Güzel bir etkinlik olmuş. Gerçi ben sadece namaz kısmına katılabildim ama fotoğraflardan ve videolardan gördüğüm kadarıyla güzel eğlenmişsiniz.
Güzel bir etkinlik olmuş. Gerçi ben sadece namaz kısmına katılabildim ama fotoğraflardan ve videolardan gördüğüm kadarıyla güzel eğlenmişsiniz.
Epeyce kalabalık bir katılım oldu. Yarın fırsat bulabilirsem fotoğraf ve video paylaşımı yaparım.
Yeni etkinliklerde buluşabilmek dileğimle herkese teşekkürler.
Şimdilik deniz videosu ile idare edin 🤗
https://youtu.be/WEgE_G8HMhA
islamda tebliğ zorunluluğu var ya, o noktada biraz sıkıntı çıkabiliyor.
misal islam hukukunu, diğer dinleri, ateizm, deizm, agnostisizm felsefelerini yalamış yutmuş birisine tebliğ yapmak biraz absurd bir hâl halini alıyor. işin daha fenası, islam hukukunda tebliği kabul etmeyen birisini öldürmek caiz galiba. bu konuda yanılıyor olabilirim, lütfen düzeltiniz.
yani ahmet hocam, insanların bu başlıkta 'namaz' kelimesini duyunca huysuzlanması, bilinçaltlarındaki 'tebliğ' korkusu olabilir mi? değerli yorumlarınızı bekliyorum. saygılarımla.
Balıkesir'de benzer bi organizasyon olursa haberdar olmak isterim.
Denizli'de de olsun. Deniz getireceklerdi oraya.
Öyle birşey yok kabul etmeyeni öldürmek caiz nerden çıkardınız bunu kim söylüyor.Dileyen dilediğine inanır (uyarı ikaz hatırlatma öğüt delil ayet ve gerçeği aktarma geleceği hatırlatma süreçlerinden sonra) Allahın muradı budur.Herkesde tebliğ yapamaz yani beceremez anlamında söylüyorum ayrıca bu birkaç dakika veya saatte olacak bir iş ve örneklik değildir, Hz. peygamber bazen hiçbirşey söylememiştir normal ticaretini yapmıştır ve o ahlakla örneklik olunca diğer kimseler bu ahlakı görünce islamı seçmişlerdir böyle çok örnek var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:00 ----------
hokahey makara yapıyorsun sanırım
yok be naptın :D
islamda zorlama yoktur.
bu arada her forumda olduğu gibi bu forumda da din ile ilgili başlık olduğunda ilgisi olan olmayan herkes atlıyor.
bunun denemesini ben önceki bir başlığımda yapmıştım sol el ile yemek haram mı günah mı diye. 1 günde 6 sayfa olmuştu :D
forum ahalisinin terazisini tarttım biraz. çok az kişi aklı başında cevap verip eleştirirken çoğu aklını kullanmadan cevap yazıyor.
o yüzden konuyu açan arkadaşım sakın aksi yorumlara bakma onları görmezden de gelebilirsin sen yoluna devam et.
bide din ile aklına takılan bi soru veyahut bişey olan olursa çekinmeden bana sorabilir.
sakın ha internetteki hocaları izleyip dinleyerek bir kanıya varmayın ayıp edersiniz :D
since 1987
Burdan birşey çıkmaz zorlama 😂😂
Ortak noktaları motorsiklet olan insanların bir araya gelip herhangi bir birlikteliği sağlaması sıradan normal birşey. Anormal olan bunu başka mecralara taşımak.
Toplandık namazımızı kıldık. Kahvaltı yaptık,denize girdik,sonra guruplar farklı yerlere gitti ( biz kadırga koyuna gittik 4 motor). Ve ömürden bir gün yedik.
Niyet güzel ama başlık üslubu yanlış seçildiğinden uzun tartışmalar olmuş. Ben de başlığı ilk gördüğümde Namaz, Namaz'dır. Bunun etkinliği mi olurmuş yahu diye düşündüm. Ama meğersem olay başkaymış. Bir arkadaş "sabah buluşup denize gideceğiz, isteyen namaz da kılabilir" şeklinde olursa daha iyi olabilir demiş. Ben de kendisine katılıyorum. Bu şekilde olunca "haydin, motorcular olarak bu cuma Eyüpsultan'da Cuma etkinliğinde buluşalım tarzında yanlış anlaşılabilir bir algı oluşmuş.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
kabul etmeyen değil, inandıktan sonra inkar edenler için ölüm caiz deniliyor.
ancak o da tartışmalı bir konu, Nisa Suresi 137. ayette, " İman edip sonra inkâr eden, sonra inanıp tekrar inkar eden, sonra da inkarlarında ileri gidenler var ya; Allah onları bağışlayacak da değildir, doğru yola iletecek de değildir." diyor.
https://kuran.diyanet.gov.tr/mushaf/...anligi-meali-1
direkt öldürün diye bi ibare yok.
Allah kabul etsin, böyle organizasyonları çoğaltmak lazım. Ecdad yadigarları tarihi yerler olur, Camii ler olur güzel şeyler bunlar.
Molla gogılcılara pek takılmayın, sonuçta önemli olan Allahın rızasıdır ve niyettir. Herhangi bir şahısın hoşuna gidip gitmemesi değil.
Yobazın dindari ateisti olmaz. Yobaz yobazdır takılmayın. Allah kabul etsin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)