Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

istanbul-hopa ilk uzun yol gezimi planlıyorum

REKLAM ALANI

Motosikleti
    kawasaki klx 250s
    Herkese merhaba

Arkadaşlar ilk uzun yol deneyimim olacak gezimi duyurmak istedim.

Hareket: 7 agustos çarşamba saat 06.00 istanbul.
    Dönüş: 11 agustos pazar en gec 12 agustos pazartesi günü istanbula dönmüş olmam gerekir. toplam 5 yada 6 gün.
    Motor: kawasaki klx 250.

Rota:

ilkgün

06:00 hareket.

-İstanbul ikinci köprüden Düzceye kadar otoban. 212 km. Planlanan süre 2-3 saat yolculuk ile saat 09:00 da düzcede olmak.

212 km

-Düzceden kuzeye yönelip Hopaya kadar beni götürecek karadeniz sahil yoluna bağlanacağım. ordan doğuya yönelerek Zonguldak, Zonguldak ilk dinlenme yerim olacak, kısa bir arkadaş ziyareti. Düzce Zonguldak 120 km. Planlanan süre: hiç gitmediğim bir yol olması ve düzceden sahil yoluna kadarki yolun büyük ihtimalle virajlı bir yol olması, kısa benzin ve sigara molalarını göz önünde bulunarak 3 saat. 12:00 da zonguldakta olmalıyım.

120 km

-saat 13:00 civarı Zonguldaktan hareket etmiş olmam gerekiyor. Bu yol daha önce hiç gitmediğim bir yol. Karadeniz kıyısından Zonguldaktan sonra sırasıyla Bartın, Amasra, Sinop, Bafra, Samsun, Ordu. Orduya kadar yaklaşık 700 km yolum var. saat 13:00 dan sonra 20:00'a kadar sürüş planlıyorum (7 saat). biraz yorucu olacak gibi. bu sürede 600-700 km yol yaparsam Orduya yaklaşmış olurum ve ilk bulduğum yerde çadırımı kurarım. telefon ve goproyu şarj etmek için bir yer bulmam gerekiyor. yoksa gece telefonsuz olacağım.

700km

böylece ilk gün 1000 km civarı sürüş yapmam gerek. (14 saat zamanım var).

umarım kazasız belasın ilk günü bitirmiş olurum.

ikinci gün

sabah erkenden yola çıkmalıyım. ilk durağım olacak Rize Çamlıhemşin Ayder yaylasına kadar 350-400 km yolum var. öğlene doğru orda olmayı planlıyorum. Önceden Ayder Kardelen pansyon Ahhmet abi ile iletişime geçip onun kamping alanında konaklayacağım. Ayderdeki Hamamıda ziyaret edeceğim. akşama kadar boş vaktim var. Kamp yükünü çadırda bırakıp motorumla başbaşa bölgeye yakın olan Yukarıkavrun ve Kaçkar yaylalarına kısa tırmanışlar yapacağım. Akşama güzel yemekler beni bekliyor. (ikinci gün 400 km yol yapmalıyım)

400 km

üçüncü gün

buraya kadar olan yolculuğumun durumu bundan sonraki planımı şekillendirecek. sonuçta 1300 km (istanbul rize) yol gelmek kolay olmayacak benim için. yorgun olabilirim, bu durumda Ayderde bir gün daha kalıp keyif yapabilirim. koca bir gün boyunca motorumla etraftaki yaylaları turlaya bilirim. Artvine gidip muazzam Artvin barajını ziyarete gidebilirim veya dönüşte Uzungöl ve Trabzonda zaman geçirebilirim.

ama asıl hedefim Güecistana gitmek. bunun için gerekli evraklar,(kimlik, pasaport, ehliyet ruhsat vs.) ne olur ne olmaz yanıma alacağım. araştırdığım kadarıyla oluşan uzun kuyrukran başka problem yok sarp sınır kapısında. Gürcistana girdikten sonra allah kerim. Sınıra 80 km mesafedeki Batum hatta ordan karadeniz kıyısından daha ileriye gidebilirim. bu gece kalıp kalmayacağımı orda karar vereceğim. Otel veya Hostel tarzı yerler nasıldır, fiyatları uygunmudur kamp kurmak emniyet açısından uygunmudur çok bilgim olmadığından duruma göre hareket edeceğim. burda bir gece kalacağımı düşünerek en geç 4. günün sonunda geri dönüş başlayacaktır. en azından Günü birlik bir Gürcistan gezisi yapmış olurum.

