yaaa ablamm benii yazdırmammışşş
bende gelmek istiyorumm beniidee ekleyiiinn
kardeşlerimle bende oyunlar oynamak istiyoruuumm......
onlarraa massallar anlatmak istiyoruuumm........
veee MT sizden de daha cokk destek istiyoruumm
yaaa ablamm benii yazdırmammışşş
bende gelmek istiyorumm beniidee ekleyiiinn
kardeşlerimle bende oyunlar oynamak istiyoruuumm......
onlarraa massallar anlatmak istiyoruuumm........
veee MT sizden de daha cokk destek istiyoruumm
GERİ GERİ KOŞMAYA BENZER BU HAYAT BİRAZ YAVAŞ TAKILMAAAA:bounce:
hemen yapalım bir polemik bizde polemik çoook ya arkadaşlar yeme içme gezme işi olunca herkes koşa koşa gelir ama böyle sosyal içerikli yardım amaçlı bir etkinlik olunca neden herkesler sus pus olur?? bir sigara paketi kadar kadar değeri yok mu o zavallıların gözünüzde? üyelerin tamamı bir günlük sigara parasını gönderse yeni bir çocuk yuvası bile açılabilir az çok demeyin arkadaşlar damlaya damlaya
evvvveeeeet uykusu kaçan arkadaşlaaaar bu topik güncel ve hala götüreceğimiz oyuncaklara karar veremedik
Hadi ama yok mu oyuncak konusunda fikir verecek kimse
Kocaman kara, ela,renkli gözler üzerinize bir mahalle arasında çevrildiğinde. En cok sevdikleri oyunlarını yarıda bırakıp size ve motorunuza hayran hayran baktıklarına mutlak şahit olmuşsunuzdur. Belkide oturduğunuz bir yerde kaskınızı gören çocuk abi yada abla senin motrunmu var diye sorduğunda nasılda yüreğiniz titremiştir. Bizi en çok onlar sever. ve belkide onlar anlar.
Sizi görmeye görsünler. bütün ilgilendiklerini bir kenara koyar. Ve hemen hayaller kurarlar motor üstüne. bunlar bu çocuklar. etrafımızda anası babası yanıda olan çocuklar. Peki ya ötekiler. Anadolunun bir köyünde yada istanbulun bir yetiştirme yurdunda olanlar. Motor üstüne düşleri olmayacakmı onların. Bir kaska bakarken mutlu olmayacaklarmı. Elbet olacaklar ve elbette düşler kuracaklar.
Varsın rastlamasınlar, Bir yurdun yüksek duvarlarını aşamasınlar. Yada kimsesiz olmanın yitmişliğinde bizim farkımızda bile olmamış olsunlar. Biz varalım onlara en afili motor kıyafetlerimizle motorlarımızı kasklarımızı pırıl pırıl yaparak. O duvarları aşarak. Belkide kendi içimizdeki duvarları asarak. Yada kendi yitmişliğimizde onların varoluşunu Hissetmek için orada olalım.
Velhasılıkelam motorcunun tam yiğit liğinde onlara verilecek bir gülücük dünyaya değer.
Çocuklar bizi sever.........
Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)
gidilecek yerde kaç yaşında çocuk grubu olacak...galiba her yaştan...2-3 aylıktan 8-9 yaşına kadar...biz 15 kişiyiz bütçe belli...hangisini hangi oyuncakla mutlu ederiz acaba...
benim üzüldüğüm nokta şu...
bu çocuklar mutluluğu huzuru o ortamda yakalayamayacaklar...yani orada bu kimsesizliğin verdiği hüzün en alt sınır...ziyaretcilerin biz misafirlerin vermeye çalıştığı sevgi ilgi alaka üst sınır...ortası hiç olmayacak ona yanıyorum....belki olacak ama 18 den sonra bir düzen kurduklarında...yani 18 yaşına geldiklerinde topluma entegre edilmeye çalışılıyor...neyse karışık meseleler...
(bu sosyal tespitler organizasyon ile alakalı değildir...genel yorumdur..)
ama "oyun materyalleri" çok hoş ya...
materyalleştirdiklerimizdenmisiniz...
materyalleştiremediklerimizdenmisiniz....
önerim çocuklara kitap götürmeniz...kesinlikle ne alacaksanız kitapda götürün...masal kitapları boyama kitapları vs...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
[QUOTE=mete_han;423869]gidilecek yerde kaç yaşında çocuk grubu olacak...galiba her yaştan...2-3 aylıktan 8-9 yaşına kadar...biz 15 kişiyiz bütçe belli...hangisini hangi oyuncakla mutlu ederiz acaba...
Yaa mete_han sonra ben kızınca hatalı oluyorum.
Arkadaşlar bu yuvada 7 / 12 yaş arası kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin içinde hem öksüz hem yetim olanların yanı sıra sadece öksüz veya yetim olup bu yuvada yaşayan ya da ailesinin sosyo-ekonomik durumu onların ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediği için devlet tarafından korumaya alınmış olanlar var.
Maddi Destek Olmak İsteyenler aşağıda belirttiğim banka hesabına istediği kadar yardım yollayabilirler. Yollanan paralar ile çoçuklara hediyeler alınacaktır.
