Mükemmel, bu seyahatte toplam nekadar harcadiginizi, ne gibi zorluklarla karsilastiginizi yazarsaniz cok sevinirim. Bende 1 aya kadar cbf 250 ile istanbul-gumushane yapmak istiyordum guvenim geldi tekeriniz duz bassin
Mükemmel, bu seyahatte toplam nekadar harcadiginizi, ne gibi zorluklarla karsilastiginizi yazarsaniz cok sevinirim. Bende 1 aya kadar cbf 250 ile istanbul-gumushane yapmak istiyordum guvenim geldi tekeriniz duz bassin
Ilk 5 gun yazdim ondan sonra yazmaya usendim,gezinin en sonunda banka kalan para ile elimde kalanla 3 asagi 5 yukari cikacak,zorluk olarak,kayda
deger birseyle karsilasmadim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------
Inekler ve Gurcu surucelere dikkat,takip mesafesini cok kisa tutuyorlar,nerdesye ensemde hissedeiyorum
Gürcistan jinvali Baraji
Yoldas Poz veriyor
Dili olsada konussa ne derdiki???
Gürcistan jinvali Baraji masmavi suyu yemyesil bitki ortusu,bu havada iyi meyve suyu icilir
Gürcistan jinvali Baraji bu kadarmi cekici olur
Bu manzarayi gordukten sonra Rusyaya gidesim gelmedi,ciddi ciddi dusundum,barajin etrafini gez dolas ondan sonrada cek git
Han mi desem kalemi desem bilemedim,Norvecten gelen turiste,tarzanca fotograf cektirdik,daha once Antalya Kemere gelmisler
Kemeri begenmisler,hava sicak,pantolonu cikardim
Ananurı terk ediyoruz,yollarda artık alışık olduğumuz ineklerle yolumuza devam
İlerledikçe manzaranın tadını çıkarmaya başlıyoruz
Kader ve mutlu son yıllar sonra bıraktığım tankımı aynı yerinde buluyorum
Deli oğlan yollarda ;) ;) ;)
Domuzlar homurdana homurdana poz verdiler
Çekme evladım çekmeeeeeeeeeeee!!!!
Birde böyle yapalım
Rusya'ya doğru ilerliyoruz
Köprü üzerinde şerdidin birini kapatan inekler
Dağları,akarsuyu ve yeşilliği
İnsana huzur veren Gürcüstandan kareler
Dağ otelinden,birde kışın görmek gerekir
vladikavkaz'lara yakşalırken,tünelledeki mazgalların arası bana biraz açık geldi,üzerinden geçerken dikkatli ve yavaş geçilmesini tavsiye ederim
Rusya Toplarına giriş yapıyorum,migrasyon kartı,motosikletin evraklarını hazırlıyorum,tipik rus polisi neden Rusyaya geldin,hangi şehrine gide-
ceksin soruları öncellikle evrakları kesinlikle kaybetmeyin,deport olabilirsiniz vladikavkaz şehrinde sadece rushat kısmını polis dolduruyor ama
Ukrayna girişinde malesef bize doldurtuyorlar ve bazı kelimleri rusça istiyorlar.
