metehan bak alırım seni gecenin 03. unde e5 yerine tem e bırakırım...
metehan bak alırım seni gecenin 03. unde e5 yerine tem e bırakırım...
Sevgili Metehan,
kimse hatırlamaz ama ben senin bu konular ile ilgili burada daha önce de nasıl çabaladığını iyi biliyorum.
Bu başlığın ilk sayfalarında da belirttiğim gibi, benim kişisel tercihim bu tür ziyaretleri yalnız başıma yapmak. Ben o şekilde daha rahat hareket ediyorum kendimce....
Darülacezeye de başka yaşlılar yurduna da birçok kez gittim ama bu kimsesiz çocukların yuvalarına yaptığım ziyaretler beni 10 misli daha fazla etkiliyor. Özellikle de sevgiye olan hasretleri...
Kendileri ile ilgilenen birilerini görünce onlara yapışmaları....
Gel gör ki, bu sorun öyle akşamdan sabaha hallolacak bir konu değil.
Öncelikle kültürel manada işler yapılması lazım ki, onlarca yıl sürer.
Mesela bu çocukları cami avlusuna bırakan zihniyeti değiştirmek lazım, ki bunun en büyük müsebbibi sanıldığı gibi maddi imkansızlık değil, gayrimeşruluktan kaynaklanan korku ve çaresizliktir. Bu sebeplerin listesine devam etmemin faydası yok !
Hatırlanması gerekn şudur : Hepimiz kendi çocuklarımızı ya da yeğenlerimizi sevgiye boğarken, aklımızın bir köşesinde de bu bahtsız yavrucaklar bulunmalıdır. Aynı toplumda var olduğumuz için de bu çocuklara karşı sorumluluklarımızı hatırlamalıyız. ( Bu konuya da devam etmeyeceğim...)
Ama işi politikaya dökerek, birkaç yıl önce seçilmiş herhangi bir iktidara yüklemek, hem işin kolayına kaçmaktır hem de hamasetin önde gidenidir.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
abi beni Gobi Çölüne bıraksan keşke ama bu sorunlar çözülse...
Ledo abicim Nimet Çubukcuyu'da...ondan önceki önünü bile göremeyen iri kadınıda...ve ondan öncekileride kendimi bildim bileli görüyorum...bu iktidarsızlar kendi hayatlarında aile kavramını bilmeden aileden sorumlu bilmem ne olmuşlar...yani mesele birazda bundan kaynaklanıyor...Bir Başbakan tabiki evladının eğitimini Dünyaca kabul görmüş bir ülkede yaptırır...Bu ülke emperyalist ve fırsatlar ülkesi diye lanse edilen ABD bile olsa...ama toplumda bazı dengeler vardır...sadece toplumlardamı...her alanda dengeler olmalı...
Eğitim meselesine gelelim...Hayat hiç bu kadar pahalı olmuşmuydu...Sana sorarım...insanlar arasındaki gelir uçurumu hiç bu seviyeye gelmişmiydi...
Mesele Bilalin ABD de okuması değil abi...Mesele Türkiyedeki eğitim sisteminin çarpık olması kalitesizleşmesi ve sistemin dışarıya beyin göçü yaratması...kalabalık nüfüsünda buna etkisi kesinlikle yüzde yüz...o kadar kalabalığız ki insanımıza değer verilmiyor...niteliksiz kalabalıkların sayısı fazla olduğu için toplumda çok sorun var...üretmeyide sevmeyen genlere sahip olduğumuz için Paşamız buyuruyor ki...Yan gelip yatmayın...
siyasi polemiklerden nefret ederim abi...sağ sol akımlar bilmem...ama ülkemde eşitlik isterim...sosyal denge isterim...fırsat eşitliği isterim...iyi bir yaşam isterim...her insan gib bunları isterim...
Ki evladların okutulduğu oranın vatandaşı olsun diye hamileliğn 8. ayında gidildiği o Amerikadır en fazla evsiz (Homeless)en fazla dilenci bu topraklardadır...(küçük bir detay daha...O toprakda doğup ABD vatandaşı olan çocuk 18 yaşına geldiğinde annesi ve babasınıda ABD vatandaşı yapabiliyor...ne güzel dimi abi...neden ben hanımı ABD nin şefkatli topraklarına götürmedimki...ne kadar da ahmağım...hay bin kunduz yav...)
Bu arada eğitim kalitesinin dünyada 1 numara olduğu üniversite İngilteredir...