ayder- batum. 190 km

5. yada 6. günün sonunda istanbula aynı rotadan dönüş ise allahın izniyle biterse gezimi sonlandırmış olacağım. gidiş ve dönüş max. 2800 km.

yanıma almam gereken malzemeler:

konaklama için yazlık (ex-4 derece) az yer kaplayan bir tulum. iki kişilk ufak bir tünel çadır. mat.
    yağmurluk, polar, ve yedek kıyafetler.
    termos, bardak, biraz aburcubur.
    kafa feneri, elfeneri, yedek piller, şarj aletleri, çakı, harita, kitap, diş fırçası gibi kişisel malzemeler.
    fotograf makinası ve gopro.

evet arkadaşlar gelelim can alıcı kısma. teknik malzeme olarak yanıma ne almalıyım. allah göstermesin ama yolda başıma nasıl teknik sorunlar gelebilir.

-bir takım alyans anahtar ve çok kullanılmşı pense tornavida gibi bir anahtar setim var. bunlar yeterli olurmu?
    -lastiklerim yeni sayılır. mitas asfalt lastiği, şamyelli. lastik patması için nasıl önlemler alabilirim alabilirim? lastik tamir seti yada lastik spreyi hangisi işe yarar? lastik tamir seti alırsam lastiği sökmek için büyük anahtara ve pompaya ihtiyacım olacakmı.
    -sprey zincir yağı ve bir miktarda motor yağı yanıma almayı düşünüyorum.
    -motorum bir depo benzinle 180-200 km yol yapıyor. bir buçık litre yedek benzin kabı almama gerek olurmu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    chopinnrose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xenter 155 (MAT GRİ)
    Kardeşim merhaba.Yazını okudum,planlamaların çok güzel hareket ve varış saatlerini belirlemen çok akıllıca olmuş.Varış noktalarına olacak muhtemel gecikmeleri de hesaba katmanı tavsiye ederim,ki bana göre olacak gibi...Allah yolunu açık etsin...

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    altında o motor varken ayderde bir iki yayla daha gez, hatta hopaya gitme bile..yukarı kavrun, gito, pokut deneyebilirsin...dönüşü aynı rotadan yaparsan sıkılaiblirsin...ovit geçidinden erzuruma geçebilirsin...ya da artvin tarafındaki geçit de güzeldir...daha fazla macera ararsan uzungölden sonra soğanlı geçidinden bayburta inersin..doğu anadoludan yaparsın gönüşünü

jaymz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xl883c
    zonguldak'tan sonrası epey virajlı.. ortalama 100km hız mümkün olmayabilir. ayrıca yola çıkmadan şu saatte şurda burda gibi planlar yapmanı da tavsiye etmem, pek işe yaramıyor not defterine güzargahında ki konaklayabileceğin yerlerin adresini telefonunu yaz ve çık.. surprizler için tedbirli ol yeter ;)

dönüş için 1 günü ayırdıysan eğer istanbul'a geldiğinde yaşayacağın sıkıntı için tıp yetersiz kalacaktır.
    ekaragz82 bunu beğendi.

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    İstanbul-Batum-İstanbul gezisinden yeni gelmiş biri olarak şunları söyleyebilirim.

1. Bu seyahat için 5-6 gün az. keyifli bir gezi için daha fazla zaman lazım.
    2. Batum'u beğenmedim. Yayları gezmek daha güzel. Bu arada gümrükte motosikletler sıraya girmiyor.
    3. Yorulduğun zaman inat etme. Mutlaka dinlen.
    Tekerin düz bassın.