Tavsiyem mutlaka Türkçe ve gideceğiniz ülke hangisi ise örnekleri yanınıza alın
Standart Benzinlikte Afganistanlı Ahmet var güzel türkçesi ve yardım sever biri giderseniz yanına uğrayın,muhabbeti güzel
Rusyanın dereleri
Otele giriyorum gayet temiz en önemlisi kaplı otopark ve güvenlik görevlisi mevcut
Vladikavkaz'lardan bir kaç kare,halk pazarlarına girerken güvenlikler arama yapmadan içeri almıyor
Rostova gidiyorum,Sochi'de beraber çalıştığım Ahıska Türk'ü vardı ona telefon açıyorum ben motosikletle geliyorum adresi ver diyorum,inanmadı
sonra bana kısa mesaj attı ve lastik patlıyor,köpük sıkıyorum delik kapanmıyor,sıkıntı
Bir motosikletçinin yardımcısı yine bir motosikletçi olur İlya
Lastikçinin yolunu tarif ediyor,lastikçi içten yama yapmadı,dıştan fitil soktu,fitil bendede var dı ama içten yamatırız ümidiyle gittik, para almadı
Türkiyeden geliyorum deyince adam yüz ifadesi resmen okudum,bu adam manyakmı ne taaa Türkiyeden çıkmış geldiş deli
Tekrar İlya nın yanına gidiyorum,çay kahve teklif ediyorum,teşekkür ediyorlar oda bana 1 kilo kiraz veriyor çok diyorum ama beni dinlemiyor
rus motorunu inceliyorum 2 silindir,şaftlı yakıdını soruyorum ama aklımda kalmadı :a020 (2):
Salsk, Rostov Oblast istikametine doğru ilerliyorum, lastiği yaptırdım ama içime sinmedi
Yağmur yağacak gibi en iyisi otelde konaklamak
Otel önündeki yaramazlar
Arkadaşım hala bana inanmıyor, ben bir motosikletçiye tekarar adres soruyorum,patika ve tren yolunda bir yere götürüyor derken yola çıktım a-
dam dedi 60 km düz git
Buralar soğuk olur ümidi ile geldim atalyayı aratmıyor tek farkı nem yok
Yol etkiledi eşyaları indirdik,biraz çalışmak gerekirdi,sonuçta sürekli otur otur,seleyle bir bütün oldum
Tarlada başladık çalışmya ne iş olsa yaparım abeee
Kenyada domuz avında iken
Yumurtadan çıkmaya hazırlanan civciv
Çobanları bile güzel
Sevimli ördekler
Lada'yada mı? binmeyek
Ne iş olursa yaparık dedik aldık başımıza belayı
Çocuk bizi trolledi
Farklı bir kuş türü
Rusya turunu çıkmış çift adam mekanikçi kadın ise doktor,lastikleri patlamış,20 dk. önce beni sollamışları,selam vermişlerdi,yarım lazım mı diye
yanlarına geldim,elektirikli pompa var mı diye sordular,bende mekanik olan var dedim,bir kaç foto,yola devam
Böyle çiftleri gördükçe çok imreniyorum, Rusyada Africa Twin çok gördüm,boyun yetse böyle bir aygıra sahip olurdum
Rostovda 90-90-18 lastiği sergey sayesinde buluyorum,avm önünde gezerken bir tane yamaha geliyor bir yardım isteyeyim diyorum,zamın varmı
diye sordum,arkasında kız arkadaşı,kızın ağzı var dili yok indi motosikletten,sergey sağolsun lastiği beraber almaya gittik
Yaşasın ucuz benzin,elim ayağım tittretti,pitbull haykırdı
güzel olmuş devamını bekliyorum
Teşekkürler fotoğrafları ayırmak baya zahmetliymiş
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
Deli oğlan gibi geziyoz
Putin emiceyi görmesek ayıp olur
Çizilen rota ile alakası uzaktan yakında ilgisi yoktur,kafa nereye ben oraya,arkadaşın tavsiyesi üzerine Rostov'dan Arhangelsek'e uçakla gittim
hala kendi kendime diyorum ki neden bu deliye uydumda uçakla gittim diye
İstediğim fotoğraf
Biraz kaydırmış
Güvercinleri besleyelim
Dost canlısı Arhangelks oblastı Novodivinsk Gorad
Novodvinsk Dvina Nehir 3 mevsimide gördüm
Sonbahar
Kış
Nehir üstünde balık avı,dışarının sıcaklığı tahmini -12,-16 birazda rüzgar esince,Rusların ayranını içince,içimiz hep sıcak
Ne iş olsa yaparım abee
Rus Banyosu kışın bir başka,yanıyon fuat abi,beni yakanı bende yakacam
Yeni evlenen Rus çiftler,asma kilitleri ağaçlara köprülere kilitliyorlar
Piston isteyen varmı yegen var mı ucuz verecem,soğuğa dayanıklı
Biz her yerde YAMAHA'yı buluruz
Grişa çıkgınca kullanıyor
Arkadaşlarının yanına gidiyoruz onlar balıktalar
Balık evinden manzaralar,böyleri yerleri gördükçe,rusyayı daha çok seviyorum
Yardım eden yok mu??? İmdaaaaat!!!!
Doğal buzdolabımız
Balıklar tavada
Ayrılık vakti,dasvi danya
Resimler ve anlatım için teşekkürler.
valla ben çok beğendim tebrik ederim
özellikle, çobanları bile güzel kısmı süperdi
Güzel gezmişsiniz. Rapor için teşekkürler.
