arkadasalr sabah cıktık yola bi yer bakalım dedik bizim cadıra gecerken malum komsu il gruplarınıda ziyaret etmeden edemedik kırklareli mt saolsun bütün günü bagladı gidemedik bi yere ama iyikide gitmemişiz yagmur basladı sabah geri dönerim herhalde
arkadaslar lutfen yanar 17 nin yazdigi bilgileri dikkatlice okuyup kendi il gruplarinizla bi karar alip rezervasyonunuzu yapiniz...
bunun icin adminden ya da mod dan yardim istemeye gerek olmayacagini dusunuyorum....
bundan sonra geriye sadece il gruplarinin rezervasyon yapip yola cikmasi kaliyor... kamp yapmak isteyen arkadaslarda yerlerini ayarlayinca super bi gezi olcagini dusunuyorum...
yanar17 nin verdigi bilgileri 1.sayfaya aldim...
gorusmek dilegiyle...
GET UP STAND UP DONT GIVE UP THE RIDE
İstanbul MT hangi otelde kalınacak güzergah neresi olacak. Grup lideri nerdesiin ????
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Yanar17 çok güzel bir çalışma olmuş eline sağlık
gelecek arkadaşlara baya bilgi vermişsiniz teşekkür ederim
arkadaşlar çanakkale yolunu ben biliyorum.. bilmeyen warsa burdan oraya kadar öncülük edebilirim problem değil. Bana sorarsanız çıkmak için en güzel saat 17mart 04:00am weya 05:00am.. öğleden önce orada olursak bazı önemli yerleri görmek weya yerlşemek için bol vaktimiz olur. tabi bilemem içimizde tembel teneke çoksa karışmam :p ama eğer kimse bi plan yapmazssa ben arbetus kardeşimle ya allah diyip çıkarım yola :p
baktık istanbul mt den cacık olmadı hemen başka bi bölgeye gider onların planına salça oluruz :p
Live To Ride, Ride To Die
tamamen katılıyorum. yalnız çok kalabalık olduğumuzdan bölünmemiz lazım, bu da hızlara göre olur muhtemelen. ben pek anlamam ama sayıya bakılırsa 3 grup çıkar gibi geliyor bana. artık tecrübeliler bi zahmet ayarlayıversin o kadarını;) bu arada istanbul grubunun başkanı falan yok sorun o zaten.
şöyle bir baktım da istanbul mt başlığında konudan eser yok, artık konuyu oraya taşımak lazım bence
Hızlı yaşa, dikkatli olursan genç falan ölmezsin korkma! :bounce:
Bence bölünmek çok anlamlı değil birlik içinde hız sınırlarında gidersek çok daha keyifli bir yolculuk olacaktır. Burdan kazdağlarına kadar yol çift şerit gidiş çift şerit geliş,bölünmüş yoldur. Böyle bir yolda bir arada durmak eğlenceli ve güvenli olur kanaatindeyim. Benim aklımdaki hız 100-110 diyebilirim. 100 le gidemiyecek bi motorun çanakkale yolunu kaldırmıyacağına inanıyorum. Çünkü muhtemelen 150 liktir ki bu motorda uzun yolda 1 depo bitince motorun selameti açısından en az 15-20 dakka durmak gerekiyor. bende bi ara Mondial 150Rs wardı. Kozyatağı - Marmara ereğlisi yolunda 2 defa mola wermek zorunda kaldımki çanakkaleye kadar 4- mola rahat werirsin.tahminimce 250 cc altı motorlar bi grup olsa ve üstü bi grup olsa, eğer hız merakı yoksa kimsenin güzel bi şekilde hep beraber hareket edebiliriz. Yoluclukda yolu bilenlerle birlikte öncülük edebilirim. Çanakkalede uzun zaman geçirdiğim için ordada elimden geleni yaparım. İstanbul grubunun başını çekmekten gurur duyarım..
Bu ara motosiklet satınalmayla o kadar yoğun uğraşıyodumki başka bişeyle ilgilenemedim.Bu akşam alıcam hayırlısıyla ve rodajının büyük bölümünü geziye kadar halletmem gerekiyor.Oluşacak herhangi bir gruba bende katılabilirim.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
ehouehoueh şu istanbula bi yazışalım bakalım
sevgili sabahattin hocam(yanar17) Adonis diye galiba bi yanlış yazım olmuş çünkü verilen linkte adonis assos ta gözüküyor.sanırım dediğiniz otel adelya olacak Güzelyalı beldesinde konuşulan otel bumudur? selam ve sevgiler
.Adres: Adelya Hotel Güzelyalı Çanakkale
Tel : 0 286 232 00 52-62
Fax : 0 286 217 75 41
Sevgili kankalarım. Dostlarım !!!
yaptınız siz yahu?? şehirler arası hız limiti 70 km (hadi 80 diyelim bilemedin 90 ) Arkadaşlar toplu sürüşte 70 km ile giderken aranızda en az 20 30 metre mesafe olması lazım.Şayet fermuar düzeni alırsanız hem birbirinize daha yakın hem de daha zevkli bir sürüş yaparsınız.
Şimdi gelelim küçük hacimli motorlara küçük hacimliler düz yolda büyük hacimlilerle yakın hızlarda seyredebilir fakaaaatt hafif bir bayırda durum değişir küçük hacim yavaşlar büyük motor torkunu kullanır.
Şimdi bunlar hepimizin bildiği şeyler. O yüzden kendi gurubunuzdaki motorları sınıflarken
1-seyir süratinizi belirleyin
2-seyir halinde grup lideri ve diğer arkadaşların iletişimini kolaylaştıracak el işaretlerini öğrenin (kabaca olsa da olur bunu bütün toplu sürüşlerde kullanacaksınız bence çok önemli)
3-bir toplantı yapıp bütün yolu kontrol edin.Kopmalar olursa yapmanız gerekenleri tartışın.
