Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

''SÜREKLİ DOSTLUK'' ÇAĞRISI...

Motovento
    REKLAM ALANI
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    herkese merhaba...

askerlik yapanlar bilirler... asker ocagına her milletten, her kültürden, her cinsten insan gelir.
    özellikle acemi birliginde ''badi'' denen bir olay vardir. (hala varmi bilmiyorum)
    oraya herkes yeni geldiği, kimse kimseyi tanımadığı için iki kişiyi önce arkadaş, sonrada birbirinden sorumlu yaparlar. sonrada lüzumu üzre sorarlar; ''badi'n nerede?''
    burada amaç, iki kişi birbirini takibetsin, yardimci olsun, en temelde ise kimse sahipsiz kalmasın'dır.

badiler artık birbirlerini sürekli gözetmek, kollamak, birbirlerinden haberdar olmak, olumsuzluklari en yakın amirine bildirmek, böylece olusabilecek her türlü risk'i minimuma indirmek ile mükelleftirler.

bu sistem bazen harika, bazende çekilmez bir hal alır. (takım komutanı zırt-pırt soruyorsa, işkence olur bir nevi )

hayırdır? sitemizle, konumuzla ne alakası var diyenleri duyar gibiyim.

efendim şöyle bir bağlantısı var;

1,5 ay'dan fazla bir süredir bu sitedeyim ve pek çok arkadaşım gibi zamanımın önemli bir kısmı burada geçiyor.
    üye arkadasların kayıt tarihlerine bakınca 1, 2 yıl, hatta daha eski olanları görüyorum.

zaman zaman kavga gürültü, dargınlık kırgınlık, fikir uyuşmazlığı, yanlış anlaşılma gibi durumlar olsa da, çogunlukla hoş vakit geçirdiğimiz, bilgilerimizi paylaştığımız, eğlendiğimiz, kısaca maksimum düzeyde faydalandığımız ve güzel dostluklar oluşturduğumuz bir yer burası.

hepimizin var olduğu, ilişkiler yaşadıgı, paylaştıgı bir ''gerçek'' hayatımız var.
    bir de burada yoğunlukla ''sanal'' olarak sürdürdüğümüz ''hayali'' hayatımız...

en basit şekilde, kendimden örnek vererek asıl mevzuya geçmek istiyorum.

ailemden, arkadaşlarımdan hiç kimse, burada farklı bir dünyada da yaşadığımı bilmiyor.
    burada da arkadaşlarımın, dostlarımın, az-çok bir çevremin oldugundan haberdar degiller.
    başıma bir iş gelse, (ALLAH korusun) hastanelik olsam, kan lazım olsa, hatta hak vaki olup ölsem, hiç birinizin haberi olmayacak. (kötü, ama ''gerçek ve olası'' bir örnek)

bu durumun, pek çogumuz için de geçerli oldugunu zannediyorum.

misal, 1 aydan beri yazmayan bir arkadaşımızın başına böyle bir olay gelmedigi hangimizce malum?

hiçbirimizce...

şimdiii!!!

burada da ''badi'' denen sistemi kursak, 2 veya üç kişi birbirimizi sürekli takip etsek (e-mail, telefon veya görüşmek, vs. suretiyle), ve yaşanan herhangi bir olumsuzluğu ''badi sistemi'' marifetiyle buradaki arkadaşlarımıza iletip, yardımlaşmaya, paylaşmaya, buradaki ortamımızdan en üst düzeyde faydalanmaya zemin oluştursak nasıl olur?

bir kaç zamandır kafamda böyle bir düşünce var.

burada dile getirdiklerim sizlerce ne derecede önemlidir bilemem ama, benim böyle bir kaygım, fikrim, ve istegim var.

eleştiri ve önerilerinizi yazarsanız, bu tür bir oluşuma gerek olup olmadığı, yapılacaksa nasıl bir yol izlemek gerektiği ortaya çıkacaktır.

hemen hemen hepimiz motosiklet kullanıyor, veya bir şekilde ucundan tutuyoruz.
    tehlike riskimizin diğer insanlardan daha fazla oldugunu da biliyoruz.

samimi fikirlerinizi ve yapıcı eleştirilerinizi yazmanızı bekliyorum.

saygı ve sevgilerimle...