Motosikleti
    kawasaki klx 250s
    Yorumlarınız için sağolun, geçen bir iki günde biraz daha araştırma soruşturma yaptım, forumdan erro ve acemi60 arkadaşlarımının taviseyesi üzre gürcistan planını büyük ihtimalle iptal edeceğim. artvinde yusufeli yaylasında, yayla evi ve motoru olan bir arkadaşımı ziyarete gideceğim. orda bir iki gün 2 motor o yayla senin bu yayla benim gezeceğiz. ama dönüş yolunda bir değişiklik yaptım. dönüşteki uzun göl soğanlo boğazından bayburta geçip orta anadoludan istanbula doğru devam edeceğim.

yolculuktaki saatleri uzun uzun hesaplamaya çalıştım. yanılma olacağı kesin. ama bayram tatilinden sonra iş yerini arayip bir iki gün tatili uzatma şansım var o yüzden gün hesaplarında +2 ekleyebilirim.

yol arkadaşımında fotografını paylaşmak istedim. şimdiden çok heycanlıyım ve basıp gidesim var. yol boyuncada fotograflar ile konuyu guncellemeye çalışacağım.

saygılar.

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Bahsettiğiniz bu heyecan ikiteker tutkunun farkı işte Ben bile bakarken heyecanlanıyorsam, sizi düşünemiyorum
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    merhaba..zonguldak-ordu arasındaki zaman planlamanızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim..700km lik o yolu 7 saatte almanız mümkün değil..Ben o yolu arabayla gittim. yollar çok virajlı ve hızım 50-70 km arasıydı hep..200 km lik yolu 3,5 - 4 saatte almıştım...Tavsiyem Zonguldak'tan Sinop'a kadar gelebilirseniz Sinop'ta mola vermeniz..Hamsilos koyunda çadır kurabilirsiniz..Bu kadar dakik bir plan yapıp ona uymaya çalışarak kendinizi zorlamayın. Kazasız belasız güzel sürüşler dilerim

benimde 10 ağustosta şöyle bir planım var:

Bu rotaya Sakarya motosiklet festivalini de ekleyebilirim karar vermedim henüz..

Motosikleti
    kawasaki klx 250s
    700 km konusunda haklisiniz. artik yolda uygun bir yer bulacağım. vitsjlı yolu severim sagolun tavsiyeniz için. sinop hamsilosun not defterime ekledim.

madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Sana tek diyeceğim zaman olarak plan yapma. Bir noktaya hedeflendin mi keyif olmaktan çıkıyor. 6200 km gezi yaptım son 800 kmsi eve dönüştü. Dip gaz geldim çünkü eve dönüyordum. En sıkıcı yolum oydu.
    Dönüşü asla 1 güne sığdırma. Yollarda illa ki terleyeceksin o yüzden çadır değil de otel pansiyon için bütçe ayırmanı öneririm duşun yatağın temiz olur. Öğretmen polis evleri 30- 50 lira civarlarında.