Takipteyim.
Biraz okur yazarlığımız olsa daha akıcı bir yazı ile geziyi süslerdim ama okulu zor bitirik
Ne çobanlar var anlatmya ne dilim yeter nede fotoğraf makinesi mutlaka görmek gerekir
Sizin gibi bir gezgine beğendirme bildiysem ne mutlu bana
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------
Birisi 4 çeker mi? Dedi Subaru klasikleri
Arhangelsk Oblastı Novodivinsk şehrinin gecelerinden mayısın 2, haftası ile ekime kadar geceleri gündüz gibi olur,bazı günler biraz karanlık sadece
Daha önce çektiğim fotoğraflarda saat 01:00-03:00 olmasına rağmen dışarıda açık alanda gazetenizi rahatlıkla okursunuz ama kışında 15:00 den
sonra hava kararıyordu
Fotoğraflarda FLAŞSIZ,pozlandırma değeri 0
Canon 1100d Tamron 17-50 lens= Diyafram öncellikli,F2.8,Perde hızı 1/30
Santk Peterburg
Sıcak havada havuz keyfi güzel olurdu
Santk Peterburg
Santk Peterburg da dolaşırken dönerci dükkanı gördüm işleten Azeriymiş
Etkinliği kaçırmışız (:(:(
Rostovda beton yapan firma sahibi Ankaralıymış,2 gün orda kaldım
Delioğlanla Ukrayna'ya doğru yolumuzu alıyoruz,biraz korku var içimde savaştan ötürü acaba önümüze tank çıkarmı?
Gürmük kapılarına yaklaşırken fotoğraf çekmek büyük riskli polis heran paketleyebilir,dikkatlı olunuz
Ukrayna yolları ağaçlarla kapalı tüneli andırıyor
Durmak yok
Ukraynadan ayçiçek tarlası,daha geride buğday tarlasında fotoğraf çekenler vardı,sarı ve siyah çalı 2 kız ve 1de erkek vardı,güzel pozlar veriyorlardı
havası pozları sıcaktı manzara ile birleşince tadından yenmez ama gitmek durumundayım
Otele doğru gidiyorum,navigasyonun harita bilgileri sınırlı diyor kesiliyor,yoldaki meleklere oteli soruyorum,meğersem otele gelmişim ama otelin
levhası yok sanki kapalı gibi geldi,kapıya yaklaştım kilitli,baktım gelen giden yok biraz bekledim sonra teyze çıktı geldi,günlük 800 ruble eşyaları
indirdim,gümrükten geçerken Rus polisi Kiev yolu kapalı demişti, b.k yoluna gitmeyelim, otelden caddeyi izlemeye başladım,elinde silahli askerler
Merkez sanki terk edilmiş
Hep motosikletle gezecek halimiz yok
Tank yapmayı sizden öğrenecek halimiz yok
Ukraynada iç savaş var sadece süriyelileri ülkeye kabul edenler gözünüzü açında ukraynayada bir el atın
Sizin ve ailenizin geyiği
Savaşta kalan kamyonet
2 günlük Ukrayna macerasından sonra ver elini Rusya
Ahşap yapısı hoşuma gitti resepsiyonda duran çocuk yunan çıktı
YBR ve KİLİSE
Balyalar
Rusyada ölümlü kazalarda,yol kenarında ölenlerin fotoğrafları ve çiçekleri bir çok yerde gördüm
Gürcüstan' a girince içimde bir sevinç,migrasyon kartı,motosikletin rusça evrakları,kaybolunca uğraşacak değilim,ağırlıklardan kurtuldum
Asaletin yeter YAMAHA
facebook tüneli,giren çıkamıyor
Gürcüstandan fotoğraflar
Denizli'de Travertenlere benziyor,turistler çoğunlukta
Japana
Dağın başında balkon gibi bir yer, gelen turistler Türk,Azerbeycan,Araplar
Yakınlarında lokanta var koyun etinden mangal istedim,yan masada duran 2 adam,gürcüce konuşuyorlardı ve sonra gardaş nerelisin deyince,biraz
garipsedim Türkiye'den geliyorum,onu biliyorum dedi, gümrükte beklerken bizi geçtin gittin ama biz kuyruğun sonundaydık,Rusya'da tanıdığımız
var 1 telefonla kuyruğun önüne geçtik,laf lafı açtık bizim dedelerimiz Karstan Gürcüstana,sonra Yunanistna en sonunda Rusya'da kaldık dediler
Emlak işi yaptığını,altında modelli bir audi vardı,adamlar içecek ısmarladı,masadan ayrıldılar senin hesabıda ödedik,yolun açık olsun dediler gittiler
Adamların üst başı iyiydi, parada var,benle kafa bulmasınlar,ben yinede kadına sordum,borcum var mı diye,gerçekten adamlar hesabı ödemişler.