Gurzan.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    gürzan , bu senin söylediğin sistem aslında yok gibi görünsede var bence, yaptığımız buluşmalarda tanıştığımızda, (aynı askerlikteki gibi) önce arkadaş oluyoruz, sonradan iletişim zaten kendiliğinden gelişiyor. ama tahmin edeceğin üzere kimse tanımadığı kimseyi arayıp kontrol etmek için uğraşmayacaktır. yani bence olay gezilere/buluşmalara katılımda biter. şurda gezi yapıyoruz pazar günü kerpeye siteden katılan 10 kişiyi aşmıyor...
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

ben 2000 sonunda gittim, badi sistemi vardı. ilelebette olacak gibi görünüyor.
    fikir güzelde uygulaması olurmu bilmem, zor gibi. ancak kulüp veya dernek gibi bi organizasyon olursa yürür gibime geliyor. onun haricinde çok uzun soluklu olmayabilir diye düşünüyorum. bakalım diğer arkadaşlar bu konuda ne diyecek.

ek olarak bir hususta şu (belkide ayrı bir başlık açıp tartışmak daha iyi olur) siteye üye olanlar kalıcı değil (veya katılımcı). dikkat ederseniz üye olanların bir bölümü ya elindeki motoru satmak veya motor almak için geliyor. ortam bilgi paylaşımından çok ticarethaneye döndü. neticesinde foruma iştirak edenlerin sayısı toplamda 100 ü geçmez kanaatindeyim. adam akıllı organize olunmaz ise senin bu güzel fikrininde bir süre sonra uygulanabilirliği kalmaz. falan filan, tamda düşündüğümü anlatamadım aslında ya neyse böyle işte, fırsat olurda bir toplantı falan gibi bi şey olursa daha ayrıntılı konuşulur. yoksa burdaki muhabbet geyikten öteye gitmez.

Motosikleti
    BMW F650FB
    danger0, haklisin ancak benim imkanim yok. geziye katilamiyorum. ne yapacagim simdi?
    bak yine sahipsiz kaldim

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    gürzan, merak etme gezi olmasa bile bi buluşma yaparız ona gelirsin, tanışırız.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Motosikleti
    BMW F650FB
    danger0, insallah dostum. bu arada rumuzum GURZAN. U ile yaziliyor.Ü ile degil. bilgine.

hiçbir zaman karsilikli yazismak serefine nail olamadigim sayin admin / moderatörlerimizin degerli fikirlerini de almak isterim.
    mümkünse...

gurzan, keşke başlığa "tarihi çağrı" diye ekleseydin nerden geldiyse aklıma, bi yerden çağrıştırdı galiba euheuhehue

Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı ChatnoiR adlı üyeden alıntı
    ek olarak bir hususta şu (belkide ayrı bir başlık açıp tartışmak daha iyi olur) siteye üye olanlar kalıcı değil (veya katılımcı). dikkat ederseniz üye olanların bir bölümü ya elindeki motoru satmak veya motor almak için geliyor. ortam bilgi paylaşımından çok ticarethaneye döndü. neticesinde foruma iştirak edenlerin sayısı toplamda 100 ü geçmez kanaatindeyim. adam akıllı organize olunmaz ise senin bu güzel fikrininde bir süre sonra uygulanabilirliği kalmaz. falan filan, tamda düşündüğümü anlatamadım aslında ya neyse böyle işte, fırsat olurda bir toplantı falan gibi bi şey olursa daha ayrıntılı konuşulur. yoksa burdaki muhabbet geyikten öteye gitmez.
    sevgili dostum;
    katilimcilarin sayisi 100'ü geçmesede, 50 kisi bile olsa, saglam, kemiklesmis bir yapi olsturabilmek önemli. birbirini taniyan, gözeten ve herhangi bir olumsuzlukta direkt, acilen müdahale etmeyi saglayabilen bir olusumun katkilari, hiçde yabana atilir gibi görünmüyor bana.
    bu nimettir kanimca. hayata geçirebilecek kapasiteye sahip, yüzlerce insan vardir mutlaka. unutmayalim ki geyik muhabbetine dönüstürmek de bizim elimizde.
    ben önemsiyorum bunu ve ümitliyim.
    varsin ticarethane olarak da devam etsin. ama bir kesim burada olmanin avantajlarinin farkina varsin ve faydalansin.

