatkut
    4. bikerboy35
    5. kumita45
    6. kolpa
    7. hızlıcesi2
    8. PIERzig
    9. holygun

Varmı artıran

iskelenin sağ yanımı sol yanımı
    Hangi yanı olduğunu karıştırma murat abi.Çünkü bende bilmiyorum hangi yanı

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    bugün gurme restoranla görüştüm, yerimiz ayrıldı,isteyen arkadaşlara çorba serviside yapılacakmış, video ve dev ekran televizyon hizmetimizde DVD mevcut Vcd formatında olan cd lerinizde izlenebilir
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Çok faydali bir toplantı olucak.... Gelebilecek olan kaçırmasın.........

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)