Bir Odtüyü bir Boğaziçiyi Dünyadaki ilk 500 üniversite içine sokamıyorsak bu YÖK ünmü suçudur yoksa İktidarınmı...
Biz daha okula kayıt esnası para alınmasını tartışıyoruz...
Eğitimle alakalı bişey demedin ama ben sıkıntımı paylaştım...eğitimi örnek aldım...Birkaç yıl deme nolur...kocaman 3 yıl geçti be abi...Japonya ve Avrupa bu 3 yıllarda Endüstri Yarışına girdi ve büyüdü...
sevgilerle...007 zaman uyuma zamanı değil...zaman direniş zamanı...hayda bre hedefiniz Ankara... (araya ikide espirük sokup burun direklerini sızlatmayalım fazla...)
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Metehan,
gerçi öbür tarafta beni kimse atamaz çizemez falan demişsin ama adamların eli sıcak ona göre
Forum Kuralları No :24.
Politik ve dini konularin konusulmasi, tartisilmasi yasaktir. Genel ahlaka uygun olmayan ve rahatsiz edici üslup ve tarza sahip mesajlar atilamaz.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
Ah Kederim o hasreti çeken bilir o rüyaları gören anlar...O üşümeyi , o hasreti ve o buluşmaların kendine has kokusunu yaşayan bilir ; özleyen, bazen hasretinden nefes bile alamayan bilir... Dediğin gibi o çocuklar da üşüyor, o çocuklar da ilgiye şefkate aç ve o çocuklar da bizim çocuğumuz bizim kardeşimiz...
günaydın dicem ama herkes uyuyor daha
körler sağırlar birbirini ağırlar....
hane nerede bİR gezi için kendini parçalayanlar... hane nerede gezi veya eğlence topiği iptal oldu diye ayaklananlar..
hani nerede eklediği erotik bir resim yönetim tarafından kaldırıldığında nasıl bir site burası MEDENİYETTEN UZAK! düşünüyorsunuz diyenler hane yav HANİ??
[B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]
[B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]
Bu başlık misyonunu gayet güzel bir şekilde yerine getiriyor.Hatırlanması gerekn şudur : Hepimiz kendi çocuklarımızı ya da yeğenlerimizi sevgiye boğarken, aklımızın bir köşesinde de bu bahtsız yavrucaklar bulunmalıdır. Aynı toplumda var olduğumuz için de bu çocuklara karşı sorumluluklarımızı hatırlamalıyız.
Önemli olan, insanların bu konu ile ilgili dikkatlerinin çekilmesi.
Bu noktadan sonra yavaş yavaş konu ile ilgilenmeye başlarlar belki. Bu durum insanların kendi tercihidir. Zorla yapılmaz !
Yukarıdaki biçimde sitem etmek de ne kadar doğru tartışılır.
Maddi Destek Olmak İsteyenler aşağıda belirttiğim banka hesabına istediği kadar yardım yollayabilirler. Yollanan paralar ile çoçuklara hediyeler alınacaktır.
-Banka Bilgileri-
Hesap Sahibi: Erhan Erdil
Banka: Garanti Bankasi
Sube kodu: 719 - İstanbul KIZILTOPRAK
Hesap Numarasi: 6689052
Banka Hesabı Üzerinden Yardım Yapan Üyelerimiz:
Cüneyt Eralp / 007
Metehan Aysal / Metehan
Necdet Gülden /
Adını Vermek İstemeyen bir üye
Serdar Yakacık
Bekir Gül
Özgür Kaya
Toplam: 520YTL
Çantalar SavaşXXL ve Starsailor
Önlük yakaları ve kırtasiye malzemeleri Vınvın
tarafından temin edilmiştir. Ayrıca site üyesi olmayan bazı tanıdığımız kişilerde yardımda bulunmuştur.
Teşekkürler
YA BABACIM MİLLET İNCİR ÇEKİRDEĞİİNİ DOLDURMAYACAK KONULARDA SİTEM EDİYORKEN ...
BEN KENDİ ADIMA YÜREĞİMİ BURKAN Bİ KONUDA SİTEM EDEYİM BE ABİCİM YAA..
BENIM VE EŞİMİN YAŞAMADIĞINI HAYAL EDİYORUM 2 TANE OĞLUMU BÖYLE DÜŞÜNÜNCE MANGAL KADAR YÜREĞİM E ZİLDİKÇE EZİLİYOR BE ABİCİM YAV....
Rica etsem beni silebilirmisiniz listeden..Başka birinin hakkını yemek istemem..Muhtemelen gidemiyeceğim..
S&S
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)