Haziran - Temmuz aylarında yapılacak yunanistan gezisine ben de varım.
Haziran - Temmuz aylarında yapılacak yunanistan gezisine ben de varım.
Selamlar! 29 Temmuz- 1 Eylül tarihleri arasında kıta Avrupa'sını kapsayan tahminen 20000 Km'yi bulan bir tur planlıyorum. Rota anahatlarıyla şöyle: Kapıkule Bulgaristan-Makedonya-Arnavutluk-Karadağ-Bosna Hersek-Hırvatistan-Slovenya-İtalya- İsviçre ( son üç ülkenin sınırları içerisinde kalan Alp dağlarına bir haftalık zaman ayrılarak mümkün oldukça çok geçidin geçilmesi planlanmakta ) takiben Fransa-Andorra-İspanya- Portekiz. Kuzeye yönelerek Belçika- Hollanda ve Almanya. Çek Cumhuriyeti- Slovakya- Macaristan-Romanya- Bulgaristan ve Dereköy sınır kapısından ülkeye giriş. Günde ortalama 550-600 Km' lik yol CBR 250R ile yapılacak. Konaklama için otellerden uzak durulup kamp alanları tercih edilecek. İtalya, Fransa ve İspanya'nın çok pahalı olan otobanları zaruret dışında kullanılmayacak. Keza yemek içme ihtiyacı de çoğunlukla marketlerden satın alınan öteberiler ile karşılanacak. Kısaca konforu az serüveni bol bir tur olacak
ağustos 15 te ilk deneme gezimizi iki arkadaş istanbuldan gürcistana ordan gelişte de çeşitli şehirler üzerinden gelerek yapacağız. avrupa turu sanırım 2015 e kısmetse.
Yola çıkış tarihini 1 Temmuz'a alabilirim. Böylece keşfede ede gezerim. Fotoğraflamayı, kayıt altına almayı düşünüyorum.Turunuzu motosikletle yapmanızı öneririm. Belki yollarda karşılaşırız.Selam ile...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
Yola iki motosikletle çıkmayı planlıyoruz. Olmadı tek başıma. Güzergahın tamamına veya bir kısmına katılmak isteyen arkadaşlar varsa iletişim kurabiliriz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
Son iki aydır Balkanlara, Alplere, Avrupa' ya giden motosiklet gezginlerinin izlenimlerini okuyup duruyorum. Bu okumalar sırasında çıkıp gitmek geliyor insanın içinden. Bir aksilik çıkmazsa Allah'ın izniyle bu turu gerçekleştirmeyi planlıyorum.Dönüşte de izlenimlerimi aktarmayı...
Arkadaşlar ,
Başka bir başlık altında aynı konuyu açmış idim ama bu taraf daha hızlı ilerliyor .
Haftasonu yunanistan turu ve temmuz içinde çıkışlı avrupa turu için benide ekleyebilirsiniz .
Mail : bulenturgut@gmail.com
Avrupa için kurguladığım rota ;
eşan -( Kasap köfte )
Selanik ( Ouzo ve Simirnoff Ice 'a merhaba şehri , mezeleri cabası )
İgoumenista feribot ( mecburi güzergah mümkünse feribotta dinlence )
Bari feribot
Roma
Milano
Zurih ( Alplerden geçmedik demeyelim )
Viyana ( Şinitzel yerinde yemeden olmaz )
Budapeste ( Tamamen tarih dolu bir şehir )
Sofya ( Mecburi istikamet + Türk mutfağı seçeneği var )
Edirne ( Tava Ciğer + otoban dan İstanbul )
Bugün bende biraz bakındım ama izmir italya aktarmalı 3 farklı feribot ile gözüküyor . Sizin araştırmanız oldumu ?
sedat aslan'dan İnzell'e; gmail hesabınıza bir mail attım
Herkese selam,
Geçen yıl ispanya fransa arası pirenelerde yaptıgımız gezinin raporunu enduroistte yazmıştım umarım gideceklere yardımcı olur.
http://www.enduroist.com/forum/showthread.php?9580-Pireneler-İspanya-2013
o kadar kişi yazmış zamanında, taze bilgi yok gibi
Yıllık izin cepte, haftaya Bulgar Schengen'imi alıyorum, 25 temmuz-10 ağustos arası yollarda olacağım inşallah
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)