4-Motorunuzun bakım tarihi yakınsa bakıma sokabilirsiniz
5-Genel bir kontrol edin makinanızı Kafanızda bir soru işareti kalmasın (ahhh şu bujiyi değiştirseydim gibi hep böyle şeyler sorun çıkarır)
6-Acele etmek ile özgürce gezmek birbirlerine tezat teşkil eder acele etmenize gerek yok 10 dakka geç kalsanız ne olur bi şey olmaz
7-Toplu sürüşte kopmak isteyen arkadaşlar teker teker gurup liderinden izin alarak kopabilirler tabi diğer mola yerinde bekleyecekler.
8-90 ile yaşarsınız arkadaşlar 110 ile ölürsünüz unutmayın sizi burada bekleyenler var kimseyi üzmeye hakkımız yok
Şimdilik kabaCA bu şekilde sıralanabilir.Unutmayın biz akıncılar değiliz.Lambır lumbur yola çıkılmaz planlama lazım.
sevgilerimle...
Fazla çalışmak yordu yanar17 abimiz ,doğrudur otel adelya hem yetecek kadar yeri hem bir kumsalı hem havuzu var ayrıca sabah kahvaltısı akşam açık büfe yemeği dahil. Ayrıca güvenli yeri de varmış biz sorduk öğrendik
bizce sizin için en uygun yer burası
ThE LaSt SaMuRaİ
wallahi benim aklımdaki rakam bölünmüş yolda 90 gibi seyir etmek.. zaten korudan sonra virajlı yollarda oldukça yawaş gidicez çünkü yolu kimse bilmiyo.. Radar turizmin psikopat şöförlerinden birinin altında kalmak istemiosanız sahil kesimine yaklaşınca yawaşlamanızı öneririm
arkadaslar yoldan yeni geldim biraz yorgunum ama cumartesi erken cıkalım
görünen o ki istanbuldan katılım olacak
muratebesek sen madem yolu biliyorsun öncü sen ol ve şimdiden kesin geleceklere istanbul mt de bi katılım listesi yap ve ona göre rezervasyon işini halledelim zaten gelmeye niyetli olan arkadaslar sürekli online
90 izin verilen hiz bildigim kadariyla 70 olan hiz siniri kaldirildi 90+yuzde 10 oldu
sabah 6 da cikarsak ogleye kalmadan orda olabiliriz
otele yerlesiriz
aksamda bi eglence fln yapilabilir
hani 4 bi yerden gelen mt bulusuo die?
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
yawaş geliriz tahminimce.. ufak motorlu arkadaşlar falanda war zaten..
Ben turizm-organizasyon firmasında çalışıyorum. önümüzdeki hafta yoğun olacam. istanbul dışında olmam sebebiyle mailleri ve listeyi takip edemessem kimseye karşı mahçup olmak istemem. ama 11 Mart itibari ile bir liste oluşturacam. Katılanlar numaraları buluşma yeri motoru gibi bi data oluşturcamki gelcek arkadaşları atlamayalım weya gelmicekse haber wersin boşa bekleyip zaman kaybetmeyelim. arada 3-5 gün takip edemiyeceğim için listeyi şu an açmasam çanakkale tarafındaki operasyonun selameti açısından daha hayırlı bi davranış olucak gibi geliyor..
Ne dersin frosen?
TÜM İSTANBULDAN 18 MART GEZİSİNE KATILCAK ARKADAŞLAR BANA ÖZEL MESAJ ATSIN LÜTFEN.
AD - SOYAD - TEL NO. - KATILDIĞI MUHİT - BULUŞMA NOKTASI - MOTOR MODELİ RENGİ..
buluşma operasyonunun sağlıklı ve akıcı olmasını istiyorum. Herkesle irtibatta olmamız gerekiyor..
Murat EBESEK
0555 637 01 01
muratebesek@hotmail.com
ThE LaSt SaMuRaİ
Arkadaşlar Güzelyalı ile ilgili Birkaç faydalı bilgi ;
Güzelyalı Çanakkale merkeze bağlı bir köy. Şehir merkezine 15 km. İzmir yolu üzerinde sahilde.Kışları 500 kişilik nüfus yazları 5.000 kişiye kadar çıkıyor.
Tarihi antik çağlara kadar uzanıyor. Çanakkale ile Güzelyalı arasındaki mesafe tarihte 'Zeus'un yeryüzündeki bahçesi' olarak geçiyor.
Köyde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin kampüslerinden biri de bulunuyor. Ayrıca Jandarma ve Deniz Kuvvetleri'ne ait sosyal tesisler de var.
Sahil bıoyunca uzanan köy sırtını çam ormanlarına dayamıştır.
Köyde birkaç tane market ve büfe de bulunmaktadır. Bir adet camii olan Güzalyalı'da otopark ve muhtarlığa bağlı sosyal tesisler de vardır.
Güzelyalı lokantaları ve çay bahçeleri ile de tanınmaktadır.
Denizi rüzgar sörfü için idealdir. Ağustos ayı dışındadenizi serin sayılabilir.
Yollarının önemli bir kısmı topraktır ve özellikle ara sokaklarda ulaşım sorunludur.
Güzelyalı da çok sayıda otel ve pansiyon da bulunmaktadır.
Bir köy olmasına rağmen birçok açıdan farklı bir yerleşim yeri özelliği sunmaktadır. Özellikle Esentepe Mahallesi kısmı daha çok büyük şehirlerdeki yerleşimi andırır. Mimari olarak Avrupa ülkelerindeki ev modellerinin uygulamalarına sıkça rastlanır. Selam ve Sevgiler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)