Balkondan manzaralar,polonyalı eline sağlık
Karadenize kuşbakışı
Yarım çerçeve
KARADENİZ
Parka gitsem mi? gitmesem mi?
Köprüden geçti gelin
Hindistan'a girdim pardon düzeltiyorum Gürcüstan
Yüzelim mi hava kapalı
Ülkemize doğru gidiyoruz
Benzin alalım diye pet şişe aramaya başlıyorum,zor buldum
Vatan topraklarına giriş yapıyorum
Rizede çay içerken garson soruyor Antalya'dan bu motorla mı geldin uşağum,Alanya'dan çıktım:Gürcüstan,Rusya,Ukrayna geri eve dönüyorum
Eyi yol yapmışşsın,Rizede Kaçkarlara gitmemi tavsiye etti, bir gidelim bakalım neler varmış
Yayla yolları dadında yenmez ama altımızda ybr var,bir çok yeri topraklı ve dik, motosiklet yüklü olunca istemsiz olarak tekere çıkıyor bende mec-
buriyetten geri döndüm
Trabzon Uzungöl
Her yerinde irili ufaklı şelaler var insanı huzura kavuşturuyor
Günün yorgunluğunu böyle bir yerde atmak bambaşka
Arap baharı (not:gizlli çekim)
Doşlaşmaya devam
selfieciler iş başında
Uzungöl
Uzungöl'de yer gök arap olmuş
Araplar gelince otel fiyatları uçmuş adam odaya 350 tl istedi bir çok otelde aynı fiyat,uzun göle gelmeden önce mutlaka yerinizi ayırtın
Tebrik ederim. Güzel kareler yakalamışsınız.
Teşekkür ederim
Ver elini Kaçkarlar Milli Parkı
Derenin üstündeki kar hala erimemiş,sağda solda araplar çoğunlukta
Adını dağlara değil karlara yazdım YAMAHA
Şelaleler
Yaylalara doğur serüven başlıyor,motosikletim commuter tarzı,yüklü olması ve yolların dik oluşu bize göre değil mecburiyetten geri dönüyorum
Kiviler gel beni ye diyor, yakınlarda kimseler yok
Trabzon Aygır Gölü'ne doğru ilerliyorum
1 viteste bayağı km yaparak ilerliyorum, hava sıcak,yol bozuk eğer motosikletin motorunu burda yemezsek daha nice km yol yapar
Burda kaldı,güç bela çevirdim,yükleri indirdim
Göl tertemiz berrak,balıkçılar iş başında ama balık çıkmadı
Bize her yer Trabzon + araplar
Endurocuların yollarına Ybr ile girmek akıl karı değil
Tepeden farklı bakışlar,tek kişi gitmenin eksi yönleri
Aygır Gölü
Karın tadınada baktık
Trabzon Sümele Manastırı
Tamron Lens 17-50 yetersiz kalınca 75-300 devreye alıyorum
Sıkıntı yok
Başlıyorum yürümeye 2 tane yaramaz
Bazı bölgeler tadilatta olduğundan kapalı
Rica minnet bizide çekiyorlar
Tarihi eserlerin üstüne adını yazacağına............... neyse boşver
İsminizi yazınca elinize ne geçiyor,akrabanız mı az???????
Manastır
İsviçreli gezgin denk geldi,İstanbul trafiğini anlatınca göz bebekleri büyüdü,yolu açık olsun
Çekeni çekerler
Kemençeli emiceleri unutmuyoruz
Ağacın kökleri,yolu kaplamış
Yavaş yavaş yolumuzu alıyoruz
Trabzon olurda şelalesi biter mi ?
