Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

2016 temmuz,ağustos karadeniz turu

REKLAM ALANI
    Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şile den biraz mantıksız olur yakın yer her zaman gidilebilir karasu olabilir ordan başla akşam Amasrada ilk gece geçer sadece sürmek için o yola girilmez sindirmek lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Konuyu acali 5 ay olmuş zamanı geliyor
    Tarih belli değil ama rota su
    1. gün:İstanbul - samsun (terme de kamp.ve deniz)
    2.3. gün:Trabzon sürmene ve Uzungöl (2 gün yayla gezili kamp)
    4.5.6. gün ayder yaylası otel- kamp 3 gün yayla gezisi .
    7.8 gün Hopa (belki batum) artvin goller ve Sivas üzerinden donus benim plan tabiiki nasip olursa
    Ahmet ya da Turan arkadaşım, hangisini seçeyim bilemedim, dediğin gibi zaman yaklaşıyor. Benim de içim kıpır kıpır. Eşim bu bayram iş sebebi ile Kanada'da olacak. Bende de bu sezon Inazuma yerine 660 Tenere olduğu için artık yeter bu geziyi yapacağım diyorum. Hem kendi rotamı planlıyor hem de bir yandan senin programı kesiyorum.

Bizim fabrika bayram tatili sonrası yıllık duruşa girdiği için benim iznim 2 hafta. Kendime şöyle bir rota belirledim ama hala kesin olmayan noktalar var. Ayıca Doğu Anadolu geçişi hakkında korkularım var.

1. gün İzmir-İstanbul ya da İzmir-Bursa ya da İzmir Bolu
    2. gün İstanbul-Bolu ya da Bursa Bolu (direk Bolu Yedi Göller Milli Park'a gitmeme durumunda)
    3. gün Bolu-Sinop
    4. gün Sinop-Trabzon
    5. gün Trabzon- Artvin Borçka Karagöl
    6. gün Borçka-Kars
    7. gün Kars-Sivas
    8. gün Sivas-Malatya
    9. gün Malatya-Gaziantep
    10. gün Gaziantep-Nevşehir Göreme
    11. gün Göreme-Antalya
    12. gün Antalya-Muğla Akyaka
    13. gün Akyaka-İzmir

Rota durakları değişebilir, kısayabilir, uzayabilir. Hedef 6000 km. Geçen sene gezemediğim Artvin, Adıyaman ve Mersin'i bitirme hayallerim var. Yeni, profesyonel çadır ihtiyacım var. Bunun için elimdeki çadır, eldiven, elcik koruma, katlanır ayna gibi sıfır sayılabilecek eski ürünlerimi satabilmem ve benzin parasını da kenara ayırabilmem lazım. Umarım rotalarımız denk gelir, sürüşün ve kampın bir kısmını beraber yaparız. Kardeşim motoru sattığı ve düğün arifesinde olduğu için İstanbul'dan dışarı adım atamayacakmış ve bana katılamayacakmış.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Alıntı Machair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ahmet ya da Turan arkadaşım, hangisini seçeyim bilemedim, dediğin gibi zaman yaklaşıyor. Benim de içim kıpır kıpır. Eşim bu bayram iş sebebi ile Kanada'da olacak. Bende de bu sezon Inazuma yerine 660 Tenere olduğu için artık yeter bu geziyi yapacağım diyorum. Hem kendi rotamı planlıyor hem de bir yandan senin programı kesiyorum.

Bizim fabrika bayram tatili sonrası yıllık duruşa girdiği için benim iznim 2 hafta. Kendime şöyle bir rota belirledim ama hala kesin olmayan noktalar var. Ayıca Doğu Anadolu geçişi hakkında korkularım var.

1. gün İzmir-İstanbul ya da İzmir-Bursa ya da İzmir Bolu
    2. gün İstanbul-Bolu ya da Bursa Bolu (direk Bolu Yedi Göller Milli Park'a gitmeme durumunda)
    3. gün Bolu-Sinop
    4. gün Sinop-Trabzon
    5. gün Trabzon- Artvin Borçka Karagöl
    6. gün Borçka-Kars
    7. gün Kars-Sivas
    8. gün Sivas-Malatya
    9. gün Malatya-Gaziantep
    10. gün Gaziantep-Nevşehir Göreme
    11. gün Göreme-Antalya
    12. gün Antalya-Muğla Akyaka
    13. gün Akyaka-İzmir