-Banka Bilgileri-
Hesap Sahibi: Erhan Erdil
Banka: Garanti Bankasi
Sube kodu: 719 - İstanbul KIZILTOPRAK
Hesap Numarasi: 6689052
Banka Hesabı Üzerinden Yardım Yapan Üyelerimiz:
Cüneyt Eralp / 007
Metehan Aysal / Metehan
Necdet Gülden /
Adını Vermek İstemeyen bir üye
Serdar Yakacık
Bekir Gül
Özgür Kaya
Toplam: 500YTL
25 bin üyesi olan bir sitede bir yardım kampanyası için sadece 500 ytl toplanırsa gerçekten ayıp olur yakışık kalmaz derim
ArkadaŞlar Kİmse Sİzİ Ayiplayacak DeĞİl 5 Ytl Bİle Yzitrsaniz Ama Yatirmayanlar Bence Ayip Edİyorlar...
[B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]
vınvın beni sende anlamazsan ne diyim...
dikkat çekmeye çalıştığım nokta şu...İsterse günde 1 milyon ziyaretçi olsun...yaş grubuda önemli değil...hepsinin bir evi olsa diyorum...Darülaceze...Çocuk Esirgeme kurumlarına ihtiyac olmasa herkesin sıcak bir yuvası olsa...hayat bayram olsa falandı yazmak istediklerim...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Tamam mete_han seni anladım. Haklısın keşke herkes ailesi ile evinde huzurlu sağlıklı bir hayat sürebilse. Ama maalesef çocuk yuvaları da yaşlıların bakım evleri de hayatımızın gerçekleri... Bize düşen onları yanlız bırakmamak, elimizden geldiğince onlara destek olabilmek... Bu kurumlarda hayatlarını geçiren hiçkimse kendi tercihleri olduğu için orada değil ve hayatın bize, çocuklarımıza ,sevdiklerimize ne getireceği de belli değil... Ama bu gün onlara yanlız olmadıklarını hissettirmek,elimizden geldiğince destek olmak için bişeyler yapmak zorundayız...
Halimize şükretmeliyiz dün rüyamda birini gördüm ve bu dünyada mutlu olduğum huzur duyduğum tek sabaha uyandım rüyamda annemi gördüm ve sarıldım ona çok özlemişim hande o kadar güzel bir sabaha uyandımki anlatamam üşümem geçti hasretimde ve anlıyorumki bu çocukların üşüyeceğini hasretlerinin ne denli büyük olduğunu ve ihtiyaçlarını kafamda oluşturabiliyorum yazın benide Eğer bir işim olmazsa malum çalışmamdan dolayı gecesi gündüzü belli değilOrda onlarla paylaşmak hissetmek çok güzel olucak
Çevreme haber verdim birşeyler toplamaya çalışacağım ve kendi yardımımda olucak inşallah
Metehan,
tam damardan girdin, bas şırıngaya bari biraz daha da, akşam akşam.....
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
allah allah yaa allah allah yaaaa allah allah yaaa )
bende forumu okuduğumu sanıyorum...kör gibiyim
daha yeni gördüm topiği...o liste hernerdeyse adım yazın lütfen..
[COLOR="Red"][B]vınnnnnnnnnn !!![/B][/COLOR]
Abi bebeler deyince kimsesiz yavrular deyince düşününce bu iri bedendeki kalp bir kuş gibi pır pır ediyor...hayat anlamsızlaşıyor...yaşam derinleşiyor...ama sığ bir derinlik bu...evladımız var...bizde hasretiz...2-3 günde bir görmeyle olmuyor be abi...bu yavrular anaya babaya hasret kaldığında ona oyuncakla...bakıcı gönüllü annelerle...canım cicimle nasıl kandırırız abi...isyan etmemek için bana bir neden söylesene abi...bu yavrulara nasıl hesap veririz abi..."annem babam nerde beni niye buraya terketti..."dediğinde kim hesap verir...bir tane akrabalarımı yoktu bu koca dünyada...
Niye sistem değişmez abi...Çocuk Esirgeme Kurumları...Darülaceze kapanmalı abi...Evsiz parklarda yatan kalkan kimsesiz insanlar yaşlıları Devlet himayesine alabilir...Bu güc bizde var ama iktidar yok...lider yok...adam yok diyelim...lafta mangalda kül bırakmayan kabadayılıkta üzerine olmayan şahısların idaresinde nereye varacağız oda meçhul...abi ben sağ sol bilmem...sosyal devlet bilirim...sosyal devletin gerçekleri vardır...Her konuda başarısız ol ama kimsesizine yaşlına yetimine öksüzüne sahip çık...Ledo abi Darülacezede olacaktın...Akıllara zarar manzaralar vardı...
Malatyadaki olayları sende takip ettin...noldu bu eziyet eden kadınlara...bu insan müsveddelerine...
Tüyü Bitmemiş yetimin hakkını koruyamayan devlete ben devlet mi derim...isyanlardayım...
sevgilerimle...
Yaw Mete yapma kardeşim gece gece uyutmayacaksın bizi...
Zaten her ana sayfayı açtığımda o ufak deniz gözlü kızın bakışları içime yağıyor...
Cüneyt Eralp
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)