Kaçın hamdio geliyor hamidooooo
Tur şöförüyle laflarken,aynı muhabbet nerden geliyon,Rusyadan Nalçik üzeri eve gidiyorum dedim,o arada arap inigilize konuşuyor anlamıyorum
Rehbere birşeyler dedi,meğersem fotoğraflara bakmak istiyormuş,bizim fotoğrafları beğendi,rehber olan hanımefendi dönüş istikametimi sordu
Nalçik üzerinden geldim dedim,rehberde çerkez,kayseride yaşıyormuş
Yola devam Boluya gazlıyorum
Bolu Abant
Aç karnımızı doyuralım
İlkokulda Türkçe kitabında görmüştüm,hep aklımdaydı ozamandan beri ziyaret etmeyi düşünürdüm,kismet bugüne oldu
Manzarası ile göz dolduruyor
Zambak
Meraklı insanlar,neden fotoğraf çekiyorsun,devlet mi gönderdi,keyfi takılıyorum
Ayakkabısını unutmuşlar
Gölün etrafını dönmeye başlıyorum
Sarmaşdolaş,sakıncalı bir durum
Alıç meyvesi
Gölün güzellikleri
Ankaradaki Nallıhan Kuş Cennetine gideyim diyorum,asvalt alev püskürüyor sonra vazgeçiyorum
Ver elin Konya, etliekmek istiyorum,eski tadını bozmuşlar
Akyokuş
Beyşehir Gölü
Tarihi köprü
Hava güzel oltalar atılmış
Şırıl şırıl akıyor
Asağıda Serpme ile balık tutuyor,tam yanına gidiyorum,isaril sazanı,çin çapağı,önceden gölde sazan,sıraz,senatör azda olsa yağ balığı vardı
Beldesten Cami
Bulgur bekçileri
Tanka kafa tutuyor çılgın Ybr
Etme eyleme kafasına koydu tankı gözüne kestirdi
Adalara gitmek istiyorum,tekne turu yapmıyorlar malesef
Hava kapanıyor yağmur geliyor
Çiçeksiz olur mu hiç
Es deli rüzgar
Yakamanastıra gidiyorum
Azda olsa yağmuru yedik
Seydişehir Kavak Köyü
Doğal sıcak su,bir zamanlar kaplıca yapıldı,sonra büyük bir tesis yapmak istedi,köylünün aklını çeldiler,buralar cıbıldaklar gelir,arsa fiyatları tavan
yaptı,iş böyle olunca kaderine terk ettiler
Sodalı suda var
Karakızlar
YAMAHA
Hay maşallah ne güzel gezmiş siniz, yüreğinize sağlık
Bir ara inzelin fotolarına bakıyorum sandım, aynı rotadan bir kesitte geçmişsiniz
Hem cesurca, hem de gerçekten keyfini çıkara çıkara gezmişsiniz. Tebrikler.
Teşekkürler
inzell'de sağolsun çok kafasını ütüledim,aklıma takılan bir çok konuda yardımcı oldu
SağolunHem cesurca, hem de gerçekten keyfini çıkara çıkara gezmişsiniz. Tebrikler.