Rota durakları değişebilir, kısayabilir, uzayabilir. Hedef 6000 km. Geçen sene gezemediğim Artvin, Adıyaman ve Mersin'i bitirme hayallerim var. Yeni, profesyonel çadır ihtiyacım var. Bunun için elimdeki çadır, eldiven, elcik koruma, katlanır ayna gibi sıfır sayılabilecek eski ürünlerimi satabilmem ve benzin parasını da kenara ayırabilmem lazım. Umarım rotalarımız denk gelir, sürüşün ve kampın bir kısmını beraber yaparız. Kardeşim motoru sattığı ve düğün arifesinde olduğu için İstanbul'dan dışarı adım atamayacakmış ve bana katılamayacakmış.
    Bu ciddi uzun rota tek seferde (en azından benim için)dayanamam ben.Yani nereye gittiğin değil aslında güzel olan,ne aradığında önemli ben akdeniz ege turu yaptım 2 hafta önce güzeldi ama denizi seven biri için mükemmel olurdu benim için güzel di sadece
    Ama karadeniz başka yav hele sakin zamanda gidersen daha başka (tabii sakinlik mi seversin bilemem)yaylalara çıkmak orda kalmak lazım .......
    bakalım nasip diyelim
    “Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

Selam. Nihayet yeni motor aldım: Mondial Superboy X 150cc.
    Allah'ın izniyle 8 Temmuz Cuma İstanbul'dan yola çıkacağım. Karadeniz bölgesini kıyı boyunca katederek Türkiye'nin en doğusuna kadar gideceğim. Oradan orta yoldan İç Anadolu'ya, oradan Hatay'a ve kıyı boyunca Akdeniz bölgesine geçip yine kıyıdan Ege'yi katedeceğim. Gelmek isteyenler bana katılabilir. Özelliklerim: Otel, pansiyonları sevmem. Doğada kalıp, en ekonomik bir seyahat yapmayı hedefledim. Bazı şehirlerde arkadaşlarım vardı, ama hepsinin izini adresini kaybettim. Yine de yardımcı olacak MT dostları çıkacaktır. Sağlıkla kalın.

egemen0zturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı altora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabii yaa bencede ... ikili üçlü beşli grup gezi yapanlar yayınladıkları gezi fotoğraflarında masada içki kadehleri bira şişeleriyle poz vermeler. Bana ters . Bende karadenizliyim böyle bir geziyi düşünüyorum zaman yaklaşınca haberleşelim.
    masaya çay koysak olur mu

Motosikleti
    Alıntı egemen0zturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    masaya çay koysak olur mu
    😂 Bilemedim ki ne yazayım

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:30 ----------

Alıntı gri bulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam. Nihayet yeni motor aldım: Mondial Superboy X 150cc.
    Allah'ın izniyle 8 Temmuz Cuma İstanbul'dan yola çıkacağım. Karadeniz bölgesini kıyı boyunca katederek Türkiye'nin en doğusuna kadar gideceğim. Oradan orta yoldan İç Anadolu'ya, oradan Hatay'a ve kıyı boyunca Akdeniz bölgesine geçip yine kıyıdan Ege'yi katedeceğim. Gelmek isteyenler bana katılabilir. Özelliklerim: Otel, pansiyonları sevmem. Doğada kalıp, en ekonomik bir seyahat yapmayı hedefledim. Bazı şehirlerde arkadaşlarım vardı, ama hepsinin izini adresini kaybettim. Yine de yardımcı olacak MT dostları çıkacaktır. Sağlıkla kalın.
    Benim için iddialı rota olur at arabayı çekmez ( araba motorum oluyor) ege bölgesi yazın çekilmez bence yav hicmi hayırsever yok yol kenarına 1-2 çeşme yapsın benzinlik yoksa susuzluktan ölür sün valla. Bütün kıyı ticarethane olmuş denize her türlü parayla ulaşabilirsiniz. Bedava ulaşabileceği niz yerlerde pislik içerisinde maalesef adam aksam çadır kurup kalmaya (extra yok) 30 tl istiyor görsellik olarak tamam ama durmak için sıkıntılı bence

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Arkadaşlar ben de, bayram tatilinde Karadeniz turu düşünüyorum.Amasya memleketim oraya da uğrayacağım.İlk gün Gebze'den Ilgaz dağına gideceğim. http://www.kampingturkiye.com/yerler/dogal-kamp-alanlari-kirkpinar-yaylasi-ilgaz-cankiri/
    Birgün kalıp sabah yola çıkıp Trabzon da biraz dolaşıp oradan Artvin'e kadar gitmeyi düşünüyorum.Doğal alanlarda kamp yapa yapa.