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    gurzan, bir ara toplantı düzenleyip hem tanışalım hemde sitemiz hakkında görüşlerimizi birbirimize yüz yüze aktaralım.öyle sanıyorumki güzel fikirler çıkar ..( bu arada önerin içinde teşekkurler Gurzan kardeşim)
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

Motosikleti
    BMW F650FB
    shadow-vt, sagol dostum. bu konusulanlar lafta kalmasin ama.
    daha önce toplanti düzenlendimi bilgim yok. bir kac gün arkadaslarin görüslerini alalim bakalim nasil bir seyir çikacak ortaya.
    ankara, izmir, istanbul, bursa, vs. vs. pek cok il'den arkadas var sitede. iyi organize olmak sart. yapildimi bir ise benzemeli.
    bu yüzden duyarli arkadaslarin katilimlari gerekiyor.
    fikir firtinasi yapalim. kasalim, kavuralim ortaligi...

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    ben istanbula geldiğim zaman oturup konuşalım .gelmeden önce seni ararım
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    gurzan, abim ben sana sahip çıkarım iste seni hergün arayım. Ayrıca biz Antalya grubu olarak herbir arkadaşımızı kardeş biliyor ve bir gün dahi görüşemediğimiz zaman fıldır fıldır arıyoruz birbirimizi . ChatnoiR, kardeş ben kalıcıyım valla ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

Motosikleti
    BMW F650FB
    MeTaL, canim kardesim benim. eyvallah.
    siz antalya grubu olarak, anlatmak istediklerimi çoktaaan aşmışsınız zaten. amacım tüm portaldaki arkadaşların bir şekilde bu beraberliği yakalamasını sağlamak.
    dediğim gibi, diğer insanlardan daha fazla risk taşıyan bir gurubuz. ben şu an motosiklet kullanmıyorum fakat neden ihtiyacı olan bir arkadaşıma yardım etmeyeyim. ama önce o arkadastan haberdar olmamız gerekiyor. bu koordinasyonu saglayacak bir yapı oluşturmamız lazım. diğer siteleri de takip ediyoruz. adamlar birleşip hastane ziyareti bile yapıyorlar... bunun kıymeti az mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    gurzan, kardesım cok dogrusun.ama badi olayı burda pek tutmaz bence.cunku dendıgı gıbı tanımadıgı bırını arayıp kontrol etcek adam sayısı az.eger toplantı olurda yollara dusersenız ve de eskısehırdsen gecersenız lutfen haberım olsun.tanısmak ısterım arkadaslarla.

arkadaşlar görüşlerinizi bekliyoruz...

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gurzan, abi 2 gün önce gene motorculara neredeyse artık sıradan gelicek bi 4 tekerli hadisesi yaşadım ve inan o an aklıma o geldi. Hergün siteye giriyorum bi gün giremeyeceğim ama kimsenin haberi olmayacak dedim.İnanması güç ama bende keşke bişey olsa haberdar olabileceğimiz birbirimizden dedim.Birde geçen gün aklıma bi ara foruma yazan ama bi müddettir yazmayan arkadaşlar geldi mesela ilginçtir ama o herkezi delirten doğruyu söylemek gerekirse kötü niyetli olmadığına inandığım ama bi dediği bi dediğini tutmayan ARİSTOTELES kendisi as 125 t aldı ve dikkatimi çekti bi müddettir yazılarına rastlamıyorum...O sadece bi örnek...Ben kendi adıma söyleyim başıma kötü bişey gelmediği sürece bu siteden kolay kolay uzak durmam internete girdiğimde ilk işim bu siteye bakmak oluyor.ChatnoiR ında dediği gibi bazıları sadece işini görmek için siteye üye oluyor ama daimi üyelerde var sonuçta mesela ; metal,shadow-vt,gurzan,powerbyaydın,bbrr... daha bir sürü motorcu dostumuz.En azından arzu edenlerle böyle bi etkinlik yapabiliriz bence, gurzan dostumada teşekkürler böyle bişeyi bize sunduğu için her ne kadar gerçekleştirmesi zorda olsa imkansız değil.

