[MT Istanbul] 6 Mayıs 2007 Uskudar Hasan Tan Cocuk Yuvasi Ziyareti Sabah Kahvalti
Reklamlar
-
1 Nisanda yapmış olduğumuz Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası ziyaretimizin üstünden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen dayanamadık ve ikinci ziyaret için yeniden hazırlıklara başladık. Üsküdardaki yuvamıza ilk ziyareti delipoyraz arkadaşımız organize etmişti. Kendisine tekrar teşekkür ederim.
Hasan Tan çocuk yuvasındaki kardeşlerimizi, forumları takip eden arkadaşlarımız resimlerden de olsa gördüler , tanıdılar. Yine de yuva hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Yuvamızda korumaya ve bakıma muhtaç 7 - 12 yaş arası toplam 61 çocuk kalmaktadır. Bu çocukların 4 'ü okula gitmiyor, (2'si kreşe, 2 ' si anaokuluna gidiyor) 57 kardeşimiz de ilköğretim okullarına gidiyor. Yuva 1999 depreminde zarar gördükden sonra Hasan Tan tarafından 2000 yılında tekrar yaptırıldığından oldukça modern ve çocukların ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilecek durumda. Oradaki çocukların tek ihtiyacı ise yanlız olmadıklarını, toplum tarafından dışlanmadıklarını bilmek ve bizlerin göstereceği sıcak ilgi...
1 Nisanda gerçekleştirdiğimiz ziyaret sonrasında yaptığımız konuşmalarda; küçük kardeşlerimize, gerekli ekipmanı götürerek kurum içerisinde film seyrettirmeyi düşünmüştük. Dün yuva ile yaptığım görüşmede kurumun kendine ait sinema salonu olduğunu büyük bir mutlulukla öğrendim. Bu nedenle küçük kardeşlerimizi istersek tiyatroya götürebileceğimizi ya da dışarıda başka bir etkinlik yapabileceğimizi iletti yurt yetkilileri. Bu konuda önerileriniz olursa lütfen bu başlık altında fikirlerinizi dile getirin. Şuanda gözüken 6 mayıs tarihinde yine ikindi kahvaltısında ( meyvesuyu, süt ve yiyecekler yine bize ait) Hasan Tan Çocuk Yuvasında olacağımız. Ama yaratıcı ve çocuklarımızı mutlu edecek fikirlerinizle bu organizasyonu daha güzel hale getirebiliriz...
15 Nisan 2007 pazar günü Çengelköy Çınaraltında hem kahvaltı yaptık hem de küçük kardeşlerimiz için neler yapabileceğimiz tartıştık. Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvasındaki kardeşlerimiz için bir bahçe partisi düzünlemeye karar verdik. Partimiz için dostdark bir ses sistemi kuracak, delipoyraz ise yaptığı görüşmeler sonucunda kardeşlerimiz için palyaço buldu. Desperados ise gitarı ve güzel sesiyle eşlik edecek bize Partimizde; müzik ile coşup eğlendirirken hem onlar için şarkı yarışmaları düzenleyeceğiz hem de palyaconun gösterileri ve düzenleyeceği oyunlarla tam bi festival ortamı yaratmayı planlıyoruz...
Tabiki yapacaklarımız bunlarla da sınırlı kalmayacak. Onca guzel fikir ararsında netleştirdiğimiz baska seyler de var. Mt olarak yapacağımız yardımlarla; gidip çocuklarımıza maskeler alacak, bahçeyi süsleyecek,ses sistemi ve palyaconun ödemelerini yapacağız. Yurda gidicegimiz saat 14,30 olduğu için çocuklar öğle yemeklerini yemiş olacaklar. Bu yüzden geçen sefer de olduğu gibi ikindi kahvaltısı bize ait olacak. Bunun için de daha önceki edindiğimiz tecrübeler ışığında kardeşlerimize yemesi daha pratik olan ve sağlıklı ikramlar sunmayı düşündük. Yiyecek ve içecekler için çeşitli yerlerden fiyat alacağız. Bu fiyat araştırmasında önceliği Kadıköy Belediyesinin Atasehir de kurduğu ; muhtac kadınların catring işi yapıp hayata tutunmaya çalıştıkları, hiç bir özel katkı malzemesi kullanmadan doğal ev yemekleri yaptıkları yere vereceğiz. Tüm bunların dışında kırmızı'nın ve dostdark'ın şiddetli ısrarlarına dayanamayarak mısır servisi de yapmaya karar verdik.Bu konuyu dostdark, kırmızı ve caprice 3434 kendi aralarında organize edecekler biz de afiyetle yiyeceğiz
Biz bunları gerçekten kardeşlerimize yaşatmak istiyoruz. Kahvaltıda yaklaşık 10 kişiydik. Daha önceki ziyaretimizden sonra, bizde katkıda bulunmak isterdik keşke haberimiz olsaydı diyen üyelerimiz oldu.İşte size fırsat Katkıda bulunmak isteyen üyeler katkınız ne kadar olursa olsun vınvın 'a ya da edy'e özelden mesaj atın lütfen.Bu organizasyon için maddi katkıda bulunan üyelerimiz için ayrı bir liste oluşturacağız ve sonrasında yapılan tüm harcamaların faturalarını da burada yayınlayacağız. Bir elin nesi var iki elin sesi var Haydi arkadaşlar yapılan her yardımla çocuklarımızı sevindirecek hediyeler veya ihtiyaçları olan eşyaları alarak bu zor hayatlarında onların yüzünü biraz olsun güldürmek istiyoruz... Bu sefer ziyaretçi sayısında da kısıtlama yok. Ne kadar çok katılımcı olursa o kadar çok çocuğun kucağa alınması demek olduğunu unutmayalım .Kardeşlerimizin en çok sevgiye ihtiyacı var. Bizler motorcu abileri ve ablaları olarak bu sevgiyi ve yaşayacakları keyifli biriki saati onlardan esirgemeyelim. Maddi manevi katkıda bulunan ve bulunacak olan herkese şimdiden kardeşlerimiz adına teşekkür ederim.
ÇOCUK
Bir yerlerde bir çocuk doğdu
Sancısını içimde duyuyorum
Kim bilir kimin çocuğusun
Gözlerinde güneşi görüyorum
Gözlerinde hayat pırıl pırıl
Ellerinde ümitlerimiz var
Dünyanın tüm pisliklerine
Sıkılmış o minik yumruklar
Güzel bebek buram buram
İnsan sevgisi kokuyorsun
Bir küçük dünya gibi varlığın
Sırtında dünyayı taşıyorsun
Kim olursa olsun anan baban
Sorumluyum onlar kadar senden
Adını hiç bilmesem bile
Benim öz be öz çocuğumsun sen
Sezen AKSU
Arkadaşlar Hasan Tan Çocuk Yuvası yetkilileri tek kişilik bazalar için lastikli çarşaf talebinde bulundu.
KATILIMCILAR
*DARKDIAMOND
*desperados + gitarı
*dostdark
*eskici
*vınvın
*ümmet perkitan (Istanbul'da olursa )
*delipoyraz + 2
*edy
*kaiser
*kırmızı
*baba müslüm
*Akbulut
*caprice3434
*ozkansava
*starsailor
*Berrin Hanım
*denizcimuzaffer+1
*jameika34
KATKIDA BULUNANLAR
*Green Park Oteller Grubu ( tatlı & tuzlu kurupasta gönderecekler )
*caprice3434 ( içecekler )
*delipoyraz ( kek )
*Kaiser ( 50 adet çarşaf )
*Skullhunter ( 50 adet çarşaf )
*denizcimuzaffer ve eşi ( un kurabiyesi ve ıslak kek )
*dostdark ( ses sistemi )
Reklamlar
-
Admin
Hasan Tan Çocuk Yuvasına tekrar gidilmesi çok güzel oldu. Onları unutmadığımızı göstermemiz çocukları sevindirecektir.
-
Hande'cim,öbür başlıkta tiyatroya gidilen gün çocukları hamburger yemeye götürme teklifi vardı.Bence bunuda unutmayalım biz.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
sevindirici kavuşma harikasın hande....
çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......
-
Hande bu pazar çengelköy çınar altında kahvaltı yapıp görüşelim diyorum
neler yapabiliriz neler yapmalıyız
hem güzel bir kahvaltı yapmış oluruz hemde sohbet
bu arada benim aklıma piknik de geliyor bir otobüs tutalım yavrıları saat 10 gibi alıp bir yerde gidelim
mangal yapalım top oynuyalım ip atlıyalım
yaa gülmeyin çocuklar için düşünüyorum
-
Bensiz kahvaltı mı yapacaksınız
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
-
Boğazında kalsın Soner
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
-
Soner'cim,az daha eğilsen tavada kaynıycakmış arada Korkunç bir menemen yiyişin var abicim
Oğuz
-
-
dostdark adlı üyeden alıntı
Hande bu pazar çengelköy çınar altında kahvaltı yapıp görüşelim diyorum
neler yapabiliriz neler yapmalıyız
hem güzel bir kahvaltı yapmış oluruz hemde sohbet
bu arada benim aklıma piknik de geliyor bir otobüs tutalım yavrıları saat 10 gibi alıp bir yerde gidelim
mangal yapalım top oynuyalım ip atlıyalım
yaa gülmeyin çocuklar için düşünüyorum
kesinlik le bu pazar kahvaltı yapalalım derim...
ayrıca sonerin fikri hiç fena değil bence
iyisi mi biz ayrıntıları kahvaltıda konuşalım derim..
KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU %0.1
-
Yaaaaaaaaaaaaa ama haksızlık buuuuuuuuuuuuuuuu!
Ben o gün doğum günümü kutluycam arkadaşlarımla :(
Böhüüüü
edit:kimse sormadan söyleyeyim evet,doğum günümü pazar günü,gündüz vakti evimde kutlayacağız
[COLOR="Red"][U][B]:pr:PEMBİŞİM SATILDI :salut:[/B][/U][/COLOR]
-
KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU %0.1
-
fragrance_chaplin adlı üyeden alıntı
Yaaaaaaaaaaaaa ama haksızlık buuuuuuuuuuuuuuuu!
Ben o gün doğum günümü kutluycam arkadaşlarımla :(
Böhüüüü
edit:kimse sormadan söyleyeyim evet,doğum günümü pazar günü,gündüz vakti evimde kutlayacağız
İyiki doğdun Burcu nice senelere
Hep mutlu kal
eskici adlı üyeden alıntı
Bencede Kahvaltıda konuşuruz
dishy adlı üyeden alıntı
Melemen melemen Tuğba buraya gelemen
DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı
Soner'cim,az daha eğilsen tavada kaynıycakmış arada
Korkunç bir menemen yiyişin var abicim
Ama melemende melemendi yaaa
haketti
-
-
o tarihlerde ist olursam bu etkinliği kaçırmak istemem.
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
-
Eeeee pazar kahvaltısına hazırmısınız
-
E ama hayvanat bahçesi Öküzler,maymunlar,develer,vs.
Oğuz
-
DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı
E ama hayvanat bahçesi
Öküzler,maymunlar,develer,vs.
Bu sadece ufak bir ön bilgi kahvaltısı olacak
daha zamanımız var en güzel organizasyon için daha çoook kahvaltı yapacağız
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)