Hadi beyler bukadar insan hepimiz biyerlere gitmek istiyoruz bir gurup kurup yapmaya başlayalım bir pilan
Herkeze uyacak ve herkesi mutlu edecek
(1) sport-turing
bana bugun KKTC den is teklifi geldi...eger kabul edersem belki bu yazi orda gecirecegim...
ama daha kesin bir sey yok...
egerki Turkiye de kalirsam
Moskova icin en önden giderim... ;)
ben sadece çöl yolunda motosiklet kullanmak için iran diyorum
özgüven eksiğin yoksa dili niye sıkıntı yapıyorsun
Kafa keserler orada
Süre uzun tutulmazsa bende katılmak isterim İran yada Balkan uyar banada
gidecek arkadaşlar için kendim gittim gördüm beğendim..yemek konusunda sıkıntı çekmezsiniz,kebap ve pilav çeşitlerine bıkarsınız.. kalacak yerler her daim bulunabiliyor paranıza göre..seçiminize kalmış..motorunuzu sıcak iklime göre ayarlatın..benzin oktanı düşük sanırım..bildiğim gs serileri 80 oktana kadar sorunsuz yakabiliyor. siz yinede bir araştırma yapın. trafiği berbat ve tek kelime ile herkes kafasına göre sürüyor..ters yönden gelenlere ve seri şerit değiştirenlere hazır olun..tarihsel bir görsellik, müzeler ve el sanatlarına merakınız varsa Esfahan şehrine gidin görün seveğinize eminim. El sanatlarının dibi orada..Shiraz ise daha da güzel. ama mesafeler uzak bilginiz olsun. öyle kafa keserler yok gidilmez yok görülmez diyen evden çıkmamıştır.. basın marşa gidin..macera ruhu olmayan adam geziye çıkmasın evinde çayını içip survivor izlesin..
saygılar..
Ben de otomobil ile iran gezisinde sıra tahrana gelince arabayı park edin, motorla gezdirelim tavsiyesine uyup, motor kiralayıp gezdik sebeb ise aşırı trafik, araçlar kıpırdayamıyor, motorun artıları için. Ayrıca bu gezi sırasında bende İranlıların sevgi ve muhabbetleriyle karşılaştım. gündüz gözü ile Gürbulaktan çıksam, Bajgiran ve sonrası gece-gündüz farketmiyordu emniyet açısından.Yaşadığım bir başka konu; Birkaç defa olan iran seyahatimin ilkinde tahrana kadar tüm ihtiyaçlarınızı tercüme sıkıntısı çekmeden Türkiyede gibi gideriyorduk. Tahrandan sonra biraz dil sorun olsada hemen bir Türkmen yada Azeri buluyorlar yardımcı oluyorlardı. Aracımı Türkiye plakalı olduğundan hareket halinde iken bile selam verenler, korna çalan, el sallayan güzel olaylara şahit olduktan sonra bir başka yaşadığım olay: bize ilkokulda Türkçe Alplerden himalayalara kadar büyük bir dünya dili diye öğretilmişti. İranın güneydoğusunda hatırlayabildiğim kadarı ile Meşhet-benderabbas taraflarında dil sorun olmaya başladığında yol sormak için üniformalı bir askeri görünce aracı park edip yanına doğru giderken tarzanca nasıl anlaşacağım endişemi anlamış olacak ki "konuş, konuş,ben Türk'üm" dedi. Vakit müsait olursa ben de motorla iran seyahati düşünebilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:39 ----------
Ben yukarda da yazdım nasıl derdimi anlatacağım derken bana "konuş,konuş,ben Türküm" dedi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)