Motosikleti
    x max 250 2013 mat giri
    SEVGİLİ inertiya KARDEŞİM:
    Öncelikle hayırlı yolculuklar dilerim ben harun bende geçen hafta 15 günlük 4250 km lik karadeniz turumu xmax250 2013 le yaptım
    Sabah 6 da burdan çıkarsan 8 gibi geredeğe varırsın ki motorun maşallah bu performansı sana verecektır yolda o saatlerde boş olacağı için rahat bir sürüş keyfi yaşayacaksın sana tavsiyem yol olarak suanda kullanılan otobanı tercih etmendir yani gerede,ılgaz, çankırı, Çerkeş, tosya,osmancık, araç, samsun karayolu bu yoldan direk girsuna bağlanarak hopaya geçmendir bu yolu sabah 6 da çıakrsan aksam 5 6 gibi hopadasın demektir karadenizde gezmek istedigin yeri gezip dönüş yolunu senın belirttiğin güzergahdan gelebilrsin(amasya,sivas,merzifon,sinop) kavşağından bu güzergaha bağlanabilirsin (ben kendım gidiş ve dönüşte sadece gördüğüm her petrol ofisinden yakıt aldım sana da tavsiyem budur ki en fazla 25 30 tl lık her yakıt sarfiyatında karsına P.O. çıkacaktır yanımada tamir seti olarak da lastik spreği 5 fitil ve fitili atmak içinde 2 tane takım taklavatını 1300 lt motor yagı hava filtresi,derbiyaj filtresi aldım tabiki bu motorun fonksiyonelliğine göre değişkenlik gösterebilir
    Lastiğin şambiyerli olduğu için lastik patlamalarına maruz kalabılrsın bende hiç patlamadı giresunda stabilize yolda artçi ile seyir etmeme rağmen çok sükür bir tane arka yedek şambiyer alabilirsen yararına olacaktır alabilirsen(asistanım365) işine yarayabilir 100 tl gibi bir rakam kaskon varsa gereği yoktur birde küçük bir paket ıslak havlu tavsiyemdir kapalı kaskın vizörünü börtü böcek vs pisliklerle kapanacaktır dediğim güzergahı kullanacaksan (ILGAZ ÇANKIRI ÇERKEŞ MERZİFON yolunda GEZİCİ RADARA DİKAKT ETKİ paran cezaya gitmesin tünellerde hız limitlerine uy lüks otomobillere yol ver ınatlaşmaya giriyorlar wolswogen gurubunun butun araçlarına yol ver onlar kral benim derler inşallah kazasız belasız yolculuklar dilerim
    KAZAN MÜBAREK OLSUN

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    geziler konular patlamaya başladı hadi bakakım.

yolunuz açık olsun...
    elmalicocuk bunu beğendi.

Motosikleti
    x max 250 2013 mat giri
    evet satoyama birçok gezgin vardı yollarda burayahiç bir link topic açmayan örneğin Giresun kümbet yaylasına ANKARA dan bisikletleriyle gelen bir çift maceracı

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı elmalicocuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet satoyama birçok gezgin vardı yollarda burayahiç bir link topic açmayan örneğin Giresun kümbet yaylasına ANKARA dan bisikletleriyle gelen bir çift maceracı
    hacim önemli değil ama 250cc bir motsiklet sabah 5-6 gibi çıkınca akşam yine 5-6 gibi artvin hopaya gidermi

o kadar acele edecek keyfini çıkarmayacak adam var mı ya?

yakıtı artacak kıçı uyuşacak yorulacak.

işte o zaman motosiklet eziyet oluyor.
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

ÖMER FARUK İ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Retired Rider
    Kardeş rotan çok güzel gerçekten. Ben de bayramın 4. günü güneyden çıkacam kısmet olursa. Güzergahımız Sinop'tan sonra aynı sanırım. Allah yolunu açık etsin umarım sıkıntısız bir şekilde bitirirsin yolculuğunu.
    Konu diışı olacak ama lastiklerden memnun musun? Motorlarımız aynı sayılır ve ben de ilk değişimde bu tarz bir lastik düşünüyorum. Gerçi şu ana kadar lastiklerimin asfalt performansından çok memnunum ama yine de ufaktan bakıyorum lastiklere. Yolun açık olsun

Motosikleti
    kawasaki klx 250s
    Alıntı ÖMER FARUK İ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş rotan çok güzel gerçekten. Ben de bayramın 4. günü güneyden çıkacam kısmet olursa. Güzergahımız Sinop'tan sonra aynı sanırım. Allah yolunu açık etsin umarım sıkıntısız bir şekilde bitirirsin yolculuğunu.
    Konu diışı olacak ama lastiklerden memnun musun? Motorlarımız aynı sayılır ve ben de ilk değişimde bu tarz bir lastik düşünüyorum. Gerçi şu ana kadar lastiklerimin asfalt performansından çok memnunum ama yine de ufaktan bakıyorum lastiklere. Yolun açık olsun
    eyvallah kardesim. bu kadar uzun bir mesafe sürüste tek bir hata bile yapilmamasi gerektiginin fakindayim. o yuzden zihinsel ve fiziksel olarak kendimi hazirlamaya basladim. konsantrasyonum su siralar gayet iyi.

lastikler konusuna gelince, gayet memnunum. yol tutusu, titresim ve fren mesafesinde disli lastikten sonra belirgin fark var. ama bir iki defa arazide lastigim patladi malesef. lastigin markasindanmi asfalt lastigi oldugundanmi cozemedim.