Bozkır Eğrigöl bekle bizi
Yine başlıyoruz bozuk yollara,bana bir enduro şart
Çadırı kurmuşlar,gölün kıyısında güzel ayran içmesi olurdu,içine buzuda atınca
Sevimli yaramazlar iş başında
Havada aşk kokusu var ara ara aklıma geliyor
Gayet sessiz sakin,kamp kurulup kafa dağıtmaya ideal
Bozkır Eğrigöl
Kuş bakışına devam
Eğri Göl'den ayrılıp yaylalardan Gündoğmuş'a doğru ilerliyorum,yüksek uçurumlar, azda olsa ürkütücü
Uçurumlardan kareler
Krosla girmek vardı
Su molası,yalakta birkaçta balık var
Tatlı virajlar
Bir kaç kare daha
GÜNDOĞMUŞ girişindeki şelale
Sessiz sakince suyun sesi
Sapağlam dönersem adaklık adamşıtım
Beni bu yolda kafamı öne eğmeyen,verdiğim paranın hakkını sonuna kadar hak eden,asvaltta,toprakta,kumda,çakılda her yolda sürüş keyfi sağ-
layan,125 cc olmasına rağmen yoldaşlık yapan YBR gezinin kahramanıdır
plakasını almaya giderken
Kişisel bir maceram,herşeyin bir acemiliği vardır,benim için uzun bir gezi oldu toplamda yapılan km 8067,bu geziyi daha güzel ve akıcı bir biçimde
sizlere sunmak isterdim,çaylaklığıma verim umarım bir sonraki gezi raporunda daha iyi olacağına inanıyorum,hatalı ve eksik yazdığım kelimelerden
ötürü affınıza sığınırım,kimseyi kırmak ve küçük düşürmek istemem,tekeriniz düz bassın
GÜRCÜSTAN İÇİN TAVSİYELER
1-Trafikte takip mesafesi, dudak payı kadar mümkün olduğunca yavaş gidin
2-Hız sınırlarına uyun polisin affı yok ve polislerin üzerinde kamera var
3-Gürcüstan'da trafikteki ineklere dikkat edin,Hindistan kadar olmasada büyük başlar geziyor
4-Büyük çoğunluğu Türkçe biliyor,adres konusunda sıkıntı çekmezsiniz
5-İnternetteki Gürcü polisi için söylenenlerin,hiç birisyle karşı karşıya kalmadım, bilakis her adres sorduğumda yardımcı oldular,sadece 1i rusyaya
güzel kadınlar için gittin dedi,benim yüzde bir tebessüm
6-Gürcüstan Kazbeği'den, Rusya'ya Vladikavkaz Sınır Kapısı giderken, polisin söylediğine göre 20:00 den sonra kapanıyor,gürcü polisi hızlı git
saat 20:00 'de kapanacak dedi
RUSYA İÇİN TAVSİYE
1-Migrasyon kartının örneklerini yanınızda bulundurun,MÜHÜR VURULDUKTAN SONRA KESİNLİKLE KAYBETMEYİN!!! deport ederler 2-3 gün ha-
pisanede geçirirsiniz ve soru yağmuruna tutulursunuz. ülkeye 5-10 sene giremezsiniz
2-Motosikletin evraklarını kaybetmeyin büyük cezaları varmış
3-Trafik kurallarına uyun yada pasaportun arasında bir miktar paranız olsun
4-Konakladığınız yeri mutlaka polise bildirin,otel ve pansiyonlarda oturum izni olan kağıdı isteyin
5-Rusya'da bazı köprüler belli bir saaten sonra kapalı olabilir,uçağınızı kaçırabilirsiniz
6-Açık rögar kapakları
7-Yola konsantre olmak,meleklerden ötürü zordur,her otostop çeken meleği aracınıza almayın,sonu kötü olabilir
UKRAYNA İÇİN TAVSİYE
1-Kalbinize güvenmiyorsanız bu ülkeye girmeyin
Fazla yol yapamadığımdan pek tavsiyede bulunamayacağım,savaş olması kötü oldu,tekrar gitmeyi planlıyorum Ukraynaya
Belarus'a gidecektim olmadı,yanımıza birini bulamadık,çizidiğim rotaya uymadım kafa nereye ben oraya
GENEL
Fotoğraflar için küçük notebook götürün ben tablet götürdüm,işimi görmedi,tabletide gezdirdim geldim
Gideceğiniz ülkede tercümana ihtiyacınız olabilir
Servis,yedek parça satan yerlerin numaralarını kayıt edin
Haritanız yanında olsun,navigasyon yolu uzatabiliyor
Hangi ülkeye gidecekseniz eğer navigasyon içinde o ülkenin haritası olup olmadığını kontraol edin
Lastiğiniz dublex olsa dahi iç lastiği yanınızdan eksik etmeyin
Sinirlerinizden arının,her hatalı araç kullananla kavga etmeye çalışırsak vay halimize
Şengen vizesine giderken,evrakları eksiksiz gidin
Büyük lokma ye büyük söz konuşma
Dilim Sürçtüyse Affola
YAMAHA
Helal Olsun Cesaret İsteyen Bir Yolculuk
güzel paylaşım anlatımda çok güzeldi teşekkürler.
Son olarak herşey dahil ne kadar harcadınız
süper olmuş ben çok beyendim. toplamda kaç gün sürdü birde yeşil pasaportta da vize işlemi oluyormu ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)