Yakın bir sürede o bölgeyi gezdim. Biz 3 motor daha batıdan başlayıp 11 gün gezdik. Görüşlerimi tavsiyelerimi madde madde yazıyım...
-- KTM 200 diğer motorlara askıntı olur, 10 dakka git KTM 200ü bekle, önden gönder yanlış yere dönsün gibi sıkıntılarınız olur.
-- İlk gün Niksar'da kalmak yerine Ünye'ye kadar sürün, Ünye'nin girişinde 3-4 km önce özel bir kamp alanı var, biz 3 çadır için 20 lira verdik, sessiz temiz ve sahile sıfır. Restoranı var, güvenli duş wc elektrik vs. Tavsiye ederim.
-- Ünye'den Ordu'ya geçerken mutlaka ama mutlaka Perşembe sahil yolunda gidin. Müthiş virajlar var, asfalt çok iyi.
-- Kamp noktalarınızı belirlemek için vakit ayırın, akşam karanlığına kaldığınızda olmadık yerde yatmak zorunda kalabilirsiniz. CBF 1000'den dolayı yayla taraflarına çok gidemezsiniz, yayla yolları stablize.
-- Ayder'de otellerin olduğu yer çok kalabalık, yüklü motorlarla dur kalk yapmak sıkıntı olabiliyor. Otellerin olduğu mevkiden 10 km sonra Galler düzlüğü var. Ben CBF 600 ile yavaş yavaş gittim sıkıntı yaşamadım. Kamp için güzel yer, insanlar yardımcı oluyorlar fakat gece soğuk oluyor bilginize. Kaçkar zirve yapmak isterseniz 1 gün harcamanız gerekir, en son yaylaya kadar minübüsler götürüyor ve getiriyor. CBF 1000 galler düzlüğünden sonra gidemez.
-- Hopa Artvin Şavşat yolu tehlikeli, güzel virajlar var fakat trafik berbat. Bu yol üzerinde tünellere dikkatli girin, yol tünel içinde berbat oluyor. Bazı bölgelerinde yol çalışmaları var, asfalt eriyor vs vs.. Buraya dikkat.
-- Biz karagöl'e gitmedik, onun yerine Şavşat'dan sonra Karagöl Sahara Milli parkında kamp attık. Tavsiye ederim kesinlikle, kamp için müthiş bir yer. Şavşat'dan sonra 15-20 km sürüyorsunuz, yol içinden geçiyor parkın. Şavşat'da alışverişinizi yapın, sonrasında köy bakkalı bile yok
-- Ardahan ve Erzurum arasında yol çalışması var, sonrasında asfalt kötü, CBF 1000 sürücüsü için eziyetli yerler olacaktır.
-- Erzurumdan sahile kadar olan kısmı biz gitmedik fakat bölgeyi tanıdığım kadarıyla söylersem herşeyle karşılaşabilirsiniz. Yağmur, sis, soğuk bozuk yol, heyelan.
-- İş bankası kredi kartı olanlar mutlaka yanına alsın, olmayanlar müze kartı ayarlarsın. Sağa sola girişte 15'er lira kösüyorlar.
Başka sorun olursa yardımcı olmak isterim, iyi yolculuklar...