Motosikleti
    tracer 900
    soğanlı geçidi öncelikli olsun ama yağmur ve sis durumuna göre rize ikizdere ovit geçidinden erzuruma inebilirsin alternatif olarak...soğanlı toprak olduğu için yağmur durumunda çamur olup aşılamaz olabilir. risk yani...ya da artvin tarafından da doğu anadoluya geçiş var...bir diğer ise trabzon maçka zigana üzerinden geçebilirsin...
    inertiya bunu beğendi.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    bak gene depreşti anılarım bütün gün çalıştıktan sonra o vucut yorgunluguyla yola çıkmıştım xf 650 ile yanıma levyeye kadar malzeme almıştım ama hiçbirini kullanmadım sadece aküm farları hiç yakmadıgım için asit kaynattı fazla jarzdan bide çn rulmanlar bozulmuştu yayla yollarında.benzin bidonu falan lüzümsuz alet edebat al tabi elinden geldigince tamir edersin ama japon motorlar stabil yolda sorun çıkarmıyo.
    seni sele zorlucak insanın kıcı öyle agrıyoki fena 14 saat kısa molalarla sürünce bildigin hissetmiyosun yollar sacma sapan kamyonlar sıkıntı bi anda önüne kamyon lastigi vs cıkabilir dikkatli git.benim güzergahımı kullanıyosun belki faydası dokunur

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/64586-delice-karadeniz-macerasi.html

bu sene gene gidicem ama çoçuk oldugu için arabayla gidicem hopada olucam bende ama günlerimiz uymuyo 15 agustos fln çıkarım bende yola tek yola çıkanları anlıyamıyorum o duyguları biriyle paylaşmayınca yol nasıl cekilir
    inertiya bunu beğendi.

Motosikleti
    kawasaki klx 250s
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bak gene depreşti anılarım bütün gün çalıştıktan sonra o vucut yorgunluguyla yola çıkmıştım xf 650 ile yanıma levyeye kadar malzeme almıştım ama hiçbirini kullanmadım sadece aküm farları hiç yakmadıgım için asit kaynattı fazla jarzdan bide çn rulmanlar bozulmuştu yayla yollarında.benzin bidonu falan lüzümsuz alet edebat al tabi elinden geldigince tamir edersin ama japon motorlar stabil yolda sorun çıkarmıyo.
    seni sele zorlucak insanın kıcı öyle agrıyoki fena 14 saat kısa molalarla sürünce bildigin hissetmiyosun yollar sacma sapan kamyonlar sıkıntı bi anda önüne kamyon lastigi vs cıkabilir dikkatli git.benim güzergahımı kullanıyosun belki faydası dokunur

http://www.motosiklet.net/forum/etki...-macerasi.html

bu sene gene gidicem ama çoçuk oldugu için arabayla gidicem hopada olucam bende ama günlerimiz uymuyo 15 agustos fln çıkarım bende yola tek yola çıkanları anlıyamıyorum o duyguları biriyle paylaşmayınca yol nasıl cekilir
    sagol hocam inceledim başlığınızı. bakalım tabi ki ufak tefek değişikliklere gidebilirm yolculuk durumuna göre. sele konusundada haklısın. belki işe yarar diye valide hanıma süngerli yumuşacık bi şey diktirdim kendi tasarladığım .) (tasarıma geel) bakalım toto biraz daha rahat ederse süper olucak .)

erro kardesim soganlı rotası cok hosuma gıttı. umarım bi sorun yaşamam.

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı inertiya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    erro kardesim soganlı rotası cok hosuma gıttı. umarım bi sorun yaşamam.
    o rota türkiye deki ender heyecan verici rotalardan biridir. vaktin olsa ordan kemaliye karanlık kanyon a inebilirdin (kemaliye taş yolu diye de geçer)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)