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Danger dedigi gibi aslında boyle bir sistem kendiliginde olusmustu. Site uzerinden tanıstıgım bir cok kisi ile saglam dostukalr kurdum. Askeriyedeki gibi bir sistem pek dogru olmaz.
    Benim dusuncem herkes kendi cevresinde yakınındaki motorcular ile ufak gruplar olustursun bu kişiler forumu takip ederler kendi aralarında ufak geziler bulusmalar yapabilirler. Daha sonra sitenin gezilerine bulusmalarına katılırlar , katılım arttıkca arkadaslık ve doskluk ortamı zaten gelisiyor.

Motosikleti
    BMW F650FB
    _Si_BeMoL_, forrap, Skullhunter,
    görüsleriniz için tesekkürler.

forrap, bahsettigin olay, zikrettigin ve isim ve daha pek çogu uzun zamandair dikkatimde oldugu için bu fikri öne sürdüm zaten.
    ticaret için gelip geçenler ayri. onlar1n maksatlari belli ve konumuz disinda. ancak bu, bizde ticaret yapmayacagiz anlamina gelmiyor. düsünsene tanidigin, samimiyet kurdugun, kazik atmayacagini bildigin bir arkadasin motorunu satiyor. seninde ihtiyacin var. neden bir baskasiyla görüsüp risk alasinki?.
    tüm samimiyetimle söylüyorum, scooter düsünüyor olsaydim, eyong arkadasimin hussarini hiç gözümü kirpmadan alirdim. en azindan görüsür, her yolu zorlardim.

Skullhunter, bahsettigin olayi yakalamak icin en azindan basit bir toplanti gerekiyor zannimca. olmasini saglayalim isterim.

evet arkadaslar...
    fikirleriniz...
    önerileriniz...
    buyrun...

Skullhunter, msn de aldığım söze istinaden en yakın zamanda bir toplantı ayarlamanı 4 gözle bekliyoruz

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevgili arkadaşlar fikir iyi zaten bu üstü kapalı olsada yapılıyor geçenlerde işlerin yoğunluğu nedeni ile 1-2 gün internete giremedim saolsun gurzan kardeş merak etmiş sordu
    motosiklet net bende bir hastalık oldu maillerime bile bakmadan önce ilk motosiklet neti açıyorum bazı isimler arasında zaten iyi bir dostluk var işin güzeli bizler tüm ülke sathına yayılmış çeşitli meslek gruplarında insanlarız profilimizdeki bilgiler net ve yeterli olursa biribirimizi daha iyi tanıyıp başımız bir şeye sıkıştığında yardım isteyebilir veya yardım edebiliriz siteye çeşitli amaçlarlaa takılan arkadaşlar var bazıları geyiğine bazıları muzipliğine bazıları cidden motorlar hakkında merak ettiği bilgiler için sitede hiçbirimizin çok uzun süreli burada olacağını sanmıyorum ama bulunduğumuz süre içinde birbirimize katlanırsak iyi yönlerimiz olduğu kadar kötü yönlerimizinde olduğunu kabullenirsek bu site tadından yinmez
    siteyi devamlı takip eden arkadaşlar birbirlerinin özelliklerini biliyorlarlar mesela gurzan (gürzan) olarak yazılmasına kızıyor her fırsatta yazanı kibarca uyarıyor (bende uyarıldım )
    mesela şu aralar motor abi yok ortalarda tatildemi acep eskisi kadar sık görünmüyo ariftotales özellikle ortada yok yada başka bir nick kullanıyo iyi bir arkadaş
    powerbyaydın .metal.fromalanya.(ben onlara kısaca antalya tayfası diyorum) birbirleri arasında dayanışan geziler düzenleyen siteden o bölgeye gidecek olanlara yardım eden örnek bir grup(dengerü nün motor alma olayında yanılmıyosam aydın yardımcı olmuştu)
    siteye üye olduğumdan beri sayılarının cidden azaldığını düşündüğüm yardımsever insanların aslında o kadar azalmadığını sadece aranmaları ve bulunmaları gerektiğini anladım yardımcı olabileceğim konuda yardım etmek bana keyif verir ne zaman ihtiyacınız olursa tıklayın yeter
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler