Ahmet ya da Turan arkadaşım, hangisini seçeyim bilemedim, dediğin gibi zaman yaklaşıyor. Benim de içim kıpır kıpır. Eşim bu bayram iş sebebi ile Kanada'da olacak. Bende de bu sezon Inazuma yerine 660 Tenere olduğu için artık yeter bu geziyi yapacağım diyorum. Hem kendi rotamı planlıyor hem de bir yandan senin programı kesiyorum.
Bizim fabrika bayram tatili sonrası yıllık duruşa girdiği için benim iznim 2 hafta. Kendime şöyle bir rota belirledim ama hala kesin olmayan noktalar var. Ayıca Doğu Anadolu geçişi hakkında korkularım var.
1. gün İzmir-İstanbul ya da İzmir-Bursa ya da İzmir Bolu
2. gün İstanbul-Bolu ya da Bursa Bolu (direk Bolu Yedi Göller Milli Park'a gitmeme durumunda)
3. gün Bolu-Sinop
4. gün Sinop-Trabzon
5. gün Trabzon- Artvin Borçka Karagöl
6. gün Borçka-Kars
7. gün Kars-Sivas
8. gün Sivas-Malatya
9. gün Malatya-Gaziantep
10. gün Gaziantep-Nevşehir Göreme
11. gün Göreme-Antalya
12. gün Antalya-Muğla Akyaka
13. gün Akyaka-İzmir
Rota durakları değişebilir, kısayabilir, uzayabilir. Hedef 6000 km. Geçen sene gezemediğim Artvin, Adıyaman ve Mersin'i bitirme hayallerim var. Yeni, profesyonel çadır ihtiyacım var. Bunun için elimdeki çadır, eldiven, elcik koruma, katlanır ayna gibi sıfır sayılabilecek eski ürünlerimi satabilmem ve benzin parasını da kenara ayırabilmem lazım. Umarım rotalarımız denk gelir, sürüşün ve kampın bir kısmını beraber yaparız. Kardeşim motoru sattığı ve düğün arifesinde olduğu için İstanbul'dan dışarı adım atamayacakmış ve bana katılamayacakmış.