Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kurban Bayramında Avrupa

REKLAM ALANI
    kayasertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Kurban Bayramında,

11 Ekim çıkış-29 ekim dönüş veya 4 ekim çıkış-20 ekim dönüş şeklinde çalıştığım kurumdan izin alabiliyorum.

Hatay'da yaşadığımdan ve CRF sahibi olduğumdan İstanbul veya Edirne'ye kadar ki kısımları otobüs altında yapmauı düşünüyorum.

Henüz bir rota çizmesem de daha önce giden bir çok üye olduğundan onların rotasını çalabilirim

Katılmayı düşünen olur mu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Talep yok gibi

[Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    5 Satır yazı okuyup hadi bi avrupa turu yapıyım dicek adam yoktur herhalde plan program hazırlık 1 sene sürer
    Sinan Aksu ve redcaptain bunu beğendiler.

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Çoğunluk dediğiniz gibi düşünüyor olabilir

Ama haftalarca aylarca plan yapacak bir durum yok bence sonuçta çöl aşmayacağım

ya da ben fazla rahatım/kendime güveniyorum

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    siz fazla rahatsınız gibi geldi bana da.sonuçta evrak işleri bile bir hayli sıkıntılı.yurtdışı için beynelmilel ehliyet diye bir şey var mesela geçen gün görmüştüm , sonrasında vizeler falan var shengen vizesini nereye alacağınız da önemli.bu gibi birçok prosedürü de var bu işin.
    tabii babanız amcanız dayınız meclisteyse bilemeyeceğim ama normal vatandaş için avrupaya çıkmak ciddi manada hazırlık demek

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Düşündüğünüz kadar bi sıkıntı yok,
    gürcistan ve kıbrıs'ı saymazsanız ilk yurt dışı deneyimimi geçtiğimiz hafta sonu karayoluyla yunanistan'a giderek gerçekleştirdim.
    vize başvurusunu sadece 1 hafta kala yaptım (ne yüksek bir para ne de ev tapusu vs gösterdim) 2 gün sonra schengen vizeli pasaportum elimdeydi.
    beynelmilel ehliyet dediğiniz ipsala sınır kapısında 10 dk'da çıkıyor.
    Rahatlıktan çok, kendine güven diyelim işin özünde...
    zenon bunu beğendi.

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Fiyatlarıda yazar mısınız?

Ne ne kadar tutu? Avrupadan kasıt ne?

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Bir arkadaşımın blogundan :

http://polidoryon.blogspot.com/2012/...00x-husam.html

1-Uluslararası ehliyet.Eski adıyla ki hala belge de öyle yazıyor "Beynelminel Şöför Ehliyetnamesi".Yuh dedim , yıl 2012 adamlar artık konuşulmayan bi lisan (aksan) kullanıyorlar resmi belgede.http://www.turing.org.tr/tr/uluslararasi_ehliyet.asp
    2-Green Card .Burada reklam alıyorum hemde beleş .İstanbul'daki motorcu camiasının yakından tanıdığı "Şair Sigorta"dan alınabilir 22Avro karşılığı tabii.
    3-Ehliyet
    4-Ruhsat
    5-Kasko ve yurtdışı zeyilnamesi (isteğe bağlı).Evet isteğe bağlı ama bu nokta da aklınıza şunu getirmeniz lazım.Diyelim ki grup sürüşü yapıyorsunuz ve bi kaza yada kırım yaşadınız .Grup üyelerini bekletip tüm geziyi rezil etmek mi istersiniz yoksa "Arkadaşlar siz devam edin ben çekiciyle geri dönüyorum" demek mi?
    6-Ferdi kaza sigortası (isteğe bağlı).Bunu açıklamama gerek yok sanırım.(110TL)
    )

vize masrafı 60 euro, yurtdışı çıkış pulu 15 TL, beynelmilel ehliyet 350 TL (Bulgaristan'dan çıkış yapılırsa ihtiyaç yok)

gezi örneği :

İlhan Abi'den Balkanlar mesela :

http://www.enduroist.com/forum/showt...G%FCn-8-%DClke

rota konusu hayal gücüne bağlı, Katılacak kişilere göre,

gidebildiğim kadar gidip , gemiyle dönmek (italyadan veya ispanyadan)

daire çizip kara yoluyla geri dönmek vs vs.

her forumda onlarca avrupa gezi rotası örnekleri var, 1-2 gün içerisinde rota netleştirilebilir.