Merhaba. Ben iki sene önce İstanbul-Mugla seferi yapmıştım. Ege kıyılarından gittim. Böyle rezil bir ülke görmedim. Herkes tatile çıkmış, yollarda sıkıştıran sıkıştırana. Tabii ybr125 vardı altımda ve çok zorluk çektim. İkincisi, kıyı kentlerindeki görgüsüzlük ve pislik beni çileden çıkardı. Otel ve pansiyonlar doluydu, ve kirliydi. Kamp yapmak istedim, orda duramazsın, burda yapamazsın diye illallah dedirttiler. Motorcu için bu ülke fazla lüks! Bu yüzden Karadeniz seferine çıkmayı düşündüm. Aslında amacım ülkemizin doğa harikalarını ve dağlarını, göllerini, ırmaklarını görmek. Gezi yazılarını, blogları takip ettim, pek çoğu bana dolduruş gibi geldi ve anlatım yok, adam gitmiş, ne yediğini ne içtiğini anlatıyor... Kültürel bir özellik yok yani. Üçüncüsü, bazıları hoşlanmasa da, Anadolu çomarlarına dikkat etmek lazım. Bunlar, kendi ülkesinin kendi kardeşini yolmakta beis görmeyen geniş bir kitle. Bilemiyorum, benim tarzım yolda olmak, tabiatı temaşa edip geçip gitmek. Tek sorunum, benzin parası dışında çok kısıtlı bütçemin olması. Ne otel, motel, ne kamp yeri, gazlayıp gitmek istiyorum... Selamlar.

kısmetse 15 haziran gibi eskişehir den başlayıp karasu bir hafta on güne sahil yolundan sinop ta olacak şekilde

derdim sadece yol yapmak değil daha çok aheste aheste gezmek tozmak

öncelikli çadırda konaklamalı

hız 50-60 km honda wave 110i cup

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    arkadaşlar konuyu okuduktan sonra yazayım dedim, bayramda 9 gun ege turundan döndüm tek başıma. Ağustosta ya motor ile yada araba kiralıyarak 10 gun karadenız turu yapacagım bu sefer kız arkadaşımla. Tavsiyelerimi vereyim ve sorularıma geçeyim. Tavsiye: eşyaları iyi yerleştirin, sürekli yağmur yagıyormus yagmurluık takımınız tam motorunuz saglam lastıklı olsun, sureklı çadırda konaklamak yorabılıyor ınsanı otel tercıhınız aklınızda olsun. Uzungöl trabzon baya turıstık olmus gormeyi es geçebilirsiniz.

Acaba karadenizde yogun yagmur yol kapanması durumu agustosta ne olur?
    kesinlikle gor dıyecegınız daha once gıden var mı?

Motosikleti
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar konuyu okuduktan sonra yazayım dedim, bayramda 9 gun ege turundan döndüm tek başıma. Ağustosta ya motor ile yada araba kiralıyarak 10 gun karadenız turu yapacagım bu sefer kız arkadaşımla. Tavsiyelerimi vereyim ve sorularıma geçeyim. Tavsiye: eşyaları iyi yerleştirin, sürekli yağmur yagıyormus yagmurluık takımınız tam motorunuz saglam lastıklı olsun, sureklı çadırda konaklamak yorabılıyor ınsanı otel tercıhınız aklınızda olsun. Uzungöl trabzon baya turıstık olmus gormeyi es geçebilirsiniz.

Acaba karadenizde yogun yagmur yol kapanması durumu agustosta ne olur?
    kesinlikle gor dıyecegınız daha once gıden var mı?
    Daha önce iki defa gittim arabayla Karadeniz gezmek ayderi uzungolu görmek değildir. Asıl yaylalarda konaklamak lazım ayderden yukarda Avusor yaylasında 1 gün kaldım daha önce.unutulmazdi.....
    Gidebilirsem amacım böyle 2-3 yaylada kalabilmek o zaman karadenizi gezmiş olacağım.....
    Temmuz ağustos en kuru zamanı oraların yanı tam zamani

Honda CBR 125R Veya 250 lik bir CBR'ım olsa seve seve katılmak isterdim hocam.

Karadeniz, çay, doğallık, sabah bir yumurta süper olurdu, ama Suzuki An 125 Hk motor benim, uzun yol yapabileceğini zannetmiyorum, yoksa seve seve katılmak isterdim cidden.

Şimdiden kolay gelsin tekerinize sağlık.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Bu yaz ağustos gibi benimde kars'a kadar gitmek planım var.grup sürüşünü sevmiyorum ve sınırlanmayı sevmem (elbette sana saygım var).Geçen sene Trakya'yı gezdim ve çok memnun kaldım.
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...aklarinda.html
    Birbirimizin tecrübelerinden faydalanabiliriz.
    YouSuffer 'ın önerileri faydalı benzer tecrübesi olan arkadaşlardan da tavsiyeleri beklerim.Konuyu takibe alıyorum.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)