Kendi bütçemden bahsetmek gerekirse, bütçem yok, eksi limitlere ineceğim

mümkün olduğu kadar çadırda konaklayarak barınma masrafını azaltacağım...

bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    [/COLOR]
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    siz fazla rahatsınız gibi geldi bana da.sonuçta evrak işleri bile bir hayli sıkıntılı.yurtdışı için beynelmilel ehliyet diye bir şey var mesela geçen gün görmüştüm , sonrasında vizeler falan var shengen vizesini nereye alacağınız da önemli.bu gibi birçok prosedürü de var bu işin.
    tabii babanız amcanız dayınız meclisteyse bilemeyeceğim ama normal vatandaş için avrupaya çıkmak ciddi manada hazırlık demek
    Yurtdışına çıkmak için mi mecliste tanıdık olması gerekiyor? Siz nerde yaşıyorsunuz? Bu ilkede kaç kişi yeşil pasaporta sahip hiç bir fikriniz var mı? Birçok ülkeye bu sayede vize bile gerekmeden gidiliyor. Ayrıca hali hazırda benim gibi 2015e kadar schengen vizesi olanlar da var. O tarihlerde bayram programı yapmamış olsam katılmak çok isterdim ancak başka kişilere verdiğim sözüm var. Yurtdışı olayını da çok büyütmeyin yıl olmuş 2013.

NOT: Bahsettiğiniz uluslararası ehliyet Turing kurumundan 3-4 dakikada çıkıyor haberiniz olsun

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Alıntı bikerboi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [/COLOR]

Yurtdışına çıkmak için mi mecliste tanıdık olması gerekiyor? Siz nerde yaşıyorsunuz? Bu ilkede kaç kişi yeşil pasaporta sahip hiç bir fikriniz var mı? Birçok ülkeye bu sayede vize bile gerekmeden gidiliyor. Ayrıca hali hazırda benim gibi 2015e kadar schengen vizesi olanlar da var. O tarihlerde bayram programı yapmamış olsam katılmak çok isterdim ancak başka kişilere verdiğim sözüm var. Yurtdışı olayını da çok büyütmeyin yıl olmuş 2013.

NOT: Bahsettiğiniz uluslararası ehliyet Turing kurumundan 3-4 dakikada çıkıyor haberiniz olsun
    doğru söze ne hacet

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    kardeş sana şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.umarım çok güzel bir rota ve gezi olur.amaaa döndüğünde bizlerle paylaşmak şartıyla. bu arada sizlerle kamp yapalım bir ara.

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Alıntı adanalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş sana şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.umarım çok güzel bir rota ve gezi olur.amaaa döndüğünde bizlerle paylaşmak şartıyla. bu arada sizlerle kamp yapalım bir ara.
    şimdilik yol arkadaşı arayışındayım Bora Abi, kafama göre birini bulursam çıkacağım inşallah bu geziye
    Paylaşırım tabii ki..

Her hafta bi yerlere kaçıyorum ama en kötü ihtimalle 25-26-27 ekim hafta sonu Hatay'da yapacağımız kampa bekleriz

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:50 ----------

olası rota

http://ulu.li/u47zj4

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------

http://ulu.li/ulhhl9

alternatif, adriyatik

mohican80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    v-strom 650
    Hatay kampı nerede ? bende katılabilirim.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı kayasertac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğru söze ne hacet
    ben bu konuda biraz cahilim görünüşe göre.
    sayfalarca yazı okuyunca gözüm korkmuş demekki.

ancak ehliyet almanın en az 3 ay sürdüğü bir ülkede vizelerin bu kadar kolay alınmasına şaştım doğrusu.beyin göçünü destekleyip millet kaçsın istiyorlar herhalde.

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    Alıntı mohican80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hatay kampı nerede ? bende katılabilirim.
    Yeri kesinleşmedi, Hamok.org adresinden duyurusu yapılacak.

Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    karar vermek için son günler...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)